• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide adayı ve tavırları.

Sevmek76

Denge 🌴
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2019
714
1.827
33
32
Selam kızlar
Konuyu uzatmadan anlatmaya çalışıcam taktik istiyorum sizden.
Nişanlıyım 8 aydır çok güzel bir ilişkim var her bakımdan şükürler olsun. Bir konu hariç, konu kv.
Bir çöp dahi almadı ( almasın hiç ihtiyacım yok ailem varlıklı) kendi durumu çok iyi keza eltime herşeyi a dan z ye almış. Hala daha ev kredilerine destek oluyor yeni 0 araçlarına yardımcı oldular buraya kadar okey ben nişanlıyım karışamam tabi ki.
Ama sürekli gelip gidip bize laf sokması annemin yanında eltimi yerlere göklere sığdıramaması, kızdan olan torunun sevilmiyor demesi, sana uzak olsun annesine gidip gelmesin sürekli demesi, nişanlıma kendini melek gösterip bize sürekli laf sokması, düğünümde nişanlımla beraber aldığım altınları, kendi almış gibi gelip takacak olması, bir kere dahi arayıp hal hatır sormaması, düğünümüzü erteledik herşeyi erteledik hiç bir kere arayıp kızım ne yaptınız demeyişi, ama oğluna gelinimi düşünüyorum hevesleniyorum demesi, işine gelince yaşlanınca bana bakarsın demesi, en ufak bir şeyde eltimle mukayese edip beni kıyaslaması ( o böyle davranır, daha güzel davranır gibi vb.) eltimde 3 ay boyunca kombo halinde kaynım kp hep beraber kalmaları, gereksiz vıcık olmaları beni aşırı tedirgin ediyor. Mesafemi koruyorum nişanlıma da başda mesafeli yapım var herkese karşı dedim ama bu kadar şeyden sonra hem beni hem anneme çok saygısız davranıldı suçsuz günahsız. Gönlüm varmıyor onu arayıp sormaya veya evime davet edip anne gel demeye asla görüşmek istemiyorum mecburi haller hariç. Hem emek vermicek hem insan yerine koymayacak hemde benden hizmet bekleyecek oldu paşam. Şimdi asıl sorum şu, nişanlıma 2 rolde oynadığını nasıl anlatabilirim nasıl ıspatlayabilirim? Ben evime gelip ben de kalsın istemiyorum uğraşamam konuşmasını bilmeyen insanla aynı evde eşime evlenmeden bunu istemediğimi nasıl anlatabilirim kırıp dökmeden.? Ayrıca kv sürekli yalan söylüyor görümcenin yanında başka kaynımın yanında başka yalan söylüyor bunu düzgünce uyarınca kv hemen duygu sömürüsü yapmaya başlıyor oğluna? Annem, nişanlıma annesini şikayet etmememi (şehir dışında çalışıyor) geldiğinde yüz yüze konuşarak halletmemi istiyor.

Not : nişanlım annesinin bu yaptıklarının bir kısmından haberdar annesine yüzde yüz hak vermiyor ama beni de haksız bulmuyor yani arayı bozmamak için herkesi idare etmeye çalışıyor.

Kayınvalıdem bana cop bile almadı (almasın da zaten) bu kafayı anlamiyorum.
Almasın da zatense neden yazıyorsunuz? Baya buna takıksınız cunku. İlk cumlenız bu olmus.

Eltime hersey almıs kredilerine de yardım ediyor (etsın karısamam nısanlıyım sorun degıl) etsın de degıl, etmesine baya bozuksun iste.
Bozuk degılsen neden bunu belırttın?

Yani madem bunlar onemsiz sorun degıl, neden konunun gırıs kısmında yer alıyorlar?

Kimse kimseyi idare etmek zorunda değil. Aynı zamanda emeği olsun olmasın kimseye hizmet etmek zorunda değilsiniz. Sanki annesiyle evleniyorsunuz. İlişkinize aileleri olabildiği kadar minimum dahil edin hatta hiç etmeyin. Elti zaten çok saçma bir kavram ve gereksiz bir rekabet. İlişkinizi yıpratır bu durum. Bırakın kimi övüyorsa övsün çünkü size ne. Eşinizin aşkı ve saygısı yeter.

Aynı taktiği uygula ,annenin dediği doğru nisanlinin yüzüne annesinin hakkında kötü konuşma nişanlın yokken sende kaynanaya soğuk davran şaka yollu laf sok nasıl oluyormuş görsün ,nisanlinla arani iyi tut madem paradan yani beklentin ihtiyacın yok caninini sıkma ,diğer gelini çok sevsin iyi işte kurtulursun onun sayesinde,nisanlinin ailesiyle arana mesafe koy ciddi ol sana yaklasmasinlar.

Selam kızlar
Nişanlıyım 8 aydır çok güzel bir ilişkim var her bakımdan şükürler olsun. Bir konu hariç, konu kv.
Bir çöp dahi almadı ( almasın hiç ihtiyacım yok ailem varlıklı) kendi durumu çok iyi keza eltime herşeyi a dan z ye almış. Hala daha ev kredilerine destek oluyor yeni 0 araçlarına yardımcı oldular buraya kadar okey ben nişanlıyım karışamam tabi ki.
Ama sürekli gelip gidip bize laf sokması annemin yanında eltimi yerlere göklere sığdıramaması, kızdan olan torunun sevilmiyor demesi, sana uzak olsun annesine gidip gelmesin sürekli demesi, nişanlıma kendini melek gösterip bize sürekli laf sokması, düğünümde nişanlımla beraber aldığım altınları, kendi almış gibi gelip takacak olması, bir kere dahi arayıp hal hatır sormaması, düğünümüzü erteledik herşeyi erteledik hiç bir kere arayıp kızım ne yaptınız demeyişi, ama oğluna gelinimi düşünüyorum hevesleniyorum demesi, işine gelince yaşlanınca bana bakarsın demesi, en ufak bir şeyde eltimle mukayese edip beni kıyaslaması ( o böyle davranır, daha güzel davranır gibi vb.) eltimde 3 ay boyunca kombo halinde kaynım kp hep beraber kalmaları, gereksiz vıcık olmaları beni aşırı tedirgin ediyor. Mesafemi koruyorum nişanlıma da başda mesafeli yapım var herkese karşı dedim ama bu kadar şeyden sonra hem beni hem anneme çok saygısız davranıldı suçsuz günahsız. Gönlüm varmıyor onu arayıp sormaya veya evime davet edip anne gel demeye asla görüşmek istemiyorum mecburi haller hariç. Hem emek vermicek hem insan yerine koymayacak hemde benden hizmet bekleyecek oldu paşam. Şimdi asıl sorum şu, nişanlıma 2 rolde oynadığını nasıl anlatabilirim nasıl ıspatlayabilirim? Ben evime gelip ben de kalsın istemiyorum uğraşamam konuşmasını bilmeyen insanla aynı evde eşime evlenmeden bunu istemediğimi nasıl anlatabilirim kırıp dökmeden.? Ayrıca kv sürekli yalan söylüyor görümcenin yanında başka kaynımın yanında başka yalan söylüyor bunu düzgünce uyarınca kv hemen duygu sömürüsü yapmaya başlıyor oğluna? Annem, nişanlıma annesini şikayet etmememi (şehir dışında çalışıyor) geldiğinde yüz yüze konuşarak halletmemi istiyor.

Not : nişanlım annesinin bu yaptıklarının bir kısmından haberdar annesine yüzde yüz hak vermiyor ama beni de haksız bulmuyor yani arayı bozmamak için herkesi idare etmeye çalışıyor.
Ha bide kaynanandan uzak evde otur evlenince

Ya bu deveyi güdeceksin yada çekip gideceksin. biraz uyanık ol ve nişanlının yanında annecim annecim o yokken hoştttla dişli ol eltiyse elti çok önemli biri gibi düşünme 😉 böyleleri hakediyor kızmayın sevmiyorum böyle yabani insanları ne demek Kız evladının çocuğu sevilmiyor hele şu beyine bak hele.

nişanlınıza annesinin "gerçek" yüzünü görmeye zorlamayın. kimsenin ailesi mükemmel değil ama herkes ailesini başka insanlardan daha fazla sever tolere eder. hiç kimse de ailesinin arızaları kusurları yüzüne vurulsun istemez, hiç hoş değil bence. kayınvalide adayınız sizi aramıyor sormuyorsa ne hoş siz de aramayın; madem aranız pek yok iyice soğutun. elitiniz daha fazla seviyorsa bırakın çok çok daha fazla sevsin size musallat olmasın. evlendikten sonra aileni evimde çok sık istemem yerine; evimize aile doluşmasın ne seninki ne benimki, birbirimizi darlamayalım şeklinde ortak bir konuşma yapsanız daha şık bence

O tarafin takacagi altinlari siz neden aliyorsunuz orasini anlamadim. O kısım sizi ilgilendirmez. O tarafin takacagi altinlari sakin cebinizden almayin. Varsin dugunde birsry takmasinlar ama siz onlar icin boyle birsry yapmayin, degeriniz hic olmaz yoksa. Hicbir zaman olmaz. Sakin taki isine girmeyin.

Ayrica nisanlin ne kadar iyi olursa olsun bu sekilde baslayan evlilik mutlu gitmez. Nisanlin su an iyi. Gercek yuzu evlenince cikar zaten.
Evliliklerde imzayi iki kisi atsa da aslinda aileler evlenir. Evimiz ayri olacak gorusmem etmem desen de oyle olmuyor ve bu kadin eltini goklere cikarip seni onunla yaristirip bundan fayda saglama derdinde. Islerini yaptiracak, eltini orbek gosterip seni o kivama getirecek. Ben ayrilirdim. Bu kadar kurnaz icten oazarlikli biriyle ugrasmazdim. Anneci olmayan erkekler evlenince nedense anneci olurlar. Su an nisanlin sana hak verse de ileride anneci olabilir.

O tarafin takacagi altinlari siz neden aliyorsunuz orasini anlamadim. O kısım sizi ilgilendirmez. O tarafin takacagi altinlari sakin cebinizden almayin. Varsin dugunde birsry takmasinlar ama siz onlar icin boyle birsry yapmayin, degeriniz hic olmaz yoksa. Hicbir zaman olmaz. Sakin taki isine girmeyin.
Kesinlikle katiliyorum. Birakin gelinlerine taki takmamaktan onlar rahatsiz olsunlar. Kp kv sinin takacagi takiyi alip cebindne odeyen kadinlar hep buraya pisman olduklarini yazdilar. Hic ohh Cok iyi yaptim iyi ki biz odemisiz yazan olmadi.

Selam kızlar

Sen suçladıkça öyle böyle dedikçe suçlu sen olursun hemen hemen bütün erkek anneleri böyle zaten...Keyfine bak moral bozma derim biz bozduk ne oldu ne değişti gül geç seni mutlu eden şeyleri yap ne zaman öleceğimiz belli değilken bu kadar kafaya takmak saçma.Senin yerinde olsam beni üzen kişilere anlam yüklemeyi bırakırdım.Hep derim el gibi gör zoruna gitmez o zaman.Evet çoğu zaman el dediğimiz insanlar çok daha iyi niyetli ama ne yapalım böyle kandıralım kendimizi...

Back