Kayınvalide evinde kavga

Yani bu hikayede bi gariplik var tabii.. oto koltuguna oturtup yollarlar olmasi gereken budur zaten.. atmis yani.. Allahim birde o kadar cok kisi begenmiski bu mesaji:) nesi hoslarina gitti bilemedim valla:))
Onu beğenenler kendi bebelerini böyle taşıyacaklar,doğal patiska bezinden çıkında
images.jpeg

Eklentiler

• images.jpeg
    images.jpeg
    24,5 KB · Görüntüleme: 124
Ne bisikleti bacim cocuk koltugunu gormeden cocugu teslim bile etmiyorlar. Bisikletle cocugu eve goturuyorlarmis yer biraz ki burasi Isvicreymis. Isvicre dunya da cocuk olumlerinin en az oldugu bir ulke sebebi cocuklara verilen onemden hicbirseyi sansa birakmamalarindandir. Hala kahkaha atiyorum "bebekleri bisiklete atip gidiyorlarmis".

Ayrica ne 2 gunu yatmasi 1 gece kaliyorsun ertesi gun taburcu. Millet bayiliyor sacma sapan seyleri paylasmaya.

Benim de bir arkadasim var Turkiye de o da diyor ki Her duydugunuza inanmayin. Arkadasiniz olsa bile cunku sapsal duruma dusersiniz boyle iste.
Sen gül, ben de sana gülüyorum

Eklentiler

• B85819C5-52A7-4B86-BD28-D1C526707587.jpeg
    B85819C5-52A7-4B86-BD28-D1C526707587.jpeg
    38,6 KB · Görüntüleme: 150
Çoğu kadın seni yargılamış bu mide bulantısın dan. Sok oldum. Bunlar nasıl yorumlar.

Hamileliklerinden bahsetmiş, hatta çocuğu olmayanlar bile!

Akıl var mantık var. Herkesin hamileliği bir değil ki.

Ben hamileyken her kokudan tiksindim. Hatta eşimin ten kokusunu çekmek istemedim diye kaç ay ayrı yattım. Kızartma yağı kokusu, parfüm, dışarıda ki sigara kokusu, tavuk et kokusu beni kustururdu.

Eklem ağrısı çektim. İki büklüm geziyordum. O kadar ağrı çektim ki Yata Yata hamilelik geçirdim.

Yengem ise hamilelikte hicbirsey hissetmezdi. Çok rahat geçirirdi.

Kişiye göre değişir hamilelikler.

Ben hastanede sezaryan oldum. 3 gün yataktan kalkamadım. Çok zorlu geçti. Annemse tarlada kendi başına doğum yapmış. Tek başına!

Şimdi annemle mi kıyaslayayim kendimi!

Bu kadınların kıyaslama yapması ve kendilerini yuceltmesi çok itici birşey.

Napalim sen doğurunca ertesi gün iş yaptıysan. Madalya mi takalim!

Konu sahibi kötü yorumlara hiç bakma. İnsan yaşamadan anlamaz. Başlarına bı gelsin sonra konuşurlar.

Buna binebilir cocuk ve anne ama asla hastaneden bole cikilmaz. Zaten cocuk bunun icine 9 aya kadar binebiliyor. Yani bu koydugun fotodaki bisikleti kullanan vardir ki normal ama mesela 5-6 hafta sonradir.. dogurur dogurmaz olsmaz bence. Hele su oturak vajinayi dikisleri napar biliyo musun:)) bence bilmiyosun

Ben avrupada yaşiyorum ve evet bebek ile bisiklet ile gezenler çok fakat asla doğumdan sonra değil. Normal doğumda 2 gece, sezeryanda 5 gece kaliniyor hastanede.

Vajinadaki hasasiyetten dolayi, bebeğin daha kendi beden sicakliğini kontrol edememe gibi nedenler ile imkansiz bu söylediğin.

Ve madem avrupadan örnek veriliyor, o zaman doğumdan sonra bir kadinin eve gelip hafif ev işlerinde yardim ettiğinide söyleyim. Mesela bulaşiklar ile yada ev süpürme yada daha basit anne banyodayken bebeğin yaninda olmak gibi.

Diğer yandanda hemşire gelir, bebeğin kilo almini takip etmek için ve lohusa annenin tüm sorularini cevaplamak için. Hatta istersen hamilelik sürecindede geliyor.

Baksana ne kadar nazlilarmiş şu kadinlar, eskiden köyde hemşiremi varmiş!

Ne kadar çirkin yorumlar var.
Sonra da "eşim eziyet ediyor" diye niye bu kadar ağlanıyor ki? Kadınlar birbirini ezip gömmeye bu kadar meraklıyken erkekler ezmiş çok mu? Yazık değil mi onlar da ezsinler.

Hamile olmayan halimle ben bile baygınlık geçiriyorum tavuk haşlanırken çıkan kokudan. Kendimi hangi odaya atacağımı şaşırıyorum. Şuursuzun biri sabahın 6'sında tavuk haşladı diye çalışkan kadın ilan edilmiş, bir madalyası eksik kalmış.

Konu sahibi, bence eve dön ve kocanı eve alma. Siz misafirhanede sürüneceğinize o sürünsün. Kapıya dayanıp olay çıkarırsa da polis çağırın. Böylesi bunu hak ediyor.

Buna binebilir cocuk ve anne ama asla hastaneden bole cikilmaz. Zaten cocuk bunun icine 9 aya kadar binebiliyor. Yani bu koydugun fotodaki bisikleti kullanan vardir ki normal ama mesela 5-6 hafta sonradir.. dogurur dogurmaz olsmaz bence. Hele su oturak vajinayi dikisleri napar biliyo musun:)) bence bilmiyosun
Ay bu iddiayi ortaya atan kisi ya cocuk dogurmamis ya da normal dogum yapmamis. Ilk dogumumda yatakta bile duz oturamiyorum. Ne koltukta ne sandalyede oturabiliyodum. 15 gun kaykila kaykila oturabildim her yerde. Alti ustu 4 dikis vardi ama oturmak ne mumkun. Hele ki o dikisin patlama riski varsa. Bi insanin dikisin patlama riskine ragmen bu bisiklete binebilmesi icin suzme salak felan olmasi lazim. Akilli insan isi degil cunku.

Girip girip bu kadının konusuna bakıyorum. Keşke arkadaşım Yada akrabam olsaydı da yanında olsaydım şu an. O kadar sinirim bozuldu. Şerefsizler. Analı oğullu ağızlarına edebilsem keşke, konu sahibi bu sana 3. Kez yazılım affet ama o kadar içime oturdu ki sana yapılanlar hazmedemedim resmen. Bana ne oluyorsa ???? Lütfen evine git kilidi değiştir ve adam kapıya gelirse polis çağır. Sürüm sürüm sürünsün. Köpek . Köpek dedim ama köpek iltifat oldu. Dünyanın en sağdık uysal hayvanı ne de olsa. Lütfen çok rica ediyorum o adama öyle bir ders ver ki doğmamış çocuğunu ve hamile karısını bir bayram günü anasının gazı ile baba evine göndermek ne demekmiş görsün. Senin annen baban nasıl sakin duruyor , benim kızıma böyle bir şey yapan damadıda anasınıda duman ederdim duman

Girip girip bu kadının konusuna bakıyorum. Keşke arkadaşım Yada akrabam olsaydı da yanında olsaydım şu an. O kadar sinirim bozuldu. Şerefsizler. Analı oğullu ağızlarına edebilsem keşke, konu sahibi bu sana 3. Kez yazılım affet ama o kadar içime oturdu ki sana yapılanlar hazmedemedim resmen. Bana ne oluyorsa ???? Lütfen evine git kilidi değiştir ve adam kapıya gelirse polis çağır. Sürüm sürüm sürünsün. Köpek . Köpek dedim ama köpek iltifat oldu. Dünyanın en sağdık uysal hayvanı ne de olsa. Lütfen çok rica ediyorum o adama öyle bir ders ver ki doğmamış çocuğunu ve hamile karısını bir bayram günü anasının gazı ile baba evine göndermek ne demekmiş görsün. Senin annen baban nasıl sakin duruyor , benim kızıma böyle bir şey yapan damadıda anasınıda duman ederdim duman

Aynen bende devamlı girip bakıyorum acaba ne oldu diye birde muhalefet olanlar var tabi kızın canı yanıyor bunların derdi hamileler nazlı Allahım sen akıl ver

Konu sahibi bende seni merak ediyorum, arada yaz lütfen.
Bulantıların için tedrübeli arkadaşlar bir sürü yorum yapmış.
Onun dışında lütfen eşine bir ders ver lütfen. Yaptığı gerçekten çok ayıp. Hamile karısını otogara bırakıp babasının evine yollayan adam şuanda sorgusuz sualsiz terkedişi hakediyor bana göre. Ama sen insaflı davran ve sadece süründür. Çok rica ediyorum yap bunu. Ayrıca ben kayınvalidem arasada açmazdım oğlu seni otogara bırakırken aklın neredeydi? Hadi oğlu bi dangozluk yaptı niye engel olmadı?
İnsanlara iyilik ya ra maz.

Ben avrupada yaşiyorum ve evet bebek ile bisiklet ile gezenler çok fakat asla doğumdan sonra değil. Normal doğumda 2 gece, sezeryanda 5 gece kaliniyor hastanede.

Vajinadaki hasasiyetten dolayi, bebeğin daha kendi beden sicakliğini kontrol edememe gibi nedenler ile imkansiz bu söylediğin.

Ve madem avrupadan örnek veriliyor, o zaman doğumdan sonra bir kadinin eve gelip hafif ev işlerinde yardim ettiğinide söyleyim. Mesela bulaşiklar ile yada ev süpürme yada daha basit anne banyodayken bebeğin yaninda olmak gibi.

Diğer yandanda hemşire gelir, bebeğin kilo almini takip etmek için ve lohusa annenin tüm sorularini cevaplamak için. Hatta istersen hamilelik sürecindede geliyor.

Baksana ne kadar nazlilarmiş şu kadinlar, eskiden köyde hemşiremi varmiş!

hangi avrupada plkesindesiniz bilmiyorum ama bende avrupadayim ve benim yasadigim ülede eve ebe gelebiliyor ama sadece müracat edilirse ve sansiniza ebe bulabilirseniz. yani evet sigorta karsiliyor ama genelde kadinlar bu hakkini kullanamiyor. Eve gelen hemsire icinde aynisi gecerli. sigorta karsiliyor ama sebebiniz varsa eger. mesela erken dogum yapan kadinlarda bebegi gözlemlemek icin vs. her kadin bu servisi kullanamiyor malasef. burda bir gece kaliniyor hastanede (normal dogum) eger bir saglik sorunu yoksa anne eve geciyor- gerekirse bebek kaliyor. zaten anne "hasta" olarak görülmüyor. neyse, ülke arasi kiyaslar bana kendimi bildim bileli sacma gelmistir ama bencede TRde kadinlar asiri abartiyor. kendi cevremden yola cikarak konusuyorum ama bazi tanidiklarim KV, anne, görümcede ve kardesden yardim aliyorlar. bence bu abarti. ayilip bayilacak bir durum degil dogum yapmak (normal, sorunsuz dogum)

hangi avrupada plkesindesiniz bilmiyorum ama bende avrupadayim ve benim yasadigim ülede eve ebe gelebiliyor ama sadece müracat edilirse ve sansiniza ebe bulabilirseniz. yani evet sigorta karsiliyor ama genelde kadinlar bu hakkini kullanamiyor. Eve gelen hemsire icinde aynisi gecerli. sigorta karsiliyor ama sebebiniz varsa eger. mesela erken dogum yapan kadinlarda bebegi gözlemlemek icin vs. her kadin bu servisi kullanamiyor malasef. burda bir gece kaliniyor hastanede (normal dogum) eger bir saglik sorunu yoksa anne eve geciyor- gerekirse bebek kaliyor. zaten anne "hasta" olarak görülmüyor. neyse, ülke arasi kiyaslar bana kendimi bildim bileli sacma gelmistir ama bencede TRde kadinlar asiri abartiyor. kendi cevremden yola cikarak konusuyorum ama bazi tanidiklarim KV, anne, görümcede ve kardesden yardim aliyorlar. bence bu abarti. ayilip bayilacak bir durum degil dogum yapmak (normal, sorunsuz dogum)

Yani sizin yaşadığınız yerde Doğuma bisikletle gidilip gelinebiliyordoğru mu

Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Anneme babama anlattım annem tamam seni bırakması yanlış ama kadınlar böyle şeylere katlanır geçinmek istiyorsan katlanacaksın dedi. Babama baba eşimi ara sert konuş bir daha böyle bir durum olursa kızımı senin yanına göndermem de diyorum babam kızım beni mi kötü yapacaksın diyor. Annem babam böyle derken arkamda durmazken kocam neler yapmaz. O kadar moralin bozuk ki anlatamam. Şuan ailemin yanındayım ama burada da sürekli yazdığım sözlere maruz kalıyorum. Kimse yanımda değil. Çok mutsuzum sürekli ağlıyorum.

X