Kayınvalide Takıntısı

Sizin nefretten gözünüz dönmüş şu yazdıklarınız pireyi deve yapmak benim nazarımda. Tedavi olun madem çare arıyorsunuz. Kayınvalidenize hasta deyip durmuşsunuz doktora da gitmemiş ama teşhisi kim koydu siz mi? Doktora önce siz gidin.

Haftada bir neden görüşüyorsunuz anlamadım ben yapamazdim. Ayda bir görüşün siz bence . Çocuk olunc
Haftada bir neden görüşüyorsunuz anlamadım ben yapamazdim. Ayda bir görüşün siz bence . Çocuk olunca düşünemiyorum
Ayda 1 görüşme gibi bir imkanım yok
Kayınvaliden ağır hasta, terapi alması lazım, terapi almazsa ya tamamen görüşmeyeceksin ya da boşanacaksın başka yolu yok bence. Kendinde arama suçu, tamamen hayatından çıkarmak en doğal hakkın.
kendimde bulduğum suç onu kafaya takıp günlerimi zehir etmem. Eskiden bana her gün zarar veriyordu şimdi sadece haftada 1 gördüğümde. Kafama takmak istemiyorum naparsa yapsın banane diyorum ama takıyorım. Eşimle 3 kez boşanma noktasına geldik ama son 1 senedir aramız çok iyi eşimi kaybetmek istemiyorum. O da hayatımızdan tamamen çıkamaz eşim de mutlu olmaz. Yani direk sevmiyorum kendisini ve sevmediğim birisini görmek beni mutsuz ediyor

Doktora götürdük. Ağır bir travma yaşadığı için tedavi olması gerektiğini söyledi. Ama bizden sonra 1 kez gidip doktor bir şeyin yok gelme dedi diyor ve bırakıyor. Tabii ki ben de tedavi olmalıyım hayallerle başladığım hayatım hastalıklı bir aile yapısıyla bambaşka bir boyuta dönüştü. Böyle bir ortamda ben de bozuldum düşünce sistemim ve kafam kaldırmıyor. Anlattıklarım basit gibi görünebilir. Ama psikolojik şiddet ve acıtasyından bahsediyorum. Evde eşimle başbaşa yediğimiz yemeği burnumuzdan getirdi senelerce. Evinde yemek yapmadı. Aç oturdular. Siz gelmeyince açız diye. Bizi yaptığımız her şey de mutlu olurken suçlu hissettirdi. Bunlar size kolay gelebilir ama inanın benim için zordu

Sen yıllarca uykusuz kal,dişi çıkti sancısını çek,2 yaş 3 yaş 5 yaş ataklariyla boguş,ilkokulda okumayı öğret,derslerine yardımcı ol,sabah kalk beslenmesini hazırla,sağlıklı beslenin diye hergun ev yemeği yap,ergenlik lrizleriyle mücadele et,eksik kalmasın diye istediği şeyleri binbir zorlukla al yap..evlendir,sonra gelin "kv benim olmayan çocuğuma bizimki"diyor diye tribe girsin,bazen oğluyla zaman geçirmek istemesine karşı çıksin..Çok basit ama doğru bir laf var ki ne ekersen onu biçersin..inşallah sizinde bir oğlumuz olur.İnsallah sizinde gelininiz aynı şekilde siz kv inişe nasıl tavır alıyorsanız öyle tavır alır..
başkada birşey demiyorum.
iki kızım var..
onlar için dünyada yapamayacagim şey yok.
kayinvalidem ile tonla sorun yaşadık.Ama sırf annelik hakkı var diye hep arayı iyi tuttum,sık gider geliriz,anne gibi göruyorum,yani onu anlıyorum.

Kesinlikle

Yahu kusursuz insanmı var yok e her en ufak hareketine sinir olduğumuz insanı hayatımızdan çıkaracaksak bir ıssız adaya yerleşelim

Aynı hareketleri annesi yapsa eşi annenenin varlığına tahammül edemiyorum dese ne tepki verirdi acaba

Ya aynen ya şu an oğluma bakan büyüten benim evlenince silicekmi beni normali bumu yani ne ayıp ya

Benim eşim ömrünü verip onu büyüten annesine bunu yapsa önce ben karşı Çıkar onun emeğe ne kadar saygısız bir insan olduğunu yüzüne söylerdim

Anne gibisi varmı ya ben anlamıyorum kadın öyle fitne fücur biriside değil yazdıkları öyle kirlenmesine sebeb değil yaşlılara karşı biraz daha hoşgörülü olmalıyız bu en başta bizim örf ve adetlerimiz de çok önemli

Birgün bizde yaşlanacağız

Kadının kocası ölmüş tek oğluna tutunmuş günah be

Benim babaannemi görse kan davası açar herhalde

Hayır kolay demiyorum. Herkesin tahammül seviyesi farklıdır. Sizin yazınızdan akan müthiş bir nefret car ve bu da gözünün üstünde niye kaşın var bile dedirtir insana. Hasta bir insandan normal hareketler bekliyorsunuz bu durumda. Hasta olduğunu yaptığı davranışları bilinçli yapmadığını düşünerek olayları gözünüzde küçültebilirsiniz. Ha mecbur musunuz değilsiniz tabii ki ama eşinizin annesi bir şekilde hayatınızda olacak. Sadece eşiniz görüşsün o zaman.

Zor bir durum kaç kişi kayınvalidesine bayılıyor sayılı ama işte eş hatırı diye bir şey var.

Konu sahibi bu durum size zarar veriyor, psikologla görüşüp bu duygularinizdan kurtulmaya çalışın bence
Evde eşimle başbaşa yediğimiz yemeği burnumuzdan getirdi senelerce. Evinde yemek yapmadı. Aç oturdular. Siz gelmeyince açız diye. Bizi yaptığımız her şey de mutlu olurken suçlu hissettirdi.
Yok artık. Bunlari psikolik rahatsızlığindan mi yapıyor? Yani şu hareketlerin fitne fucur olmadığını, abartili seyler olmadığını savunan anneleri gördükçe gelecek nesilin de ayni kv sorunlariyla bogusacagini düşünmeden edemiyor insan

Zor bir durum kaç kişi kayınvalidesine bayılıyor sayılı ama işte eş hatırı diye bir şey var.
Aynen öyle

Büyüğüne hürmet göstemek demek gelinin kaynanasına kendini ezdırmesi demek değilki

Annemizide alttan almıyormuyuz kim annesini bunları yaşıyor diye silerim diyebilir

Hiçkimse ,,, ama ne güzel kaynana gözünün üstünde kaşın var dese hopp sil

Varlığına tahammül edemiyorum yazmış ya niye gelinin annesini evine çagırmış yemeğe diye kibarca hayır dersin biter

Konu sahibinin eşine öyle bir şey söylediğini sanmıyorum, zaten öyle cadaloz olsa KV bunları yapamaz. O yüzden içine atıp nefret doluyor. Bence daha durumunu bile tam anlamış değil, eğer anlasa, kayınvalideyi de hasta kabul etse ve mesafe koyabilse çok rahat eder

Sakin ol ya. Bide beddua eder gibi konuşmuş. Senin gibi bir insanın eleştirdiği benden bu durumda ne farkı var ya. Ben asla kimseye saygısızlıkta yapmadım, kötü de davranmadım, kendi içimde sorunlarımı burda birilerinden destek almak amacıyla yazdım. Kafama nasıl takmayabilirim diye yazdım. Düşündüğün kötülükler bende yok olsaydı boşanır giderdim. Kimse üzülmesin diye kendimi üzen bir insanım ben. Terbiyenizi takının da yorum yapın. Annelik hakkı olduğunu bilip buna göre yaşayacak vicdan da bir insanım, demek ki içimde bir şeyleri aşamamışım takıntı haline gelmiş, buralarda derman aramışım. Birde “başka bir şey de demiyorum” diye geleceğim hakkında yorumda bulunmuşsunuz bu mu sizin bahsettiğiniz güzellikler, güzel enerjiler. Bana da sizin öfkeniz yansıdı şaka gibisiniz yaptığımı doğru bulmayabilirsiniz ama bu kadar öfkelenmek çok komik. Sen önce bana yorum yaparken içinde bu konu hangi duyguyu nefreti tetiklediyse kendine , duygularına sahip çık. İki kızım var onlar için yapamayacağım yok demişsin, benim çocuğum olsun benim de yapamayacağım olmaz. Sırf anne olundu diye de insan olunmaz. Her anne melek mi her annenin hakkı mı oluyor bunu kayınvalidem için demiyorum anneliğin bilmem neliğin arkasına sığınanlara diyorum. Ne ekersem onu biçersem eğer çok şükür rabbime. Toplum içinde saygıyla anılan, her zaman takdir edilen ne olursa olsun kimsenin kalbini kırmayan bir insanım. Kayınvalide problemimin aynısını yaşayacaksam gelinim olup bana böyle hissedecekse oğlum da benim yüzümden hastanelik olacak duruma gelecek madem ANNEYİM bir durur düşünürüm. Nasıl yardımcı olabilirim diye. Dediğiniz gibi Allah herkese kendini yaşatsın. Oğluyla zaman geçirmesine karşı çıksın vs gibi bir yorumda asla bulunmadım.işimiz gücümüz ger şeyimiz ortak birlikte olsunlar diye şehir değiştirdim. Burda beş cümlemle sizin gibi beddualı insanları kafaya taka taka mutsuz oldum zaten. Bu kadar kolay mı ya şöyle yorumlar yapmak. Ne ekersem evet dediğiniz gibi inşallah onu biçerim çünkü ailem için sevsem de sevmesem de hep kendimden vazgeçmişimdir. Siz de umarım iyi enerji sandığınız bu kötü cümlelerinizi yaşarsınız bu kadar net.

Bir gün saygısızlık yapmış bir insan değilim ki eşimin annesi babası da der bir gün bize sesini bile yükseltmedin çok naifsin diye. Buradakiler şaka gibi ya kafamda doluyum diye destek almak için yazdım yemediğim laf kalmadı inanılmaz

İletişim probleminiz olduğunu anladım zaten
Herşeye tamam deyip memnun olmadığınız halde yapmak sizden götürür bu bir boya alırken verilen renk seçme kararında da olur tatile nereye gidilecek dendiginde içinize sinmediğini halde tamam demenizden olur

Memnun değilseniz hayır deyin durumu güzellikle anlatın

İçinize attıkça bu nefrete dönüşecek ki öle zaten ve bir gün bir yerde patlıcan ne kadar haklıda olsanız haksız duruma düşersiniz

Karşımızdaki annemizde olsa kayınannemizde olsa çocuğumuz dahi olsa kendi fikrimizi söylemeliyiz içimize sinmeyen şeyleri sırf mutlu olsunlar diye yapmamalıyız

Küçük bir örnek kayınbabam oğlum bebekken Türkiye gitmek istedik rahmetli kayınbabam çocuk bir yaşına gelince gidin dedi ben hayır dedim diretti ben yine hayır bileti ayırttık dedim sonunda pes etti hatta maddi destek verdi

Kararlarınızı fikirlerinizi açıkça güzel bir dille söyleyin içinize atmayın anlamadımı devam mı ediyor tavrınızı net şekilde koyun kararım Burdur diyin ve yapın

Zamanla sizin fikirlerinize saygı duyacak huyunuza suyunuza aşılacak

Kimse ailesini seçemez sizde eşinizde yani kinlenmeyin çözüm arayın

Bir gün saygısızlık yapmış bir insan değilim ki eşimin annesi babası da der bir gün bize sesini bile yükseltmedin çok naifsin diye. Buradakiler şaka gibi ya kafamda doluyum diye destek almak için yazdım yemediğim laf kalmadı
teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Hayır diyebilen bir insan değilim. Arkadaşlarımızla bir yere gidileceğinde bile seçtikleri yere gider eğlenmeme vakit geçirmeme bakarım. Kendi fikirlerimi söylemek zor geldikçe tıkandım. Karşı taraf ısrar be baskıcı olunca hayır demem zorlaştı. Bu yüzden duygularımın içinden çıkamadım. İlk 2 sene her şeye evet dedim ama çok mutsuz oldum. Yavaş yavaş hayır demeye başladım ama sonrasında bazı şeyler takıntı haline dönüştü. Hayır diyemediğim insanların varlığına tahammül edemez hale geldim. Zaten kayınvalideme napmalıyım diye yorum yazmadım nasıl değişebilirim diye yazdım. Ama kendi fikirlerimi söylemeye devam etmek bir çözüm yolu olacak sanırım

Yok hiç birimiz o kadar kalbimizi karartmadik , bı sensin

Bende sizin gibiyim .Ne olursa olsun anne başka değerdedir benim için
Kötü kv ler vardır tabi ama ben konuya göre yorum yaptım,kadincagizin zararida yokmuş ki beraber birşeyler yapmak istemiş.Valla kv mi ben zorla tatile götürüyorum bizimle

Ben severim ya büyük aileyi annemde sık gelir bana eşimle şakalaşırlar çok hoşuma gider aile sıcaklığı başka olur

Ama var cadı kaynanalar var malesef

Allah iyilerle karşılaştırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…