Kaygı, Endişe, Panik Atak.

Zee00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2021
31
15
29
Öncelikle merhaba,
Belki benimle bu sorunu yaşayan birileriyle karşılaşırım bi çözümünü bulanlarla iletişime geçerim diye yazmak istedim biraz uzun olacak.
Annem ve ben covid geçirdikten sonra biraz nefes darlığı yaşadığımdan ötürü üzerimde oluşan nefes alamama korkusundan dolayı ve annemin ağır geçirmesinden dolayı bişey olacak korkusundan kaynaklı endişe, kaygı ve panik atak başladı bende. Bu 10 aydır devam ediyo. İlk zamanlar çok yoğun ve tansiyonumu düşürecek kadar bedenime etkileri vardı. Araştırarak okuyarak bilinçlenerek gitgide azalsada bitmedi tamamen hala devam ediyor maalesef. İlk zamanlarda akşam eve girmemle başlayan hava karardıkça içiminde karardığı, içimin daralması bişey olacak hissi veya bişeyler yolunda değilmiş hissi içimde bişeyler sanki beni boğuyormuş hissi yaşıyordum tabi bununla beraber aklımda düşünceler silsilesi neden böyleyim, eskiden böyle değildim, hayattan keyif alırdım, kafamda böyle düşünceler olmazdı böyle şeyler hissetmezdim, deliriyomuyum veya ölmek üzereyim o yüzden bunları hissediyorum gibi şeyler. Dışarda insanlara baktığımda ne güzel bu insanlar benim hissettiklerimi hissetmeden hayatlarına devam ediyo, ben bununla nasıl devam edebilirim ne kadar böyle sürcek hayatım gibi şeyler kurcalıyodu kafamı. Çünkü insanın hayatını değiştiriyo ve tek odak noktası bu oluyo maalesef güzel anları mutlu anları kaçırır oluyosun bu kaygılar ataklar geldiğinde, mutlu olduğun biyerde bile olsam mesela en sevdiğim yakın arkadaşımla biryerde oturduğumuzda sanki bişey yolunda değilmiş takıntısı hissi gitmiyo. Gözlerim dönüyo sanki oraya ait değilmişim gibi akıl karışıklığı beni bırakmıyo. Şimdiyse üzerinde durmadan algımı değiştirmeye çalışıyorum artık bu konu üzerinde araştırdığım öğrendiğim bilgi edindiğim için aslında delirmediğimi öğrendiğim için kendimi başka şekilde ilerletmeye çalışıyorum kendimi bu olay suanda oluyo diye kahretmiyorum, geçeceğini telkin ediyorum kendime, beni yıldırmamasını, bunların biteceğini elbet bir gün inşaallah. Tavsiye sonrası Dr. Ofelya Cabral’ın bu konu üzerine videolarını izledim dinledim beni biraz daha bilgilendirdi ve üzerimde yararıda oldu kesinlikle. Kendisiylede görüştüm dinletilerini uyguladım terapilerini v.s bunun ile ilgili youtubeda da videolar çok var tabi onlar bile işe yarıyor. İyiye gittiğimi düşündüğüm bu dönemde yine annemin rahatsızlanmasından sonra aynı şeyleri baştan yaşar gibi yine sıkıntılarım daralmalarım oldu. Yine aynı şekilde terapiler uyguluyorum, dua ediyorum ama yinede tamamen bitmiyor. Tavsiyelerinizi, sizin etkisi olduğunu düşündüğünüz konuları veya önerilerinizi incelikle okuyacağım çünkü bi panik ataklının halinden panik ataklı onlar umarım kimse bu sorunla başbaşa kalmaz temennim. Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle çok geçmiş olsun henüz çok başındasınız sürecin mutlaka uzman psikiyatrist ve psikolog ile görüşün ilaç yazacak olursa iyileştim artık diye ilacı da bir anda bırakmayın Etrafınızda ki insanlar sizi muhtemelen anlamayacak ki sizde 10 ay öncesinde bizi anlamıyordun. Aman ne var sanki herşey senin elinde diyenlere kulaklarını kapat ben bilinçli olarak 11-12 yıldır panik atak anksiyete okb depresyon ile yaşadım öncesinde de yaşamışım ama bilmediğim için ne olduğunu öyle yaşadım..

Atağın sizi bunalttığı geleceğini hissettiğiniz zaman etrafınızda ki renklerin isimlerini söyleyin. Nefes alış verişiniz hızlanırsa yavaşlatmaya çalışın ve yavaş yavaş derin nefesler alıp verin… Dilerim rabbim tez zamanda tüm hastalara şifa versin.

birde barış Muslu araştırın derim

Amin tüm hastalara şifa versin rabbim. Peki sizde hala devam ediyormu ? Ben uzman biri ile görüşmedim tabi ilerleme ihtimalini çoğalma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Belki daha önce bunu yapsaydım başlamadan bitmiş olurdu.

Halen devam ediyor tabiki inanın bitmiyor sadece şekil değiştirerek geliyor aynı covid gibi.

Panik atak yaşadığınızı hissettiğiniz anda nefes egzersizlerini uygulamanızı tavsiye ederim. Ayrıca bu yaşadığınızı söylediğiniz kaygı, endişe ve panik ataklar hiçbir zaman tamamiyle yok olmaz. Zamanla azalır sonra birşey tetikler ve çoğalır. Önemli olan tekrar başladığını hissettiğiniz anda kontrol edebilmeniz. Siz bunu daha önce çok güzel başarmışsınız. Yine yapabilirsiniz.

Nefes egzersizlerine başladım gerçekten vücuda olan etkilerinde büyük işe yarıyor. Olan olaylara duyduğum veya gördüğüm olaylara bakışımı hafiflettim onlara olan odağımı hafiflettim sadece duyup geçiştiriyorum ve görüp geçiyorum üzerinde düşünmüyorum olumsuza giden haberlere olaylara vs. şükür sanırım canımı sıkmayacak kadar hafifledi. Çok teşekkür ederim geri gelmemesi için elimden geleni yapıcam inşallahta geri gelmez inşallah bunu yaşayan herkes başarır

Benzer olayları yaşadım pandemi başladıktan sonra oldu. Hasta olucam veya aileme bulaştırırsam be olur korkusu . İşk başta bir şey yok sanıyordum mecburen otobüse binmek zorunda kalmıştım o günden sonra hastalık korkusu uzaklaşma karın ağrısı sanki ateşim varmış gibi hissediyordum . Bu bir arkadaşımla veya evden dışarı çıkıp geldikten sonra olmayanda başladı . En son yine otobüse binmek zorunda kaldığım günün sonraki haftası 3 günüm acilde geçti . Ve hastaydım midem ağrıyordu kalbim kulaklarımda atıyordu . O an vardım ama yoksun etrafımdaki hiç bir şeye odaklanamıyordum . Mide ve sakinleştirici ilaçları ile kendime geldim . Şuan bu sorunun hafifledi ama stres anında otomatık mide ağrısı ve bağırsak sorunlarıyla karşılaşıyorum eskiden hastalığım var ondan böyle der ekstre panik yapardım ama şuan biliyorum stresi uzak tut hasta olmazsın diyorum . Sanırım başka kurtuluş yok .

panik atak yazılarını görünce hemen yazıyorum. ben uzun süre yaşamış ve bunu tamamen atlatmış biriyim. ilk olarak şunu söyliyeyim en önemli şey doktordur. benim o kadar uzun sürmesinin nedeni yanlış kişilere gitmemdi.ç çok reklamı var çok bilindik diye gittiğim iki kişi oldu. ikisi de hiçbirşey yapmadı. bir arkadaşımla şans eseri karşılaşıp bana birini tavsiye etti ona gittim ve 3 ayda neredeyse bitti. hatta istersen yazabilirim de özelden kim olduğunu. senaslarım toplamda 8 ay sürdü ama 2. aydan sonra artık ayda bir görüşmeye başlamıştık. yani sizi dışarıda sömürecek ya da sömüğrme demiyelim işi bilmeden yeterince iyi olmadan sizinle ilgilenmeye çalışacak çok kişi var. işin kötü tarafı doktora gitmeden bu geçmez. ben de başlarda baktım bazı videolara, kitaplar okudum ama tedavi olayı cidden başka oluyor. ayrıca birisi barış muslu yazmış ben açıkçası kişisel gelişim tipindeki şeyleri önermem yaşayan biri olarak. yani doktor öneririrm o bey doktor değil diye biliyorum. biraz evet doğru doktoru bulmak zor ama deneme yanılmayla bulacaksınız. ben de 2 doktor değiştirdim param gitti zamanım gitti ve zamanım hasta şekilde gidiyor sürekli ölüm korkusu sürekli nefes alamama korkusuyla. paraya da üzülmüyorsunuz bir süre sonra oçileye üzülüyorsunuz. herkes tatile gidiyor siz gidemiyorsunuz eşiniz çok belli etmese de bıkıyor yani birçok şey yaşadım. sizi çokçok iyi anlıyorum çok geçmiş olsun mutlaka bir doktora gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…