Kayınvalide ev problemi

Evet aynen böyle

Ya var ya çok komiksiniz ben kötü oldum şaka gibi
Siz kötü degilsiniz kendinizi kurnaz zannediyorsunuz . Hayatta ya çok tecrübeniz yok ya da yaşadığınız toplumu veya insanları okumada eksiğiniz var . Şimdi sözünüzü geçirin iki gün sonra yine sorun yaşayacaksınız

Evet eşim annesine çok düşkün vicdanlı dediğiniz gibi yumuşak yüzlü

Eeee yani kadın sözünü anca size geçiyor, diğer çocuklları dişliyse, yengeler de hakkını savuna tiplerse en zayıf halka siz seçilmişsiniz Valla konuşmak sana düşmez konu sahibesi kocan tavrınıı koymalı ama koymaz. Yapacak bir şey yok KV mortingen olana kadar katlanıcaksınıız gibi duruyor burdan.

Ya var ya çok komiksiniz ben kötü oldum şaka gibi
Siz kötü değilsiniz hem modern hem geleneksel olmaya çalışıyorsunuz ama işinize geldiği gibi. Doğu toplumlarında erkek çocuğa ev verilir, gelin de kayınvalidesi kayınpederiyle yaşar. Modern takılmak istiyorsanız ne şamın şekeri ne arabın yüzü seçeneği var diyoruz. Teşekkür eder, kendi evinize çıkarsınız. Yok erkek ailesi ev verecek derseniz de mevcut durumdan devam. 3 oğlunda eşit kalsın demek de bir seçenek ama burada kayınvalidenin yaşadığı evi tercih etmesi de normal. Parayı veren düdüğü çalar. Çıkın kendi evinize kimseye de anahtar vermeyin olsun bitsin.

Kayınvalideden evi zorla almadıysanız ve size kendisi geçin oturun dediyse, kusura bakmasın kimse ama saygı duymak zorunda. Benim evim, kafama göre girer çıkarım, misafir çağırım olmaz. O zaman vermeyeceksin o evi. Çok büyük saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bence eşinizle konuşun, bu şekilde devam edecek ve benim özelim olmayacaksa kiraya çıkalım diyin. Ben olsam en azından öyle yapardım.

Çingenelik yapıp ortalığı ayağa kaldırmaktan başka çözümü yok ya koca korkup destek çıkacak yada boşanma yolu..

Herro merro

Bak benim kayınvalidem çocuk doğunca istediği her şeyi yapabileceğini ve çocukla ilgili kararları alabileceğini düşündü asla bir şeye karıştırmayınca sinirlenip evi terk etti . Bir yıldır hiç gelmedi davet bekliyor yüzü yok davetsiz gelmeye bende hiç gel demiyorum biz gidiyoruz orada görüşüyoruz canım isteyince gidiyorum aradaki farkı anlatabiliyor muyum ? Yani sanma ki bir sorunlu kayınvalide sende

Olmayan görümcemin hakkını yiyen , kendini iyi niyetli sanan kurnaz olan , kaynanamı evinden edip saltanat süren de olduğum için teşekkür ederim gerçekten en baştan buraya yazmamam gerektiğini anladım şuan da arkadaşlar neyini anlatamıyorum kiraların çok zor yasma şartlarının çok ağır olduğunun ekonomik özgürlüğünün artık olmadığını onlar sayesinde ALLAH RAZİ OLSUN kira odemiyoruz onlar gelince de çok güzel ağırlıyoruz ki gene geliyorlar benim derdim bunlar değil benim derdim burada ben bu evde otururken halen daha ben bir degisiklik yaptığım da mirin kırın etmesi böyle güzel demesi ansizjn eve birilerinin gelmesi sürekli anahtarımi istemesi ben en baştan istemedim kiraya gittim oturdum güzel ama orada değişen birşey yok belki eşim ve benim yumuşak yüzümden belki onların yüzsuz oluşundan ama benden sonra evlenen eltim bile kirada değilken benim ne suçum var gel.evine gel evine geldim evime masraf yaptım kendi düzenini kurdum geçerken kaç kere sorduk emin misin diye kaç kere ben neden kötü bir insan olayım ya neden görümce hakkı yiyeyim sırf anne babası ev vermiş kira odemiyorum diye kötü birimiyim keşke herkesin ailesi yapabilse imkanı olsa ana.her yapılan da kafaya vurulmaz her yapılan söylenerek ömür geçmez bazı şeylerden ölene kadar kurtulmazsin bu da öyle birşey sadece ben artık bununla nasıl başa çıkarım diye tavsiye almak istedim ama geldiğimiz nokta olmayan görümcemin hakkını yemek

Diğer kardeşlere ev verilmemiş olsaydı haklıydınız ama hepsine ev verilmişken konu sahibine neden geliniyor? Onlar modern de sadece bu kadın mı gelenekçi? Onlar rahatça yaşıyorlarmış… bence burada alışkanlık sözkonusu. Kv benim yaşadığım ev burasıydı olayının alışkanlığına sahip

3 oğlana ayrı ayrı ev vermiş kendi köye taşınmış En büyük talihsizliginiz şansınıza kv eskiden oturduğu ev size düşmüş.Bilinçlide yapılmış olabilir.Kimin yüzü yumusaksa ecri ona yapalım, istediğimiz gibi at kosturalim.Diger ev verdiği gelinlere size yaptığı gibi yapmıyorsa tamamen koca kaynaklı yani işiniz çok zor

O zaman o evi satışa çıkaracaksınız bulunduğunuz yerden uzakta ev aldırın bu evi de istediğiniz gibi döşeyin kayınvalidenin orada çevresi var o evi sahiplenmis açık açık diyeceksiniz burasi benim evim kural da benim kuralım . Ha o zaman derse ev benim kabul etmiyorum kiraya geciceksiniz başka çözümü mu var ?

Çingenelik yapıp ortalığı ayağa kaldırmaktan başka çözümü yok ya koca korkup destek çıkacak yada boşanma yolu..

Herro merro
Aynen en son ailesinden biriyle kavga ettim dayanma gücüm kalmadı bundan sonra haddini bilir çünkü alttan aldıkça insanları saf salak yerine koyuyorlar ben şuan o tuşuma bastım bu hikayede arada kalan eşim

Evet zaten sırf ben uzağa gitmek istediğim icin verdi bu evi gitmeyelim diye

Kayinvalideye resti çekmeden önce malum siteden ev fiyatlarına ve kiralarina bir göz atmani tavsiye ederim, zira KV reste rest çekip sizi o evden çikarirsa veya kocan boşanma blöfünü görüp sana yallah derse keşke her gün bir iki saat misafir agirlasaydim da şikayet etmeseydim, ev geçindirmek ne kadar zormuş , bedava ev ne büyük nimetmiş diyip kafanı duvarlara vurma olsiligin yüksek...

Eşinizle konuşun o evi satışa çıkarın

Ya da o evi kiraya verin siz kiraya çıkın
Kayınvalidenın önceden yaşadığı ev olduğu için orayı kendi evi görüyor haklı olarak

Ne yaparsanız yapın ne söylerseniz söyleyin bu durum değişmeyecek
Önceden bunu görmüş olmanız gerekirdi
Buraya yazsaydınız taşınmadan önce yüzdelik çoğunluk taşınmayın derdi

Bence soran arkadaş iyi niyetli alttan alan susan idare eden bir arkadaş, diğerleri sınırı çizmiş belli

Aynen öyle. Alıntıladığınız mesajda da yazmıştım zaten. Üçüne de eşit git denebilir ama kadın belli ki eski yaşadığı evi tercih ediyor. Kiraya çıkmaktan başka çözüm var mı?

Kocası annesine bize verdiğin eve gelme mi desin? Çingenelik yap önerisi bile gördüm. Kavga çıkartıp o evde oturmaya devam mı etsin? Bunlar günlük yaşamda uygulanabilir önerilerse uygulasın tabii konu sahibi. Herkes burada kendi başına gelse ne yapacağını düşünüp cevap veriyor. Ben kocama annen bize verdiği eve gelmesin diyemem mesela ya da kayınvalideyle kavga edip onun verdiği evde oturamam.

Herro merro
Boşaninca kendi ailesinin evlerinden birine geçebilecekse hiç durmasın bence de çunku ben olsam oğlumu bir çingeneyle üstelik kendi malimda oturtmazdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…