Kayınvalide Takıntısı

Kötu anneler var tabi her anne melek değil.Ben sizin yazdiginiza göre yorum yaptım.Kadimcagiz sizinle birşeyler yapmak istiyor ve siz bundan rahatsizsiniz net.Olmayan çocuğunuza bizim ki demesinde ne gibi bir kötülük olabilir.Bak yarın çocuğunuz olunca kv destek olsun diye kırk takla atarsınız bu defa.Tecrubeleri dikkate alın.Şuan çocuğunuz yok kafanız rahat.Ama çocuktan sonra bambaşka bir boyuta geçiyor insan.İcimde kimseye karşı bir öfke yok.İnanin kv demle bizde sorunlar yaşadık ama ne olursa olsun annesidir İnanın zorla ben tatile bizimle gelmesini isterim,biraz kafası dağılsın diye,hediyeler alırım,kafelere götürürüm,saçını boyar ilgilenirim,arar sorarım..
Ben ona iyi olduğum için oda sevmeye başladı hiç bir sorunumuz yok..olmasında.Bende anneyim,ne zorluklarla büyütüyorum bunu anladığım yaşadığım için yazdım.Evlat yahu ötesi var mı.
Evet ne ekersen onu biciyorsun bu cümlede kötü birşey yok.Toparlanirsiniz inşallah ne diyim.
konunuzda sizin dert edeceğiniz hiç bir şey yok

Bende anneyim,ne zorluklarla büyütüyorum bunu anladığım yaşadığım için yazdım
Renkli_mother zorluklarla büyüttüğünüz için siz de böyle şeyler mi yaparsınız gelinize/damadınıza

5.5 senelik evliyim çocuğum olmadığı için çocuk takıntım var. Eşim bu durumlardan dolayı çocuk istemedi. Annesi iyi olsun, güzel bir ortam olsun sorunlar bitsin istedi. Çocuğumun olmaması da beni çok yıprattı yine insanları suçladım. Yeni kabul ettirebildim çocuk durumunu. Beni en çok bu durum yaraladı çünkü 32 yaşındayım 3 senedir çocuk istiyorum ama hayatımızda hep saçma da görülse hayatımı etkileyen sorunlar oldu. O yüzden olmamış bir çocuğun hep konusu dönüyor ve bizimki denmesi beni tetikliyor. Daha anne olamamamın verdiği bir his olsa gerek. Yoksa torunu olup sevecek sahiplenecek biliyorum ama size kötülük gibi gelebilir onlara hiç hissettirmediğim bir his var sanki hiç çocuğum olmayacak olursa da elimden alınacak korkusu. Birileri yorumda kadının kocası ölmüş falan diye yazmış öyle bir şey de demedim. Benim babam öldüğü için kaybetme korkum var çocuğuma biz denmesi, eşimle tam aile olamamak parçalanmış aile hayatımı hatırlatıyor. Yoksa kayınvalidem mahvolsun ben yaşıyım benim çocuğum olsun o göremesin diyecek bir insan değilim çünkü eşim mutlu olmaz olamaz. O annesi mutlu olmadıkça mutlu olamayan bir insan. Evlatta annelik gibi. Kaç yaşınızda olursanız olun mutsuz bir anneniz varsa evde yediğiniz yemek içinize sinmiyor. Evde yemek yapmayıp aç durdukça annesi sadece bizim gelmemizi bekledikçe eşim panik atak geçiriyor. Dayanamadığım konular bunlar.

O kadar sizi bunaltmış ki size bıkkınlık ve de nefret gelmiş artık, benim kv de yeni evliyken bana yapışık yaşadı 1 yıl, ve sonunda beni delirtti , simdi saygı çerçevesinde görüşürüz o kadar bana hicbir faydası ve zararı yok , sizi iyi anlıyorum, ben şuan kv 'den nefret etmiyorum sınırları eşim koruyor artık hamdolsun, bence eşiniz annesine dur demediği için bu öfke, bu öfke size zarar verin nötr olmayı deneyin gerekirse terapi alın, kv ler neden sınır bilmiyor tatli tatlı gidip gelmek varken...

Valla bağımlılıkta kötü aslında bağımlılıkta değil kontrol etme isteği bu...

Eşiniz de yardım almalı tek sorun ne siz ne de kv , eşiniz de de büyük sıkıntı var..

konu sahibi bence sizin kafaniz cok karisik, cok ofkelisiniz, bu sekilde zaten kendinizde de cevrenizde de radikal degisiklikler yapamazsiniz. eger abartmiyorsaniz (ki tek trafli dinliyoruz o yuzden ekledim bunu) gercekten KV nin yaptiklari cok sinir bozucu. esinizle de kavga etmissiniz, ve bir miktar da mesafe koymussunuz. bunlar iyi seyler. ama sizin oncelikle kendinize odaklanmaniz ve durumunuzu anlamaniz gerekiyor. anlattiginiz KV gicik ama idare edilebilir gibi duruyor. idare etmek her dedigini tolere etmek degil, mesafe koyup size verdigi zarari engellemek demek. ama siz o kadar ofkelisiniz ki, o tarz bir idare/politikayi su an yapamazsiniz bence. o yuzden bir an once ya terapiye baslayin (ki bu masrafli olabilir), ya da youtube den bu konuyla ilgili videolar izleyin (tulay kok mesela). ayrica buradaki konulari takip edin. bir sure sonra kafaniz berraklasir, o zaman da ne yapacaginiz konusunda daha mantikli bir stratejiyle ilerlersiniz. bu tarz KV ler evlilik ilerdikce oglunun evlendigini kabul ediyor, ya da baska mesgaleler buluyorlar, biraz duruluyorlar. esiniz de bir sure sonra daha iyi anlamaya baslar sizi. ama onemli olan o zamanlar gelene kadar kendi akil sagliginizi ve evliliginizi korumak.

Eşiniz de yardım almalı tek sorun ne siz ne de kv , eşiniz de de büyük sıkıntı var..
bence de oyle ama konu sahibi daha o aydinlanmayi yasayamadi. su an farkina varsa belkidaha cok karman corman olacak... kadini hem haftada bir iki KV ile muhatap et, hem de kafa sagligi normal olsun... adam muhtemelen eve gelmiyor daha ne olsun iste diyordur.

sen onlari biraz basbasa birak, aradan cekil, oyuncaksiz kalip birbirlerini yemeye baslayinca gorurum ben o panik ataklari :) adam kosarak eve gelir.

Valla bağımlılıkta kötü aslında bağımlılıkta değil kontrol etme isteği bu...
Uzun zamandır evine bile gelmiyormuş kayınvalidesi. Sadece kendileri gidiyormuş. Kendi iradesinde gitmeyebilir. Kendi de söylüyor zaten sorun benim duygularım diye. Kontrol etme isteği olsa daha farklı davranırdı zannımca.

Herkes yapışık yaşamayı sevmek zorunda değil ki , tabiki arada sorsun gidelim gelelim bu çok güzel ama yapışık oldu mu olmuyor işte..

Surekli konuya bilmem kaç oğlum var böyle gelin gelirse ... yazan güruha ithafen.
Ilerde kızımın evini kendi evinin bir uzantisi olarak gören
Eşiyle arasındaki paylaştığı her şeye maydonoz olmaya çalışan
Kızımla görüştüğüm her vakitte yanımızda olan kaynananıya öyle fantastik şeyler yaparım ki
Kimse oğlunu sokaktan bulmuyorsa kızını da bulmuyor elalemin kızının hayatının ortasına lankkk diye yerlesemezsiniz errrrrkek evladınız evlendi diye. Herkes haddini yerini bilecek. Konu sahibi sınır problemin var gerekeni yapamadigin için bu kin bu nefret. Sen kinini diri tut belli ki tutmadığınfa kadın senin hayatının ortasında tepiniyor. Yaşadıkların normal değil suçlu ararsan malesef senein

Konu bizimki demesi mi , evlendirip yakasına yapışmak nedir Allah aşkına!

Yani şimdi daha iyi anlıyorum sizi.Kusura bakmayın kirdiysam.Sizi tanımıyorum şahsınıza yorum yapmadim.İnsallah herşey gönlünüzce olur

Ya sizin eşiniz annesine ciddenbagimli bir adam . Çocuğunuz olunca o kadın yakaniza kesin yapaisacak ve evet bebek size ait olmayacak . Bence çok yanlsi bir evlilik yürütiyorsunuz

Yahu değil,kadın kendini düzeltmiş,haftada bir bazen hiç görusmuyorlarmis.Eskisi gibi değilmiş.takinti yapmış işte.ona istinaden yazdim
Ama bu kadın çocuk olursa da durmaz , bemce bu evliliği gözden geçirmeli, eşi düzelmeden annesi değişmez, eşi sınır koymadığı için kv karışma hakkını buluyor, konu sahibi eşinden emin olmadığı için ve de yaşayacağı sıkıntıların farkında olduğu için öfkeli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…