- 11 Kasım 2024
- 208
- 375
- 18
- 34
Şaka gibiler gerçekten ya, arsızlığa arsızlıkla cevap vermeyince olan bize oluyor, hiç geri durmayın açık açık konuşun siz de, o size toplumda edepsizlik yaptığında açık açık söyleyip utandırmadıkça ele avuca gelmiyorlar. Cidden ben de yaşlılığını düşündükçe daralıyorum ahahaha, allah yardımcımız olsun vallahi.Aynen öyle kaynanama başka biri üzerinden anlatmıştım durumu gelin o kadar aranmaz kayınpeder tarafından demiştim şey demişti ne var ki o da kızı sayılır. Yani her şeyi aşırı normalleştirmişler tövbeler olsun bana babam sormadı daha hiçbir şey. Adam rahat edeyim diye odaya bile girmiyordu hastanede kayınpederim odadan çıkmadı ya sonda takılı bacaklarımı hissetmiyorum her tarafına yamulmuş şubat ortası vücudum ateş aldı soyunmaya çalışıyorum bir çık dimi kaynanam da bir şey demiyor. Bebişim hırıltısı var diye 3-4 saat yoğun bakıma aldılar bebek çıkmadan gitmem diyor hay Allahım bu adamın yaşlılığını da düşünemiyorum.
Aynen dediğiniz gibi aklınca beni övmeye de çalışmış olabilir saçma sapan hareketleri var akraba olunca rest çekiyorsun da baba olunca onbiraz zor oluyorAdam klasik bir cıvık. Ağırlığını bilmiyor, kendince espri yaptım zannediyor.
Eşimin anne tarafı akrabaları arasında vardı böyle bir tip; henüz eşimle nişanlıyken, akrabaları yeni yeni tanırken benim üzerimden çok espri(!) yapmaya çalıştı sizin kpiniz gibi. Sevimli olduğunu zannetmesi yok mu bir de? :) Bozdum adamı her seferinde ve zaten görüşmedim de evlenince, bana ne yani bi akrabadan. Sizin de aranızda mesafe varmış zaten, çok takmayın. Bazı insanlar böyle cıvık oluyorlar, ailenin espritüeli filan zannediyorlar kendilerini ama yaptıkları espriler(!) -5 iq oluyor.
Tövbe estağfurullah o ne demek ya dedim zaten kaynanam da güldü. Ama doğru diyorsunuz bozmak gerekiyor.Şaka gibiler gerçekten ya, arsızlığa arsızlıkla cevap vermeyince olan bize oluyor, hiç geri durmayın açık açık konuşun siz de, o size toplumda edepsizlik yaptığında açık açık söyleyip utandırmadıkça ele avuca gelmiyorlar.
Tövbe estağfurullah o ne demek ya dedim zaten kaynanam da güldü. Ama doğru diyorsunuz bozmak gerekiyor.
İnanın anlıyorum ama bu sınırları eşinizle beraber çizeceksiniz.Keşke söylediğiniz gibi onlara gitmeyle iş bitse. Bunlar kendi de gelmek ister hele emekli de olsun yapacak bir şeyi olmayınca çay koy geliyoruz diyebilecek yapıdalar asla müsait misin diye sormak yok.
Bozun siz de denk geldikçe; ben o akrabayı hiç sektirmedim, her benim üzerime söylediği lafta bozdum. Hatta bana "Sen espriden hiç anlamıyorsun" dediler, "Yo, çok iyi anlarım kaliteli espriden. Sizinkiler yanına yaklaşmıyor, yoksa gülerdim ben de." dedim suratına. Sülalede adım soğuk geline mi çıkmadı, asık suratlı geline mi çıkmadı... Hiç umurumda olmadı. Eşimin anne tarafı sülalesi ile arama sınırı çizdim, hepsi şimdi saygı duyuyorlar. Bunu yaparken eşinizin de sizin ardınızda durması önemli.Aynen dediğiniz gibi aklınca beni övmeye de çalışmış olabilir saçma sapan hareketleri var akraba olunca rest çekiyorsun da baba olunca onbiraz zor oluyor
Teşekkür ederim sağ olunKesinlikle öyle. Bu arada bebişinizi sağlıkla büyütün yolu bahtı güzel olsun
Çok haklısınız o da kimsenin kötü niyeti yok deyip duruyor sadece. Neyse umarım sapıtmaz yine sağ olun yorumunuz için.İnanın anlıyorum ama bu sınırları eşinizle beraber çizeceksiniz.
Torun olunca babaanne,dedeler abartıyor ama onlara göre hareket edersek çok yoruluruz. Siz kendi düzeninizi kurup onların bozmasına izin vermeyin.
Ama önemli olan eşinizin de sizinle aynı fikirde olması.
Sanırım ben baştan sınırımı koruyamadım biraz da gözlemlemeden çok samimi davrandım sonrası zor oldu tabii. Haklısınız çok. Korkum yok zaten kimseden ya da sevilmemekten herkesin keyfi bilir.Bozun siz de denk geldikçe; ben o akrabayı hiç sektirmedim, her benim üzerime söylediği lafta bozdum. Hatta bana "Sen espriden hiç anlamıyorsun" dediler, "Yo, çok iyi anlarım kaliteli espriden. Sizinkiler yanına yaklaşmıyor, yoksa gülerdim ben de." dedim suratına. Sülalede adım soğuk geline mi çıkmadı, asık suratlı geline mi çıkmadı... Hiç umurumda olmadı. Eşimin anne tarafı sülalesi ile arama sınırı çizdim, hepsi şimdi saygı duyuyorlar. Bunu yaparken eşinizin de sizin ardınızda durması önemli.
Baştan katılsaydım o cıvıklıklarına, önünü alamazdım; ne evimden çıkarabilirdim, ne ciddiye alınırdım.
Aynen öyle o da son noktaya kadar ağzını açmıyor bakıyor işler çığrından çıktı öyle annesine bir şeyler söylüyor. Anne de zaten kocasına artık ne kadarını diyebiliyorsa.Asıl sorun esiniz. Durumun anormal oldugunu farkinda ama babasini durdurmak yerine sizin idare etmenizi istiyor. Bizde herkes kendi delisinden sorumlu. Baktiniz esiniz gerekeni yapmiyor sınırları siz cekeceksiniz. Aileye gelin gelmek herseye katlanmak degildir
Ne var ki seni övdüm diyecek. Adamın her cümlesi mi fiyasko olur ağzını açmaya başladığımdan tedirgin oluyorum acaba yine ne saçmalayacak diye.Evlerden ırak. Benim kayınpederim de şaka yapar ama çok seviyelidir yani. Şakasına iltifat eder şekere gerek yok sen varsın gibisinden. Ama bu adam başka bir boyut. Kocanın babası olması istediği hadsizliği yapabileceği anlamına gelmiyor. İnsanlar evlenince birey olmaktan çıkmıyor. Sınırlarınızı diğer insanlara nasıl çiziyorsanız onlara da çizmeniz lazım. Eşinin çözmesi gerek bu konuyu. Ama baktın devam ediyor sen açık açık diyeceksin. Yoksa bir ömür sınırlarına saygı gösterilmeyen bir insan olacaksın.
Rica ederim.Çok haklısınız o da kimsenin kötü niyeti yok deyip duruyor sadece. Neyse umarım sapıtmaz yine sağ olun yorumunuz için.
Bir an benim k.p’den bahsediyorsunuz zannettimGünaydın hanımlar, iki hafta önce doğum yaptım. Şu an kendi ailemin yanındayım zaten görev yaptığımız şehire yakın. Eşimin ailesi uzakta onlar da doğuma geldi anne ve baba. Kayınpederim biraz tuhaf biri nişanlılıktan beri yapışmıştı yakama. Görseniz anaya ataya saygı der ama laçkalıktada bir numara.
İşin tuhafı yaptığı şeyler onlarda çok normal. Sürekli arardı beni kendi aklınca sevdirmeye çalışıyormuş. Neyse bu kısımlar ayrıntı her aradığında da saçmalardı. 55 yaşında ama 80 yaşındaki dedemle aynı düşüncelere sahip. Artık bunalınca biraz aramaları kesmişti o da 2 senenin sonunda.
Şimdi torun gelince tekrar taktı kafayı bana.
Sezaryen doğum yaptım doğum sonrası takılan bir seruma vücudum alerjik reaksiyon gösterdi ölüyorum sandım nefesim tıkandı bu da çekilin şimdi ben iyi ederim diye yukardan şişeyle ağzıma su döktü Allahım neye uğradığımı şaşırdım. Panik atak geçirdiğimi düşündüler. Annem ayaklarımı ovuyordu korkma geçecek diye o an dokunmasını istemedim kimsenin yapma dedim anneme sonra kaynanam ovmaya başladı o ara bir şey diyemedim hemen kayınpederim anneme bak sen yaptın istemedi kaynanası yapınca hoşuna gitti sen bi daha yapma falan demiş ben bunları sonradan öğreniyorum. Zaten kendi ailemden çok onları seveyim kafasında biri. Ne kadar açıkça sevmeyeceğimi söylesem de yine böyle saçma sapan davranıyor. Sonra odaya gelip gidip emdi mi diye sordu.
Eve geldik seni zaten seviyordum ama sütün geldi şimdi daha çok seviyorum falan dedi tövbe estağfurullah dedim kaynanamla gülmeye başladılar. Bu söylenenler onlarda o kadar normal ki.
Eşimin kuzeninin eşi aradı hayırlı olsun için. Laf açılınca kadına anlattım benden yaşça çok büyük. Sakın buraya göreve gelmeyin çok değişik bunlar dedi ikidir söylüyor. O da dışardan gelin gitmiş aileye. Yani onlara her şey normal geliyor ama dışardan kim giderse hepimiz anormal buluyoruz. Dün de beni üç kez aramış açmadım annemle konuşurlarken şey diyor ben de bir arayım dedim sonra kayınpederime erkek torun verdim beni hiç aramadı demesin. Çıldırdım bunu duyunca da. Eşime desem anlar beni ama babasına bir şey diyemez.
Bunlar gerçekten bi bana mı anormal geliyor ? Adamdan iyice iğrendim. Sapık değil bu arada. Çok iç içe yaşamışlar da sınır denen bir şey mi kalmamış acaba. Bilemiyorum napacağımı. Şimdi bayrama da gelmek istiyorlar. Gelsinler gelmesine de saçma sapan konuşuyor sinirleniyorum. O kadar çok ve boş konuşuyor ki yoruyor insanı.Kimse bir şey de demiyor adama. Lohusalıktan abartıyor muyum acaba. Sizce nasıl davranmalıyım ve sınırlarımı korumalıyım ?
Lacka ve cıvık erkeklerden nefret ederim şimdi sizin konunuzdan sonra kayinpederle konuşma surelerime baktım Max 1 dk konusmusuz her gün arasmisiz ama saniyeler sürmüş. Benim kayınpeder de çok sever bizi ama gelip de emdi mi sütun geldi mi demez dememeli . Eşinle şikayet eder gibi değil de sohbet arasında rahatsız olduğuna dair konuşma yap ve aksiyon almasını talep et.Günaydın hanımlar, iki hafta önce doğum yaptım. Şu an kendi ailemin yanındayım zaten görev yaptığımız şehire yakın. Eşimin ailesi uzakta onlar da doğuma geldi anne ve baba. Kayınpederim biraz tuhaf biri nişanlılıktan beri yapışmıştı yakama. Görseniz anaya ataya saygı der ama laçkalıktada bir numara.
İşin tuhafı yaptığı şeyler onlarda çok normal. Sürekli arardı beni kendi aklınca sevdirmeye çalışıyormuş. Neyse bu kısımlar ayrıntı her aradığında da saçmalardı. 55 yaşında ama 80 yaşındaki dedemle aynı düşüncelere sahip. Artık bunalınca biraz aramaları kesmişti o da 2 senenin sonunda.
Şimdi torun gelince tekrar taktı kafayı bana.
Sezaryen doğum yaptım doğum sonrası takılan bir seruma vücudum alerjik reaksiyon gösterdi ölüyorum sandım nefesim tıkandı bu da çekilin şimdi ben iyi ederim diye yukardan şişeyle ağzıma su döktü Allahım neye uğradığımı şaşırdım. Panik atak geçirdiğimi düşündüler. Annem ayaklarımı ovuyordu korkma geçecek diye o an dokunmasını istemedim kimsenin yapma dedim anneme sonra kaynanam ovmaya başladı o ara bir şey diyemedim hemen kayınpederim anneme bak sen yaptın istemedi kaynanası yapınca hoşuna gitti sen bi daha yapma falan demiş ben bunları sonradan öğreniyorum. Zaten kendi ailemden çok onları seveyim kafasında biri. Ne kadar açıkça sevmeyeceğimi söylesem de yine böyle saçma sapan davranıyor. Sonra odaya gelip gidip emdi mi diye sordu.
Eve geldik seni zaten seviyordum ama sütün geldi şimdi daha çok seviyorum falan dedi tövbe estağfurullah dedim kaynanamla gülmeye başladılar. Bu söylenenler onlarda o kadar normal ki.
Eşimin kuzeninin eşi aradı hayırlı olsun için. Laf açılınca kadına anlattım benden yaşça çok büyük. Sakın buraya göreve gelmeyin çok değişik bunlar dedi ikidir söylüyor. O da dışardan gelin gitmiş aileye. Yani onlara her şey normal geliyor ama dışardan kim giderse hepimiz anormal buluyoruz. Dün de beni üç kez aramış açmadım annemle konuşurlarken şey diyor ben de bir arayım dedim sonra kayınpederime erkek torun verdim beni hiç aramadı demesin. Çıldırdım bunu duyunca da. Eşime desem anlar beni ama babasına bir şey diyemez.
Bunlar gerçekten bi bana mı anormal geliyor ? Adamdan iyice iğrendim. Sapık değil bu arada. Çok iç içe yaşamışlar da sınır denen bir şey mi kalmamış acaba. Bilemiyorum napacağımı. Şimdi bayrama da gelmek istiyorlar. Gelsinler gelmesine de saçma sapan konuşuyor sinirleniyorum. O kadar çok ve boş konuşuyor ki yoruyor insanı.Kimse bir şey de demiyor adama. Lohusalıktan abartıyor muyum acaba. Sizce nasıl davranmalıyım ve sınırlarımı korumalıyım ?
Aynen öyle o da son noktaya kadar ağzını açmıyor bakıyor işler çığrından çıktı öyle annesine bir şeyler söylüyor. Anne de zaten kocasına artık ne kadarını diyebiliyorsa.
Evet canım haklısın öyle der muhtemelen. O zaman sen hiç muhatap olma eşin muhatap olsun. Baba eşim şakalardan hoşlanmıyor ona lütfen artık şaka yapma desin. Eşek kadar adamı eğitmeye çalışıyorsunuz ne tuhaf gerçekten. Aklın yaşla ilgili yok gerçekten de. Sen arayı bozmadan bu konu düzelmez diyim sana. Adamı duymazdan geleceksin ya da ve aynı yerde olmadığınıza şükredeceksin.Ne var ki seni övdüm diyecek. Adamın her cümlesi mi fiyasko olur ağzını açmaya başladığımdan tedirgin oluyorum acaba yine ne saçmalayacak diye.
Öncelikle bebişiniz hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün inşallahÇok haklısınız o da kimsenin kötü niyeti yok deyip duruyor sadece. Neyse umarım sapıtmaz yine sağ olun yorumunuz için.
Ben tekim zannediyordumBir an benim k.p’den bahsediyorsunuz zannettimAile içinde olan kişilere o kadar normal geliyor ki bu durumlar ben mi tuhafım diyorsunuz , mesafe koyun aradığında açmayın mümkün olduğunca. Saçmaladığında sert üslupla cevap verin, ya da ters ters bakın. Benim k.p de doğum yaptığımda takmıştı emzirme konusuna zannedersin 5 çocuk emzirmiş. Kızım 1,5 yaşında bıraktır emzirmeyi diyordu , gelininin memesinden sanane yani. Görüşmemek olabildiğince en güzeli, ben görüşmüyorum. Çünkü lakayt tavırlarını herkes çekmek zorunda zannediyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?