Kayınvalide-eş - Hayattan bıktım

Birkaç ay önce kayınvalidemle yüzleştim. Ama çok kötü bir yüzleşmeydi. Senin lafların yüzünde dayak yedim mutlu olacağım diye evlendim burnumdan geldi diye ağlaya ağlaya Annem ve babamda vardı. Kendisi de kızı da biz söylemedik bunları dediler Kayınvalidem yemin etti üstüne... Kulaklarımla duymuştum. Kayınpederim kadın dediğin susar dedi. 30 yıl öncesinin kadını susar bugünün kadını susmaz dedim diye, evliliğim bu haldeyken çocuk istemiyorum diye terbiyesiz oldum. Sizin de kızınız var dedim. Kayınpederim benim kızım senin gibi olacaksa hiç evlenmesin dedi. Ben mi çok kötüyüm, uyumsuzum; yoksa makul şeyler istedim de bu insanlar mı anlayışsız bilmiyorum

Bunlr kızlarına en ufak laf gelsin, sülaleyi yerin dibine sokarlar. Lütfen yüz göz olunacak, normal insanlar değiller. Uyanın, gözünüz açılsın. Hiç biri değişmeyecek.

Benim kv de her şeye burnunu sokmak istedi nişanladığımız günden bu yana ben başta tavrımı koydum arayıp sormuyorum diye eşime şikayet ettiler inadına 3yıldır evliyim kandiller dışında asla aramadım taviz vermeyeceksin eşim benim haklı olduğum Bi konuda ailesini savundu annemin evine giderim o zaman dedim o son oldu artık haklıyı ayırt edebiliyor sende deneyebilirsin lakin ben vazgeçemeyeceğinden emin olduğum için Bi nevi kumar oynadım ters teperse yapma
Sana tavsiyem eşinin yanında kv ne kötü söz söyleme eşin yokken de cevabını ver benimki de seninki gibi söylediğini inkar ediyordu bende ona aynısını yapıyorum söylüyorum öyle bişi demedim annem yanlış anlamış deyip geçiyorum Biraz sert ve dik durman gerekiyo sende onun gibi oyna yoksa çok ezilirsin
Yani şu çok ilginç. Kayınvalidemin ve çevresindekilerin savunması. Bu kadın köylü kadın cahil kadın ne konuştuğu nasıl konuşması gerektiği bilmez minvalinde.. Kendisi de yaptığı söylediği şeyleri kötülük etmek için söylemediği dile getiriyor. Ama aynı kadın eltilerinin gelinlerinin arabayla nereye gittiğinin ne kadar mazot yaktığının çocuklarına ne kadar harcama yapıldığının hesabını ve hasetliğini yapıyor. Öyleyse düşünülen kadar saf bir kadın değil. Yanılıyor muyum?

Merhabalar öncelikle,

23 yaşımdayım. 1 yıl önce evlendim. Eve geldiğim gibi kayınvalidemin iğneleyici sözleriyle karşılandım. Kendileri varlıklı bir aile.. Sürekli oğullarının benimle evlenmesinin benim için şans, lütuf olduğunu, onunla evlenmek isteyenin çok olduğunu, sürekli zengin olduklarını dile getiren, üslubuyla ezen sonra da ben ne yaptım ki deyip işin içinden çıkan bir kadın. Yan yana evlerde oturuyoruz. Bir yere gidecektim kapısını çaldım söyleyeyim merak etmesin diye Verdiği cevap “ Sen artık gelinsin o kadar okul okumuşsun hiç mi aklın yok öyle her yere gidemezsin” oldu. Onların sürekli bizimle yesin içsin evlerine sadece uyumaya gitsinler tavrı yüzünden. Kayınvalidemin bana dokunan lafları yüzünden henüz 3. Aylık evliyken eşimle birbirimize girdik ve ben ona vurdum. O da bana vurdu tabi.. Sonra bunu birkaç defa daha yaşadım. 1 yıldır sinir krizleri içinde bir hayat sürüyorum. Size, tecrübeli olanlara danışmak istiyorum. Ben bütün gün istemsiz şekilde bütün bu yaşadıklarımı geçiriyorum. Aklımda dönüp duruyor bana söylenilenler, söylenilip söylemedim diye yalan söylemeler.. Bütün bunlar aklımda dönerkenne iyi bir eş olabiliyorum ne de anne olmayı düşünebiliyorum. Korkuyorum çünkü boşanma seviyesindeyim. Çocuk baskı var eşimin ailesi tarafından. Bu süreçleri atlatanlar ya da atlatamayıp boşananlar bana biraz akıl verir misiniz? Önümü göremiyorum. Hayatımı çok değersiz hissetmeye başladım. Bu His beni korkutuyor.
Dimdik duracaksin eger aklindan gecen o adamdan boşanmaksa ileri tarihe atma.Ama degilse mücadele edeceksin kvne kendini ezik her lafi duyup duymamazliktan gelen biri gorunmeyeceksin.Esine vurmak saygısızlik bunu bende yaptim.Onun sana vurması da öyle.Kendine engel ol olayları büyütme madem karsindaki insan seni idare edemiyor sen yapmaya calis.Kvne cok yaklasma saygili ama mesafeli ol cocuk yapma surekli sorun çıkaran şikayet eden biri olursan esin ister istemez annesinin yaninda yer alacaktir.Bende bir süre olani biteni surekli düşündüm ama baktim ki olan oldu ben o zaman kayitsiz kalmisim ya da fazlasiyla tepki göstermişim.Bunlari düşünmek beni ve evliligimi yipratiyor attim kenara 3.Yilda evliligimi oturtabildim ama bunu sabirla yaptim.Ve simdi ki aklim olsaydı her olaya bodozlama dalmak yerine planli girerdim konuşur yerimi yapardim.Ne yazik ki kv evlilik cahilligimden cok guzel faydalandi sen yapma akilli davran

Annenize helal olsun. Babanızda aslında arkanızda belliki sadece gaz verip kendini yuva yıkmış durumuna sokmamak icin sessiz kalıyor. Bakın iyi düşünün ama şiddettee var evliliginizde daha çok gençsiniz nereye kadar böyle bir koca ile böyle bir aile ile . Sonu kötü gözüküyor
Boşanırsam benim yüzümden yüzü yere eğilirse çok canım yanar. Çevremizdeki insanlar, akrabalarımız bu durumun üstüne gidecektir çünkü.. Boşanmak çok aşina oldukları bir durum değil. Öte yandan böyle de devam edemiyorum. Allah kimseyi böyle iki durum arasında preslenmiş hissettirmesin. Kimseyi ama kimseyi..

Merhabalar öncelikle,

23 yaşımdayım. 1 yıl önce evlendim. Eve geldiğim gibi kayınvalidemin iğneleyici sözleriyle karşılandım. Kendileri varlıklı bir aile.. Sürekli oğullarının benimle evlenmesinin benim için şans, lütuf olduğunu, onunla evlenmek isteyenin çok olduğunu, sürekli zengin olduklarını dile getiren, üslubuyla ezen sonra da ben ne yaptım ki deyip işin içinden çıkan bir kadın. Yan yana evlerde oturuyoruz. Bir yere gidecektim kapısını çaldım söyleyeyim merak etmesin diye Verdiği cevap “ Sen artık gelinsin o kadar okul okumuşsun hiç mi aklın yok öyle her yere gidemezsin” oldu. Onların sürekli bizimle yesin içsin evlerine sadece uyumaya gitsinler tavrı yüzünden. Kayınvalidemin bana dokunan lafları yüzünden henüz 3. Aylık evliyken eşimle birbirimize girdik ve ben ona vurdum. O da bana vurdu tabi.. Sonra bunu birkaç defa daha yaşadım. 1 yıldır sinir krizleri içinde bir hayat sürüyorum. Size, tecrübeli olanlara danışmak istiyorum. Ben bütün gün istemsiz şekilde bütün bu yaşadıklarımı geçiriyorum. Aklımda dönüp duruyor bana söylenilenler, söylenilip söylemedim diye yalan söylemeler.. Bütün bunlar aklımda dönerkenne iyi bir eş olabiliyorum ne de anne olmayı düşünebiliyorum. Korkuyorum çünkü boşanma seviyesindeyim. Çocuk baskı var eşimin ailesi tarafından. Bu süreçleri atlatanlar ya da atlatamayıp boşananlar bana biraz akıl verir misiniz? Önümü göremiyorum. Hayatımı çok değersiz hissetmeye başladım. Bu His beni korkutuyor.
yasadiklarinda yillar once yasadiklarimi gordum... ve dedimki be kadarda kotu insanlar varmis.. esin eger ailesinin lafindan cikmiyorsa maalesef zor.. hayat zindan gibi olur..

Birkaç ay önce kayınvalidemle yüzleştim. Ama çok kötü bir yüzleşmeydi. Senin lafların yüzünde dayak yedim mutlu olacağım diye evlendim burnumdan geldi diye ağlaya ağlaya Annem ve babamda vardı. Kendisi de kızı da biz söylemedik bunları dediler Kayınvalidem yemin etti üstüne... Kulaklarımla duymuştum. Kayınpederim kadın dediğin susar dedi. 30 yıl öncesinin kadını susar bugünün kadını susmaz dedim diye, evliliğim bu haldeyken çocuk istemiyorum diye terbiyesiz oldum. Sizin de kızınız var dedim. Kayınpederim benim kızım senin gibi olacaksa hiç evlenmesin dedi. Ben mi çok kötüyüm, uyumsuzum; yoksa makul şeyler istedim de bu insanlar mı anlayışsız bilmiyorum
Mesleğin var mı? Salgın bitince iş bul ayrıl. Düzelmeyecek belli. Bir de çocuk yapıp bi ömür mahkum olma bu insanlara ... aynı şeyleri eski eşimin ailesi yaptılar, düzelir diye 2,5 sene beler yaşadım. Aynı bu pislik kp’nin dediğin gibi kendi kızım damadıma bunu yapacaksa onu ben döverim dedi... yaptığım sadece bir haftasonu evimde kalmayı istemek, yuvamda huzur bulabilmeyi istemekti... Allah bildiği gibi yapsın... o heriften boşandıktan 1,5 sene sonra şimdiki eşimle tanıştım, 1 senede evlendik ve eşimin ilk evliliği, çok mutluyuz maşallah 3,5 sene oldu.
Demem o ki, Gül bahçesinde yaşamak varken bok çukurunu tercih etme...
Boşa gitsin...

Mesleğin var mı? Salgın bitince iş bul ayrıl. Düzelmeyecek belli. Bir de çocuk yapıp bi ömür mahkum olma bu insanlara ... aynı şeyleri eski eşimin ailesi yaptılar, düzelir diye 2,5 sene beler yaşadım. Aynı bu pislik kp’nin dediğin gibi kendi kızım damadıma bunu yapacaksa onu ben döverim dedi... yaptığım sadece bir haftasonu evimde kalmayı istemek, yuvamda huzur bulabilmeyi istemekti... Allah bildiği gibi yapsın... o heriften boşandıktan 1,5 sene sonra şimdiki eşimle tanıştım, 1 senede evlendik ve eşimin ilk evliliği, çok mutluyuz maşallah 3,5 sene oldu.
Demem o ki, Gül bahçesinde yaşamak varken bok çukurunu tercih etme...
Boşa gitsin...
Evet tercümanım ben. Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah.

Hayret ediyorum bazı kadınların kendilerine hak gordugu yasamlara.
1. Boşanmak kimsenin yüzünü yere egdirmez. Normal bir olaydır.
2. Sevdiğini ve eşinin de seni sevdiğini söylüyorsun. O zaman kapat kapini mesafeni koy eşinle yap herşeyi.
3. Esin bu yaştan sonra değişmez annesine babasına kendini savunamayan adamlar eslerini hiç savunamaz. Sana laf soylerlerse cevaplarini verir oturursun. Eşinin ağzının içine bakma. Bana bunu dediler ben de bunu dedim de bitsin. Ha kavga ederse zaten ediyormussunuz değişen birşey olmayacak.
4. Eşinin durumu iyi ise madem ye iç gez keyfine bak esin değil mi kim ne karışır aldırma.
5. Her soylediklerine aldirma. Ben böyle istiyorum burası benim evim. Şu an isim var gelemem. Iyilikle davran ama istemesigin durumlarda Net cevaplar ver mesafeni koru.
6. Özgürlüğün olsun mutlaka çalış.
7. Bunları sağlamadan çocuk yaparsan çocuk senin cocugun değil onların olur. Biricik oğlunun çocuğu da senden kıymetlidir ve elbette senden fazla söz sahibi olmak isteyeceklerdır.
8. Boşanmaya göze aldiginda bunları denemeden boşanma bence kaybedeceğin birşey yok. Daha küçüksün hayatınin emir altında geçmesini istemiyorsan aklını başına topla sesini çıkar.

Boşanırsam benim yüzümden yüzü yere eğilirse çok canım yanar. Çevremizdeki insanlar, akrabalarımız bu durumun üstüne gidecektir çünkü.. Boşanmak çok aşina oldukları bir durum değil. Öte yandan böyle de devam edemiyorum. Allah kimseyi böyle iki durum arasında preslenmiş hissettirmesin. Kimseyi ama kimseyi..
Herkesin ailesinde bir şey vardır herkes önce kendi eteğine baksın. Zamanında ben boşanırken söylenen herkesin ailesinde bi boşananan oldu sonradan.’
Siz kendi mutluluğunuza ve sağlığınıza bakın. Ben kimseye bir şey anlatmamıştım, çok ısrar edenlere de öğrenmek senin hayatında neyi değiştirecek demiştim. Öyle olunca cesaret edip soramadılar dedikodu da olmadı hiç.
sonrasıda dediğim gibi mutluluk oldu.
Babanız ince eleyip sık dokuyan bir adam olabilir. Vebalini almamak kendi kararını vermeni beklediği için gel demiyor olabilir. Sen sor açık açık, kabulün müyüm geri gelirsen diye

Hayret ediyorum bazı kadınların kendilerine hak gordugu yasamlara.
1. Boşanmak kimsenin yüzünü yere egdirmez. Normal bir olaydır.
2. Sevdiğini ve eşinin de seni sevdiğini söylüyorsun. O zaman kapat kapini mesafeni koy eşinle yap herşeyi.
3. Esin bu yaştan sonra değişmez annesine babasına kendini savunamayan adamlar eslerini hiç savunamaz. Sana laf soylerlerse cevaplarini verir oturursun. Eşinin ağzının içine bakma. Bana bunu dediler ben de bunu dedim de bitsin. Ha kavga ederse zaten ediyormussunuz değişen birşey olmayacak.
4. Eşinin durumu iyi ise madem ye iç gez keyfine bak esin değil mi kim ne karışır aldırma.
5. Her soylediklerine aldirma. Ben böyle istiyorum burası benim evim. Şu an isim var gelemem. Iyilikle davran ama istemesigin durumlarda Net cevaplar ver mesafeni koru.
6. Özgürlüğün olsun mutlaka çalış.
7. Bunları sağlamadan çocuk yaparsan çocuk senin cocugun değil onların olur. Biricik oğlunun çocuğu da senden kıymetlidir ve elbette senden fazla söz sahibi olmak isteyeceklerdır.
8. Boşanmaya göze aldiginda bunları denemeden boşanma bence kaybedeceğin birşey yok. Daha küçüksün hayatınin emir altında geçmesini istemiyorsan aklını başına topla sesini çıkar.
Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için. Kesinlikle size katılıyorum yanlış anlaşılmasın boşanmak asla normal dışı bir eylem değildir. İnsanlar yanlış yollara girdiklerini düşünüyorlarsa geri dönebilmeldir. Yalnızca çevremdeki gene kanı bu yönde ailem bu düşünceler yüzünden üzülebilir demek istedim.

Derdim boşanın boşanmayın demek değil ama boşanmak namussuz bir durumda değil .yuz eğilecek birşey yok önce kafanızdan bu hastalıklı fikri silin sonra sakın kafayla nasıl bir hayat istiyorsunuz düşünün bence. Umarım en sağlıklı tercihleri yaparsınız

Derdim boşanın boşanmayın demek değil ama boşanmak namussuz bir durumda değil .yuz eğilecek birşey yok önce kafanızdan bu hastalıklı fikri silin sonra sakın kafayla nasıl bir hayat istiyorsunuz düşünün bence. Umarım en sağlıklı tercihleri yaparsınız

Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için. Kesinlikle size katılıyorum yanlış anlaşılmasın boşanmak asla normal dışı bir eylem değildir. İnsanlar yanlış yollara girdiklerini düşünüyorlarsa geri dönebilmeldir. Yalnızca çevremdeki gene kanı bu yönde ailem bu düşünceler yüzünden üzülebilir demek istedim.

Seninle hemen hemen kv açısından aynı tipe sahibiz. Bende Evliliğimin 1. Yılındayım ve 1 yıldır bütün kavgalarımız kv yüzünden olmuştur. Ben ne yaptım söyleyeyim belki sana da yardımcı olur. Kv bana yaptıklarına huzur bozulmasın diye sabır diyordum, ama burama kadar gelmişti, en son bana hakaret edince resmen onu şah damarından yakaladım ve sen bana nasıl hakaret edersin diye ortalığı ayağa kaldırdım heryerden engelledim ne gidiyorum ne gelebiliyor eşimede boşanırım umrumda değil dedim. Yaklaşık 2 aydır görüşmüyorum. Bu sürede evi taşıdım. Eşimin işine yakın ilçeye ama eş ailesine uzak olan. Yaklaşık 6 bine mal oldu. Ve ben karşıladım çünkü eşim ailesinden uzak diye isteksizdi :) Kavgalarımız %95 azaldı. Sigarayı bıraktım. Sanki evliliğimin ilk günlerini şimdi yaşıyorum gibi geliyor. Hatta sevgiliyken ki gibi sürekli gülüşün sohbet ediyoruz. O vahşi kavgalar bitti.
Ama o kadın durur mu en son aradı eşimi nasılsın demiyor da beni kötülüyor. Dert yanıyor benim be kadar kötü olduğumu anlatıyor eşim beni savunsada huzur bozmaya çalışıyor. Gene sinirlerim tepeme çıkıyor. Artık eşimin babasına şikayet ediyorum onu. Demem o ki eşin az buçukta olsa yanındaysa ezdirme kendini birşeyler yap. Kimse sana psikolojik şiddet uygulayıp hayatını zehir edemez, katlanmak zorunda değilsin t

Bence dik dur karşılarında her şeyin hesabını vermek zorunda değilsin.Ki zaten onlar bunu yaptığın için kendilerini etkin sanıyorlar. Biraz pişkinlikten zarar gelmez. yüzsüz ol bir şeyleri dalgaya al sanki yıllardır gelinleriymişsin gibi davran kaynanan oğlunu övdüğünde gülerek bende onun için evlendim zaten de morart mesela ve hareketlerini yokmuş gibi say güçlü olmazsan ezerler. Annesinin her aptal hareketinde eşine patlama kurnaz ol biraz. Eğer birbirinizi seviyorsanız zaten sana kıyamaz. Canını sıkan bir şey olduğunda sakinleşmek için başka bir odaya geç ve yalnız kalmak istediğini söyle. Her şeyi kavgayla çözemezsiniz.
..bu kadar doğru tespit olur .Eşime patlamama olayını ben de aşabılırsem bır derece ılerleyecegım.ona da ayrı uzuluyorım.

Merhabalar öncelikle,

Etrafınızda ki insanlar değişmeyeceğine göre yaşadıklarınız da değişmez.Sadece görüşmeyi kesersen olur.Ona da eşin izin vermez muhtemelen bir senede olaylar bu noktaya geldiyse pekte umrumda değil evliliği

Etrafınızda ki insanlar değişmeyeceğine göre yaşadıklarınız da değişmez.Sadece görüşmeyi kesersen olur.Ona da eşin izin vermez muhtemelen bir senede olaylar bu noktaya geldiyse pekte umrumda değil evliliği
Ben görüşmeyi kestim mesela. Eşime de direkt olarak boşanacağımı söyledim eğer ki kaldıramazsa anasıyla görüşmeyeceğimi ve bu kararımın net ve kesin olduğunu söyledim. Ve yapacaktım da. Eş annesi bana bu arkadaşın ki gibi hemen hemen aynı şeyler, belki daha kötülerini yaşadım, tek fark asla susmadım, sonunda kurtuldum o hastalıklı kadından psikolojim düzeldi. Dik duracaksın konu sahibi başka yolu yok bu işin yakacaksın gemileri hemde ne yakmak. Sanırım ben senin yerinde olsam o evi yakardım. Demek biz para veriyoruz bizim evimizde oturuyorsun sana hükmederiz bize itaat et diyorlar. Kocanı getir bana ben onun hakkından gelirim. Sündük. Sana hayatı zehir etmeye hakları yok sen hayatının baharında, hemen şimdi taşınmayacaksanız ve eş ailesiyle görüşmeyeceğini kabul etmeyecekse davanı aç alabildiğini al

Ben bu tip zengin sonradan görme tipleri iyi bilirim.
Burada mesele zaten yan yana evlerde oturup çocuklarının kendilerine ait bir yasam kurmasına izin vermemek.
Bu inşanlarin amacı bu çocuğumuz ayrı bir birey değil o bizim uzantimiz dolayısıyla karisi da bizim uzantimiz olmalı kafasindalar.
Mal mülkle göz boyayıp kendilerine kul kole etmeye çalışıyorlar.
Ama işte huzur saygı olmayınca o mal mülk zenginlik hiçbir ise yaramaz.

O kadar gençsin ki ah ah söylenecek çok şey var. Evet söylenmesi gereken bosan demek ama yaşarken kolay değil işte.
Sana tavsiyem ilerde pişman olmamak vicdanı acıdan her anlamda rahat olmak adına elinden geleni yap bu evlilik için kendin bi zaman dilimi ver .Baktin tüm olumlu adımlarına rağmen düzelme olmuyor hala mutsuz hissediyorsun o zaman boşan ve arkana dönüp bakma bile.

Back
X