Kayınpeder yine beraber oturalım diyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi sude2008
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

sude2008

Ziyaretçi
Eşimin kız kardeşleri ve annesiyle tartışmasıyla ikisene beraber oturduğum kayınpeder ve kaynanamda ayrılıp ev tuttuk. Daha 6 ay bile olmadı kayınpeder yine beraber oturalım diyor.Kendisi emekli hemde çalışıyor 2 maaş bende 2 maaş ta sizde (eşim daha bugün iş başı yapacak) boşa kira vermeyin gelin şu odaoda oturun diyor. (1 oda) Beraber oturken ki zamanlarıda biliyorum kayınpeder kredi borçum aman kredi kartı borçum diyo maaşları oraya yatırıyor eşim kendi kazanıp kendine anca yetiriyor gelin hadi sen kirayı ver doğalgazı yatır.hep böle oldu. şimdi5 aydır kendi evimdeyim rahatım evim çok güzel 4 oda sıfır ev 250 kira veriyorum misafirim geliyor. ben gidiyorum,uzanıyorum v.s.

Neymiş eşim eniştesiyle iş yeri açmıştı ortaklık bitti eşimin üstüne borçlar var hem o borçları hem arabanın taksitini berber ödeyelim ödersek 2 sne sonra 30 milyar yapıyomuş bu araba satar size arsa alırım diyo yardım etmezseniz satıp borçlarimı ödiyecem köyüme gitcem diyor, ben istiyorum yer yurt sahibi olun diyor.
Bi kere o araba 2 sene sonra 30 milyar etmez,etsede 30 milyara arsa nerdee. İkincisi 30 milyar etse bize arsa almayı düşünmeden ön kredi ve kredi kartlarını öder onuda geçtim o 30 milyarla ancak oğlunun borçlarını öder arsa işi hikaye yani olan bana olur kızıma olur yine aynı bir oda sığıntı gibi oturmam sorun olacak kalkman sorun olacak annemlere gitmem sorun olacak,

Akşam kayınpeder bunları söleyin hiç bişi diyemedim aslında saygısızlık yapmak istemedim.dişlerimi öyle sıkmışım ki gece sabah uyandım diş etlerim morarmış Sinirden sıkıntıdan adet olmuşum yaaa.Daha öncede böyle bir teklifte bulunmuştu telefon edip oğlun ev geçindirmesini öğrensin ayaklarımız üstüne duralım demiştim. Belki bidaha böle bişi söylemezler dedim.

Eşin ne diyor diye soracak olursanız ben tamam desen onun işine gelecek daha rahata kavuşacak koşa koşa babasının evine gidecek ama kavga esnasında görümcelerim ''babamızın evinden defol git kira verde aklın başına gelsin'' dediler diye gurur yapıyo biraz. Akşam eve dönünce hiç bişi konuşmadık ama benim kabul etmyeceğimi biliyor oyüzden çok sıkıntılıydı ufak şeyler kavga çıkarmaya çalıştı ama cevap vermedim

Sizce şimdi ben kayınpederim ne desem nasıl saygısızlık yapmadan kırmadan bu olayı halletsem.Fikirlerinizi bekliyorum.İnannın böyle bi durumda olmak çok zor.

Yazının tamamını okumaya gerek görmedim.

Burda kayınvalideden kayınpederden ayrılmak için binbir takla atanlar var arkadaşım..

Kendi düzenini bozup başkasının düzenine ortak olmak gibi bir hata yapmıycağını ümid ediyorum..

Sakınnnnnnnnn, ev ev üstüne olmaz sakınnnnnnn...................

Açık açık söyleyin..
"evli olduğumu daha yeni anladım.. maddi olarak zorluk çeksem de çok memnunuz hayatımızdan.. Hiç düzenimizi bozmayalım.."

Herkes evinde mutlu huzurlu olsun arkadasim...sakin...

Burdaki beraber oturan arkadaslarin konularina bir göz at istersen...

sakın evinizden ayrılmayın
daha önce denemişsiniz
ben böyle mutlu ve huzurluyum deyin
eşinizede tavrınızı koyun

sakın tekrar taşınma bence. yoksa iki gün sonra burada "ayrı eve çıkmıştım bi hata yaptım gene kayınvalidemlerle oturuyorum bıktım artık" diye konu açabilirsin.

madem eşin sana baskı yapmıyor yerinden bile kıpırdama.

biz böyle daha iyiyiz de kayınpederine de.
zor geçiniyoruz ama bir odaya sığmak sorunda kalmıyoruz çok şükür de..

ev ev üstüne olmuyor maalesef..
ne kadar can ciğer kuzu sarması da olsanız,bir noktada
anlaşmazlık olunca bütün tartışmalar başlayacaktır,
eeee ondan sonra da ayrı eve çıkmak daha da zorlaşacaktır diye düşünüyorum...
sizler çalışan insanlarsınız,neden bir arada oturmayı düşünüyorsunuz ki hala...
sizin vereceğiniz karar ama,kayınpederinize,
uygun bir dille; artık kendi düzenimizin olmasını istiyoruz,
sizinde manevi desteğinizle diye bir cevap verebilirsiniz...
sevgiler...

ne güzel evini kurmussun
250 lr kira da bişi değil zaten
hiç bulasma
sen keyfine bak
ev ev üstüne kurulmaz
güzel bir dille yanlız yasamak istediğinizi dile getirin

bende sakın diye cümleye başlayacağım. zamanında o cümleyi kuran görümceleriniz başka bir kavgada sizi daha çok yaralayıcı cümleler kuracaklardır emin olun. bence hep beraber oturup saygı çerçevesi dahilinde beraber oturmak istemediğinizi, sizin ayrı bir aile ayrı bir birey olduğunuzu anlatın. ama yok yine de anlamazlarsa siz kararlılığınız dan ne olursa olsun dönmeyin küsen küssün. burda önemli olan eşinizin de ne düşündüğü bence ufak ufak eşinize de tekrardan aynı eve dönüp toplu yaşamanızın daha olumsuz olacağını anlatın.

sakın düşünme bile arkadaşım ; bak benim kayınpederim kendi evinin üstüne kat çıkıp bizi oraya almayı planlıyo onu bile düşünüyorum aynı apt da olurmu diye senki aynı evde diyosun ,aman arkadaşım rahatını bozma ..

Ben asla dönmek istemiyorum,eski günlerim aklıma geldikçe deli oluyorum ama eşim onlarada banada sessiz kalıyor. Tek korkum tekrar tekrar söyleyip eşimin aklına sokmaları....
Ben evimde çok mutluyum yaaa.Nedir benim bu çektiğim of offff

ya sen kendine niye sıkıntı ediyosun
çalışıyosun sonuçta eğer kandırıp kafasına sokarlarsa ben gelmiyorum burda oturcam kiramı da öder gül gibi de geçinirim dersin bi dahada bu konuyla ilgili bişey duymak istemiyorum konu kapanmıştır diceksin bu kadarrrr

Haklısın ben böle sustukça konu kapanmayacak

Sakin ! !

Cok sukur ki bir yerden sebep olmus evinizi ayirmissiniz...Hiç gerek yok tekrar bir araya gelmeye

Bizler de ev geçindiriyoruz, kendi kazancimizla geçinip gidiyoruz. Allaha sukur huzurumuz var
Az kazanirsak, az harcariz, az yeriz ama agiz tadiyla yeriz

Sakin taviz vermeyin, sakin !

kesinlikle kabul etmemeni tavsiye ederim banada zamanında böle bir teklif gelmişti daha doğrusu yan daireyi satın alalım oraya gelin oturun diye ev çok güzeldi fakat ben kabul etmedim gerek yok kaynana ve görümceleri bir kenara koy kayınpederin ben erkeğim yakışık almaz diye düşünmez o bile karışır o lafı söyleyen görümcelerinde yüzsüz yüzsüz evinden çıkmaz olurlar yakaldığın fırsatı elinden kaçırma hele hele ailesine karşı suskun bir kocan varsa

ayrılmışken onlardan tekrardan oraya sakın taşınma
nasılsa şimdiki evinzde mutlu ve huzurlusun
tekraradan başına dert alma derim
herkez kendi evinde rahat ve huzurludur.

çıkmıssın kurtulmuşsun daha ne arıyosun arkadaşım ev ev üstüne olmuyo tekrar aynı şeyleri yaşama bence benden söylemesi sakın kendi hayatınızı kurun bence bizimde öle size ev alalım dediler aldılar şimdi seney ayıacaklardı bizi evinize geçin diyorlardı geçende kimse o eve geçememz kaynınada bir ev alıcaz ondan sonra diyolar bizde inkar etmiyoruz zaten vicdanım rahat etmez kendımın evı olup kaynımın olmazsa ama güvenmiyorum artık sadece çalışıp kendilerini bir şeyler sahibi ediyolar gibi geliyo hayal bence bunlar bak ben 10 yıldır bır ev ıcın cekıyorum ama daha ona bıle sahıp olamamısım aklını kullan

Son düzenleme:
canım kararından dolayı öncelikle tebrik ederim.ev üstüne ev olmaz.ablasının size söylediği sözleri bahane gösterebilirsiniz.ağır bir laf etmiş gerçekten

Hanımlar yazının sonunu okumamıssınız, O zaten gıtmeyecek de nasıl etsemde kırmadan
bunu kabul ettırsem dıyor.

Bence bır oncekı bahanenı tekrar soyleyebılırsın, hem ev kurmussan esyaların ne olucak?
O kadar esya bir odaya sıgarmı? Kızın kac yasında bilmiyorum ama okulunu bahane edebılırsın? Duzenını bozmak ıstemedıgını soyleyebilirsin? Bence kırılmazlar, bıraz
kırılsalarda bısey olmaz Allah yardımcın olsun.

AZICIK AŞIM KAYGISIZ BAŞIM ,boşuna mı söylemişler.Soğan ekmek yiyin bir araya gitme sakın.eşine de makul birşekilde anlat.kurtulmuşsun tekrar aynı şeyleri yaşama insanın kendi evi gibi rahat yer mi var.canım ister iş yaparım canım istemez yatarım.çalışıp onlaramı mı yedireceksin paranı.kendi evinin sultanı olmuşsun.Eşine de şöyle dersin;Ben kirada geçinemediler yine annesinin babasının yanına döndü dedirtmem sana.Senin itibarını düşünüyorum gibi ikna edici bikaç cümle kurabilirsin..kayınpederine gelince, Gerçektende evlendiysek kendi başımızın çaresine bakabilmeliyiz,hep büyüklerden beklemeyelim ,falan gibi, denge unsuru olabilecek bişeyler söyle canım (tabi arpayı kestiniz zorlananlar onlar oldu heralde)Allah kolaylık versin ama halledilir bi mesele gibi görünüyor.zorla eşyalarınızı toplayıp taşıyacak halleri yok.işin büyük kısmını taşınarak halletmişsiniz gerisi senin akıllıca politikalarına bakar canım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…