• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemlerden çocuğun cinsiyetini saklıyoruz;eşimle aram açıldı..

Ne olursa olsun diretmen lazım.Sen acısını sancısını çekicen her zaman sen bakacaksın isim hakkıda senin.Kaynananın yanında filan açıkca söle isim buldum şu olucak filan diye.

Bana öyle bişey demeye çalıştılar da dedim benimde annem babam var onlarında ismini koyalım o zaman dedim kapandı konu.Gerçekten benden habersiz biri çocuğumun ismini koysa sanırım hepsiyle tek tek büyük kavgalar ederdim yenilicek yutulucak cinsten birşey değil bu çünkü....

Sen inadını yap kendi istediğin ismi kyo gerekirse yalan at rüyamda sakallı bi dede şu ismi koyun diyordu de olsun bitsin...........

Sakallı dede :)))) haha çok güldm çok iyiymiş :))

voooooooooovvvv....
süper fikir....:D

ayy cnm yaa..nasılda içinde kalmıştır kimbilir yaa..maşallah herkeste amma rüya görmeye meraklıymış..bu kez rüya görselerde hiç kimseyi takma bence....çok üzüldüm ama bi o kadarda güldüm valla yaa:9:..millet yememiş içmemiş rüyaya yatmış sanki töbe töbeee...:57:allahtn iki isim koyma çıktı artık biraz olsun aile faciaları son buluyo bu nedenle....:9:

Sağolun canlarım :))

Bizim buralarda da k.babanın ismini koyarlar genelde.Ama sağolsun benim kayınbabam kendi istememişti adının konmasını oğlum olduğunda.Adından çok çekmiş gittiği tüm resmi yerlerde ya da isim yazdırdığı her yerde harfleri tek tek söylemek zorunda kalmış.Adı Feramiz ama kimlikte Feramuz yazıyor.O bile söylerken karıştırıyor kimlikteki adını.Şimdi bir kızım olsun çok istiyoruz kaynanam ufak ufak çıtlatıyor.Ama ben hiç düşünmüyorum onun adını koymayı.Daha doğrusu sevmiyorum kaynana kayınbaba adının konmasını.Daha çok sevildiğini mi gösteriyor ya da daha saygılı mı olunuyor.Hayır elbette.Bana saçma geliyor bunun saygı- sevgi göstergesi gibi gösterilmesi.Onların ismini koyarsan iyi gelinsin onları sayıp seviyorsun ama koymazsan saygın yok.

madem hayır diyemiyor eşin, madem annem arka çıkmıyor sana, madem kızının ismini sen koymadın içinde kaldı, derim ki al sazı eline kimseye eyvallah etme, varsın car car konuşsunlar ardından, varsın küssün kayınvaliden bi gün konuşur iki gün konuşur susar susmazsada kendisi bilir, peeh kimin umrundaki. onlar senin kırılıp kırılmayacağını düşünmüyorlarsa sen de düşünme kimseyi evlat senin evladın onca derdi sıkıntıyı sen çekiyorsun sen doğuracaksın sen koy adını kime ne canım dimi ama. seni senden başkası koruyamaz inan bana çıkar tırnaklarını en fazla bi kaç hafta kavga edersiniz eşinle kaynananla ki zaten şimdi de eder gibisiniz toptan çıkar sinirin. koy kız ağırlığını, evlat senin evladın kimse karışamaz :emir_bebek::nazar: :49:

asla taviz verme hemen ismini koy saygısız dersede desin sonradan çok pişman olursun asla yapma asla ayrıca eşin onunda hevesi var demiş ne demek bu annesinin herşekilde dediği olacak demek sen çıkar nufüs cüzdanını falan saygısız dersede desin !!!!!!!!!

millet seni biliyordur bu zamana varsın buyüzden saygısız desin hiç üzme canını ve sakın koyma asla kattiyen koyan ark.ım var çocuklarının arasında ayrımcılık yaptı neymiş çocuğunu çok seviyormuş ama ismini o koymadığı için ismi ile hitap edildiğinde keşke doğurmasaydım diyor

haklısın canım ben de olsam istemezdim...

annende seni yatıştırmak iyice üzülme diye öyle diyodur helal olsun aksine sana gaz verseydi iiyice hasta olurdun bence olgun kadınmış...

cüzdan çıkarmaya sende git kocanla bence evde annen olsun sen o giderken giyinik ol çık karşısına tataaaaam diye:) aşkım çok hevesleniyorum benide götüür de gözlerinin içine masum bakk :) küçük emrah varii olsun bakışların:)montunu çantanıda al koluna hatta ki geri çeviremesin..

yada çare olarak kocanla pazarlık yap ali.....(senin istediğin isim olsun) bacım üçüncüyüde doğur 9 ay boyunca adamın başını ye adını ben koyccam diye bak bu da bi fikir :)

sıkma canını hem bide kocana şöyle tatlılıkla önce nazlan çocuk yaramazlık yaptığında aşkım ona ali rızaaaaa şşşş bana baak veleet çişli çocuuumm diye kızamam babama ayıp olur falanda de...

siz hamilesiniz ve bu mutluluğu bile yaşatmıyorlar size.....kimin ne hakkı varki sizin doğmamış bebeğinize don biçmeye...eşiniz neden daha anlayışlı olmuyor hamilesiniz ve dört bir yandan herkes kalbinizi kırıyor el üstnde tutulmanız gereken durumda isim muhabbetleri nerelere gelmiş işte biz bayanlar eşlerimiz istedikleri için herşeyi yaparız ama erkekler illede ailem diye tutturuyor bazen ne yazık...birkere anne karnındaki bebeğide huzursuz ediyorlar bu ne cahillik yaaaa....

Benim anlamadığım hadi kayınvalideniz büyük,anne,evin yaşlısı vs saygı duymak gerek.
Ya siz nesiniz? Siz de annesiniz kendi çocuğuna isim koymaya hakkı olmayan bir anne.
Size kim saygı duyacak,bundan 25 yıl sonra alacağınız gelin mi?
Ona çemkirerek mi saygı edineceksiniz sizde.
Kayınvalidenize akıl sağlığı diliyorum Allah'tan..
Amannn bunun için huzur mu bozulur diyemeyeceğim.
Bozulur,koca kişisini karısını yok sayıp ilk çocuğa kafasına göre isim veriyor ikinci çocuğa anasının adını veriyorsa.
O evi bile yıkarım tepesine.
Karnı burnunda kadını kaç ay önceden krizlere sokmanın vicdani bir sorumsuzluğu var.
Ne biçim insanlar bunlar ya..

kayınvalidem çocuklarının ismini koyamamış koymamış başkaları koymuş saygısından susmuş "eskiden gelinlerde saygı varmış mış..ben saygısızım anlayacağın...kendi koyamamış hevesini bende gidermek istiyor da günah keçisi ben miyim hayır bugün bu konuyu iyi ki açmışım buraya daha da kararlıyım artık kusura bakmasınlar kendi gönlüm evet derse ne ala yok istemezsem kusura bakmasınlar onların dediğini koymam..kimsenin beni üzmeye hakkı olamaz ben de izin vermmeeliyim diye düşünüyorum...o yüzden kayınvalidemlerden saklamakla en iyisini yaptığıma bir kez daha inandım bugün.....ondan önce benim hakkım hatta onun hakkı bile yok ölyle olsa çocuğun isim hakkı ana babada değil babanne dedelerde olurdu sanırım dinimizde de....

ah ahhh nedir bu insanların bencillikleri anlayamadım gitti olmayan çocuğumun ismi için eşimle ailesi yüzünden kaç kez kavga ettik bir bilseninzz yok adını şu koyacam yok bu olacak bizim adımız olacak bizde adettt felan yok oda babasının adını koymuş yok buda koymuş ALLAH BÜYÜKKKK

canım benım bende senın gıbıydım ıkı tane oğlum ıkısının adınıda ben koymadım koyamadım koydurmadılar bana dusurmedılerr...benım kaynanamgılde erkek bebek duskunu kız oldugu zaman hayırlısı olsun oglunda olur dıyorlar erkek oluncaa maşallah maşallah dıyorlar ben anlamadım yaa haa kız ha erkek ne fark eder demı....ilk oğlumun adını furkan koyacaktım ama eşim nurullah koydu rahmetlı arkadasının adıymıs ben dogum yapmadan önce ruyasında gormuss neyse seslenmedım tmm bu kez gönlun olsun ama ıkıncı cocugumuza ben kyucam adını dedım tmm dedı.. ıkıncı bebegımınde adını göktuğ koyacaktım bu kezde en kucuk amcamın hanımı benı ruyasında gormuste cocugun adını enes koymustunuz dedı..kayınbabamda cok sevdı enes adını bende yıne seslenmedım cunku ruyalara ınanaırım...ucuncuyude dusunmuyorum yeter ama allah verırse cok cokk ılerde bı 10 yıl sonra falan bu kez gerçekten ben koymak ıstıyorum inşallah bu kez kımse ruyasında falan gormezz:52::52::52:

Allah sana da sabır versin canım ya ...

offf şu isim mevzusunu duyunca deli oluyorum
sinirlerim zıp zıp zıplıyor.
daha ortada fol yok yumurta yok
kaynanam ben mihriban adını çok sevıyorum falan diye konu açmaya baslamıştı
bi kaç kez söyledi bunu...

sonrada geçen gün falancaya gittim bebkleri olmuş adını beytullah koyun dedim diyor.
dedim senın belırledıgın adı nıye koysunlarkı anası var babası var onlar koyar
alt tarafı komşusunuz yani.dedim.
ama onlar benı çok seviyoooo diyo :19:

dedim severse sevsin.onlar coktan belirlemiştir bıle adını dedim.
laf çarpıttım şöyle isme karısanlar sınır oluyorum çocuugn adını ana baba koyardedim.
soyadını baba verir adını anne verir dedim :27:

hahahaa soyadını baba adını anne verir güzelmiş ha..gerçi kayınvaliden anlamaz bence ta tanıdığa kadar karıştıysa...ilginç yani sanane dimi gör hayırla gel bebeği...

Ne olursa olsun diretmen lazım.Sen acısını sancısını çekicen her zaman sen bakacaksın isim hakkıda senin.Kaynananın yanında filan açıkca söle isim buldum şu olucak filan diye.

Bana öyle bişey demeye çalıştılar da dedim benimde annem babam var onlarında ismini koyalım o zaman dedim kapandı konu.Gerçekten benden habersiz biri çocuğumun ismini koysa sanırım hepsiyle tek tek büyük kavgalar ederdim yenilicek yutulucak cinsten birşey değil bu çünkü....

Sen inadını yap kendi istediğin ismi kyo gerekirse yalan at rüyamda sakallı bi dede şu ismi koyun diyordu de olsun bitsin...........

hakkaten ya sanki benim annem babam yok canım ..yok erkek tarafı ya bebek onların sanki....anemlere gittiğim de olay olur zaten orada 1 ay kalıyorsun buraya yok derler..ben nasıl gelim 20 saat yolu gidince de zaten bi yere yollamazlar dedikleri ille ki...1.bebeğimde aldı götürdü annem götürmek istemiş bakayım mevlüt okutayım diye kayınvbalidem deyince sesinii çıkaramamış şimdi de aynı planları yapıyor ya gelirim ya da birini yollarım 2 ay kalırsın burada ..kızımın yaz tatilinii orada geçireceğim benim ailem yok benim planlarım yok!! büyük konuşmayayım çok bekler bu sefer..

Eşinle muhabbetiniz nedir bilemem ama ben olsam Ali Rıza diye bi eski sevgilim vardı o yüzden istemiyorum derdim :)

hahahhahaaaa bak çok iyi fikir ha adamın koyacağı varsada koymaz "çocuğuma her seslendiğimde o aklıma gelir "desem :))ama herşeyimi bilir desem inanmaz sanırım hahahhaaharika ya....ama annesi istiyor diye yine koymaya çalışır...ilk çocukda kızıma beyza ismini çok istedim istemiyorum dedi en sonunda söyledi eskiden beyza diye biriyle çıkmış...gıcık olmuştum boğasım gelmişti o anda..

arkadaşım sadece konuyu okudum sonuna kadar haklısın
isim koyma hakkı senindir kim ne derse desin isim hakkı annenindir her türlü kahrı sen çek , 9 ay taşı , canından can olsun isimi bile koyma hakkını sana vermesinler.
vallahi çok sinir bozucu bir durum , okurken sinirim bozuldu yanlış anlama ama eşinde çok sinirimi bozdu , ne demek ya annemi kıramam , seni kırıyor ama üstelik sen hamilesin , hassassın bazen bu erkekler çok anlayışsız oluyorlar:20: ilk çocuğunun adını o koymuş ikincisinin adınıda sen koysan ne olurmuş
bian hamileliğim geldi aklıma, kaynanam 9 ay boyunca o sitresi bana yaşatmıştı , ben ismini deniz koyacağız demiştim karşıma geçip aaaa daha ben ve kayınbaban karar vermedik demişti yemin ederim bebek karnımda dönmüştü yani o kadar üzülmüştüm sonuçtada benim istediğim değil eşimin istediği ismi koymuştuk bunada şükür ettim yeterki kaynanamın dediği olmasın diye çok uğraşmıştım
bence sende bu isteğinden taviz verme eşinlede bu konuyu tatlı dille konuş annesiyle o konuşsun inan eşin annesine karşı kesin tavrını koysa kayınvalide hiç karışamaz herşey erkekte bitiyor
İnşallah herşey istediğin gibi olur

Bizim buralarda da k.babanın ismini koyarlar genelde.Ama sağolsun benim kayınbabam kendi istememişti adının konmasını oğlum olduğunda.Adından çok çekmiş gittiği tüm resmi yerlerde ya da isim yazdırdığı her yerde harfleri tek tek söylemek zorunda kalmış.Adı Feramiz ama kimlikte Feramuz yazıyor.O bile söylerken karıştırıyor kimlikteki adını.Şimdi bir kızım olsun çok istiyoruz kaynanam ufak ufak çıtlatıyor.Ama ben hiç düşünmüyorum onun adını koymayı.Daha doğrusu sevmiyorum kaynana kayınbaba adının konmasını.Daha çok sevildiğini mi gösteriyor ya da daha saygılı mı olunuyor.Hayır elbette.Bana saçma geliyor bunun saygı- sevgi göstergesi gibi gösterilmesi.Onların ismini koyarsan iyi gelinsin onları sayıp seviyorsun ama koymazsan saygın yok.

ay ne saçmalık ya şimdiden kendi adını çıtlatıyormuş muşş.ne yani kendi adın olsa sevmöeyecek misin!!annem "kızım onların adı olsun hem seni el üstünde tutarlar..deyince iyi de ben onlara senelerdir saygıda kusur etmem oğullarından fazla arar sorarım isim le seveceklerse kalsın..kendi isimleri olmasa sevmeyecekler mi torunlarını dedim...kuşak çatışması nedir yaşananlar...aynen canım ya kayınvalidem onu dedi benisme karışmadım çocuklarımın eskiden saygı vardı diye....vay be saygı anlayışına bak...ona kaldıysa bana kızım yeni doğunca"eskiden biz çocukları sevemezdik çocuklar soğuk oldu bize sen bizim yanımızda sev kızım dedi hadi isme gelince de aynısını desen ya" ...desem kavga olur aman hiç uğraşamam söylemem daha iyi ne olacağını...Allah ım sağlıcakla bi doğsa da rahatlasak ...

bizde de yaşandı canım sizin sorunlar ben eşime dedim ki 9 ay ben taşıdım ve gördün dedim neler neler çektim gidip yazdırırsan habersiz yada benim isteğimin dışında koyarsan hakkımı helal etmem dedim..bide ssen yazdır mahkemeye başvurup değiştiririm dedim yemin ettim benim istediğim oldu...

ay ne saçmalık ya şimdiden kendi adını çıtlatıyormuş muşş.ne yani kendi adın olsa sevmöeyecek misin!!annem "kızım onların adı olsun hem seni el üstünde tutarlar..deyince iyi de ben onlara senelerdir saygıda kusur etmem oğullarından fazla arar sorarım isim le seveceklerse kalsın..kendi isimleri olmasa sevmeyecekler mi torunlarını dedim...kuşak çatışması nedir yaşananlar...aynen canım ya kayınvalidem onu dedi benisme karışmadım çocuklarımın eskiden saygı vardı diye....vay be saygı anlayışına bak...ona kaldıysa bana kızım yeni doğunca"eskiden biz çocukları sevemezdik çocuklar soğuk oldu bize sen bizim yanımızda sev kızım dedi hadi isme gelince de aynısını desen ya" ...desem kavga olur aman hiç uğraşamam söylemem daha iyi ne olacağını...Allah ım sağlıcakla bi doğsa da rahatlasak ...

hay ALLAH cnm ya işin çok zor gözukuyo aslında ali ismini çok severim ama rıza beni aşar sanki pekala ali ve peşine bi isim takıp o ismi kulklanma şansın yokmu acaba

ah ahhh nedir bu insanların bencillikleri anlayamadım gitti olmayan çocuğumun ismi için eşimle ailesi yüzünden kaç kez kavga ettik bir bilseninzz yok adını şu koyacam yok bu olacak bizim adımız olacak bizde adettt felan yok oda babasının adını koymuş yok buda koymuş ALLAH BÜYÜKKKK

bir de bu var daha çocuk olmadan kavgasını edip yıldırıyorlar tiksindiriyorlar ya..koyacağın varsa kendiliğinden koyasın gelmez!!! bana da aynısını yaptı kızım 1 yaşında daha ikincisi olmadan hamile kalmadan bana 4 sene önce bunu yaptı milletin içinde...diğer gelini her saygısızlığı yapar "saygısız" kelimesini kullansın sıkıysa bana da millet içinde saygısız der anne diye peşinde gezdiğim halde...oraya gitsem milletin içnde ben annesinden çok seviyorum der kızım için .iyi niyetle diyor ama inat ediyor millet "etme ya annesinden fazla kimse sevemez 9 ay karnında taşımış sıkıntısını çekip doğurmuş sütüyle beslemiş o"dediler de "hayır ben annesinden fazla seviyorum" diye inat etti ya ne sinir olmuştum!!!iyi niyetle diyor ama beni es geçiyor ..

Son düzenleme:
bizde de yaşandı canım sizin sorunlar ben eşime dedim ki 9 ay ben taşıdım ve gördün dedim neler neler çektim gidip yazdırırsan habersiz yada benim isteğimin dışında koyarsan hakkımı helal etmem dedim..bide ssen yazdır mahkemeye başvurup değiştiririm dedim yemin ettim benim istediğim oldu...

idemek bi bende değilmiş ille kavga mı lazım güzelce konuşmak varken...

canım boşver kendını hiç üzme yaa bebegını dusun
sen haklısın sonuna kdaar bbu durumları bende hiç anlamıyorum

bi benzeri benimde başıma geldi
su anda 3 aylık hamıleyım daha cinsiyeti bile belli degıl halen bilee
ama svgılı kaynanam ılk ögrendıgı gun bana demesınmıı
ismail olsun adıı eşimin babasının babasının adımıs cok önemli bir zat mış
tamam olabılırde bananee töbe yarabbiim
ismail isminide sevmem
eşime söyledim basta dedı o oylesıne soylemıstır falan
sonra 2. kere sevgili görumce ee adını ne koycaksınız dedı
bende agzımı acamadan kaynanam ismail olsun demezmi :53:
tepem atıverdı o anda dedımkıı cınsıyet bıle bellı degıl daha bi durun dedım
benımde babam var ölmüş cok koymak ıstersem onun adını koyarm dedım
eşimde isim hakkını denizinkızı na verdım ben o koycak dedii ondan sonra sustu kaldı
eşlerin tepkisi cok önemli gerçekten o da annemin dedıgı olsun deseydı sınırımden patlardım
ki düşünün cinsiyet bile belli değil
ben anlamıyorum yaaa
öbür gelinlerini göremezler bile bende aynı dedıgın gıbı saygımı sevgımı gosterıyorum
ama bana karısma hakkını buluyorlar ona degıl ne garippp
işte insan ister istemez takıyor ama sen eşini ikna etmeye bak o ikna olursa bı sorun cıkmaz

Back
X