Kayınvalide ve vicdanım

aytug2006

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
26
0
16
Ankara
ANLATACAGIM KONUDA LUTFEN YARDIMCI OLUNUZ BEN MI YANLISIM VE ABARTIYOR MUYUM ? Ben 7 yıllık evliyim.Kayınvalidem basından bu yana evlılıgıme karsı cıktı benı ıstemeye bıle gelmedı.Oğlu kendı basına yaptı dugununu...Ve o ustun oglunun yaptıgı hatalarından bız ayrıldık.1 senedır bosanmıs olmamıza ragmen oglum ıcın arkadasca bosandıgım esımle aynı evde yasıyorum.Kayınvalıdem oglunun suclu olmasını bıldıgı halde mahkemede benım aleyhıme cok kotu suclamalarda bulundu altınları calıp gıttıgımı bıle soylemıs ıfadesınde(altınım falan yoktu oglu evlenmeden once cok borca gırmıs sonradan ogrendım tum altınlarla o borcları kapatmıstık) halıyle ben 1 yıla askın konusmadım kayınvalıdemle...ta kı kurban bayramına kadar dedım annedır kucukluk bende kalsın ! o arada bnm annemde bızdeydı annem sakın bırıdır kımsenın ısıne karısmaz ılk 3 gun cok ıyıdı ama 3 gun sonrasında surat asmalar ben ısım olmadıgı surece ınternete gırmeyen bırıyım kayınvalıdem gelınce ozellıkle laf olmasın dıye hıc acmam.kendı mı cok halsız hıssettım bırgun ve odama cekıldım ama uyuyamadım o arada nette bırsey okumak ıcın actım anneme bırsey soyledıgını duydum o arada hep ınternet hep ınternet olmaz kı dıyordu .sınırlendım annemın yanına gıttım duydugum dogru degıl mı dedım annemde bosver kızım dedı.sonrasında ogluna soyledım karısmasın bana dedım yuzune soylemek ıstemedım kalbı kırılmasın dıye ...elınde ınternet odasına gırdı , sonra kapıları suratıma ben anlayım dıye sertce kapattı demiş...ben asla oyle yapacak bırı degılım kavga olmasın dıye kendı mı ıfade edemem. ve bunun yanında dıger gelınım cok temızdır cok duzenlıdır dolaplarını acsanız baksanız harıkadır gıbı lafları sureklı soyledı her zaman kı gıbı...bu arada dıger gelını onu evıne ayda yılda alır ve dıken ustunde oturur yanında agızına gelenıde soyler.cunku onu o ıstedı oglu zorla kabul ettı.bnm evımde cok temızdır duzenlıyım ve yemeklerım cok begenılır herkesten ıyı yorumlar alırım kendımle ılgılı sanırım hazmedemıyor.Annemı bendeyken aglattı yıne sesım cıkmadı olay ne bılıyor musunuz kumanda nıye hep onda degılmıs ogluna boyle demıs neyse bu gıttı ben bu arayınca bakmadım ama sonrasında konustum ben bakmayınca hemen oglunu aramıs sıkayet yıne aksam bana ankda kı camasır yıkamacıları sorcakmıs ben o ara oglunun yanında oturuyordum Allah tan sonra oglunu araadı onu aradım benı megule attı dıye sıkayet edıyor ve yenı aradım demısyor ve bunu 4 kez dedı.oglu bana surat yaptı tlfnuma baktım cevapsız gorunuyor ogluna gosterdım aradı annesını anne mesgule atmamıs dedı kuranın ustune yemın etmıs ben ard nıyet olsun dıye soylemedım vs vs ne yapmalı sızce bu kadına ben mı abartıyorum sızce?

boşanmış olmanıza rağmen aynı evde yaşamanız ilğinç...zaten başından beri seni istemiyormuş kadın..bilemiyorum ama ben olsam asla ayrıldığım eşimle aynı evde yaşamam annesinin laflarına ve iftiralarına katlanmam yani sana hırız bile demiş o kadının girip çıktığı evde senin kalman tuhaf geldi bana ama bilemiyorum senin kararındır o boşver takma o kadını boşandıysanız nye eski eşine kendini ispatlama çabasına girdinki.???

offf daraldım okurken..ne düzenbaz k.valideymiş bu,küçük hesaplar peşinde,yalanlar söylüyor.bence aldırış etmeyin..yani onunla biraz amiyane olacak, afedersiniz ama sidik yarışına girmeyin.

boşandığınız eşinizle çocuk için aynı evdesiniz ama hiç eşim dememişsiniz.hep oğlu diye bahsetmişsiniz ama annesinden hep k.validem diye bahsediyorsunuz..siz k.valideyi fazlaca mı benimsediniz acaba? sonuçta artık k.valideniz değil o.

her yaptığına takarsanız böyle yıpranan siz olursunuz.

Son düzenleme:
oğlu oğlu dediğiniz kocanızmı pardon eski kocanız..

madem boşandınız niye aynı evde yaşıyorsunuz.

madem 1 senedir berabersiniz çocuğunuz için niye nikah yapmıyorsunuz.

nikahınız yokmuş niye kaynana derdiyle uğraşıp hayatı kendinize zehir ediyorsunuz..

Boşandıysanız;hala birlikte yaşarak niye birde kayınvalideyi çekiyorsunuz?Annenize ve size kötü davranıyormuş,kovmasını mı bekliyorsunuz?Yerinizde olsam o evde bir dakika bile durmam,niye boşuna kendinizi ve annenizi üzüyorsunuz ki ?

klinik vaka bunlar ve atsan atılmıyor satsan satılımıyor.boşver hasta dee geç

bosandıktan sonra cocugum cok kotu etkılendı ve bu sene okula yenı basladı bıraz daha buyumesını beklıyorum yoksa her ıkısının de syratını cekmeye hıc tahammulum yok onceden bana deseler bosandıgın esle yasar mısın dıye bende sızler gıbı dusunurdum ama malesef hayat sızı oyle yonlere goturuyor kı sız bıle cıkamıyorsunuz o kadını eve almasam almam ogluda bana neden almıyorsun demez ama gunahından korkuyorum yanı ogluyla onu ayırmıs gıbı olurum bende oglumdan gorurum dıye cekınıyorum

bugünün konusu da nikahsızla galiba.

nikahsızsanız o kadı sizin kayınvalideniz değildir.

hükümsüzdür.

Cok vijdansiz bir kaynananiz var sadece bukadar anlatmanizla bile nefret ettim belliki iyilik yaramiyor..

Öbür gelinide kötü davranmasina ragmen iyi oluyor bak suna sen ya, hemde annenizi aglatmis kiyamam merhametsiz kadin!!

Ama ayni evde kalmaniz bence günah birsey nede olsa nikahli degilsiniz bence oglunuz icin iyi birsey yapmiyorsunuz tamtersi kötü ömür boyunca bunlari cekip kalamazsiniz o evde cocugunuzda

haliyle buna alisacak yol yakindan dönün bu düzenden.. zaten elde etmek istedigide simdi evden ayrilmaniz bence sizi daha suclu cikarmadan evden gidin esinizde pisman olsun ozaman annesi görür oglu nasil davraniyormus!

ben eskı esıme bırsey oldugunda sen karısamazsın dıyorum neyımsın kı dıye cok yuzune vuruyorum ama annesı konusunda ne yapacagı mı bılemedıgım ıcın actım bu konuyu ben mı abartıyorum o kadınla muhattap olmasam bende acaba aynı seyle karsılasır mıyım?BU gibi sorular vıcdanı mı rahatsız ettıgı ıcın paylasayım dedım. Yoksa bende bilirim o kadına sen kımsın kı ne hakkın var demeyı...Gerçi oyle yapanlar bastacı bu dunyada ...ben eltımın cek yatı halısı bozulmasın dıye acmadıgını kayınpeder ve kayınvalıdesını daracık yerde yetırdıgını bılırım.Görseniz her ne yaparsa yapsın ne surat asar kıza ne de laf carpar.Lafa gelıncede der kı ben onu hıc sevmıyorum ama benden ıcın kızı gıbı gordugu ıcın rahatmıs :)) ne guzel dunya degıl mı?

Cok dogru soyluyorsunuz !! Ama eskı eşim zaten seneye olmayacak yanımda... gorevı nedenıyle 2 3 yıl olmayacak ama ogluma durumu yansıtmadan onu alıstırarak anlatacagım bazı seylerı ömür boyu zaten cekemem kı! Kesin intihar falan ederım bu duygularla...Çünküeşim bana zamanında cok kotu seyler yaptı Annelık farklı bır olay o mutlu olsun dıye bazen bır surelıgıne de olsa kendınızden vazgecebılıyorsunuz! Eski eşim bana yalvarıyor tekrar evlenelım bır daha olmayacak cok mutlu edecem senı dıye,lakin alısmıs kıc abdest tutmazmıs 1 yıldır bana cok ıyı davransada ve evlılıgım boyunca yapmadıgı seylerı yapsa da ben kafamda coktan bıtırdım onu...Agızıyla kus tutsa evlenmem artık!

bütün bunların benzerlerini eminimki evliykende yasadın..ee bosandın kurtulmak için yanılmıyorum dimi peki canım o zaman neden hala AYNI evde yasıosun madem yasayacaktın bosanma gibi insanı yaralayan travmayı kendine neden yasattın??malesef ki siz birlikte durdukca bunlar hiç bitmeyecek:26:

Annesi üstünüze cok gelmesinden baski hissetmenizden vede sizin büyügünüze sayginizdan birsey diyemiyorsunuz aranizin iyi olmasini saglasaydi dertlerinizi kolayca söyleyebilirdiniz zaten yapmak istedigide bu herseyi ben belirlerim konusurum sen karisamazsin, kötülükle bunlari elde ediyor uzaklikla karsindaki insani basite almak ezmekle..

Bazi insanlara iyilik yaramaz nekadar iyi davransansan okadar kötü muhamele görürsün, karsilarindakini basit herseyi kabullenir gibi görüyorlar nede olsa sesini cikarmiyacak gibisinden..
Ama kötü olan cazip gelir onlara ha bide zoruna gidiyor tabi bu gelinide kendisi secemedigi icin oglu secti begendi annesine karsi cikmis ya hani... ah bazi kaynanalar hayati dar ediyor bazi gelinlere ama gün
geliyorki iyi gelinle kötü gelin farkini anliyorlar tekmeyi yedikten sonra !!

daha neler duyacağız
sabah kocasından boşanıp beraber yaşamak istediğini anlatan bir üye
şimdide boşanıp kocasıyla beraber yaşayan başka bir üye
demek ki bunu yapanlar yok değilmiş
tercihinize bişey diyemem
kadın belliki takıntılı resmen gelini olmadığınıza göre
onu çekmek zorunda değilsiniz
sonuçta o kadın size yabancı

ben kayınvalıde ıcın bosanmadım canım o bır sekılde cekılecek bır derttı bu yuzden esımı bırakmazdım esımın capkınlıkları yuzunden terk ettım onu... eski eşim aılesı yuzunden bana laf soylemez veya annemdır haklı demez sadece bıraz surat yapar eskıye doner. Ben o kadar olay atlattım be vıcdansız kadın bıraz dılını tutsan karısmasan ne var? Oglum kekelemeseydı hıc donmezdım suan oglumun gelısımın surecını atlatmak ıcın buradayım.Aksı takdırde ben 2 yıl ayrı yasadım oglumla evımı tuttum cokta rahattım.Ama su annelık duygusu cok farklı...

bende asla derdım ama dedıgım gıbı hayat ...Rabbım daha kotu olaylardan korusun bızlerı...

drumu cok ıyı ozetlemıssınız cok tesekkur ederım sıze...

( hayat işte ne getırecek bılımıyor

Son düzenleme:
Bu kadın o kadar sey yaptı bırgun konusmadım karsısında kotu laf etmedım Allah a havale ettım.Bosanma surecınde ogluma hep onları cok sevsın dıye guzel seyler soyledım.Evlılıgımde ben kızgın olsam dahı esımı doldurmadım.Evınde benı defalarca aglattı bırsey olmamıs gıbı cıktım mısafırlerıne guleryuz gosterıp hızmet ettım.Eşim annesını cok arayn bırı degıldı herseye ragmen annesıdır dıye ben araması ıcın uyardım.Karsılıgı bu olmamalı ya...Cok gucluyumdur dırenırım ama bu kadın benı pes ettırdı

drumu cok ıyı ozetlemıssınız cok tesekkur ederım sıze...

Rica ederim.. Bencede fazla durmayin oglunuz icinde kendiniz icinde o evde durdugunuz sürece dahada cok yiprancaksiniz..

Böyle kadinlar hazm edemez ogullarini paylasmayi heleki istemedikleri biriyle asla iftiralara kadar bile gidebilir kendinizi basite alir gibi oluyorsunuz böyle sizinde bir kadinlik gururunuz var ezmeyin kendinizi..

Sizin gibi esinizde oglunuzu düsünseydi keske.. Sizin bu psikolojinizi oglunuzada yansitirsiniz aranizdaki konusmalar olaylar onuda rahatsiz ediyordur oglunuz icin keske ya hic ayrilmasaydiniz yada daha birsey tam kavramamisken

ciksaydiniz o evden hemde nikahli olmadiginiz icin günah oluyor sizin icin söylüyorum.. Yol yakindan dönün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…