• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Kayınvalide,diğerlerinin bohçaları

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

_Elifceee_

Guru
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
260
4
318
İstanbul
Kızlar kayınvalideme,kayınpederime,teyzesine,ananesine ve kardeşine bohça yapacağım ama neler koymalıyım bilmiyorum ve nasıl bir bohça kullanmalıyım.Siz koyduklarınızı ve varsa resimleriyle paylaşırmısınız?

bızım aıleler görustuler yapmayalım ona verecegımız parayı cocuklarımıza yardım ederz dedıler o yuzden yapmadık sahsen ne gerek var zatn bence onlara

Aynen katılıyorum :) Bizde dügünde alıcaz ne alıncaksa bizde turup knuştuk gerek yok nişan bohçalarınaaaa :)

Kızlar kayınvalideme,kayınpederime,teyzesine,ananesine ve kardeşine bohça yapacağım ama neler koymalıyım bilmiyorum ve nasıl bir bohça kullanmalıyım.Siz koyduklarınızı ve varsa resimleriyle paylaşırmısınız?

Benim kayınvalidemin bohçası için annem yazlık bir pike takımı diktirmişti. Kayınvalide ve kayınpederimin bohçası bir büyük ve tek bohça idi. Seccade namaz bezi çorap atlet namaz örtüsü vs.. Bi sürü bişiler vardı hatırladıklarım bunlar.. Bohça yerine süslü bir hurç diktirdi annem eşya çok olunca anca almıştı.

bızım aıleler görustuler yapmayalım ona verecegımız parayı cocuklarımıza yardım ederz dedıler o yuzden yapmadık sahsen ne gerek var zatn bence onlara

niye o kadar çok bohça yapıyosunki ?

Aynen katılıyorum :) Bizde dügünde alıcaz ne alıncaksa bizde turup knuştuk gerek yok nişan bohçalarınaaaa :)

Canım zaten kayınvalide ve kayınpedere,nişanlımın kardeşine yapılmak gerekli.Teyzesi ve ananeside aynı evde kaldığı için götürmek istedim bende onlara düğünde değilde damat bohçasıyla beraber götüreeceğiz bazıları düğünde götürüyor olabilir.

Benim kayınvalidemin bohçası için annem yazlık bir pike takımı diktirmişti. Kayınvalide ve kayınpederimin bohçası bir büyük ve tek bohça idi. Seccade namaz bezi çorap atlet namaz örtüsü vs.. Bi sürü bişiler vardı hatırladıklarım bunlar.. Bohça yerine süslü bir hurç diktirdi annem eşya çok olunca anca almıştı.

Bende bir pike aldım kayınvalideme yatak örtüsü gibi.İkisini bende bir bohca yapacağım annesinin ve babasının yani.

bizde sadece nişanlıma bohça verdik onlarda öyle yaptı sadece bnm bohçam vardı düğünde annem pike flan koyck nişan bohçasınada bz de çok eşya olduu için götrmesi kolay olsn die güzl br hurç dktrmştk komşumuza ona koyduk herks hayran kalmştı

canım nişanda bohça olmadı bizde...ama düğünde yapmayı düşünüyorum..damatın bohçasına koyacaklarım:traş takımı,damat havlusu,çorap,eşofman takımı,gömlek,iç çamaşırı(atlet,boxer,kilot),parfüm seti...kaynanama ve kayınpederime bohça yapmayı düşünmüorum açıkçası..sadece kaynanama ve görümceme 1er çift patik,1er tane tülbent vermeyi düşünüyorum hediye olarak...

Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun, mutlu mesut günleriniz birlikte geçsin :)

Bohça olayını taze atlatmış biri olarak hemen bizdekileri aktarayım:

Kayınvalide: Yelek, elbiselik kumaş (ya da elbise, bluz), iç çamaşır, çorap, seccade, tesbihlih ve tesbih (seccadeye diktik gayet şık oldu), çetik/patik, baş örtü, havlu
Kayınpeder : Yelek, gömlek, iç çamaşır, çorap, seccade, tesbihlih ve tesbih (seccadeye diktik gayet şık oldu), havlu. Bir de bizim buralarda kayınpedere Türk Kahvesi takımı koyulur, onu da yaptık
Kardeş : Cinsiyetine göre gömlek / bluz, çorap, çetik/patik, havlu, yelek / kazak, iç çamaşır, şal
Teyze : Başörtü, çorap, çetik/patik, havlu, elbiselik kumaş/bluz
Anane : Başörtü, çorap, çetik/patik, havlu, elbiselik kumaş, seccade

Biz bunları koyduk ama önce karşı tarafla konuştuk ki adaletsizlik olmasın.

Kolay gelsin.

yaptınız mı bohçayı? ben annesine babasına ve kız kardeşine ayrı ayrı yapmayı düşünüyorum. görümceme parfüm ve kendi çeyizine saklayabileceği şeyleri almak istiyorum. genelde zaten 1 havlu, seccade, sabun bezi , patik, çamaşır, tesbih, kadınsa yazma yemeni, bluz, erkekse gömlek, namaz takkesi gibi şeyler konuyor orta yaş ve üstü büyüklerimiz için de bunlar uygun. bize kuzenlerimden falan bile çok bohça geldi o yüzden benim liste çok uzuyor. neyse ki çok fazla patik, havlu ve yemenim var standart bir liste yapıp baya bir bohça hazırlamam gerek :s ama en özeli tabii eşimin anne babası ve kız kardeşi için olacak. bunları düşünmek bile şu an ki stresimi atmama yetiyor güzel şeyler bunlar :)

Back