• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemlerden çocuğun cinsiyetini saklıyoruz;eşimle aram açıldı..

benim eşimin babası kayınvalidem eşime hamnileyken ölmüş. eşime babasının ismini koymuşlar. kayınvalidem sonra biriylevelnmiş. eşim yıllarca onu babası bilmiş. lisede öğrenmiş babası olmadığını. ben bu durumda bile eşimin üvey babasının adını koymayı aklımdan bile geçirmedim. onlara bunu söyletmedim bile.ben karnımda taşıdım, ben büyüttüm neden onlarınistediği isim olacakmış. kayınvalidem hırsından günlerce adını bile sormadı. oğlum 20 günlükken adı ne bunun dedi.
birde ben bebeklere ölen insaların adının konmasını anlamıyorum. uğursuzluk getirecek gibi geliyor. bence siz eşinizle konuşun bir isim belirleyin. sonra da biz böyle uygun gördük diyip kestirir atarsınız. benim bir arkadaşımın eşi gitt babasının adını yazdırdı geldi. çocuk 20 günlükken arkadaşım dava açtı. ismini değiştitrdi.
,

aklımda bazı isimler var sorsam "ben bilmem anlamam" diye trip yapıyor heyecansız davranıyor Allah var ağır kaldırmama izin vermez ama bu konuda tripli hala...aman yapsın bakalım ....

ben kendimde değildim ağır bir doğum geçirdim inan aklıma bile gelmedi ama bunu dediğin iyi oldu bir de evlilik cüzdanı olmadan da yazılmıyor diye biliyorum eşim gidrken cüzdanı aşağı atar mısın demişti oradan aklımda kalmış sanırım.

valla kızlar çok ii fikir bu benim eşim bilmez evlilik cüzdanının yerini dr a ve hemşirelerede sölerim doğum belgesini bana verin diye..ben hamile falan değilimde eğer allah nasip eder bigün olursam çocukta erkek olursa eşim babasının ismini vermek istiyo bende istemiyorum ali rıza, kartal hadi neysede veli olurmu kızlar allah aşkına ya.. valla dertti içimde çok sağolun (çok güldüm kendime hain planlar yapıyorum ya bişey yok ortada hay allahım)

valla kızlar çok ii fikir bu benim eşim bilmez evlilik cüzdanının yerini dr a ve hemşirelerede sölerim doğum belgesini bana verin diye..ben hamile falan değilimde eğer allah nasip eder bigün olursam çocukta erkek olursa eşim babasının ismini vermek istiyo bende istemiyorum ali rıza, kartal hadi neysede veli olurmu kızlar allah aşkına ya.. valla dertti içimde çok sağolun (çok güldüm kendime hain planlar yapıyorum ya bişey yok ortada hay allahım)

bizi böyle yapıyorlar ya ne diyeyim daha:)))

ya niye bu kadar ısrar ederler anlamam
madem siz çocuğunuza istediğiniz ismi veremediniz bırakında bari sizin çocuğunuz bu zevke varsın
pes yani bu yollardan kendi de geçmiş sizi anlamaları gerekirdi
nereli olduğunuzu bilmiyorum ama ben doğuluyum bizim oralarda kayınpederin kayınvalidenin ismini vermezler
kayınpederin ismiyle gelinin yada oğlunun o ismle çağırılması saygısızlık olur derler
düşünse oğluna seslenirken kayınpederin her defasında dönüp bakması çok garip olurdu:52:

neyse canım hayırlısı ne ise o olsun diye dua et rabbimden sana hayırlı bir isimi rüyanda bildirmesini dile
yada sahtekarlık olucak ama rüyamda bi zad gördüm şu isimi ver dedi bebeğine diye bişiler uydur eşin kabul edicekse onada söyle
eşinin desteğile belki başarırsınız

ya kızlar çocuklarınız dilerlerse eyer ilerde ismlerini değiştirebilirler bu hakları var sonuçta

selamlar kızlar 4 aylık hamileyim 5 yaşında bir kızım var.bebeğimin cinsiyeti erkek .cinsiyet derdinde değilim yeter ki sağlıklı akıllı olsun beni en çok bu mutlu eder...neyse cinsiyetini öğrendim eşime tel açtım hemen kızım söyledi.sonra anneme söyledim annem de amma erkekçiymiş kızımın cinsiyetini söylediğimde "üzülme ikincisi erkek olur "demişti kim üzülüyorsa sanki...bunu erkek duydu bayram ediyor...sonra kayınvalideme açacaktım telefon elim gitti geldi vazgeçtim...zira kayınvalidem kızıma hamileyken;2 gelinden hangisinin erkek bebeği olursa "onu bunu bilmem adı ali rıza olacak o kadar "diye emir vermişti...hiç unutmuyorum kızım 1 yaşındayken bir akrabanın yanında ikinci çocuğum olursa isimi onun koyacağını söyleyince tutamadım kendimi isim hakkını Allah anne babaya vermiş dedim demez olaydım..kendisi hiç koymamış da başkası koymuş da eskiden saygı varmış da gelinler de...yani ben saygısızım....neyse..aslında severim kayınvalidemi kayınpederimi diğer gelini aramaz kendi oğlu aramaz ben ararım ama böyle şeylerde dediği olmazsa saygısız oluyormuşum!!!!bunlar aklıma geldi ortalık kesin karışır diye düşünüp aramadım..akşam eve gelince annemi aradığımı ağzımdan kaçırdım..eşim "annene söylüyorsun benim annemin hakkı yok mu "diye çıkıştı oturup anlatmaya çalıştım meseleyi ama bana "ben anneme hayır diyemem onun da hevesi var "demez mi!!!!iyi de benim hevesim yok mu? dedim ama ben hayır diyemem diyor..işte bu yüzden söylemeyelim doğuma kadar cinsiyetini göstermedi diyelim doğunca hemen sen gidip yazdırırsın ben de "anne oğlun yazdırmış artık "derim dedim....yok nasıl olsa öğrenirler nasıl saklarızmış....sen söylemezsen öğrenmezler dedim...zaten kızımın ismini eşim koydu bu da benim hakkım diyordum hep şimdi de böyle söylüyor...ya anlamıyorum hiç bir saygısızlığım yok sık sık ararım senden yakın davranırım ama isim benim hakkım sıkıntısını ağrısını ben çekiyorum dedim...3-4 gün migrenim azdı ilaç da içemedim...ama biliyorum ki hala içten derdi var bana şimdi eşime şu isim nasıl desem "ben karışmam ben bilmem "diyor ...fikir ver sadece diyorum anlamam diyor...trip yapıyor...inşallah doğunca gidip de benden habersiz yazdırmaz annesinin dediğini...
kızlar haksız mıyım ben ...anneme tel açtım dertleşmek için annem "koy nolacak sağlıklı olsun demiyorsun da Allah elinden alırsa görürsün "deyince çıldırdım anne ne biliyorsun sağlıklı olsun diye dua etmediğimizi elbet sağlıklı olsun akıllı olsun diye dua ediyorum o daha önemli ama bu konu ayrı o konu ayrı dedim..o da derdime derman olacağına çomak soktu yarama...teli kapatınca nasıl ağladım..neden anlamıyor beni kimse...kızımda içimde ukde kaldı eşim bana sormadan yazdırdı geldi 8-9 ay olana kadar adını söyleyemedim...şimdi de benim hakkım olsun diyorum olanlara bakın..elbete sağlıklı akıllı olması için dualarım...ama niye bu kadar karışırlar anlamadım gitti....eşime kavga ettim "tamam olay kapanmıştır söylemiyorsun annenlere göstermedi dersin olur biter yoksa araya soğukluk girecek bana tavır alacaklar "dedim.....var mı benim gibi sorun yaşayan ya bi sorunsuz hamilelik geçireyim istiyorum zaten ağrılarım var bir de böyle yapıyorlar!!!1

Birincisi anneni tebrik ettim ,anadolu insanı başka oluyor ne deseydi kızım koyma kendi istediğini koy deseydi daha çok alevlenecekti olaylar ,sende daha bir gazla inat edecektin ..

İsim koyma istegine gelince isim hakkı anne babaya verilmiştir,büyükler neden bu konuda saygısızlık yapar anlamam ,herkes koysun bebeğinin ismini size sorulursa kızım siz bilirsiniz demeleri gerekirdi..Bende çok hevesliyim şimdiden erkek ismi şu olacak kız ismi bu olacak diye hevesleniyorum ,ikna etmeye çalışın madem aranız iyi eşinin ailesi ile ,aslında eşinin burda bir politika izlemesi lazım sizin istediğiniz ismi sanki kendi istiyormuşçasına koyması lazım sizde hiç kötü olmamış olursunuz ..Ah bu erkekler yok mu ..

senin isim daha kötüymüş Allah yardımcın olsun
şu rüya işi seninde işine yaraya bilir ama öyle doruk gibi isiler inandırıcı değil tabi
zad da isim modasını takip ediyomuş diyemezsin eşine :27:

ya niye bu kadar ısrar ederler anlamam
madem siz çocuğunuza istediğiniz ismi veremediniz bırakında bari sizin çocuğunuz bu zevke varsın
pes yani bu yollardan kendi de geçmiş sizi anlamaları gerekirdi
nereli olduğunuzu bilmiyorum ama ben doğuluyum bizim oralarda kayınpederin kayınvalidenin ismini vermezler
kayınpederin ismiyle gelinin yada oğlunun o ismle çağırılması saygısızlık olur derler
düşünse oğluna seslenirken kayınpederin her defasında dönüp bakması çok garip olurdu:52:

neyse canım hayırlısı ne ise o olsun diye dua et rabbimden sana hayırlı bir isimi rüyanda bildirmesini dile
yada sahtekarlık olucak ama rüyamda bi zad gördüm şu isimi ver dedi bebeğine diye bişiler uydur eşin kabul edicekse onada söyle
eşinin desteğile belki başarırsınız

ya kızlar çocuklarınız dilerlerse eyer ilerde ismlerini değiştirebilirler bu hakları var sonuçta

kızlar arkadaşın dediği çok mantıklı bi zat rüyamda şu ismi ver dedi diyebilirsiniz

senin isim daha kötüymüş Allah yardımcın olsun
şu rüya işi seninde işine yaraya bilir ama öyle doruk gibi isiler inandırıcı değil tabi
zad da isim modasını takip ediyomuş diyemezsin eşine :27:

sağol canım ya evet çok zor gerçekten ben bi isim düşünmedim ama bi zatın söyleyeceği isim bulurum veliden iidir yani

Birincisi anneni tebrik ettim ,anadolu insanı başka oluyor ne deseydi kızım koyma kendi istediğini koy deseydi daha çok alevlenecekti olaylar ,sende daha bir gazla inat edecektin ..

İsim koyma istegine gelince isim hakkı anne babaya verilmiştir,büyükler neden bu konuda saygısızlık yapar anlamam ,herkes koysun bebeğinin ismini size sorulursa kızım siz bilirsiniz demeleri gerekirdi..Bende çok hevesliyim şimdiden erkek ismi şu olacak kız ismi bu olacak diye hevesleniyorum ,ikna etmeye çalışın madem aranız iyi eşinin ailesi ile ,aslında eşinin burda bir politika izlemesi lazım sizin istediğiniz ismi sanki kendi istiyormuşçasına koyması lazım sizde hiç kötü olmamış olursunuz ..Ah bu erkekler yok mu ..

annem hep öyle yapar haklıysam da haksızmış gibi davranır aslında iyi değil kendi eliyle kızını daha da bunalttığını bilmiyor aklınca kızımın aman geçimi bozulmasın diyor..ben sadece beni dinlemesini anlayışla karşılamasını istedim ama daha beter davrandı... o konuda kırgınım anneme...bir daha açmam anneme o konuyu...
işte ben de eşimden bunu istedim ama anlamadı...anlamamazlığa vurdu..çaresiz ben de bu yöntemi uyguluyorum bilmeyiversinler çünkü yüzde bin eşimin ailesi sorun yapıp eşimle aramı da açacak...doğunca öğrenirler inşallah ismini..

ben kendimde değildim ağır bir doğum geçirdim inan aklıma bile gelmedi ama bunu dediğin iyi oldu bir de evlilik cüzdanı olmadan da yazılmıyor diye biliyorum eşim gidrken cüzdanı aşağı atar mısın demişti oradan aklımda kalmış sanırım.

Evlilik cüzdanı gerekmiyor.
Eşimi arayıp sordum emin olmak için.
"Doğum belgesinde annenin ismi yazıyor, ama babanın ismi yazmıyor, nerden inandılar ki babasının sen olduğuna" dedim. "E kimliklerimizi götürdüm, evli olduğumuz anlaşılıyor oradan" dedi. "E iyi de evli olduğumuz çocuğun babası olduğunu mu gösteriyor" dedim. Kapattı..:-)

annem hep öyle yapar haklıysam da haksızmış gibi davranır aslında iyi değil kendi eliyle kızını daha da bunalttığını bilmiyor aklınca kızımın aman geçimi bozulmasın diyor..ben sadece beni dinlemesini anlayışla karşılamasını istedim ama daha beter davrandı... o konuda kırgınım anneme...bir daha açmam anneme o konuyu...
işte ben de eşimden bunu istedim ama anlamadı...anlamamazlığa vurdu..çaresiz ben de bu yöntemi uyguluyorum bilmeyiversinler çünkü yüzde bin eşimin ailesi sorun yapıp eşimle aramı da açacak...doğunca öğrenirler inşallah ismini..

doğunca dedesinin ismini vermiceksin kayınvaliden bu sefer ben kaç kere söledim ndn dinlemediniz dedesinin adını koymadınız diye tatsızlık çıkarmasın

rüya işine gelirsek;kızıma hamileyken rüyamda "mehmet akif "ismini gördüm.ama kızım oldu oğlum olursa koyarım diye düşünmüştüm...ama emin olun eşimin ailesi isim konusunda rüyaya falan da inanmaz aslında öyle yapanları gece bi korkutmak lazım "gelinine karışma ismini anne baba koyar "diye...:60:

"Doğum belgesinde annenin ismi yazıyor, ama babanın ismi yazmıyor, nerden inandılar ki babasının sen olduğuna" dedim. "E kimliklerimizi götürdüm, evli olduğumuz anlaşılıyor oradan" dedi. "E iyi de evli olduğumuz çocuğun babası olduğunu mu gösteriyor" dedim. Kapattı..:-)

iyiymiş ya :))))

evlilik cüzdanı gerekmiyor.
"doğum belgesinde annenin ismi yazıyor, ama babanın ismi yazmıyor, nerden inandılar ki babasının sen olduğuna" dedim. "e kimliklerimizi götürdüm, evli olduğumuz anlaşılıyor oradan" dedi. "e iyi de evli olduğumuz çocuğun babası olduğunu mu gösteriyor" dedim. Kapattı..:-)

ayy hiç güleceğim yoktu koptum :9::9::9::9:

doğunca dedesinin ismini vermiceksin kayınvaliden bu sefer ben kaç kere söledim ndn dinlemediniz dedesinin adını koymadınız diye tatsızlık çıkarmasın

çıkarsın isterse beni es geçerse beni saygısızlıkla suçlarsa milletin içinde ki hiç saygısızlık yapmadığım halde;ben de "anne yazdırmış gelmiş ben de çok sevdim "deyiveririm...ondan sonra kızarsa kızsın olan olmuş:))

Son düzenleme:
canım aynı olay biyakın akrabamda da başıma geşdi kadının ilk kızı oldu kaynana tutturdu kaynnamın ismin i koyucam iye neyse dediğiniz gibi kızın annesde koy kızım ne olacak dedi koydular sonrası nda bi erkek evladı verdi rabbim onada karıştı kadında ne desin kocası sen git annenin dediğini yaz adı ahmet hani çok sevdiğim isimlerden biiri ama sadce bana göre kaynana ahmet gelin ömer diyoo çoçukta şaşkın ama ne bilim işte
eşimin tarafında da ne kadar kız vara hepsinin ismini kaynanam koymus oa kaynanasının ismiymiş herkez tekisim
bnden 2 ay önce eltimin bebeği erkekti kaynanam ölmüş kocamın ismi olsun dedi

eşimde çıkıştı ne gerek var anne yarın öbürgün dersin kii bnmeşim buna hiç bnzemiyo bu çoçuğu zan altında bırakmanın alemi yok annesi o isme kızsa sen de karısıcaksın ne gerek var anne
zaten onlar ismin i düşünmüşleer dedii kaynanam küssede şükür eşimin dediği oldu
dik dur kaynana bu açıklamayı yap anne bn kızsam beddua etsem veya ağzımdan kötü bi söz çıksa de herkez kırılıcak o isme leke düşücek de ne bilim zor iş nefret ederim böyle şeylerdenn de ya

o zaman doğum belgesini benim almam gerek:))) bana aman kimliği çıksın da doktorda ssk da bakmazlar falan dedi de kandım halasının yanında bekle biraz daha dedim ama anlamadı uçtu gitti.. yarım saat sonra elime tutuşturunca gözlerim doldu sinirden..

çıkarsın isterse beni es geçerse beni saygısızlıkla suçlarsa milletin içinde ki hiç saygısızlık yapmadığım halde;ben de "anne yazdırmış gelmiş ben de çok sevdim "deyiveririm...ondan sonra kızarsa kızsın olan olmuş:))

benim kayınvalidem karışmaz eli ayağı düzgün olsun allah nasip etsin ister kız ister erkek istediğiniz ismi koyun der kayınpederim zaten karışmaz.. işte eşimde tutturmuş babamın ismini vercem diye ahım şahım bişey olsa bari...

canım aynı olay biyakın akrabamda da başıma geşdi kadının ilk kızı oldu kaynana tutturdu kaynnamın ismin i koyucam iye neyse dediğiniz gibi kızın annesde koy kızım ne olacak dedi koydular sonrası nda bi erkek evladı verdi rabbim onada karıştı kadında ne desin kocası sen git annenin dediğini yaz adı ahmet hani çok sevdiğim isimlerden biiri ama sadce bana göre kaynana ahmet gelin ömer diyoo çoçukta şaşkın ama ne bilim işte
eşimin tarafında da ne kadar kız vara hepsinin ismini kaynanam koymus oa kaynanasının ismiymiş herkez tekisim
bnden 2 ay önce eltimin bebeği erkekti kaynanam ölmüş kocamın ismi olsun dedi

eşimde çıkıştı ne gerek var anne yarın öbürgün dersin kii bnmeşim buna hiç bnzemiyo bu çoçuğu zan altında bırakmanın alemi yok annesi o isme kızsa sen de karısıcaksın ne gerek var anne
zaten onlar ismin i düşünmüşleer dedii kaynanam küssede şükür eşimin dediği oldu
dik dur kaynana bu açıklamayı yap anne bn kızsam beddua etsem veya ağzımdan kötü bi söz çıksa de herkez kırılıcak o isme leke düşücek de ne bilim zor iş nefret ederim böyle şeylerdenn de ya

aman anlamaz onlar öle şeyden hiç kendimi yormamaya karar verdim burada desteklerinizi de gördüm şükür ki yanlış değil yaptığım doğru dursaydı da söyleseydim onlarla da paylaşsaydım.annem baskı yapsa ona da demezdim ..en iyisi bilmemesi akrabalarına da söylememek cinsiyeti kızım zaten 6. ayda gösterdi cinsiyeti varsın bu da doğuma kadar göstermesin:)) onlarla uğraşıp da steresli üzüntülü bi :49: hamilelik geçirmek istemiyorum..

Back
X