Kayınpederimin ismini koymak

sirine85

Guru
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2010
299
-28
Ben 3 aylık hamileyken kayınpederimin rahatsız olduğunu öğrendik. 6 aylıkken vefat etti. Çok da severdim kendisini. 2 ismi vardı. İkinciyi kullanıyorlardı. Bu ay doğum yapıyorum. Eşim 2 isme karşı, kimliğe tek isim yazalım kulağına 2 isim okunsun dedi babasının ilk adını ekledik. (günlük hayatta kullanmadığını) ben de İslami bir isim olduğu için kabul ettim. Fakat ailesi heryerde iki ismiyle bahsediyor ve çikolata üzerine falan 2 ismi yazdıracaklar. Tepki vermelimiyim bilemedim. Kulağa okunmasından rahatsız değilim ama sürekli anılması hoşuma gitmez

Ben 3 aylık hamileyken kayınpederimin rahatsız olduğunu öğrendik. 6 aylıkken vefat etti. Çok da severdim kendisini. 2 ismi vardı. İkinciyi kullanıyorlardı. Bu ay doğum yapıyorum. Eşim 2 isme karşı, kimliğe tek isim yazalım kulağına 2 isim okunsun dedi babasının ilk adını ekledik. (günlük hayatta kullanmadığını) ben de İslami bir isim olduğu için kabul ettim. Fakat ailesi heryerde iki ismiyle bahsediyor ve çikolata üzerine falan 2 ismi yazdıracaklar. Tepki vermelimiyim bilemedim. Kulağa okunmasından rahatsız değilim ama sürekli anılması hoşuma gitmez

Kabul etmeniz hata bence. Neyse

Bu arada kabul ettiniz diye isimle ilgili söz hakkını da devrettiniz değil ya.

İçinize sinmeyen şeylerde fikir belirtin.

Kabul ettim demeyelimde benim seçtiğim isim daha modern ve kuranda geçmiyor. İslam i bir isim olduğu için ben ondan önce düşündüm zaten. Oda teklif etti iki isim uyumlu oldu. Zaten kimliğe yazdırmıyoruz diye çok da konu değil. Ama onlar sürekli bu isimle seslenmeye başlayınca rahatsız oldum. Buna kırmadan nasıl müdahale edicem diye düşünüyorum. Ve sonra baktım seslenmekten öte bu şekilde yazılmaya başlandı yani

• Beğen
Reactions: JES
Kabul ettim demeyelimde benim seçtiğim isim daha modern ve kuranda geçmiyor. İslam i bir isim olduğu için ben ondan önce düşündüm zaten. Oda teklif etti iki isim uyumlu oldu. Zaten kimliğe yazdırmıyoruz diye çok da konu değil. Ama onlar sürekli bu isimle seslenmeye başlayınca rahatsız oldum. Buna kırmadan nasıl müdahale edicem diye düşünüyorum. Ve sonra baktım seslenmekten öte bu şekilde yazılmaya başlandı yani
Seslenilmesi de hoş değil ki.

Kuran da geçiyor ılımlı olmuşsunuz eyvallahta keşke beğendiğiniz ismi koysaydınız.

Bence siz birşey yapmayın eşiniz konuşsun siz müdahale etmeyin. Madem ismi teklif eden o ailesine de bir zahmet söylesin çocuğuma kullanmadığımız isimle hitap edip oraya buraya yazdırmayın desin.

Bi sn ya ben anlamadım?

Bu çikolataya yazıp seslendikleri isim sizin kabul ettiğiniz kp ismi mi ??

Bi sn ya ben anlamadım?

Bu çikolataya yazıp seslendikleri isim sizin kabul ettiğiniz kp ismi mi ??

Evet ama ben
1- İslami olduğu için
2- bir geleneksel bir modern olmuş olur diye
3- nasıl olsa kimliğe de yazılmayacak diye
4-kp imi de çok sevdiğim için
5-iki isim aslında kulağa hoş geliyor tırmalamıyor diye uygun buldum.

Fakat oda süslemesini hep tek isim yaptım ve gözlerine soktum.
Bugün farkettim ki onlar kendi süslemelerini iki ismiyle hazırlatıyor. Ve bu durum etrafımda insanların boşu boşuna kafasını karıştıracak.

• Beğen
Reactions: JES
En baştan keşke kabul etmeseydiniz hep saçma geliyor bana şu olay Allah rahmet eylesin ama ne gerek var Allah aşkına isim konulmayinca anılmiyor mu oluyor ki benim kardeşimin de iki ismi var ve kimlikte yazıyor ve biz de hep tek isimle seslendik ona okul zamanında çok çok zorlandı özellikle ilk okulda eğer iki isim var ise ikisi birden ile seslenilmeli kullanmiyorsa hiç o şekilde çocuğa seslenilmemesi lazımmış terapist öyle söylemişti şuan 18 yaşında hala daha kabul etmez ismini belge falan geldiğinde ilk etapta anlamıyor kendine geldiğini yani önemli bir durum bence müdahale edin ya hep o şekilde seslenilecek veya hiç öyle seslenilmicek karar sizin ama bence önemli bir konu

Evet ama ben
1- İslami olduğu için
2- bir geleneksel bir modern olmuş olur diye
3- nasıl olsa kimliğe de yazılmayacak diye
4-kp imi de çok sevdiğim için
5-iki isim aslında kulağa hoş geliyor tırmalamıyor diye uygun buldum.

Fakat oda süslemesini hep tek isim yaptım ve gözlerine soktum.
Bugün farkettim ki onlar kendi süslemelerini iki ismiyle hazırlatıyor. Ve bu durum etrafımda insanların boşu boşuna kafasını karıştıracak.
Anladım. Onlar da kendince o ismi kabul etmiş kullanıyor.

Sizi anlıyorum ama çok sürpriz değil bu tavırlar.

Eşiniz konuşsun bence.

O kadar gereksiz bir şey yapılmış ki. Hem kp ismi konuluyor hem de kullandığı ismi konuluyor ama kimliğe yazılmıyor. Bence çocuğun aklını hiç karıştırmayın tek isimle devam edin.
Benim oğlumun da çift ismi var ve biri kp in adı. Kendisini sevdiğim ve ahlakını da beğendiğim için sorun etmedim. Şimdi genel olarak biz kendi koyduğumuz ismi kullanıyoruz. Etrafınızdaki insanlar başlarda iki ismi ile hitap ediyordu şimdi herkes genel olarak bizim kullandığımız adı kullanıyor. Bazen çift isimle hitap etmez edenler oluyo yine de ama pek önemsemiyorum. Yalnız biz kimliğe de yazdırdık.

En baştan keşke kabul etmeseydiniz hep saçma geliyor bana şu olay Allah rahmet eylesin ama ne gerek var Allah aşkına isim konulmayinca anılmiyor mu oluyor ki benim kardeşimin de iki ismi var ve kimlikte yazıyor ve biz de hep tek isimle seslendik ona okul zamanında çok çok zorlandı özellikle ilk okulda eğer iki isim var ise ikisi birden ile seslenilmeli kullanmiyorsa hiç o şekilde çocuğa seslenilmemesi lazımmış terapist öyle söylemişti şuan 18 yaşında hala daha kabul etmez ismini belge falan geldiğinde ilk etapta anlamıyor kendine geldiğini yani önemli bir durum bence müdahale edin ya hep o şekilde seslenilecek veya hiç öyle seslenilmicek karar sizin ama bence önemli bir konu
Benim de oğlumun iki ismi var ikinci ismini hiç kullanmadık sadece soyismi gibi biliyor önündeki ek gibi oldu terapist kullanılmadıysa kullanılmamasını mı öneriyor doğru mu anladım

Eşiniz konuşsun bence siz hiç karışmayın iyi düşünerek tamam demişsiniz ama soununda kötü siz olursunuz

Canım, öncelikle bebek sizin bebeğiniz ve isme karar verecek kişiler sizsiniz. Eğer bu durumdan rahatsızsan bir an önce sınırını belirle.

Eşimde bende iki isme karşıyız. Eğer iki isim koyacak olsaydık aklımızda başka ikinci ismi vardı. Eşim baba ismi konusunda ısrarcı değil. Öyle olsaydı iki ismide modern ve kuranda geçmeyen olacaktı. Tek isimde karar kıldık. Ama buda İslami diye kimliğe yazılmayacak diye benim içime sindi. Ama eminim ailesi İslami olduğu için değil baba adı olduğu için bunu kullanıyor ve etrafta bu isimle anılıp çocuğunda çevreninde kafası karışacak. Hepimizin bir göbek adı var ama o isimle çağrılmıyoruz sonuçta

Başta kabul etmeseydiniz keşke .İki isimde hep aynı şey oluyor .Sanki hakları varmış gibi herkes çocuğa beğendiği isimle sesleniyor .O yüzden iki isim koymadım koymam da .Biz kulağına okuttuk bir isim daha ama onu da çoğu kişi bilmez .ileride çocuğun da kafası karışır .Söylerse eşiniz söylesin.

Kp nin ismini koyduk bizde ama 2 isim koyduk ben en başta tepkimi belli edip benim hayalimdeki isim kutay ben onu koyacağım iki ismi olsun senin gönlünden geçen isim neyse onu da koyalım dedim sonuçta bi daha evladımız olur mu olmaz mı bilemeyiz kimsenin içinde kalmasın diye düşündüm o da babasının ismini istedi ve cengiz kutay koyduk sizde böyle bişey yapabilirsiniz neden hep eşinizin istedigi olsun ki evlat ikinizin de çok zor bişey içine sinmeyen bi ismin çocugunda olması ki benim düşüncem anne ve baba da ismi beraber koymalı ha bu arada hamileyken içime dogan evladım erkek olacak adı da bu tarzı bi his yaşadım ve kurandan bi isimdi göbek adı olarak da onu koyduk kulagına 3 isim okundu yani ama kimlikte cengiz kutay yazıyo sizde böyle bişey deneyin iki isim çok da kötü bişey degil

Başta kabul etmeseydiniz keşke .İki isimde hep aynı şey oluyor .Sanki hakları varmış gibi herkes çocuğa beğendiği isimle sesleniyor .O yüzden iki isim koymadım koymam da .Biz kulağına okuttuk bir isim daha ama onu da çoğu kişi bilmez .ileride çocuğun da kafası karışır .Söylerse eşiniz söylesin.
Bu tavız ile alakalı biraz da ya biz en baştan herkese söyledik iki isim ile seslenilecek diye ve şuan herkes ikisini de kullanıyor sadece eşim ve ben daha çok benim koydugum ismi söylüyoruz evdeyken bu durumda da konu sahibinin eşi tavrını belli edip herkesi uyarmalı bence

İsim konusunda iki tarafında gönlünün olması gerekir. Bende kayınpederimi çok seviyorum oğlum olsaydı onun adını koyacaktım ama kızım olacak. Eşim asla bu konuda zorlamaz. Hatta kaynanam sakın bu adı koymayın diyor 😂
Ama benim anlamadığım çocuğa bir ismi koyacaksınız kulağa iki isim okuyacaksınız. Bence eşiniz siz kabul edin diye bir ismi kimliğe yazalım demiş. Akrabalarla da danışıklı dövüş gibi yok çikolataya öyle yazalım öyle seslenelim diye. Bu konuda akrabalarla ne alakası var. Çikolatayı siz yaptırmayacak mısınız ? Niye akrabalar bu ismi yazdıracaz diyorlar ki

Beynim yandı bu isim olaylarını hiç anlamıyorum ben dokuz ay taşıyıp benden habersiz birşey yapılmasını. Ben şahsen Allah rahmet eylesin ama koymam o ismi. Benim adımı annemin istediği değilde babannem, babama ağladığı için gitmiş babannemin adını koymuş ne gerek var.

Eşimde bende iki isme karşıyız. Eğer iki isim koyacak olsaydık aklımızda başka ikinci ismi vardı. Eşim baba ismi konusunda ısrarcı değil. Öyle olsaydı iki ismide modern ve kuranda geçmeyen olacaktı. Tek isimde karar kıldık. Ama buda İslami diye kimliğe yazılmayacak diye benim içime sindi. Ama eminim ailesi İslami olduğu için değil baba adı olduğu için bunu kullanıyor ve etrafta bu isimle anılıp çocuğunda çevreninde kafası karışacak. Hepimizin bir göbek adı var ama o isimle çağrılmıyoruz sonuçta
Kesinlikle bende iki isimden hoşlanmam ama çocuk konusulanlari anladikca kafası karışabilir bu şekilde bende uyarın oturup bir konuşun eşinizin ailesi ile sonuçta şimdi ki nesil de ayrı bir hassas çok tuhaflar gerçekten 😂

X