Kayınvalide ve Ev Sahibi Olmak

valla süpersiniz, bu devirde hazır eve hayır deiyebilecek insan sayısı azdır bence.
ama korkularınızı ben anlıyorum, çok kötü hissetmişsiniz beyaz eşya mevzusunda anladığım kadarı ile.

valla ben de evlenirken her şeyi kendimiz yaptığımız için inanılmaz rahatım, biri bir şey dese bile, hiç kimseyi ilgilendirmez diyebiliyorum, kafam rahat.

eşinizin kardeşi var mı? Eğer yoksa zaten ortak mal olarak düşünülebilir, ya da kira kadar aileye yardım /hediye verilebilir. Bu da sizi biraz rahatlatabilir. Ama kardeş varsa bence işler farklı şekilde gelişebilir. Hiç yeltenmemek gerekir o durumda.
Kardeş var ama o bu konulara hiç karışmıyor. Daha üniveriste okuyor. Evlilik falan düşünmüyor. Bende evlenirken çok ısrar ettim yine kredi çekelim düğünümüzü eşyalarımızı biz alalım diye benim ki biraz acele etti evlenme konusunda o nedenle fazla birikim yapmadık. Vallahi ben hazır eve hayır diyorum çünkü ileride başıma gelecekleri tahmin edebiliyorum.

haklısınız
kendi imkanlarınızla alma durumunuz var ise kendiniz alın.
sonradan başınıza kakabilir bu konuyu.
biz evlenirken bize iki yıl evvel 10 bin tl para verdi ailesi:))))
hala da bunu laf arasında söylerler
babasının bir aylık maaaşı verdiği para
kendini cok fedakar vefalı bir anne olarak gösterir
hala senın için calısıp cabalıyuoruz falan der

eşimin kendine ait olan arabayı satıp parasını aldı bankaya koydu kv
eşimin araba parasını aldı yani
şimdi biz ev niyetine girince o para verilecekmiş bize ( ben inanmıyorum ama )
o parayı bile kafamıza kakacaklar ben adım gbi eminim.
ben 10 sene kredi ödeyeceğim.
eşimin kendisinin arabasının parasını anneden geri alacağız ve adı destek oldu olacak
Çok zor vallahi madem yardım ediyorsun dünyaya sen getirdin çocuğu tabi yardım edeceksin, ama ne gerek var ya şunu yaptım bunu yaptım demenin.

kvden evinden cıkmaz. kavga dahi etsen ev benim ev der. beyaz eşyanın lafını eden evınde lafını eder. asla böyle bir hatta yapma. cocugunada kvden degıl kendin bak ilerde

illerde başına gelen bu olacak kardeşıne öbür ev kalacak oda sızın yanınıza yerleşcek . kırada otur tek odan olsun huzurun olsun

ailelerin ev,araba gibi maddi değeri yüksek şeyler alması veya çocuğa bir kaç sene bakmasına karşıyım.çünkü bu durum bir şekilde çocukların önüne geliyor.ama madem almayı bu kadar çok istiyor. alsın. ama siz taşınmayın. kiraya verin.kira ile onlara hediye alın,tatile götürün v.s. ilerleyen dönemler de duruma ve gidişata göre hareket edersiniz.
bencede bunu teklif et ama okadar eminim ki kiraya verince size kuruş koklatmıcak onun niyetı farklı

iki kardeş var

haksızlık de

şimdi okuyor ama yarın ona aynı imkan sunulmazsa eşitsizlik de

annen o evi de kendi adına alsın

kiraya versin birikim yapsın

ölümlü dünya

yarınlarda birer tane kalır kardeşlere de sıyrıl

kv işte alalım vs deyince de

yarın elti gelir ona ev alınmış der kapris yapar ya da damat gelir bana da ev der vs vs de

Çok zor vallahi madem yardım ediyorsun dünyaya sen getirdin çocuğu tabi yardım edeceksin, ama ne gerek var ya şunu yaptım bunu yaptım demenin.
ya bizimki bize geldiğinde hep ağlar
çok fedakarlıklar yaptım ben oğluma diye
bir defasında ne yaptın anne ben ortada hiçbir sey goremedım dedım
hastalandı dedi dr a götürdüm dedi,
üstne basına cocukken hep istediği kıyafetleri aldım dedi
eşimde allerji varmış, iğne olmus bır ıkı sene ,
kv aşıya götürmüş bunları söledi inanabiliyor musun
ve ağlıyor bunları anlatırken eşime falan sarılıyor
ah annecim yaaa sen çok şanslısın benim gbi bir annen var diyor
yasadıgımız evlenirken olan sıkıntıları hiç anlatmayacağım burda cok anlattım :)
ama bir de sanki çok bir b..k yapmıs gbi gelip de benim gbi fedakar anne yok demiyor mu deli oluyorum.

ben de söledim ekstra birsey yapammssın sen dedim.
anne olmanın gerektirdiği şeyler zaten bunlar dedim.
ben ortada eşime karsı yapılan hıcbır fedakarlık gormedım dedım
kadın ne alınıyor ne küsüyor.yok ececcim diyor
gel de sen bu kadından ev için maddi destek bekle

siz de yanaşmayın bence kafanız rahat eder.

Anlamıyorum böyle kv leri evlensinler o zaman oğullarıyla da rahat etsinler tövbe yarabbim sanki gelin kendisi ağzının payı verilmeli o kadına :sinirli:

Aynen ben kendi aileme de yakın oturmak istemediğimi söylüyorum. Eşimde ilerde bebek olunca mutlaka iki taraftan birine yakın oturmalıyız diyor. Kv ev alırsa bir zorunluluk gibi bir durum olacak maalesef. :KK43:
Benim memleketimde boşta ev var, eşim gidelim diyor ben Hayır diyorum. Kafam gerçekten iki taraftan da uzak şehirde yaşayınca çok rahat.

Anlamıyorum böyle kv leri evlensinler o zaman oğullarıyla da rahat etsinler tövbe yarabbim sanki gelin kendisi ağzının payı verilmeli o kadına :sinirli:
Ya bilmiyorum genel itibariyle iyi davranıyor bana ama sinirlenince ki ortada sinirlenecek bir şey olmadan da sinirlenebiliyor ama sinirlenince gerçek hissettiği duyguları söyler insan sonuçta içinde bastırdığı söyleyemediği şeyleri. Asıl ben kıskanmam lazım o zaman benim yanımda oğlunu bir sevişi var. Sanırsın 5 yaşında çocuğu seviyor. İnsan alttan aldıkça eziliyor. Bende kırmadan laf sokacak bundan sonra

ya bizimki bize geldiğinde hep ağlar
çok fedakarlıklar yaptım ben oğluma diye
bir defasında ne yaptın anne ben ortada hiçbir sey goremedım dedım
hastalandı dedi dr a götürdüm dedi,
üstne basına cocukken hep istediği kıyafetleri aldım dedi
eşimde allerji varmış, iğne olmus bır ıkı sene ,
kv aşıya götürmüş bunları söledi inanabiliyor musun
ve ağlıyor bunları anlatırken eşime falan sarılıyor
ah annecim yaaa sen çok şanslısın benim gbi bir annen var diyor
yasadıgımız evlenirken olan sıkıntıları hiç anlatmayacağım burda cok anlattım :)
ama bir de sanki çok bir b..k yapmıs gbi gelip de benim gbi fedakar anne yok demiyor mu deli oluyorum.

ben de söledim ekstra birsey yapammssın sen dedim.
anne olmanın gerektirdiği şeyler zaten bunlar dedim.
ben ortada eşime karsı yapılan hıcbır fedakarlık gormedım dedım
kadın ne alınıyor ne küsüyor.yok ececcim diyor
gel de sen bu kadından ev için maddi destek bekle

siz de yanaşmayın bence kafanız rahat eder.
Anlamıyorum ki doğurmasaydın o zaman madem annesin yapacaksın tabi sokağa atacak halin yok. Bir garipler vallahi bu kvler.

Ya bilmiyorum genel itibariyle iyi davranıyor bana ama sinirlenince ki ortada sinirlenecek bir şey olmadan da sinirlenebiliyor ama sinirlenince gerçek hissettiği duyguları söyler insan sonuçta içinde bastırdığı söyleyemediği şeyleri. Asıl ben kıskanmam lazım o zaman benim yanımda oğlunu bir sevişi var. Sanırsın 5 yaşında çocuğu seviyor. İnsan alttan aldıkça eziliyor. Bende kırmadan laf sokacak bundan sonra

Tabi canım insan sinirlenince belli eder kendini mizaci sinirli olabilir ama kocaman kadin sonuçta sinirlerine hakim olabilmesi gerekli....

Benim yeni kesfettigim taktik gülerek laf sokuyorum sonra da yüzünü asiyor anneee çay içer misin diyorum hiçbişey olmamış gibi :ıslık: birsey derse de aaaa ne dedim ki ne var bunda dicem kurguladim simdiden :KK53:

Benimki de öyle nisanliyken höt zötlerdi hergun kavga ederlerdi ama evlendikten sonra yanımda sarılıp oper oy oglumm canım bilmem ne gunduz isyerindeyken arar seni cok özledim diye biz pek gidip gelmeyiz ancak haftada bir (ona göre çok az hatta hiç gitmiyoruz) sanki ben gitmeme taraftaymisim saniyor ogluna duygu sömürüsü yapiyor halbuki esim de gitmek istemez pek :KK76:

Velhasıl oğullar evlenince kıymetleniyor.... :ukala:

Tabi canım insan sinirlenince belli eder kendini mizaci sinirli olabilir ama kocaman kadin sonuçta sinirlerine hakim olabilmesi gerekli....

Benim yeni kesfettigim taktik gülerek laf sokuyorum sonra da yüzünü asiyor anneee çay içer misin diyorum hiçbişey olmamış gibi :ıslık: birsey derse de aaaa ne dedim ki ne var bunda dicem kurguladim simdiden :KK53:

Benimki de öyle nisanliyken höt zötlerdi hergun kavga ederlerdi ama evlendikten sonra yanımda sarılıp oper oy oglumm canım bilmem ne gunduz isyerindeyken arar seni cok özledim diye biz pek gidip gelmeyiz ancak haftada bir (ona göre çok az hatta hiç gitmiyoruz) sanki ben gitmeme taraftaymisim saniyor ogluna duygu sömürüsü yapiyor halbuki esim de gitmek istemez pek :KK76:

Velhasıl oğullar evlenince kıymetleniyor.... :ukala:
Şu taktiği sevdim gülerek laf sokma bende uygulayacağım :KK45:

Kac sene cabalayip kendinizi yorup ev alabilirsiniz 2 3 senede borcumuz biter ev alabiliriz derseniz reddedin ama 10 sene kredi cekeriz oderiz cocugumuza zamanimiz kalmaz diyorsaniz evi kabul edin cokmu gururunuza dokunan sozler soylediler gidersiniz kiraya.

Kac sene cabalayip kendinizi yorup ev alabilirsiniz 2 3 senede borcumuz biter ev alabiliriz derseniz reddedin ama 10 sene kredi cekeriz oderiz cocugumuza zamanimiz kalmaz diyorsaniz evi kabul edin cokmu gururunuza dokunan sozler soylediler gidersiniz kiraya.
O zaman daha kötü olur bence yaşayacağını bile bile böyle bir şeye kalkışmak istemiyorum. Benim derdim ev aldırmak değil ki eşime nasıl istemediğimi söylemek.

O zaman daha kötü olur bence yaşayacağını bile bile böyle bir şeye kalkışmak istemiyorum. Benim derdim ev aldırmak değil ki eşime nasıl istemediğimi söylemek.
Anladim sizi ama neden bir yerden kariniz olmasin uzun sure kirada yasamak yerine kendi eviniz olsa.
Sizin tercihiniz tabi ama bence esinize istemiyorum demek yerine zamaninda buzdolabi icin bile laf soylenmisti alinirsa ev uzak olsun ve tek bir ima dahi duyarsam cikariz evden seklinde olmasi daha iyi olur sizin icin hem esiniz mutlu olur hemde siz daha rahat yasam surersiniz.

Back
X