Kayınvalide adayımın bana yaptığı

Lades diyor bizim kızlarımız bile bile. Israrla denenmişi denemek istiyorlar ve farklı bir sonuç bekliyorlar. Halbuki almasını bilene Allah çok güzel gösteriyor kimin ne olduğunu.
Gerçekten öyle, tabii herkesin kendi kararı kimseye tavsiyeden fazlası için ısrar edemeyiz de Allah gösteriyor kısmı o kadar doğru bir tespit ki, bizim yengelerden birinin yeğeni üniversitede tanıştığı biriyle evlenmeye karar vermişti, tamam kültürlü biriydi ailesi de öyle ama çocuk nasıl desem bir bakışta agresif olduğunu anladığınız biriydi, böyle bir garip bakıyordu hal hareketleri bir acayipti, biraz burnu büyüklük kibir de vardı, ilişkileri sorasında ve söz, nişan döneminde tartışmaların yanısıra sanki evlenmesinler diye bir sürü de aksilikler yaşadılar, en son nikah günü bile Allah sanki salona yetişmelerini istemiyor gibi kaza dahi yaşadılar ama o nikah kıyıldı ve 2 ay sonra adamın kızı dövmesi sonucu evlilik sona erdi, evlenmek kadar boşanmak da normal fakat yengemizin yeğeni daha baştan yanlış olan ilişkisinde adamın yukarıdan bakan tavırlarını, ezmek için söylediği sözleri, okumuş kültürlü prestijli oluşuna bağlamak yerine adamın odunluğuna saygısızlığına bağlasaydı şiddet göreceği bir evlilik yaşamak zorunda kalmayacaktı.

Çok güzel bir örnek verdiniz ki ben de anlatmak istedim şu an. Benimde bir arkadaşım üniversiteden yeni mezun olmuş iken sevgilisi ile evlenmek istiyordu ve evlendi. Ama tam da dediğiniz gibi agresifliği ve siniri o kadar net belli oluyordu ki... Ama biz uyarmak istediğimizde maalesef kötü olan taraf olduk. Çok değil bir kaç sene içinden şiddetten bitti evlilikleri. Yani tam çıkaramıyorum kızlarımız çok mu kör yoksa gördükleri halde mi görmezlikten geliyorlar bilmiyorum... Ben çoğu arkadaşımın sohbetinden , davranışından bile evlilik anlayışını , belli bakış açılarını görebiliyorum. Dediğiniz gibi saman altından su yürüten biride değilse sevgilisi , nişanlısı da görmeli.

Aslında erkekler genelde kendini belli ediyor, kimi çok aşırı pasif oluyor, kimi agresif, hal hareketlerden konuşmalarından anlıyorsunuz, ailesiyle flört döneminde tanışmasanız bile anne babalarından bahsettiklerinde veya telefonda bir aile görüşmesine şahit olduğunuzda aile profili de gözünüzde canlanıyor.

Gerçekten öğretmen misiniz ?

Yol yordam adap nedir bilmez kaba bir aileye gelin gideceksin anası böyleyse yandın kızım sen ömrünü oğlunu düzeltmek ile uğraşacaksın ,bir ömrün feda etmeye değer mi bu karar senin , ama zaten kaderin kötü yazılmışsa kurtuluşunda yoktur ,çevrem böyle görgüsüz ailelerle doluysa kader den çekeceğin var

Aşık falan olsam bi görüşme şansı tanırdım ama şu vaziyette kendimi bile bile bu kvnin kucağına atmazdım net.
Kullanılmış eşya hediye etmek ne demek üstelik ilk hediyen bu senin müstakbel gelinin, bu değer vermediğini hissettirir.
Tabağı kirli göndermek önemsenmediği gösterir.
Namaz kıl ve teşvik et kısmına gelince kendi oğlunu eğitememiş şimdi bi kız bulsun onu kvnin istediği kıvama getirsin istiyor klasik kv kafası geldi bana.
Eş adayının pasif olması ise işte asıl sıkıntılı nokta bu.

Herkesin dini yaşaması, namaz kılması kendine böyle bir not yazması bana çok saygısızca geldi. Zaten görücü üsülü ve daha arada aşkta yokken bence bu adayla evliliği tekrar düşünün.

Kac kac kac arkana bakmadan kac. Sonra evliyim ama kayinvalidem diye konular acarsin burda. Biri bana bu sekilde namaz kil diyecek ben o kisiyi yirtarim. Bu aile asla degismez ogullarina istedikleri gibi kapali zaten namazinda birini bulsunlar.
Kendi basina icinde bu duygular belirip veya etkilendigi birinin vesile olmasiyla kapanan veya namaza baslayan insanlara saygim sonsuz ama bu sekilde emrivaki gibi insani dinden sogutur! Ve o kadin sizi asla kabul etmez bunu bi dusunun.

Gerçekten öğretmen misiniz ?
Yorumumu beğenmemişsiniz de şunu merak ediyorum . Öğretmen olan kişi vizyonlu olur . Artık o gelecekte yetişecek çocuklara yol gösteren muhakeme yeteneği oldukça gelişmiş pırıl pırıl parlayan biridir. Şimdi bu kadar saygın bir mesleği icra eden birine kim ne hadle kitap yollayıp sen şu ibadeti yapacaksın diyebilir ? Bu düpedüz cahil cesaretidir. Cahil ve yaşlı bir insanin değişmeyeceğini onun arkasında duran oğlunun da sorun çıkaracağını bilir . Yani ben bu çıkarımı yapmayan biri acaba forumda mesleğini saklamak için öğretmenim diye mi yazdı diye merak edip sordum

Allaha aşkına 2022 ında artık görücü usulü kalmasın lütfen ya
Gerekirse bekar ölün
Görücü usulü evlilik yapan bir adamdan nasıl özgüvenli, dik duruş bekliyorsunuz en çokda ona şaşırıyorum

Ne anası ile nede evleneceğin adamla dahi görüşmeden bohçayı yolla hemde baban yollasın desin kızım vazgeçti diye evlilikten zaten ön görüşme tanışmaydı fikirleri uymamış oğlunuz ile bir daha da 2sinin yüzünü görme böylece bu işten kolay sıyrılırsın arkanda kapı gibi sağlam ailen var,artık hangi kızın günahını girerlerse sen aklını kullanıp muhakeme gücünü kullandım bunu çoğu kadın kullanmaktan aciz çiçeğe, böceğe,aşka takılıp evleniyorlar asıl önemli konuları es geçiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…