Kendi takisini sirf karsi taraf dugunde taki takmis gibi gosternek icin kendi alanlarin kiymeti oldugunu hic gormedim ben. Onlar genelde bu durumu sanki karsi tarafin bir eksigi var da oglumuzu kacirmamak icin takilari almaya bile razi oldu gozuyle bakiyorlar. Bilmiyorum ya takilari kendileri alanlarin ben mutlu oldugunu gormedim. Burada da cok okudum. Etrafimda da oyle. Esleri de bir sure sonra kiymwt vermiyor. Ustelik bu durum hic unutulmuyor, kizin hep icinde yara kaliyor neden onlarin altinlarini ben aldim ki diye. Ha bir de simdi hanim kizimiz takilari kendi alir, dugun salonundan cikar cikmaz takilari utanmadan alan kp kv var ya da borcumuz var diye alan da. Kendileri dugunde taki takmamaktan utanmiyorsa ben olsam onlarin takilarina hic karismazdim. Isin garip tarafi damat beyin kizimiza taki aldirmasi esas dusundurucu taraf. Buna razi olmamaliydi. Kiz teklif etse bile ne munasebet demeliydi.Kesinlikle katiliyorum. Birakin gelinlerine taki takmamaktan onlar rahatsiz olsunlar. Kp kv sinin takacagi takiyi alip cebindne odeyen kadinlar hep buraya pisman olduklarini yazdilar. Hic ohh Cok iyi yaptim iyi ki biz odemisiz yazan olmadi.
Aaah ne kadar iyi konuştun yaaa...Senin lafina inanmayan, 30 yillik annesinin nasil oldugunu bile bilmeyen bir adam ile evlenme.
Eger kv'den seni bir sekilde mutsuz ediyorsa, bu onun basarisi degil, nisanlinin basarisi. Ondan güç aliyor çünkü.
Annesi nisanlini ciddiye almiyor, nisanlinda kendini kullandirtiyor. Masaya vuramiyor ve annesi bunu biliyor.
Sen kendini ispat için paralarken, adam senin mutlulugunu umursamiyor. Annesinin tarafini seçecek. Yerinde olsam bu kadar cahil bir aileye gelin gitmezdim.
Ya bu deveyi güdeceksin yada çekip gideceksin. biraz uyanık ol ve nişanlının yanında annecim annecim o yokken hoştttla dişli ol eltiyse elti çok önemli biri gibi düşünmeböyleleri hakediyor kızmayın sevmiyorum böyle yabani insanları ne demek Kız evladının çocuğu sevilmiyor hele şu beyine bak hele.
Çok güldüm bu kısmı okuyunca "çöp" değil de gerçek anlamıyla "cop" canlandı hayalimde...Kayınvalıdem bana cop bile almadı (almasın da zaten) bu kafayı anlamiyorum.
1Ya bu deveyi güdeceksin yada çekip gideceksin. biraz uyanık ol ve nişanlının yanında annecim annecim o yokken hoştttla dişli ol eltiyse elti çok önemli biri gibi düşünmeböyleleri hakediyor kızmayın sevmiyorum böyle yabani insanları ne demek Kız evladının çocuğu sevilmiyor hele şu beyine bak hele.
Sorun da edebilir neden bu kısmı sizi rahatsız etti ki? Yardımcı olmaya çalışalım. Destek olalım köstek olmayalım dertlenmiş,hemcinsimiz yahu. Demek istediği aslında şu, eltisini yere göğe sığdıramazken yaşlanınca bana bakarsın demesi batmış kıza işte sıkıntı etmiş haklı olarak. Her şey eltiye alınsın elti kıymetli olsun ama yaşlanınca ben bakayım diye içerlemiş .Kayınvalıdem bana cop bile almadı (almasın da zaten) bu kafayı anlamiyorum.
Almasın da zatense neden yazıyorsunuz? Baya buna takıksınız cunku. İlk cumlenız bu olmus.
Eltime hersey almıs kredilerine de yardım ediyor (etsın karısamam nısanlıyım sorun degıl) etsın de degıl, etmesine baya bozuksun iste.
Bozuk degılsen neden bunu belırttın?
Yani madem bunlar onemsiz sorun degıl, neden konunun gırıs kısmında yer alıyorlar?
Hakan yavaş ciğerimi söktünKayınvalıdem bana cop bile almadı (almasın da zaten) bu kafayı anlamiyorum.
Almasın da zatense neden yazıyorsunuz? Baya buna takıksınız cunku. İlk cumlenız bu olmus.
Eltime hersey almıs kredilerine de yardım ediyor (etsın karısamam nısanlıyım sorun degıl) etsın de degıl, etmesine baya bozuksun iste.
Bozuk degılsen neden bunu belırttın?
Yani madem bunlar onemsiz sorun degıl, neden konunun gırıs kısmında yer alıyorlar?
Benim gördüğüm kızı varsa, gelin bakmıyorSorun da edebilir neden bu kısmı sizi rahatsız etti ki? Yardımcı olmaya çalışalım. Destek olalım köstek olmayalım dertlenmiş,hemcinsimiz yahu. Demek istediği aslında şu, eltisini yere göğe sığdıramazken yaşlanınca bana bakarsın demesi batmış kıza işte sıkıntı etmiş haklı olarak. Her şey eltiye alınsın elti kıymetli olsun ama yaşlanınca ben bakayım diye içerlemiş .
Kv iması bu yönde yaBenim gördüğüm kızı varsa, gelin bakmıyor
Gelişme o yönde ilerliyor, erkek evlat pek bir hayırsız oluyor!
Size yorumumla ilgili hesap vereceğimi nerden cıkardınız?Sorun da edebilir neden bu kısmı sizi rahatsız etti ki? Yardımcı olmaya çalışalım. Destek olalım köstek olmayalım dertlenmiş,hemcinsimiz yahu. Demek istediği aslında şu, eltisini yere göğe sığdıramazken yaşlanınca bana bakarsın demesi batmış kıza işte sıkıntı etmiş haklı olarak. Her şey eltiye alınsın elti kıymetli olsun ama yaşlanınca ben bakayım diye içerlemiş .
Size şu kadarını söyleyeyim erkekler somut dağ kadar sebep olmadıkça asla annelerini araya vermezler. Bakın size ufak bir örnek vereyim. Benim eşimi doğuran kadın 22 yıl ona bakmıyor sonra işe girince yanına geliyor. Neyse kadının vukuat çok evli adamlarla beraber olma, zengin adam avcılığı, bir süre beraber yaşayıp dolandırma, uyuşturucu, çocuğuna istismar vs. Her türlü pislik.. bunları eşim bildiği halde annemdir diyor (dede nine baskısı ile) yanına gelince 6 yıl her kuruş parayı eline sayıyor. Neyse sonra eşim evleneceğim dediği anda ortalık alev alev. Kadın eski konforu kaybedecek çünkü otomatikman maaş çekeceğimiz krediye gidecek. Yalandan kavga küfür ediyor eşyayı topla sen kalk git yani ben ne yorum yaptım ne birşey nişan olmadan kadın toz oldu. Çünkü sadece maddi ilişki var. Şimdi asıl mevzuya gelelim ben buna bir defa bu kadın samimi değil tiyatro yapıyor demiştim sevgiliyken. Eşim (yukarıda çeyreğini anlattığım kadına) sen beni doğuran kadına nasıl tiyatrocu dersin diye kavga etti (tabi kendi her pisliği biliyor ama ben bilmeyince savunabiliyor) Nişan olmadan alıp karşıma bak dedim şu hayatta insan anne babasını seçemiyor asla ama bir hayat kadınının tırnağı olamayacak kadar onursuz bir yaşamı olan kadın varsa ben yokum dedim. Öyle yola çıktık. Birgün olur mu olur minik ihtimal de olsa, eşim o k*****yi hayatımıza sokarsa evliliği bitireceğiz. Bu şekilde anlaştık. Önceden konuşun asla çekinmeyin evlendikten sonra sesini çıkarırsa böyle konuştuk dersiniz. Şu faktörü de unutmayın belki yukarda anlattığım gibi annelik yapmayan ahlaksız kadınlar hayattan çıkarılır ama bunun dışında sebeplere ufak tefek şeyler diye düşünüp asla anneleriyle yüzyüze gelmez erkeklerin çoğu. Savunur seni anlar ama asla anneden uzaklaşmaz. (Ki bence olması gereken bu ciddi bir sebep yoksa annenle babanla görüşme demeye kimsenin hakkı olamaz ben görüşmem sen görüş denmeli) Ve annesini asla kötülemeyin, kendi görsün. Göremiyorsa zaten bu adamla işim ne sorusunun zamanı gelmiştir..
Ailen varlıklı demissin ama kv sana almadığı seyleri baya bi kafana takmışsın ayni şekilde eltine yapilan yardımda gözüm yok demissin karışamam demissin onuda sindirememissin gelmesin gitmesin diyorsun bunu nişanlıma nasil anlatırım diye soruyorsun bence bukadar kin öfke bünyeye zararlı canm nişanının annesi o bi yere kadar dinler biyerden sonra sana patlar bu iş ayni bu şekil öfkeyle nisanlina anlatırsan sen kendi hayatına bak başkasının işine karışma eger bukadar yüz-göz olmak istemiyorsanSelam kızlar
Konuyu uzatmadan anlatmaya çalışıcam taktik istiyorum sizden.
Nişanlıyım 8 aydır çok güzel bir ilişkim var her bakımdan şükürler olsun. Bir konu hariç, konu kv.
Bir çöp dahi almadı ( almasın hiç ihtiyacım yok ailem varlıklı) kendi durumu çok iyi keza eltime herşeyi a dan z ye almış. Hala daha ev kredilerine destek oluyor yeni 0 araçlarına yardımcı oldular buraya kadar okey ben nişanlıyım karışamam tabi ki.
Ama sürekli gelip gidip bize laf sokması annemin yanında eltimi yerlere göklere sığdıramaması, kızdan olan torunun sevilmiyor demesi, sana uzak olsun annesine gidip gelmesin sürekli demesi, nişanlıma kendini melek gösterip bize sürekli laf sokması, düğünümde nişanlımla beraber aldığım altınları, kendi almış gibi gelip takacak olması, bir kere dahi arayıp hal hatır sormaması, düğünümüzü erteledik herşeyi erteledik hiç bir kere arayıp kızım ne yaptınız demeyişi, ama oğluna gelinimi düşünüyorum hevesleniyorum demesi, işine gelince yaşlanınca bana bakarsın demesi, en ufak bir şeyde eltimle mukayese edip beni kıyaslaması ( o böyle davranır, daha güzel davranır gibi vb.) eltimde 3 ay boyunca kombo halinde kaynım kp hep beraber kalmaları, gereksiz vıcık olmaları beni aşırı tedirgin ediyor. Mesafemi koruyorum nişanlıma da başda mesafeli yapım var herkese karşı dedim ama bu kadar şeyden sonra hem beni hem anneme çok saygısız davranıldı suçsuz günahsız. Gönlüm varmıyor onu arayıp sormaya veya evime davet edip anne gel demeye asla görüşmek istemiyorum mecburi haller hariç. Hem emek vermicek hem insan yerine koymayacak hemde benden hizmet bekleyecek oldu paşam. Şimdi asıl sorum şu, nişanlıma 2 rolde oynadığını nasıl anlatabilirim nasıl ıspatlayabilirim? Ben evime gelip ben de kalsın istemiyorum uğraşamam konuşmasını bilmeyen insanla aynı evde eşime evlenmeden bunu istemediğimi nasıl anlatabilirim kırıp dökmeden.? Ayrıca kv sürekli yalan söylüyor görümcenin yanında başka kaynımın yanında başka yalan söylüyor bunu düzgünce uyarınca kv hemen duygu sömürüsü yapmaya başlıyor oğluna? Annem, nişanlıma annesini şikayet etmememi (şehir dışında çalışıyor) geldiğinde yüz yüze konuşarak halletmemi istiyor.
Not : nişanlım annesinin bu yaptıklarının bir kısmından haberdar annesine yüzde yüz hak vermiyor ama beni de haksız bulmuyor yani arayı bozmamak için herkesi idare etmeye çalışıyor.
Bu dediginizi hep duyardim ama derdim ki sevgi basta gelir.Bir ablam vardi salaklasma falan demisti :) Ben coook prensipliyim ya:) Ha cok mesele olmadi ama dediginiz dogru.Erkekler yatirim yaptigi kadina deger verir.Hatta hikayesi bile var bu konunun:)Son olarak, 48 yasindayim ve gordum ki erkekler para harcadigi kadina deger veriyor ya da deger verdigi kadina para harciyor. Cunku onlar bu kadina su kadar yatirim yaptim gozuyle bakiyor.
Eger nisanlin takilari senin almana razi ise bu ise girme sakin.
Nisandan ayrilmak evlendikten sonra bosanmaktan daha kolay. Bosanmada bunun mahkemesi, avukati, sahitleri, dilekceler ıvir zivir bir suru sinir bozucu yipratici olaylari var. Nisanlisin diye bu adama kendini mecbur hissetme.
Bir çöp dahi almadı ( almasın hiç ihtiyacım yok ailem varlıklı) kendi durumu çok iyi keza eltime herşeyi a dan z ye almış. Hala daha ev kredilerine destek oluyor yeni 0 araçlarına yardımcı oldular
eltimde 3 ay boyunca kombo halinde kaynım kp hep beraber kalmaları, gereksiz vıcık olmaları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?