• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve vicdanım

Oğlunuz için istemediğiniz halde eski eşinizle beraber yaşıyorsunuz, ama çocuğunuzun sağlıklı gelişimi için mutlu aile lazım olduğunu unutmuşsunuz sanırım?

eşinizle mutlu olamıyorsanız, sadece formaliteyse, o zaman hiç kimseyi takmadan siz kendi mutluluğunuza bakıp çocuğunuzla ilgilenin derim ben. yani kaynana derdini çekmenize, veya vicdan yapmanıza gerek yok. ben çok fazla temiz kalpli olduğunuzu düşündüm anlattıklarınızdan sonra. ama işte bazı insanlara yaramaz bu. sizin yumuşal yüreğinizi bilip tepenize çıkarlar, örneği kaynananız. daha doğrusu eski kaynananız.. zaten eski eşinizi hayatınızdan çıkaracağınızı söylemişsiniz, bari bu geçen sürede sizin huzurunuzu başkalarının kaçırmasına müsade etmeyin. gerekirse lafta söyleyin, eve de almayın. bırakın ne düşünürse düşünsün..

oğlunuz boşanmadan bu denli etkilendi ve küçükse, ve sizde dediğiniz gibi eski eşinizle asla barışmayı düşünmüyorsanız, beraber evin içinde iki arkadaş gibi daha mutlu olmaya, ama oğlunuza da yavaş yavaş bazı şeyleri anlatmaya bakın derim. ne kadar kısa sürede bu karmaşıklık çözülürse, o kadar çabuk siz ve oğlunuz mutlu yalnız bir yaşama kavuşursunuz. bu sürede de 3.kişileri hayatınıza sokmayın.

Oğlunuz için istemediğiniz halde eski eşinizle beraber yaşıyorsunuz, ama çocuğunuzun sağlıklı gelişimi için mutlu aile lazım olduğunu unutmuşsunuz sanırım?

eşinizle mutlu olamıyorsanız, sadece formaliteyse, o zaman hiç kimseyi takmadan siz kendi mutluluğunuza bakıp çocuğunuzla ilgilenin derim ben. yani kaynana derdini çekmenize, veya vicdan yapmanıza gerek yok. ben çok fazla temiz kalpli olduğunuzu düşündüm anlattıklarınızdan sonra. ama işte bazı insanlara yaramaz bu. sizin yumuşal yüreğinizi bilip tepenize çıkarlar, örneği kaynananız. daha doğrusu eski kaynananız.. zaten eski eşinizi hayatınızdan çıkaracağınızı söylemişsiniz, bari bu geçen sürede sizin huzurunuzu başkalarının kaçırmasına müsade etmeyin. gerekirse lafta söyleyin, eve de almayın. bırakın ne düşünürse düşünsün..

oğlunuz boşanmadan bu denli etkilendi ve küçükse, ve sizde dediğiniz gibi eski eşinizle asla barışmayı düşünmüyorsanız, beraber evin içinde iki arkadaş gibi daha mutlu olmaya, ama oğlunuza da yavaş yavaş bazı şeyleri anlatmaya bakın derim. ne kadar kısa sürede bu karmaşıklık çözülürse, o kadar çabuk siz ve oğlunuz mutlu yalnız bir yaşama kavuşursunuz. bu sürede de 3.kişileri hayatınıza sokmayın.

yok cnm ona yansıtmıyorum delırsem dahı sımdıye kadaar sesımı kımseye yukseltmedım ne eskı esıme ne baskasına... eskı esımle kavga olmasın dıye msj atarım hıssettıklerı mı bılsın dıye konusamam kı cocugum 1.sınıfta ve sımdıden bırıncılıklerı var ogretmenlerı ne kadar harıka cocuk yetıstırmıssınız dıyor. yansısaydı bu okulada yansırdı eskı esıme gelınce bız aslında cok ıyı anlasıyoruz ama oldu olan ...ıcıme sındırebılsem evlenırım aldatma harıcınde cok ıyı bırıdır

Siz bosanmissiniz, kayinvalidenizin evinizde isi ne? O hanim artik sizin kayinvalideniz degil, oglunuzun babaannesi olmasi disinda sizinle bir bagi yok. Bu hanimin bu sekilde davranmasina neden izin veriyorsunuz ?

Rica ederim.. Bencede fazla durmayin oglunuz icinde kendiniz icinde o evde durdugunuz sürece dahada cok yiprancaksiniz..

Böyle kadinlar hazm edemez ogullarini paylasmayi heleki istemedikleri biriyle asla iftiralara kadar bile gidebilir kendinizi basite alir gibi oluyorsunuz böyle sizinde bir kadinlik gururunuz var ezmeyin kendinizi..

Sizin gibi esinizde oglunuzu düsünseydi keske.. Sizin bu psikolojinizi oglunuzada yansitirsiniz aranizdaki konusmalar olaylar onuda rahatsiz ediyordur oglunuz icin keske ya hic ayrilmasaydiniz yada daha birsey tam kavramamisken

ciksaydiniz o evden hemde nikahli olmadiginiz icin günah oluyor sizin icin söylüyorum.. Yol yakindan dönün..

yaza kadar sabır edecegım yazdan sonra zaten ne eskı esim ne annesı olmayacak ! kadına acık acık soyleyım mı ? kızayım mı? ne yapayım hep kendı mı ıkıncı plana atmaktan yoruldum.buradayken kayınpeder yeter artık sanane !ne yaparsa yapsın kız karısma demıs 3 dınle 1 konus deyınce onada senıde yemın ederım bosayacagım dıye, kocasına kızmıs bagırmıs kendını yerlere atmıs neymıs seker hastasıymıs... cok cıle cekmıs... hayat onu yıpratmıs... ne yaptıgını bılmıyormus...bnm annemde seker hastası ama bılmem annemın gelınlerıne karısıp laf soktugunu...benım annemde cok cekmıs sadece bu kadın ben varım ben ne dersem o dusuncesınde...

Siz bosanmissiniz, kayinvalidenizin evinizde isi ne? O hanim artik sizin kayinvalideniz degil, oglunuzun babaannesi olmasi disinda sizinle bir bagi yok. Bu hanimin bu sekilde davranmasina neden izin veriyorsunuz ?

ne yapayım akıl verır mısınız? benım yapımda yok kendımı savunma kadın ıkı aglar bende cok kotu olurum kendı mı suclarım

Yani sizin zaten yasantiniz normal degilki kv normal olsun.. Bosanmissiniz ayni evdesiniz , sizi istemeye gelmeyen bir aileye nasil gelin gittiniz? Aileniz nasil izin verdi sastim kaldim. Siz bastan olacaklari kabul etmisiniz zaten simdi bu siteminiz niye? Sizi istemeyen bir kv den iyilik beklemeniz komik geldi bana.

yaza kadar sabır edecegım yazdan sonra zaten ne eskı esim ne annesı olmayacak ! kadına acık acık soyleyım mı ? kızayım mı? ne yapayım hep kendı mı ıkıncı plana atmaktan yoruldum.buradayken kayınpeder yeter artık sanane !ne yaparsa yapsın kız karısma demıs 3 dınle 1 konus deyınce onada senıde yemın ederım bosayacagım dıye, kocasına kızmıs bagırmıs kendını yerlere atmıs neymıs seker hastasıymıs... cok cıle cekmıs... hayat onu yıpratmıs... ne yaptıgını bılmıyormus...bnm annemde seker hastası ama bılmem annemın gelınlerıne karısıp laf soktugunu...benım annemde cok cekmıs sadece bu kadın ben varım ben ne dersem o dusuncesınde...

Yok siz sayginizi seviyenizi koruyun, tabi sizin karariniz sizin icin dedim nekadar erken okadar iyi o evden ayrilmaniz..

Iyi bir kadin olsa ztn kayinvalide cektiklerinden bir ders cikarir vede baskalarinada bu duyguyu yasatmazdi..

ALLAH'tan sabir dileyin oglunuzla sadece dinleyin baska kimse sizi ilgilendirmez sizede kimsenin karismaya hakki yok..

Yani sizin zaten yasantiniz normal degilki kv normal olsun.. Bosanmissiniz ayni evdesiniz , sizi istemeye gelmeyen bir aileye nasil gelin gittiniz? Aileniz nasil izin verdi sastim kaldim. Siz bastan olacaklari kabul etmisiniz zaten simdi bu siteminiz niye? Sizi istemeyen bir kv den iyilik beklemeniz komik geldi bana.

ben ıyılık beklemıyorum kı ! oyle bırsey yazmadım da sadece ne yapayım ben bu kadına tarzında paylasmak ıstedım dusuncelerımı sız hıc hata yapmadınız mı? ben ogluyla evlenmemın dogru oldugunuda savunmadım . yasantım normal ben cok mutluyum sadece mutlugumu kayınvalıdem bozuyor da demedım sıze saygı duyuyorum dusuncenızı belırttınız ama benım belırtmek ıstedıklerım sızın soyledıklerınızle alakalı seyler degıl bu sekılde yorumlamanızda bana komık geldı ne guzel ıkımızde gulduk ;)

Sizin tek sucunuz sizi gelini olarak istemeyen biriyle bosanmaniza ragmen ayni evde kalmaniz zaten eski kaynananizin nasil biri olgunuzu biliyorsunuz o evde kalarakda olacaklari kabullenmis oluyorsunuz..

Baska eve cikip yine oglunuz icin esinizle görüsseniz bazen sizde bazen esinizde kalsa anlarim sizi ama artik evli olmamaniza ragmen ayni evde bulunup sikayet etmeniz gereksiz cünkü sizde biliyordunuz

bastan beri nasil oldugunu kötü herzaman kötüdür.. huylu huyundan vazgecmez heleki eski geliniyseniz is dahada kötü duruma gelir.

1.si neden evinize geliyor buna bakalim derim. Tabii ki torununu gormek icin, veya torununu gorme kisvesi altinda sizi yoklamak icin :) Bence oncelikle

1. Ogluna tekrar soyleyin, bu sefer daha kati bir tavirla artik bosandiginizi ve annesine tahammel edemediginizi acikca soyleyin. Mahkemede otede beride size pislik atan bir hanimla ayni cati altinda olmak durumunda degilim, bana ettigi laflardan sonra hangi yuzle buraya gelmis deyin.

2. Hala da ex-kv boyle yapmaya devam ederse sert olun ve tavir koyun. Ben de yumusakyuzlu bir insanim, icim de yumusaktir ve aglayan, mutsuz insanlara hic dayanamam. Lakin boyle oldugum icin cok insan duygularimi somurmeye calisti, o yuzden gerekince tavir yapmayi bilmek gerek. Arkanizdan gayet mahkemede arkanizdan b.k atarken iyiydi ama simdi hassas yasli kadin rolu yapip agliyorsa Oscar lik performans demektir. Geldiginde muhattap olmayin, torununu sevsin ve gitsin, bu kadar. Ev oturmasi-misafirlik vb bir sey beklemesin, tavirlarinizla belli edin. Daha da anlamiyorsa eski esinizden cocugunuzu kv nin evine ara sira goturmesini isteyin, ex-kv yi gormek istemiyorum diyin. Zaten onu gormek gibi bir yukumlulugunuz de yok. Misafirperverlik ve nezaket karsilik bulamiyorsa bence verilmemeli, arkanizdan atip tutmussa mesafeli ve sadece buyuk olmasina hurmeten davranin, yeter. Fazla muhattap olmayin.

ben ıyılık beklemıyorum kı ! oyle bırsey yazmadım da sadece ne yapayım ben bu kadına tarzında paylasmak ıstedım dusuncelerımı sız hıc hata yapmadınız mı? ben ogluyla evlenmemın dogru oldugunuda savunmadım . yasantım normal ben cok mutluyum sadece mutlugumu kayınvalıdem bozuyor da demedım sıze saygı duyuyorum dusuncenızı belırttınız ama benım belırtmek ıstedıklerım sızın soyledıklerınızle alakalı seyler degıl bu sekılde yorumlamanızda bana komık geldı ne guzel ıkımızde gulduk ;)

Ee bir derdim varda niye dert paylasiyosunuz cok mutluysaniz :)) bence ev arkadasinizin annesi sizi kaale almiyor almamaktada son derece hakli.cocugunuz icinde keske daha iyi bir sey yapsaydiniz babasiyla nikah kiyip oyle ayni evi paylassaydiniz. Sizin durumunuz gayri resmi bir iliski.cocugunuza boyle ornek olmaniza uzuldum. Uzuntum sadece cocugunuz adina.

Ee bir derdim varda niye dert paylasiyosunuz cok mutluysaniz :)) bence ev arkadasinizin annesi sizi kaale almiyor almamaktada son derece hakli.cocugunuz icinde keske daha iyi bir sey yapsaydiniz babasiyla nikah kiyip oyle ayni evi paylassaydiniz. Sizin durumunuz gayri resmi bir iliski.cocugunuza boyle ornek olmaniza uzuldum. Uzuntum sadece cocugunuz adina.

bence sız fazlaca buyuk konusuyorsunuz ve cocuguma uzulmek sıze dusmez benım babasıyla ımam nıkahım var ben resmı nıkahtan bahsedıyorum ayrıca yıne tekrar edıyorum ıyı okuyunuz ben mutluyum yazmadım yazmıssam bana gosterın bunu...derdım var da paylasıyorum cunku ıcımı dokuyorum bunuda sıze soracak degılım

Bence yaziyi birdaha okuyun konu sahibi cok mutluyum mutlulugumu kayinvalidemde bozuyor DEMEDIM. diyor .. sadece bazi öneriler istemis vijdaninin rahatsiz oldugunu kimseyi kirmak istemedigini belirtmis.. yoksa herkez gelip ayni evde kaldiginin yanlis oldugunu fazlaca söyledi.. kendiside kabul etti diye biliyorum oda oglu icin.. Ama eski kaynanasinin kendisini kaale almamasini hakli buluyorsaniz siz haksizsiniz neden kötü gelini ne kötülük yapsa iyilikde bulunuyorda iyi gelin birgün sesini cikartmadinda kötülük yapiyor hemde daha evlilerken cok büyük bir haksizlik bu, oglunun mutlu olmasina engel olmaktir bu demekki evladindan cok kendisini düsünüyor yani bencil, siz kendinizi iyimi hissederdiniz dügününüzde annenizin en mutlu gününde gelmemesini.. sevenleri ayirmak günah birbirine kavusturmak ise sevap herseyi bir yana birakip gelinini kabullenebilirdide..
Size sadece nikah konusunda katiliyorum.

bence sız fazlaca buyuk konusuyorsunuz ve cocuguma uzulmek sıze dusmez benım babasıyla ımam nıkahım var ben resmı nıkahtan bahsedıyorum ayrıca yıne tekrar edıyorum ıyı okuyunuz ben mutluyum yazmadım yazmıssam bana gosterın bunu...derdım var da paylasıyorum cunku ıcımı dokuyorum bunuda sıze soracak degılım

Bosandiktan sonra tekrar imam nikahi yaptirdinizmi.. sayet bunu sizin kötülügünüz icin söylemiyorum sizi bilgilendirmek istiyorum cünkü bosandiktan sonra imam nikahida düsüyor..

Resmi nikah olmadan imam nikahi suc bunuda biliyorsunuzdur umarim. Baskada diyecek birseyim yok.

Bosandiktan sonra tekrar imam nikahi yaptirdinizmi.. sayet bunu sizin kötülügünüz icin söylemiyorum sizi bilgilendirmek istiyorum cünkü bosandiktan sonra imam nikahida düsüyor..

yaptırdık cnm tekrar aynı evde kadın ve erkegın cınsel bırlıktelık dahı olmadan yasayamayacagı ıcın yaptırdım.ve arkadasa ızahın ıcınde ayrıca tsk ederım.burası yoruma acık bır yer ama ınsanların yazdıkları dertlere komık dıye yaklasımları cok kotu bence... tamam bu sekılde yasamak dogru degıl benden dogrulugunu savunmuyorum kı ! kaldı kı ben bu hayatta sunu cok ıyı anladım bır hadıste de denıldıgı gıbı KINADIGIN YASANTIYI CEKMEDEN OLMEZSIN o yuzden yaklasımlar daha yapıcı olmasa ne kaybedılır kı ben burada tartısma havası yaratılsın dıye konu acmadım annedır dedım ben mı cok vıcdan yapıyorum ınanın caresız kaldım sormak ısttedım konu ne bnm eskı eskımle aynı evde olmamın dogrulugu ne de benım nıkahım konu baslıgında belırtıldıgı sekılde KAYINVALIDE ve ben eşimle olanıda belırtmek zorundaydım daha ıyı anlasılması ıcın ...Elestırırken uslubumuza dıkkat edersek bırsey kaybetmeyız

Resmi nikah olmadan imam nikahi suc bunuda biliyorsunuzdur umarim. Baskada diyecek birseyim yok.

hukuk ogrencısı olarak bunu bılıyorum fakat bızım ulkemızde daha buyuk suclara goz yumulurken benım kı devede kulak kalır arkadasım kımsede pesıne dusmez onların hepsı formalıtedır

dıyorum ya cnmcım vıcdanımla cok catıstım ben dedım ogludur gelsın gorsun ayıırmayım onları herkes hata yapar ama yok bu kadın anlamıyor ne yapsam olmuyor artık vermeyecegım hatta benımle konusmuyorsun dedıgınde tum ıcımı bosaltacagım kotu ınsan desın artık ıyılıgımı goremedı cunku...

Eşinden boşanmışsın ama çocuğunun özel bir durumu olmuş bir araya gelmişsiniz.
Çok zor olsa da burasını anlamaya çalışırım ama sana hırsız diyen k valde eskisi ile aynı evde yaşamakta neyin nesi???
Kadın senin oğluyla evlenmeni istememiş, belki de dolaylı olarak ayrılmanıza neden olmuş, bir yuva yıkılmış şimdi sen diyorsun ki onu oğluyla ayırmam vicdansızlık olur mu?

Ya sevgili konu sahibi ne olur bu kadar saf olma, azıcık dişli olun yahu.Merak etmeyin kötü birşey değil bu.
Daha önce 2 yıl ayrı evim vardı demişsiniz, çocuğun babası o eve de gelebilirdi, eski k. valde ile yaşamakta neyin nesi???

Son düzenleme:
Eşinden boşanmışsın ama çocuğunun özel bir durumu olmuş bir araya gelmişsiniz.
Çok zor olsa da burasını anlamaya çalışırım ama sana hırsız diyen k valde eskisi ile aynı evde yaşamakta neyin nesi???
Kadın senin oğluyla evlenmeni istememiş, belki de dolaylı olarak ayrılmanıza neden olmuş, bir yuva yıkılmış şimdi sen diyorsun ki onu oğluyla ayırmam vicdansızlık olur mu?

Ya sevgili konu sahibi ne olur bu kadar saf olma, azıcık dişli olun yahu.Merak etmeyin kötü birşey değil bu.
Daha önce 2 yıl ayrı evim vardı demişsiniz, çocuğun babası o eve de gelebilirdi, eski k. valde ile yaşamakta neyin nesi???

yok cnm kayınvalıdem baska ılde oturuyor 1 yıl eve ıstemedım onu ...sonra acıdım gelsın dedım 1 ay kaldı yanımda burnumdan getırdı bırseyler dıyecektım annem yapma kızım evıne gelen kadına kotu konusma dedı sustum .babasıyla ayrı sehırlerde yasıyorduk gorevı nedenıyle o yuzden gelemıyordu işi cok yogundu yasamayan bılemez oglum ıcın kotuydu benım ıcın ıse cok guzel 2 yıldı ama o agır bastı ıste anlatacak gıbı degıldı durumu durdugu yerde cocuk babasının adını soyluyordu arka arkaya .... baba .... baba aklına bırsey olacak dıye korktum

Back
X