kayinbabamin hediyesi

Sizin ona başka konulardan takıntılarınız var gibi, hediye bahane, sizi önemsemeseydi hiçbirşey almazdı. adam kötü niyetli değil bence sadece ince düşünceli değil. kendin gibi olmasını bekleme kimseden, en büyük hataya burada düşüyoruz. kimseyi kendimizle karşılaştırmamalıyız herkes şahsına münhasır :)

sanirim soyle bir cvp bekliyorsunuz;
kayinpederin erkek adam ne anlasin hediyeden, kaynanan aldirmistir kesin. bu yeter demistir. ah bu kv deler.

ama henuz bu cevaba ulasamadiginizi dusunuyorum :)

yemişim kayınbabayı ,sizin hayatınıza dahil olup huzurunuzu kaçırmıyorlarsa sallasanıza allahınızı severseniz ya,herkes yerinde sağolsun ..

Takvim..
Ne guzel hediye ! Akıp giden zamani, gelecek gunleri ve gelen gunlerde ikenn gecmise ozlemi somutlastiran bir hediye..

Dusunmesi yeter, bosverin..
O takvime bakin ve bugununuze bakin.. Bugun huzurla yasamak varken bir hediye icin huzurunun bozulmasina deger mi ?

Ne kadar mızmız insansınız ya. İlla her şeyden sorun çıkarmak zorunda mısınız? Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz, zaten yurt dışı için makul bir hediye. "Ne güzel düşünmüş de almış" deyip minnet duyacağınıza "niye oyle, niye şu değil de bu"... kusura bakmayın da sizin gibi kıymet bilmez insanlara hediye mediye gerekmez aslında. Nasıl olsa alsan da kötüsün, almasan da kötüsün. Bir de burada konu diye açmışsınız, ayıp. Adam da ne bilsin iyi niyetinin arkasından bu kadar konuşulacağını, bilse almazdı herhalde.

Ya bir de adam için "sizin kadar ince fikirli değil" denmiş. Konu sahibi ince fikirliliğin tam öteki ucunda bence. İnce filan gelmedi bana. Adam her yakınına ufak tefek hatıra hediyeler almış getirmiş işte. Herkesi düşünmüş, ince fikirli olmak bu yani, varsın arkasında etiketini unutmuş olsun, insanlık hali. İnsanların maddi durumu iyiyse kendine iyi, çevresine yağdırmak zorunda değil, yurt dışlarından size pahali hediye getirmek zorunda değil. Adam gayet düşünceli ve iyiymiş. Bu nazik davranışların kıymetini bilmiyorsunuz, sonra bu insanları suçluyorsunuz. Hayır, hediye almayı seven insanlar da "acaba benim arkamdan da böyle konuşuluyor mu" diye tedirgin oluyor. Güzel davranışlara kıymet versek de insanları düşünceli olmaktan soğutmasak keşke.

Evet abartmışsınız
Sanki daha pahalı bi hediye beklentisi içindeymişsiniz de ondan bu kadar kızmışsınız gibi

Cok garipsiniz.
Dusunmus almis.
Bisy almasada sozunuz : kizlar bana hic bi hediye almamis, insan bi cop getirir bari ya, ona bilw raziyim. Buyur kizm sana aldim bunu demesi yeterdi" olurdu.
Neyse.
Bidahaki dersin baba ben haketmiyorum hediyeni, bosuna benim icin dolasip alma bisy, sanada yazik de.

Slm arkadaslar cok buyuk dert degil ama canimi SIkTI. Kayin babam la uvey kaynana tatile gittiler basla ulkeye maddi durumlari frna degil. Kayinbabamla bugun tatil donusu bulustuk.kizima elbise esime bira acacagi banada takvim almis kucukveo ulkeye simgeleyen. Arkasindada 3.50 diye yaziyor. Ve bu benim hic hosuma gitmedi.. nezaketen aldim, etiketide sonradan farkettim. Bu devirde takvimi kim napsin magnet falan olsa okey yani. Zaten bisey almasi gerekmezdi. Kotu niyetli bir adam drgil. Fakat biraz terbiyesizlik olarak gördüm. Ben birine ya hic hediye almam yada dogru duzgun birsey alir guzelce paketlerim not yazarak. Zoruma gitmedi degil.sizce abartiyormuyum?
bira açacağı senin olsun,takvimi kocana ver.:KK48:

O kayınpederin düşüncesinin yarısı benimkinde olsa keşke. Kendinize dert aramayın. Allah bu gününüzü aratmasın.

Herkes abartıyor demis ama bana gore de takvimden hediye mi olur ya. Bizim burda mobilya magazalari bile yeni yil zamaninda beleşe veriyor. Hatta ekmek aldigimiz firinda.

Bigun sen hediye vermek zorunda kalirsan imsakiye al. Bu nedir ya. Kufretse daha iyi
:rolleyes:

koca ülke dışına çıkıp da "bu mu gelir" mantığı var insanımızda.
Bir bilseler burada aldıklarımızın çoğunun oradaki fiyatlarını..
tamam ucuz şeyler var ama eskiden gidip de valiz valiz yapılan alış verişler tarih oldu.. Kozmetik bile neredeyse kafa kafaya geliyor. Kaldı ki orada peşin alıyorsun burada taksitle. Adamın tek hediye getireceği sanki konu sahibi de toplam bütçesine göz dikmiş gibi. Allah bilir kaç kişiye çam sakızı çoban armağanı diye bir şeyler almak zorunda kaldı ve hissetti.

Doğru düzgün bir hediye almak kişiye göre değişir. Sizin saçma bulduğunuz hediyeyi o kişi severek almış olabilir. Mesela benim hoşuma giderdi. Hediyenin ne olduğu bu kadar önemli değil önemli olan sizi düşünmüş ve hatırlamış olması. Lütfen biraz pozitif olun.

İyi de magnetler de 2 eurodan başlıyor fiyat olarak. Yani size ucuz hediye almamış kıyasınız magnetse.
Ayrıca ben de yurtdışı gezisine çıktığımda herkesin beklentide olmasından hoşlanmıyorum. Bizim paramız zaten değersiz herkese 3 euroya hediye alsan zaten bütçe kalmıyor.
Ki adamcağız tek torununa alıp sizi es geçmemiş ne güzel üçünüze de hediye almış. Teşekkür edeceğinize buna bozulmanız da hoş değil.

eheü bence kıskanmışsınız, yakında kocanıza "biz neden yurt dışına tatile gitmiyoruz" diye söylenmeye başlarsınız.

X