• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide bebeğimi sahıpleniyor???

Nida1234

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
485
53
18
Evet her görustugumuzde ayni, illa kucaginda olucak surekli uykusunu bile aliyor bozuyor uykusunu cocuk huzursuz oluyor salliyor göturuyor hic vermek istemiyor… Ilk bebegim ve kizim 2,5 aylik. 2 yillik evliyim, evlerimiz yurume mesafesinde 10dk ama sıkı fıkı degilim cok gidip gelmem.Mesafeyi daha önceden ayarladim ve sık görusmuyorum yakin oturdugmuz halde ya 2haftaya bir veya nasil denk gelirse. Hic bi sekilde kimseden yardim flnda istemedim cocuk bakiminda, kendim bakiyorum sirf bana karisan olmasin diye ve kendim yapmak istiyorum anneligi cunku annelik bunu gerektirir. Cok sukur en zor gunleri atlattik esimle birbirimize yardimci olduk oluyoruz..

Kvyle her görustugumuzde tuhaf hem parfum hem eski kiyafet kokusu var uzerinde ve gercekten her seferinde kokusu bebegimin kafasina siniyor… biktim bu durumdan esimede diyemiyorum uzulmesin dike, bildigniz parfum tuhaf kokuyor her seferinde yikayamiyorumda. Ne yapmaliyim?
Esime kimse öpmesin diye bastan dedim yapmadi ama son 1-2 sefer geliyor kafasindan öpuyor vs.
Kendisi bi 7 torun buyutmus cunku kaynim, görumce vs sıkıldıkca atmislar cocuklarini kayinvalideue, nerdeyse her haftasonu ondalar. Su kadar cocuk buyuttum kafasinda herkes ve benim bebegimi benden dags iyi biliyor gibi davraniyor karismak istoppar..
kendim herseyi ögrenip bakmak istedigim icin garip cocuk göstermiyor gibi göruyo esimin ailesi ama hep ben mecbur hissediyorum kendimi kvyi aramayi cocukla yuruyuse gidelim veya gel diye ama istiyorumki esim kendi arasin etsin, zaten canim cikiyor akssmlari yorgunlukyan birde herkese gel git diye sormaktsn yoruldum. Son haftada 2 kez dedim uymuyor. Kendiside beni aramiyor sadec esimi öyle olunca bende bundsn sonra aramak istemiyorum esimle arada gider gelinir okadar..

Ilk defa esimin ailesi/akrabalaeiyla görustuk ve kalabalikti ortam. Esimin kardesleri gördu zaten bebegi ama bebegimi yemek yerken vermek istemedi beni yemek yesin bahanesiyle. Hoppalasini getirdim bebegimin sirf kucaktan kucaga gezmesin yanindada duruyim diye ama aksam boyu o kucaktan o kucagaydi bebegim. Bunca zaman zor atlattim kalabalik ortama girmemeyi bide ilk defa öule kalabalikta rahat edemedim. Koyalim hoppalaya diyorum guzellikle kvye yok durmaz diyip göturiyo cocugumu cocuk onda raharsiz oluyor agliyor hem kokudan hem rahat edemiyor. Anneligi yapmama musade etmiyor.
Daha sonra emzirdukten sonea aldim koydum hoppalaya eve gidene kadar ayrilmadim yanimda bebegimde mutlu mesut oturdu hoppalasinda…

Abartmiyorum sadece yenu bi anneyim ve bebegim benim hassas noktam. Cocuk yetistitme bakma konusunda farkli dusuniyoruz ki kafa yapilaeimiz cok farkli esimin ailesiyle. Kendimi onlar icinde yalniz ve garip hissediyotum eski kafalar biraz..
Esimde pasif biri ama yinede dedi daha önce öpmeyin cocigu, tv ekranina baktitmayin diye yinede bebegin dibine dusuyolar öpuyolar kafasimdan vs ve sigara iciliyor balkonda, geldiklerinde kokuyor..

Nasil bas edicem bu tarz seylerle?
Surekli benmi pesinden kosup gel git diye aricam? Kendi arasin görmek istiyosa?
Eskiden cat kapi olayida vardi esim ayar verdi

Son düzenleme:
Evet her görustugumuzde ayni, illa kucaginda olucak surekli uykusunu bile aliyor bozuyor uykusunu cocuk huzursuz oluyor salliyor göturuyor hic vermek istemiyor… Ilk bebegim ve kizim 2,5 aylik. 2 yillik evliyim, evlerimiz yurume mesafesinde 10dk ama sıkı fıkı degilim cok gidip gelmem.Mesafeyi daha önceden ayarladim ve sık görusmuyorum yakin oturdugmuz halde ya 2haftaya bir veya nasil denk gelirse. Hic bi sekilde kimseden yardim flnda istemedim cocuk bakiminda, kendim bakiyorum sirf bana karisan olmasin diye ve kendim yapmak istiyorum anneligi cunku annelik bunu gerektirir. Cok sukur en zor gunleri atlattik esimle birbirimize yardimci olduk oluyoruz..

Kvyle her görustugumuzde tuhaf hem parfum hem eski kiyafet kokusu var uzerinde ve gercekten her seferinde kokusu bebegimin kafasina siniyor… biktim bu durumdan esimede diyemiyorum uzulmesin dike, bildigniz parfum tuhaf kokuyor her seferinde yikayamiyorumda. Ne yapmaliyim?
Esime kimse öpmesin diye bastan dedim yapmadi ama son 1-2 sefer geliyor kafasindan öpuyor vs.
Kendisi bi 7 torun buyutmus cunku kaynim, görumce vs sıkıldıkca atmislar cocuklarini kayinvalideue, nerdeyse her haftasonu ondalar. Su kadar cocuk buyuttum kafasinda herkes ve benim bebegimi benden dags iyi biliyor gibi davraniyor karismak istoppar..
kendim herseyi ögrenip bakmak istedigim icin garip cocuk göstermiyor gibi göruyo esimin ailesi ama hep ben mecbur hissediyorum kendimi kvyi aramayi cocukla yuruyuse gidelim veya gel diye ama istiyorumki esim kendi arasin etsin, zaten canim cikiyor akssmlari yorgunlukyan birde herkese gel git diye sormaktsn yoruldum. Son haftada 2 kez dedim uymuyor. Kendiside beni aramiyor sadec esimi öyle olunca bende bundsn sonra aramak istemiyorum esimle arada gider gelinir okadar..

Ilk defa esimin ailesi/akrabalaeiyla görustuk ve kalabalikti ortam. Esimin kardesleri gördu zaten bebegi ama bebegimi yemek yerken vermek istemedi beni yemek yesin bahanesiyle. Hoppalasini getirdim bebegimin sirf kucaktan kucaga gezmesin yanindada duruyim diye ama aksam boyu o kucaktan o kucagaydi bebegim. Bunca zaman zor atlattim kalabalik ortama girmemeyi bide ilk defa öule kalabalikta rahat edemedim. Koyalim hoppalaya diyorum guzellikle kvye yok durmaz diyip göturiyo cocugumu cocuk onda raharsiz oluyor agliyor hem kokudan hem rahat edemiyor. Anneligi yapmama musade etmiyor.
Daha sonra emzirdukten sonea aldim koydum hoppalaya eve gidene kadar ayrilmadim yanimda bebegimde mutlu mesut oturdu hoppalasinda…

Abartmiyorum sadece yenu bi anneyim ve bebegim benim hassas noktam. Cocuk yetistitme bakma konusunda farkli dusuniyoruz ki kafa yapilaeimiz cok farkli esimin ailesiyle. Kendimi onlar icinde yalniz ve garip hissediyotum eski kafalar biraz..
Esimde pasif biri ama yinede dedi daha önce öpmeyin cocigu, tv ekranina baktitmayin diye yinede bebegin dibine dusuyolar öpuyolar kafasimdan vs ve sigara iciliyor balkonda, geldiklerinde kokuyor..

Açık açık konuşmaktan başka çözüm yok.Eşiniz de üzülürse üzülsün

Ben kayinvalideme parfum sıkmamasini soyledim o da sıkmadı soylemezseniz akil edemeyebilir normal. Elden ele gezmesi rahatsiz ediyorsa soyleyebilirsiniz soylemezseniz herkes rahatsiz olmadiignizi dusunur. Kayinlar cocugu basina atiyor gidiyor diyorsunuz mesela o bunlara nasil normal size anormal geliyorsa diger seylerde oyle. Artniyet yoksa kurulmayin

gitmeden söyleyebilirsiniz kayınvalideye parfüm vs kullanmayın diye

havalar hala düzelmedi öyle kalabalığa da daha sokmayın bence hastalıklar kol geziyor Allah korusun

Parfüm sıkmamasını söyleyebilirsiniz. Anne biz de sıkmıyoruz sen de bize gelirken sıkmasan olur mu desen olur bence. Ben demiştim bebeğim yeni doğduğunda farklı şehirden gelmişti. Bizde kalıyordu sabahları bir parfüm faslı dayanamadım söyledim. Düşünemedim bilmiyordum zararlı olduğunu dedi.

Dümdüz söyleyeceksiniz. "Gel torununu gör ama bu kadar karışamazsın" diyeceksiniz. Eşin de üzülürse üzülsün. Sonuçta 2,5 aylık yavrunuzun sağlığı eşinizin üzülüp üzülmemesinden daha önemli.

Ben mutlu oluyorum doğurduğum çocuk kabul görüp sevildiğinde. Siz garipsiniz.
Bir çocuk annesinden sonra yakın çevresinde de güvenli bir ortama ihtiyaç duyar. Siz çocuğunuz sadece size bağlansın dünyada başka kimseyle temas etmesin istiyorsunuz.
Sigara, ekran konusunda haklısınız ama fazlası çocuğa zarar.

Ben mutlu oluyorum doğurduğum çocuk kabul görüp sevildiğinde. Siz garipsiniz.
Bir çocuk annesinden sonra yakın çevresinde de güvenli bir ortama ihtiyaç duyar. Siz çocuğunuz sadece size bağlansın dünyada başka kimseyle temas etmesin istiyorsunuz.
Sigara, ekran konusunda haklısınız ama fazlası çocuğa zarar.
Anne kediler bile yavrusunu vermek istemez. Normal bir durum

El kadar bebeğe yemek verilmez, buram buram parfümlü kokuyla gelinmez. Açık açık konuşamıyorsanız eşinizle güzelce konuşun. Hak verirse annesine söyler

Anne kediler bile yavrusunu vermek istemez. Normal bir durum

El kadar bebeğe yemek verilmez, buram buram parfümlü kokuyla gelinmez. Açık açık konuşamıyorsanız eşinizle güzelce konuşun. Hak verirse annesine söyler
Çocuğunu yabancıya vermiyor yalnız. Babaannesi. En yakın aile halkası. Gözünün önünden de ayırmıyor. İnsan tabii ki yavrusunu gözünden sakınır ama böylesi bir izolasyon da sağlıklı değil diye düşünüyorum.
Çocuk yetiştirmeyle ilgili tabii ki karıştırmasın ama sevmesinden de rahatsız olmazsın yani.
Ben de çocuğumun yanında sigara içirmiyorum, küçükken öptürmüyordum ama kucağına almasından hiç rahatsız olmadım.

Bebek bakmak zor. Bu gibi durumlarda aklıma hep şu gelir; bebeğin annesi ne kadar şanslı. Bebeğini ona bırakıp alışverişe gidebilir. Duş alabilir. Markete kaçabilir. Bebekle evde tıkılı kalmak sizin psikolojinizi bozmuyor mu? İlk bebekte bu hassasiyetler oluyor ama ikincide bu olmuyor çoğu anne salıyor.

Bebeğinize bakacak size destek olacak birini buldunuz sevinin. Çoğu kadın yapayalnız büyütüyor bebeğini desteksiz. Bu daha zor.

Parfüm sıkma dersiniz olur biter. Kıyafetlerini makinede yıkarsınız bitti gitti.

Surekli benmi pesinden kosup gel git diye aricam? Kendi arasin görmek istiyosa?
Eskiden cat kapi olayida vardi esim ayar verdi
Çok anlamadım yazdıklarınızdan. Ama anladığım kadarıyla kvyi aramak, çağırmak zorunda gibi hissediyorsunuz ama istemiyorsunuz? Eğer öyleyse çağırmayın, zaten çok seviyor gibi görünmüyorsunuz. Alınan alınsın. Çocuk öpüldüğünde de sert bir şekilde öptürmediğinizi söyleyin. Salgın var bu aralar, ben kaç hafta yataktan çıkamadım, küçük bebeğe neler yapar. Öpmeyin diyorsunuz, öpüyorlar. O zaman sertçe uyaracaksınız, alınan alınsın.
Ben de parfüm konusunda hassasım. Çok rahatsız ediciyse hediye diye parfüm alın onu kullansın🤣

Allah seni ilerde torunlarınla öyle bir sınayacakki ne oldum diyeceksin.
2.5 aylık torunu 2 haftada bir görüyor zaten toplasan 5 kere görmüştür.
Eski konularınıda gayet iyi biliyoruz. Senin kocanda iş yok. İş olsa ailesine bu şekil davranılmasını kimse kabul etmez.

Konunun sonunda benzer konular diye bir şey oluyor ya 5 konunun 4’ünü siz açmışsınız. Biraz abartıyor olabilir misiniz acaba🥲

Eklentiler

• IMG_8902.webp
    IMG_8902.webp
    43,5 KB · Görüntüleme: 80
Bebek bakmak zor. Bu gibi durumlarda aklıma hep şu gelir; bebeğin annesi ne kadar şanslı. Bebeğini ona bırakıp alışverişe gidebilir. Duş alabilir. Markete kaçabilir. Bebekle evde tıkılı kalmak sizin psikolojinizi bozmuyor mu? İlk bebekte bu hassasiyetler oluyor ama ikincide bu olmuyor çoğu anne salıyor.

Bebeğinize bakacak size destek olacak birini buldunuz sevinin. Çoğu kadın yapayalnız büyütüyor bebeğini desteksiz. Bu daha zor.

Parfüm sıkma dersiniz olur biter. Kıyafetlerini makinede yıkarsınız bitti gitti.
Ben pek kimseye birakamam biraz pimpirikliyim. Biraksam anca esime veya kenfi Anneme cunku beni o yetistirdi.. kvye bu kadar kucukken birakamam cunku nasil bakigagina guvenemem su fln vermek istedi ilk haftalar musade etmedim. Bebekle cikiyorum disari hergun gidicegum yerlere göturmeye calisiyorum hep. Eskisi gibi spor salonuna gidemiyorum diye uzuluyorum ama ramazan gecsin esime birakivsm

Abartiyosunuz iki haftada bir goruyor nasil annelik yapmaniza musade etmemis oluyor iciniz fesat siz yiyin diye cocugu kucagina almis annelik tek basina bakmayi gerektirmez garip sacma bir psikolojide oldugunuz icin bunlari uydurmussunuz
Yeri geliyor haftada birde göruyo ama o koku bebegime sindikyen sonra sinirlerim yipraniyo. Annelik elbette ANNE ve BABAnin bakmasin gerektirir . Yeri geldigindede anneanne/babanneden yardim alinir okadar

Allah seni ilerde torunlarınla öyle bir sınayacakki ne oldum diyeceksin.
2.5 aylık torunu 2 haftada bir görüyor zaten toplasan 5 kere görmüştür.
Eski konularınıda gayet iyi biliyoruz. Senin kocanda iş yok. İş olsa ailesine bu şekil davranılmasını kimse kabul etmez.
Sanki beni cok taniyormus gibi :))) nice cocuklarini hic göstermeyenler var ayrica ben bi kadin/gelin olarsk neler yasadimda bu hale geldim dusundunuzmu? Ben yinede iyim yeri geldiginde haftada bir-iki bile oluyor görusuldugu ve her seferinde guleryuz saygi gösteroyorum ama o benim evladim kendi cocuguymus gibi sahipleniyor, bit ton parfum kokuyor eski carsaflari ördum getirdim diye sinirimi bozuyor ustelik hepsi eski ve kokuyor. Benim kocamin tek hatasi pasif olmasi her konud

Back
X