Canım, öncelikle eşin senden gizlice gidip annenin ismini yazdırırsa diye dertlenme, çünkü çaresi var.
Ben şu an oğlumun ismini değiştiriyorum mesela. 60 TL bir harç ücreti varmış, zor bir iş değil yani isim değiştirmek.
Bence sen öncelikle oğluna vermeyi düşündüğün ismi bul. Eşinle aranızın iyi olduğu bir an bunu onunla paylaş. Gerekirse doktorundan yardım iste, konuyu ona anlat. Benzer birşey ilk hamileliğimde başıuma gelmişti. Eşim dedesini ziyaret etmek istiyordu, 1000 kim'lik yol ve birlikte gitmek istiyordu. Doktorumu önceden aradım, anlattım. Muayeneye eşimle gittik. Orada dedim ki böyle böyle bir isteği var eşimin. Bu beni çok üzüyor, yıpratıyor.
Doktorda, tam bu dönemde çocuğun kan dolaşım sisteminin geliştiğini, en ufak bir stresin bebekte kalıcı hasar bırakacağını ve asla beni üzmemesi gerektiğini anlattı eşime ciddi ciddi. Mahcup oldu eşim, oradan çıktık, bir daha asla dedeyi ziyaeret konusu açılmadı hamileliğim boyunca.
Laf anlamayan eşlere uygulanabilecek bir yöntem.
Bu arada oğluna atıyorum Ahmet ismini mi koydun, herkesin yanında Ahmet diye bahset. Daha doğmadan. K.validenle polemiğe girme, ama ben Ali koyacaktım dediğinde cevap verme. Anne ben stresten uzak duruyorum" de ve konuyu değiştir. Hamilelik süresinde az görüş mümkünse. Kimlik çıktıktan sonra birkaç defa daha mırın kırın etse de uzatamaz, ne yapacak ki uzatsa, neyi değiştirecek.
Bir de sana bişey söyleyeyim mi, hep böyle "eşim aramaz, ben ararım annesini" şeklindeki cici gelinlerin başına gelir böyle şeyler.
Kendimden biliyorum. Evime her geldiklerinde yedirir, içiririm. Hep mütevazi, alçakgönüllü ve saygılı oldum. Ama hiçbir laflarını esirgemediler benden. Diğer gelinlerini ziyaret ettiklerinde çay demlemeye üşenir, meyve suyu kakalar gelinleri. Gayet de dikbaşlı ve hatta saygısızdır.
Eee sonuç.. "Ay aman Serpil çok otoriter, onunla konuşurken dikkat ediyoruz valla, asker gibi kız".. Ama bana enseye şaplak kıvamındalardı nerdeyse. Geç de olsa akıllandım.