• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile aynı evde yaşama tecrubesi olanlar ?

rengarenkdunyam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2011
909
443
103
İzmir
Merhaba
Ben bu konu üzerinde çok düşündüm, bir karar aşaasındayım, böyle bir karar verme noktasındayım... Kayınvalidem diceğim kişiyi düşünüyorum, sevdiğim adamı, böyle yaşamanın artılarını eksilerini, hayatın gerçeklerini bir taraf daha ağır basıyor, bende tecrübelerinizden yararlanmak istedim belki atladığım, görmediğim noktalar vardır diye sizede danışmak istesim
Kayınvalidenizle aynı evde yaşamak zorunda olanlar var mı ? Bunun iyi yada kötü yanları var mıydı gözünüzde, artıları eksileri vs...

Öncelikle yorum yapan, cevap veren herkese çok teşekkür ederim... Belirtmek istediğim ve paylaşmak istediğim birşeyler var... İlk olarak bir soru sordum tamam ama hikayemi burada tam olarak anlatmadım, o yüzden konu sahibi kararını vermiş, konu sahibi şöyle yapmış, böyle yapmış biz ne dersek boş şeklindeki yorumlardan bazıları gerçekten kırıcıydı, teker teker cevap vermek istemedim.
Dediğim gibi ilişkimdeki detayları burada anlatmadığım için karar aşamasındayım dedim, çoğu kişide geliştiği gibi gelişen bir ilişkim yok, hani hoşlanalım, ilişkinin adı konsun, gezelim, birbirimizi tanıyalım, sonrada evlenelim şeklinde ilerlemedi ilişkim.tamam sevdiğim bir adam var, uzun zaman sevdim, okulum bittikten sonrada onun beni sevdiğini öğrendim, okulum bitince açıkladı duygusunu bana, tamam aramızda birşeyler var bu sevgimizin bir adı olsun istiyoruz ama birbirimizi kaybetmekten de çekiniyoruz, işte tam olarak bu sebepten dolayı o kendini anlatmak istedi, biz sevgili olup birbirimize ümit vermeden anlattı bana bunları... Annemle yaşa vs vs demedi bana ben bu sebeplerden dolayı evlenmeyi düşünmedim bu zamana kadar dedi ve kararım ne olursa olsun beni kaybetmek istemediğini tekrarladı...
Sizin düşündüklerinizi bende düşündüm, ya benimde hayalim var bir evim olsun, düzenini benim oluşturduğum, eşimle ikimizin olduğu, kapısını gülerek huzurla mutlulukla açtığım, gecelikle evimde dolaştığım yada nasıl rahat ediyorsam işşte ya kısacası bir insanın hayal edebileceği herşeyi belkide bazı noktalarda fazlalarını bende hayal ettim , bende farkındayım bir evin bir hanımı olacağını, kendime soruyorum bende onun annesi çok iyi birisi olsa bile nereye kadar tahammül edebilirsin diye ve size dedim ki karar aşamasındayım, kendime vereceğim karar önce.. teşekkür ederim bazılarınızdan çok güzel yorumlar aldım, kırıcı olmadan güzelce başından geçeni anlattıkları, bazılarının iyi bazılarının kötü yaşadıklarını ama bazı yorumlarda vardı ki gerçekten çok kırıcı, anlatmak istedim size sadece...
Sonuçta burada konu açan soru soran olaylara gözünü kapatmıyor yada birşeyleri kabullenmiş değil, açıklamam da sadece bunu belirtmek istedim iyi günler

Son düzenleme:
Ev, ev üstüne olmaz boşuna dememişler. Benim tecrübem yok ama etrafta görüyoruz, isterse melek olsun aynı evde yaşanmıyor. Özel hayatınız kısıtlanacak, hep diken üstünde olacaksınız, sere serpe uzanamayacaksınız falan rahatça. Çekilir dert değil bence.

Neden birlikte yaşamak zorundasınız?

Kayınvalide ile aynı evde yaşamak genelde kayınvalidenin evde yaşayıp sizin de Lamiya'dan hallice evi paylaşmanız anlamına gelir buralarda.

Kayınvalide ile yaşamış olmaya gerek yok ki cevabı bulmak için? Çocukluktan çıktıktan sonra, arada cinsellik ve aşk içeren herhangi bir mutlu ev arkadaşlığı mümkün değildir, ne anne babayla, ne kayınvalideyle, ne ev arkadaşıyla. Daha 15 yaşından itibaren anneyle tartışmaya başlayıp evde kendi düzenini oluşturmaya çalışmaz mı insan evinde?

Son düzenleme:
Kayınvalideye göre yorum değişir
Sabit olansa şudur ki en iyi kayınvalideyle dahi zaman zaman problemler çıkabilir.

Benim kayınvalidem düzensiz ve hijneye çok önem vermez zaman zaman bencillikleri tutar bu yüzden onunla yaşamak zor olabilir benim için ama dünyanın binbir türlü hali var her şey olabilir bu yüzden asla onunla yaşamam demem, yaşamayı tercih etmek istemem diyebilirim.
Bir de şey geldi aklıma mesela, komik olacak belki ama hiç evde saten gecelik giyip gezemem kocama süslenip kapı açamam. Belki de en son düşünelecek şeydir bu ama bence bu bile bir kayıp olurdu eksiler hanesine yazardım

bayramda kayınvalidemin evinde 3 gün geçireceğim, bu 3 gün için şimdien strese girdim,
üstelik çok severim eşimin ailesini.
ama yaz sıcağında rahat rahat banyo yapamamak, yorulunca kahveni yapıp tv karşısına uzanamamak, canın isteyince kocanla sevişememek, istediğin an istediğini pişirip yiyememek, tuvalette bile rahat edememek, kabus, en fazla 3 gün katlanabilirim. sen bilirsin :olamaz:

Yapma, etme. Sakın...
Rahatça giyinip gezemiceksin kendi evinde. İstediğin gibi uzanamıcaksın. İstediğin zaman istediğin kişiyi misafir olarak ağırlayamıcaksın. Bunun hamileliği var hastalığı var. Allah korusun. Kendine bu kötülüğü yapma sakın. Ne kadar iyide olsa kayınvaliden ki benden örnek vereyim. Şuan normal zamanda bile gündüzden gitmek istemiyorum. Hamileyim istediğim gibi yatıp kalkamıyosun edemiyosun. Bide bunun aynı evi paylaşması var. Kendini seviyosan bu kötülüğü yapma

Kesinlikle yasamayin.Zorunluluk yada mecburiyet diye bir sey yoktur ayri eve alamayan adam evlenmesin bir zahmet .
Kv yasamanin hic bir artisi yok eksilerle baslar ozel hayat ,rahatlik,her konuda kisitlama ,evini duzenine ayak uydurma sonucta sen kv gidiyorsun onu duzeni belli uymak zorundasin.Kisacasi ev ustune ev olmaz tecrubeyle sabit.

Beeennn...
Asla önermiyorum asla.
Bi kere gecelik giymeyi unut.
Kahvaltı saatlerini kendin ayarlamıyosun. Mecbur kalkıp hazırlıyosun.
Ütü yemek bulaşık temizlik herşey sana bakıyo.
Misafir geldi kalk hazırlık yp.
Bişey desen alınır demesen alınır.
Eşinle ztn hiç bişe yapamıyosun odan dısında.
Odanda bile özgür degilsin.
Banyo yapmak istesen hop kalkıp gidemezsin.
Dısarı iizin almadan cıkamazsın. Kocanla cilveleşemezsin.
Arkadaşların eve gelemez gelsede rahat sohbet dedikodu yapamazsın. Daha sayimmi.
Banada demişlerdi kızım yapma etme akıllı ol kaynanayla oturulurmu diye. Ama ben dinlemedim aşk gözümü kör etmiş gbi olsun dedim nolcak.
Sonuç boşandım :)

Zorunlu haller dışında hiç içine girilmemesi gereken durum bence

Tabi kv ye görede değişir
Gerçekten evladından ayırmayan kvlik değilde annelik yapan birisiyse belki

Ben kp in sağlık sorunları nedeniyle 6 ay kadar evimde ağırladım
Kv ye çok çok çok zor sabrettim
Yüz bulunca astarınıda istiyorlar vermeyincede ultra kabahatli oluyorsun

Bekarken bende öyle diyordum heyy yavrum heyy :halay::KK76: ayy nasıl kaynana falan diyorlar ben annem gibi göreceğim onu çok iyi anlaşacağız diyordum kii.
Olmadı yapamadım , kendi annem gibi falan hiç göremedim elektirk alamadık biz yahu sanırım.:KK11: 4 ayda beraber yaşadık ,yeminle evimdeki kuru ekmek çok daha huzur verici...
Yapma ablacım , düşünme bile ahnı ortamda ömür geçirmeyi...:KK43:

Beeennn...
Asla önermiyorum asla.
Bi kere gecelik giymeyi unut.
Kahvaltı saatlerini kendin ayarlamıyosun. Mecbur kalkıp hazırlıyosun.
Ütü yemek bulaşık temizlik herşey sana bakıyo.
Misafir geldi kalk hazırlık yp.
Bişey desen alınır demesen alınır.
Eşinle ztn hiç bişe yapamıyosun odan dısında.
Odanda bile özgür degilsin.
Banyo yapmak istesen hop kalkıp gidemezsin.
Dısarı iizin almadan cıkamazsın. Kocanla cilveleşemezsin.
Arkadaşların eve gelemez gelsede rahat sohbet dedikodu yapamazsın. Daha sayimmi.
Banada demişlerdi kızım yapma etme akıllı ol kaynanayla oturulurmu diye. Ama ben dinlemedim aşk gözümü kör etmiş gbi olsun dedim nolcak.
Sonuç boşandım :)

Sonuç beni de güldürdü doğrusu :)
Anlatıp anlatıp sonu zafer gibi bahsetmişsiniz.
Demek ki şimdi mutlusunuz Allah daim etsin mutluluğunuzu.

Merhaba
Ben bu konu üzerinde çok düşündüm, bir karar aşaasındayım, böyle bir karar verme noktasındayım... Kayınvalidem diceğim kişiyi düşünüyorum, sevdiğim adamı, böyle yaşamanın artılarını eksilerini, hayatın gerçeklerini bir taraf daha ağır basıyor, bende tecrübelerinizden yararlanmak istedim belki atladığım, görmediğim noktalar vardır diye sizede danışmak istesim
Kayınvalidenizle aynı evde yaşamak zorunda olanlar var mı ? Bunun iyi yada kötü yanları var mıydı gözünüzde, artıları eksileri vs...
Benim abimde bu sebepten evlenmiyor gerçi annemle anlaştım ben evlendikten sonra bana gelecek ama abim buna hiç razı değil annem gerçekten iyi bir insan ama ben kendimi düşününce kayınvalidem gibi biriyle yapamazdım çok farklıyız inanılmaz

Arkadaşların da dediği gibi olmaz melek de olsa olmaz ... bide yeni gelinken aman allahım diyorum ...

Ayrı evde bile huyuna suyuna düzenine tavrına alışana kadar insan çok yoruluyor .. yeni aile yeni ortam yeni insanlar adapte olmak zor .. yeni evlenip daha evlilige adama alışmadan ekstra insanlara alışmak zorunda kalmak insan sudan çıkmış balığa döner. ..

Ha derseniz ilerleyen yıllarda kadın yalnız tek kalamıyor hasta vs e sokağa atılacak hali yok bizde yaslanacagiz bunları da düşünmek lazım ..

Ama başta da dediğim gibi olmaz anne sizde olunca büyük evi denir bi bakmışsınız yeni gelinlikten hizmetçi pozisyonuna yıldırım hızıyla geçiş yapmışsınız. ..

Bekarken bende öyle diyordum heyy yavrum heyy :halay::KK76: ayy nasıl kaynana falan diyorlar ben annem gibi göreceğim onu çok iyi anlaşacağız diyordum kii.
Olmadı yapamadım , kendi annem gibi falan hiç göremedim elektirk alamadık biz yahu sanırım.:KK11: 4 ayda beraber yaşadık ,yeminle evimdeki kuru ekmek çok daha huzur verici...
Yapma ablacım , düşünme bile ahnı ortamda ömür geçirmeyi...:KK43:
Bende hiç anlam veremezdim sorun yaşayanlara ama yaşadım küçük küçük midem bulandı yani.

Kayınvalideye göre yorum değişir
Sabit olansa şudur ki en iyi kayınvalideyle dahi zaman zaman problemler çıkabilir.

Benim kayınvalidem düzensiz ve hijneye çok önem vermez zaman zaman bencillikleri tutar bu yüzden onunla yaşamak zor olabilir benim için ama dünyanın binbir türlü hali var her şey olabilir bu yüzden asla onunla yaşamam demem, yaşamayı tercih etmek istemem diyebilirim.
Bir de şey geldi aklıma mesela, komik olacak belki ama hiç evde saten gecelik giyip gezemem kocama süslenip kapı açamam. Belki de en son düşünelecek şeydir bu ama bence bu bile bir kayıp olurdu eksiler hanesine yazardım

Bencede çok büyük bir eksik :KK53::KK53:

Ev, ev üstüne olmaz boşuna dememişler. Benim tecrübem yok ama etrafta görüyoruz, isterse melek olsun aynı evde yaşanmıyor. Özel hayatınız kısıtlanacak, hep diken üstünde olacaksınız, sere serpe uzanamayacaksınız falan rahatça. Çekilir dert değil bence.

Neden birlikte yaşamak zorundasınız?
Haklısınız ev ev üstüne olmaz, bende hep böyle diyordum, gerkeirse ayrı şehirlerde yaşayalım ama hayat şartları hayallleri değiştiriyormuş. Aynen aklıma geldi bu benimde özel hayat, sadece odan ile sınırlı olacak, evin içinde rahat olamayacaksın vs vs... Bunları hep düşündüm ama sevdiğimi düşünüyorum, sevdiğim, sevgim ağır basıyor.. Onun annesi benim babam, aslında ikimizde aynı şeyleri söylüyoruz onunla, onların evinde yaşamak değilde kendi kurduğumuuz bir evde yaşamak istiyorum, ben annesinin evine değil, annesi bizim evimize gelsin...
Farklı seçeneklerin olsa belki çekilir dert değil derim ama diyemiyorum işte

Back
X