- 23 Ocak 2013
- 1.055
- 864
- 123
- Konu Sahibi herdaimumutlu
-
Çok arastirdim ayni ortamda bulunmak yetiyormuş,bir de kizimin bagisikligi cok dusuk dogdugundan beri defalarca grip oldu hastaliklari havada kapiyor.Benim üst komşumun eşi verem.. aylardır tedavi görüyor ama aile içinde kimseye de bulaşmadı. Bilgim yok ama emin misiniz bulaşıcı olduğundan?çocuğunuzu düşünüyorsunuz tepkiniz normal bence,bende olsam sinirlenirim. Grip olunca bile bebekleri sevmemek gerekiyor diye düşünüyorum..
Çok arastirdim ayni ortamda bulunmak yetiyormuş,bir de kizimin bagisikligi cok dusuk dogdugundan beri defalarca grip oldu hastaliklari havada kapiyor.
Konuya direkt giriyorum maalesefki eşimin ailesi özellikle de anne babasi çok gerikafali doğumuma 1 hafta kala kv. Hastaydi ve kulagina dogru bogazi sismisti bende esime sordum kabakulak heralde filan dedi e dedim bu kadin doguma gelecek kabakulak bulasici sonra allem kallem ettiler esim annesini dr. Götürdu k.kulak degilmis enfeksiyonmus bulasici degil sorduk dediler bende tamam dedim kv. yeni dogmus bebegimi kucagina aldi durdu ve sonra esim bi gün agzindan kacirdi ki megerse o zaman kv. Kabakulakmis neyse çok sinirlensemde kv. Bisey demedim.Ardindan kizim bi 4-5 aylik oldu k.peder surekli öksürüyor acile filan gidiyolar kv. Aradiginda soruyorum nasil oldu diye yok bisey daha dr. Tani koyamadi filan diye gecistiriyo sonra biz 1 ay boyunca onlara gittik k.peder kizimi defalarca kucagina aldi neyse tekrar bir araya geliyoruz k.peder hasta ama hala nesi var söylemiyolar hep bi geçistirme en son kizdim esime defalarca sen dr. götürdün nesi var sormuyomusun diye o da verem olmuş demesin mi yuhh dedim artik gercekten hastalik saklanir mi utanilacak birsey mi?Bir daha evlerine gitmedim hemen o ay kismet baska sehre tasindik.Hala o kadar kizginim ki ya hastalik evladima bulassaydi hic mi dusunmuyorlar verem ayni havayi solumakla bile bulasiyor neyse aradan 3 ay gecti şimdi kv. yanimiza ziyarete gelmek istiyor ama ya ona da bulastiysa sonucta k.pedere o bakiyor,eşim bu konuda çok duyarsiz bisey olmaz diyor ben mi büyütüyorum lütfen söyleyin
Ben bu eşimi napiyim bilmiyorum konuşuyorum ciddiye almiyor yemin ederim gidecek yerim olsa cocugumu alip gidicem iyi bi ders olur ama annem babam ayri annem abimle şuan gercekten boyle durumlatda resti cekememek eli mahkum olmak çok zorÇocuğundan daha önemli hiç kimse olmamalı. Eşinle konuş açık açık.Zaten onlarda düşünce olsa bu güne kadar hasta olduklarını saklamazlardı sizden. Siz eşinize önce gerekeni söyleyin bence, hatalı olan o.
Gidecek yerim yok maalesefKv gelirse sen al çocuğunu başka yere git.
Kocana sinir oldum.
Bebek değil sanki oyuncak yanındaki
Sirf bu konular yüzünden esimden sogudum onlarin cahilligine ortak oluyor onun bu rahatligi beni verem edecek konusuyorum konusuyorum sirtini dönüp yatiyorTorununa acımayan size mi acıyacak allah aşkına. Manyak insanlara bak ya. Sanki lodosta fazla kalmışta bulaşmazmış. Ulan kabakulakla verem bu ya senin insaniyet namına toplu ortamda bile bulunmaman lazımken doğum yapan enfeksiyona en açık insana gidiyorsun bu iyilik mi? Sen önce eşini götür doktora. Onda ki bu rahatlık bana teee buralardan battı canım. Allah sabır versin
Eşime aciklama yapmaktan konusmaktan agzimda tuy bitti deliricem artik adami vur öldür bisey demiyo sirtini donup yatiyoÇocuğundan daha önemli hiç kimse olmamalı. Eşinle konuş açık açık.Zaten onlarda düşünce olsa bu güne kadar hasta olduklarını saklamazlardı sizden. Siz eşinize önce gerekeni söyleyin bence, hatalı olan o.
Gidecek yerim yok maalesef
Çok haklisiniz özellikle Son cümlenize katiliyorum herkes baba olmamali sorsan canini verir ama real de böyle fos işte bu konular yüzünden eşimden çok soğudumEvet verem cok bulaşıcı bir hastalik. Yaninda kalan kisinin de takip edilmesi ve gerekli testlerin yapilmasindan sonra gerekliyse ilac kullanmasi gerekir. Eriskinden cocuga da en sık bulas sebebidir. Kesinlikle emin olmadan ayni ortama sokmayin.
Ayrica esinizin yaptığına inanamiyorum. Cocugun tek ebeveyni siz misiniz. Insan biraz duyarli olur, biraz endişelenir. Baba olmamasi gereken bir insan daha.
Olur mu oglu baska sehire tasindi 3 ay zor sabretti simdi es dost akraba soruyordur ikidebir ogluna gittin mi diye onlara mahcup olmamasi lazimAy sinir oldum. Kv otursun evinde verem kocasına baksın ne diye geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?