Kayinpeder ve kaynanayla karakolluk olduk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ee 4 kardeşin hakkı olan evde kirasız oturmak istediğinize göre diğer 2 kardeşe hakkı oLan kirayı verecek miydiniz? Tabii ki hayır. Iste mutfak yaptırarak o hakkı ödemiş olurdunuz. Neyse ben gidiyorum
Tabi ki vermicektik. Diger kardeslerden birine Istanbulda arsa hediye edildi. Digerine de ev almasi icin nakit gonderildi. Obur abiye yillar once arsa verildi dugunler yapidi ve emekli olmasi icin sigortasi odeniyor. Ha simdi de baba para koklatmiyor kimseye o ayri. Dedigim gibi biz cebimize hibe istemedik
Adamin kendi ebine tadilat istedik. Yani bizi kovsa ev yine onun.parasini evini bi yere goturmuyoruz

Bize kimse ev falan vermedi. 4 kardesin soz hakki olan bir eve ayrica da babanin kafasi bozulunca cikin evimden dedigi bir eve mutfak yapacak kadar salak degilim. Ha yapacaksam da kendi evime tadilat yaparim.
Ama öyle bir eve mutfak, banyo yapılsa oturacaksınız?
Bence kendi ayaklarınız üzerinde durup kimseden bir şey istemeyin.
Zaten anladığım kadarıyla çok genç de değilsiniz.
Belli bir yaştan sonra girilen maddi beklentiler beni daha da şaşırtıyor.
Adam belki 60-70 yaşında yani hala mı çocuklarının peşinde olsun.
Herkes kendi hayatının peşinde olsun biraz.

Tabi ki vermicektik. Diger kardeslerden birine Istanbulda arsa hediye edildi. Digerine de ev almasi icin nakit gonderildi. Obur abiye yillar once arsa verildi dugunler yapidi ve emekli olmasi icin sigortasi odeniyor. Ha simdi de baba para koklatmiyor kimseye o ayri. Dedigim gibi biz cebimize hibe istemedik
Adamin kendi ebine tadilat istedik. Yani bizi kovsa ev yine onun.parasini evini bi yere goturmuyoruz
Bu kadar detayı kimden dinliyorsunuz Allah aşkına?
Nerdeyse 2 yıllık geliniyim kime ne vermişler kaç para gelir elde etmişler hiç bilmem
Belki kaynıma aylık para gönderiyorlardır
Ama banane bundan?
Niye çetelesini tutayım?
Niye ama eşimin payı da bu diye kendimi ortaya atayım?

Özellikle hamile halinizle bunları yasamaniza çok üzüldüm .Umarım bir daha böyle şeylerle karsilasmazsiniz.Saglikla alın bebeginizi kucaginiza .Ben de 5 yıllık evliyim.Sunu gordumki ben yapsam da yapmasam da bana yapılan muamele aynı.Ben de eşimin ailesine karşı maddi manevi verici olmaya çalıştım ama baktım en kucuk sorunda benden kötüsü yok.Yaptigim iyilikleri de kucumsemeye çalıştıklarını fark ettim ve elimi cektim .Şimdi ise yine aynı tavirdalar.
İkincisi kayinpedere bu lafları söylemek bence size düşmezdi .Eşimin babasının evi verirse amenna gider otururum .Vermiyorsa da bir beklentim olmazdi.Bu şekilde bir çıkış yapmazdım.Hatta eşim o konuşmayı yaparken orda bile durmazdim .Sonuçta evlat ayrımı yapıyorlarsa bu eşinizle ailesi arasındaki bir problem .Eşiniz de kaç yaşında adam .Kendini savunacak durumu vardır .O konuda sadece sizi hatalı buldum ama böyle bir aileden uzaklasmaniz iyi olmuş .Hamile kaldınin üstüne yuruyup ,karakola çektirmek ne demek .İnsanlıktan nasiplerini almamışlar .Bir de torununu tasiyor.Yedi kat ele yapilmaz ..

Kocam benim ailemi karşısına alıp sizin yaptığınız “güzel konuşmayı” yapmaya kalksa, hayırdır sana ne oluyor derim. Bizde de var böyle bir “çocuk ayırıyorsunuz” kavgasına giren elti, ağzının payını aldı oturdu aşağıya. Size ne aile hangi çocuğuna ne yapmış, sizin evinize mutfak dolabı yapmış mı yapmamış mı?

Kendinize güvenmiyorsanız koşa koşa evlenmeyin, bir de daha ilk günden çocuk yapmayın bir zahmet! Kimse evlenen çocuğunun evizi düzmek zorunda değil. Bu aile üzerinden geçinmeler bitsin artık şu ülkede de yaşlılar da bir rahat etsin, istediği gibi harcasın parasını!
Valla esimde ben de kendimize guveniyorduk kosa kosa evlendik hemen de cocuk yaptik pek ala. Bizimki maddi bir beklenti degildi. Bazilarin kafasi burada madddiyata calisiyor ama konu bizim olmayan bir eve tadilat yapmak istememizdi. Yoksa Allaha sukur 2 dairem var. Esimin de ayni sekilde..

Nerdeyse 2 yıllık geliniyim kime ne vermişler kaç para gelir elde etmişler hiç bilmem
Ama banane bundan?
Niye çetelesini tutayım?
Çünkü sizin ilgi alanınıza girmemiştir.
Ama konu sahibi eylülden bu yana 25 senelik gelin performansı göstermiş.
Neyse belki rondo aldığı için hakkı vardır.

Valla esimde ben de kendimize guveniyorduk kosa kosa evlendik hemen de cocuk yaptik pek ala. Bizimki maddi bir beklenti degildi. Bazilarin kafasi burada madddiyata calisiyor ama konu bizim olmayan bir eve tadilat yapmak istememizdi. Yoksa Allaha sukur 2 dairem var. Esimin de ayni sekilde..
E o zaman niye kayınpeder evinde oturmak için kendinizi paraladınız? Evlerinizden birinde oturuverseydiniz. Yerini beğenmiyorsanız satıp beğendiğiniz yerden alıverseydiniz.

Çünkü sizin ilgi alanınıza girmemiştir.
Ama konu sahibi eylülden bu yana 25 senelik gelin performansı göstermiş.
Neyse belki rondo aldığı için hakkı vardır.
Valla anlatsalar dinlemek de istemem
Sonra bizimkiler hep şeytani düşünceler oluyor ama
Görünen köy de ortada
Hep bi para hesabı yapılmış kardeşler arasında

Merhabalar. Konu uzun. Kisaca anlatmaya calisacagim. Eylul ayinda esimle Istanbul'da tanistiktan sonra isi gucu birakip esimin ailesinin de bulundugu anadolu sehrine gelmeye karar verdik. Ikimizde Istanbul'un kargasasindan ve is hayatindan bunalmistik. Bu arada kendi birikimlerimiz vs var ve benim de 2. evliligim.

Geldik Anadoluya ve evlendik. Esimin ailesi beni cok sevdiler. Her gun ovguler vs. Diger 2 gelinden hic memnun degiller. Bu arada esimin abisi de Istanbul'dan kayinperderlerimin yanina gelmisti gecen sene. Kayinpederimin kirada 2 katli evi vardi. Birini buyuk oglu icin bosaltmis. Onlar oturuyordu. Alt kati da bize verecekti. Ama kiraciyi hemen cikarmak istemediler. Biz de kendimize baska ev bulduk vs. Yeni evliyiz ama diger gelinlerinden memnun degiller diye ben kayinpeder ve kaynanami hep mutlu etmek icin ugrastim. Hem esimin basi dik olsun hem benden yuzu gulsunler istedim. Elimden geleni yaptim
Hasta oldular kosum. Haftada 1 temizlik yapmaya gittim.Tost makinesi bozuldu aldim. Hediyeler... Rondom bozuldu dedi aldim. Bu arada onlar bana hicbir sey almadi. Ben de onemsemedim ama sonradan bunlar benim gozume batti. Tum bunlar olurken esimin abisi bizim Istanbul'dan gelmemize memnun olmadi. Cunku kendisi babasinin parasini vakumlamaya gelmis. Biz gelince bir de ben hamile olunca cok rahatsiz oldular. Surekli anneyle babayi doldurmaya basladi. Turlu oyunlar donmeye basladi. Anlam veremedigimiz hareketler vs. Bu arada biz evlenirken bize hicbir sey almadilar. Sadece baba esime anne de bana taki takti bu kadar. Guya nisan ayinda diger kiraciyi cikaracakti biz oturacaktik. Mart ayinda kiracilar cikti biz esimle gittik eve baktik ki dört duvar...Sonra esimin babasinin yanina gittik. Ben guzel bir konusma yaptim. " Baba diger cocuklarina evlenirken uzerine duseni yaptin. Bir oglun 3 kere evlendi 3 kere dugun yaptin vs. Bu ogluna birsey yapmadin. Ev dort duvar. Mutfak banyoyu yaptirir misin. Sonucta senin evin" dedim. Bagirmaya basladi. " Ben sadece kaloriferi yaptiririm, siz yaptirin mutfagi banyoyu isinize gelirse, s.ktir olun gidin. Ben arpa bugday alicam. Masrafim olacak" Dedi. Ben de dedim ki " Biz senden cebimize para istemiyoruz. Ev senin bunlar 4 kardes. Biz nasil tadilat yapalim. Kardeslerden biri gelip, cikin burasi benim derse ne yapacagiz". Yine "isinize gelirse" vs deyince esim de kizdi bagirmaya basladi. Baba ogul kavga ettiler. Ben esimi sakinlestirip evden disari cikardim. Babaya " Evlat ayiriyorsunuz. Bize hicbir sey yapmadiniz. Sadece tadilat istedik. O da senin evin oldugu icin istedik" dedim. Hamile halimle ustume yurudu yine isinize gelirse falan dedi. Ayni gun annesi bizi aradi bize hak verdi. Ben de baba ustume yurudugu icin telefondan bagirdim sizi savciliga sikayet edicem diye. Neyse etmedim tabi ki. Bu arada gorumcem bizi aradi esime tavirli. ben teli aldim olayi anlattim birden bana hakaretler etmeye basladi. Ertesi gunu karakoldan aradilar. Anne ile baba bir de esimin abisi bizi sikayet etmisler. Konu da esim babasinin uzerime yurumus vs. Biz karakola gittik. Polisler halime acidi hamile.oldugumu gorunce. Bu olaylar da evliligimizin 6. ayinda oluyor. Neyse gittik, esim karakolda annesini de gorunce sok oldu. Bari annem yapmasaydi dedi. En cok bana uzuldu " Sen bunlari hak etmedin" dedi. Bu arada esimin abisiyle de bir ara kavgalilardi. O gun esimin abisini yanlarina almislar. Esimin abisinin karisiyla da küslerdi o gun barismislar. Esimin babasi da parayi cok sever. Benim.annemle babam deseniz ilk evliligim bitince beni hic arayip sormadilar, yalniz biraktilar. Kendi ayaklarim uzerinde durup kendime yeniden.bir hayat kurmak zorunda kalmistim. 9 senedir gorusmuyorum. Simdi esime cok uzuluyorum. Aslinda travmatik bir olay. ben kendi ailemden aliskinim. Ama ailesi bunu yapti diye acaba cok uzuluyor da bana belli mi etmiyor. Gerci arada konu acildiginda cok kizgin. Bana hic anne babalik yapmadilar diyor vs. Ama esime cok uzuluyorum. Yeni evliyiz bebek bekliyoruz. Bize yaptiklarina bakin. Hep o abinin kiskancligindan oldu. Cocugumun kaderiyle oynadi. Bu arada bu olay olunca o sehirden tasindik. Yine hamile halimle bir basima ev tasidim. Esimin elinden bir is de pek gelmiyor zaten. Hic hak etmedim ve hazmedemiyorum. Bende hata var miydi diye de dusunuyorum. ama tek yaptigim insanlikti onlara Yorumlariniz neler?
oğlu dururken sizin üzerinize vazife değil babası ile konuşmanız bıraksaydiniz kendi aralarında çozselermis hem evinde oturacaksıniz hemde adama tadilat yaptircaksiniz baba da olsa koskoca insanlara yapmak zorunda değil kimse

Madem eşinizin ve sizin daireleriniz var niye anne baba eteğinden ayrılmayan ergen trıplerine girip adamın evine yerleşiyorsunuz? Adam isterse hepsine yağdırır size vermiyorum der size ne adamın keyfi ve kahyası mısınız? Karşınızda ki adam sizin babanız değil kalkıp rahat rahat şunu bunu yaptır diyemezsiniz pardon madem o kadar geliriniz var bi zahmet kendi keyfi harcamalarınızı kendiniz yapın. Pastayı bulup çileğide olsun diyorsunuz hemde bu konuşmaları siz yapıyorsunuz hangı sıfatla ? Oğlunun bi imzayla eşi olduğu kadınsınız evladı mısınız? Size yorum yapma haddi bile düşmez adam için dış kapımın dış mandalısınız ha siz ha sokakta ki yabancı adamın maşına yorum yapmış fark yok

Son düzenleme:
Madem eşinizin ve sizin daireleriniz var nne baba eteğinden ayrılmayan ergen trıplerine girip adamın evine yerleşiyorsunuz? Adam isterse hepsine yağdırır size vermiyorum der size ne adamın keyfi ve kahyası mısınız? Karşınızda ki adam sizin babanız değil kalkıp rahat rahat şunu bunu yaptır diyemezsiniz pardon madem o kadar geliriniz var bi zahmet kendi keyfi harcamalarınızı kendiniz yapın. Pastayı bulup çileğide olsun diyorsunuz hemde bu konuşmaları siz yapıyorsunuz hangı sıfatla ? Oğlunun bi imzayla eşi olduğu kadınsınız evladı mısınız? Size yorum yapma haddi bile düşmez adam için dış kapımın dış mandalısınız ha siz ha sokakta ki yabancı adamın maşına yorum yapmış fark yok
Nicin.oraya gittigimizi daha once yazdim okumamissiniz

Gorusmeme vs küslük olabilir tabi ama karakola bizi sikayet etmesi? Hadi karakola sikayeti de gectim. Bir annenin oglunu karakola sikayete gitmesi?
Siz savcılığa gideceğim diyince, onlar da o bizi şikayet etmeden biz onu şikayet edelim demişlerdir.

Arada ipler kopmuş madem, o şehir de sizi ağlayan birşey yoksa taşının başka yere. Laf söz duymazsınız.

Daha 6 aylık evlisiniz ama yapilan her seyde yanlarindaymişsiniz gibi yapildi edildi diyorsunuz. Insanlar size cocuklarina ne yapacaginin hesabini vermek zorunda mi?

Özellikle hamile halinizle bunları yasamaniza çok üzüldüm .Umarım bir daha böyle şeylerle karsilasmazsiniz.Saglikla alın bebeginizi kucaginiza .Ben de 5 yıllık evliyim.Sunu gordumki ben yapsam da yapmasam da bana yapılan muamele aynı.Ben de eşimin ailesine karşı maddi manevi verici olmaya çalıştım ama baktım en kucuk sorunda benden kötüsü yok.Yaptigim iyilikleri de kucumsemeye çalıştıklarını fark ettim ve elimi cektim .Şimdi ise yine aynı tavirdalar.
İkincisi kayinpedere bu lafları söylemek bence size düşmezdi .Eşimin babasının evi verirse amenna gider otururum .Vermiyorsa da bir beklentim olmazdi.Bu şekilde bir çıkış yapmazdım.Hatta eşim o konuşmayı yaparken orda bile durmazdim .Sonuçta evlat ayrımı yapıyorlarsa bu eşinizle ailesi arasındaki bir problem .Eşiniz de kaç yaşında adam .Kendini savunacak durumu vardır .O konuda sadece sizi hatalı buldum ama böyle bir aileden uzaklasmaniz iyi olmuş .Hamile kaldınin üstüne yuruyup ,karakola çektirmek ne demek .İnsanlıktan nasiplerini almamışlar .Bir de torununu tasiyor.Yedi kat ele yapilmaz ..
benim de tabi ki hatalarim olmustur. Ama buyuklerin her zaman yapici toparlayici olmasi gerekir. Bazen iyi ki olmus da erkenden tanimisim.diyorum yoksa beni daha cok kullnacaklardi

Ama banane bundan?
Niye çetelesini tutayım?
Baba kendi anlatmisti bana bu kafar detayi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X