• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemlerden çocuğun cinsiyetini saklıyoruz;eşimle aram açıldı..

Bende 8 aylık hamileyim Allah nasip ederse benimde erkek evladım olacak.
Ama ne kayınvalidem nede karınpederim isim hakkında yorum yapmadı yaptırmamda zaten.
Ne münasebet annesi babası varken onlara ne oluyor.
Keni çocuklarının ismini koymuş kaynanam benim çocuguma karışmasın birzahmet.
Oğlumun ismini babası koycak bazen ağzını arıyorum soralım kırılmasınlar diye gerek yok ben koyarım oğlumun ismini diyor :)))

canım işin zor insanı doğuracağına pişman ediyolar
bizde yaşamıştık oğlumda aynı şeyi
tek fark kayınvalidem kayınpederin ismini koymamıza izin vermemişti
iki isim koyacaktık biri bizim istediğimiz biri kayınpederin ismi
eşim annesinden habersiz nüfusa gitti koydu onun kocasıysa benim de babam diye
bu isim işi hep sıkıntı
kızımdada görümcem vefat etmişti onun adını koyun dedi akrabalar
ondada oğlumun dediği ismi koyduk kimse bişey diyemedi
anlamıyorum bu erkekleri sanki bizim anamız babamız yok

Ne diye üzerler ki hamile kadını??:47:

ah canım kızıma hamileyken eşim ve akrabaları beni çok ağlattılar karnım burnumda akrabalarına çokkk ilendim gerçi Allah çıkardı ama ben müthiş bir depresyon geçirdim doğumum zor oldu kızım da çok içine kapanık ve duygusaldır vede sinirlidir o nedenle ...ama bu bebeğime bulaşmasına izin vermeyeceğim diyorum gerçi görüşmüyorum artık onlarla..şimdi de bu mu dedim izin vermiyeceğim bu bebeğime ve hamileleiğime etki etmelerine..ufacık kızım bile yanlış görmüş olabilir doktor kız ya da erkek olur diyor ki yakınımızın başına geldi..işte ben de beni üzmelerini engellemek için söylemiyorum onlara cinsiyetini...

Bende 8 aylık hamileyim Allah nasip ederse benimde erkek evladım olacak.
Ama ne kayınvalidem nede karınpederim isim hakkında yorum yapmadı yaptırmamda zaten.
Ne münasebet annesi babası varken onlara ne oluyor.
Keni çocuklarının ismini koymuş kaynanam benim çocuguma karışmasın birzahmet.
Oğlumun ismini babası koycak bazen ağzını arıyorum soralım kırılmasınlar diye gerek yok ben koyarım oğlumun ismini diyor :)))

sen de aranıyosun be canım:))) bırak sonra da eşin demesin bak gelininiz kırılmasın size soruyor diye..oh ne güzel maşallah de eşine..

ablacım sıkma canını .kayınvalıden cok dıretırse eger istersen sadece ali ismini koyup yanına kendı ıstedıgın bır ısmı koyabılırsın yada benim babamda kırılır o zman bende babmın adını koymak ıstıyorum gıbı olta atabılırsın belkı o zman sessız kalır ,sen bol bol dua et RABBİM gönlüne göre versin .dogumdada RABBİM yardımcın olsun,sağlıcakla da al yavrunu kucagına ..Sevgiler!

canım işin zor insanı doğuracağına pişman ediyolar
bizde yaşamıştık oğlumda aynı şeyi
tek fark kayınvalidem kayınpederin ismini koymamıza izin vermemişti
iki isim koyacaktık biri bizim istediğimiz biri kayınpederin ismi
eşim annesinden habersiz nüfusa gitti koydu onun kocasıysa benim de babam diye
bu isim işi hep sıkıntı
kızımdada görümcem vefat etmişti onun adını koyun dedi akrabalar
ondada oğlumun dediği ismi koyduk kimse bişey diyemedi
anlamıyorum bu erkekleri sanki bizim anamız babamız yok

aynen öyle ya sanki anamız babamız yok!!!!!!!!! mantar gibi yerden bittik!!bi ara ali olursa babamın ismide ahmet iki ismi koyarım diye düşündüm ama eşime demedim tabi ne o öyle hep kendileri...kızım 15 günlükken eşim beni köye annesiyle postaladı 15 gün sonra gelirim dedi 2 ay gelmedi...şimdiden diyor kayınvalidem doğumdan sonra ya ben gelirim ya birini yollarım gelir kalırsın burda 1-2 ay diyor ya!!!!bakarız anne dedim..sanki benim anam babam yok!belki oraya gideceğim.kızımın anaokul meselesi hallonursa doğumu kendi memleketimde düşünüyorum yada doğumdan sonra oraya gitmeyi...bunu da yavaş yavaş çıtlatacağım kayınvalideme bebek görmeye kalmaya gelecekse kalsın ama hiç heveslenmesin bu sefer götürmeye..ne bu ya...

ablacım sıkma canını .kayınvalıden cok dıretırse eger istersen sadece ali ismini koyup yanına kendı ıstedıgın bır ısmı koyabılırsın yada benim babamda kırılır o zman bende babmın adını koymak ıstıyorum gıbı olta atabılırsın belkı o zman sessız kalır ,sen bol bol dua et RABBİM gönlüne göre versin .dogumdada RABBİM yardımcın olsun,sağlıcakla da al yavrunu kucagına ..Sevgiler!

amin canıminşallah sağolasın.inan bebeğim içerde oynadığı zaman unutmaya çalışıyorum ki inşallah da takmayacağım kırmayayım onu bunu diye içeri atıyorum ama banane bundan sonra biraz da başkası kırılıversin benim istediklerim olunca...yok sadece eşimin babası var bizim yok sanki...kusura bakmasınlar...
vallahi teşekkürler herkese demek yanlış bişi yapmıyormuşum eşimin triplerini görünce aacaba yanlış mı yapıyorum diye viicdanım sızlıyordu boşuna..ama ahirette çocuk anne babasına soracak ismimi islama uygun koydunmu diye zira çocuğun ana baba üstündeki 3 hakkından biri de isim dir..oh be rahatladım biraz..

canım allah yardımcın olsun ne denirki buna. bende 5 aylık hamileyim ve aynı senn gibi isim konusunda az üzülüp göz yaşı dökmüyorum. ama benm derdim kaynanam felan değil eşim. benimde oğlum oluyor. eşim evlenmeden önce bi oğlumuz olursa adını kartal koyucam derdi. bende olmaz öyle şey dediğimde tartışırdık hep. bigün yine öyle dediğinde tamam ne koyarsan koy dedim bu meseleden bıktığım için. ama o zaman ne hamileydim nede evli.şimdi 5 aylık hamileyim ve oğlumun adını kartal koyucam diyo başka bişey demiyo.çok kavga ettik vazgeçmiyor.sıkıntılı bi hamilelik geçirdim şimdiye kadar.bunca sıkıntıyı çekiyorum benim hiçmi hakkım yok diyorum.ben sana baştan söyledim diyor.
katlanamıyorum fanatik bir beşiktaşlı olduğu için 9 ay karnımda taşıdığım oğluma bu ismi koyamam ben.en son dedim ki tamam o kadar çok istiyorsan 2 isim koyalım nüfusta yazsın kartal ama kullanmayalım. mesela kartal doruk olsun adı. ama doruk diyelim.büyüdüğünde kendisi isterse kullanır kartalı dedim. ben oğluma kartal derim ve herkesinde kartal demesini söylerim diyo. dayanamıyorum artık ben. bazen çekip gidesim geliyor. bana hiç bir hak verilmiyo. bu çocuk benimde çocuğum. napıcam ben yaa bıktım artık. hamileliğimin bebeğimin sevincini bile yaşayamıyorum. hayattaki en değerli varlığıma bebeğime eşimin fanatiği olduğu takımın simgesini isim olarak nasıl veririm ben. :14::14::14::14: şuan bile gözümden yaş geliyor. o kadar karşıyım bu duruma.

canım allah yardımcın olsun ne denirki buna. bende 5 aylık hamileyim ve aynı senn gibi isim konusunda az üzülüp göz yaşı dökmüyorum. ama benm derdim kaynanam felan değil eşim. benimde oğlum oluyor. eşim evlenmeden önce bi oğlumuz olursa adını kartal koyucam derdi. bende olmaz öyle şey dediğimde tartışırdık hep. bigün yine öyle dediğinde tamam ne koyarsan koy dedim bu meseleden bıktığım için. ama o zaman ne hamileydim nede evli.şimdi 5 aylık hamileyim ve oğlumun adını kartal koyucam diyo başka bişey demiyo.çok kavga ettik vazgeçmiyor.sıkıntılı bi hamilelik geçirdim şimdiye kadar.bunca sıkıntıyı çekiyorum benim hiçmi hakkım yok diyorum.ben sana baştan söyledim diyor.
katlanamıyorum fanatik bir beşiktaşlı olduğu için 9 ay karnımda taşıdığım oğluma bu ismi koyamam ben.en son dedim ki tamam o kadar çok istiyorsan 2 isim koyalım nüfusta yazsın kartal ama kullanmayalım. mesela kartal doruk olsun adı. ama doruk diyelim.büyüdüğünde kendisi isterse kullanır kartalı dedim. ben oğluma kartal derim ve herkesinde kartal demesini söylerim diyo. dayanamıyorum artık ben. bazen çekip gidesim geliyor. bana hiç bir hak verilmiyo. bu çocuk benimde çocuğum. napıcam ben yaa bıktım artık. hamileliğimin bebeğimin sevincini bile yaşayamıyorum. hayattaki en değerli varlığıma bebeğime eşimin fanatiği olduğu takımın simgesini isim olarak nasıl veririm ben. :14::14::14::14: şuan bile gözümden yaş geliyor. o kadar karşıyım bu duruma.

al işte..o ne şimdi beşiktaşın ismini koyacak adama bakın....benim de kızımın ismini eşim koydu ...sen de bari ben gibi "ikincisi benim hakkım olacak "de bari nediyeyim canım ben 2. benim hakkım olsun dedim 5 senedir şimdi de bu çıktı ama cingarlıksa cingarlık benim dediğim olacak diye tutturacağım inşallah...

Canım, öncelikle eşin senden gizlice gidip annenin ismini yazdırırsa diye dertlenme, çünkü çaresi var.
Ben şu an oğlumun ismini değiştiriyorum mesela. 60 TL bir harç ücreti varmış, zor bir iş değil yani isim değiştirmek.

Bence sen öncelikle oğluna vermeyi düşündüğün ismi bul. Eşinle aranızın iyi olduğu bir an bunu onunla paylaş. Gerekirse doktorundan yardım iste, konuyu ona anlat. Benzer birşey ilk hamileliğimde başıuma gelmişti. Eşim dedesini ziyaret etmek istiyordu, 1000 kim'lik yol ve birlikte gitmek istiyordu. Doktorumu önceden aradım, anlattım. Muayeneye eşimle gittik. Orada dedim ki böyle böyle bir isteği var eşimin. Bu beni çok üzüyor, yıpratıyor.

Doktorda, tam bu dönemde çocuğun kan dolaşım sisteminin geliştiğini, en ufak bir stresin bebekte kalıcı hasar bırakacağını ve asla beni üzmemesi gerektiğini anlattı eşime ciddi ciddi. Mahcup oldu eşim, oradan çıktık, bir daha asla dedeyi ziyaeret konusu açılmadı hamileliğim boyunca.

Laf anlamayan eşlere uygulanabilecek bir yöntem.

Bu arada oğluna atıyorum Ahmet ismini mi koydun, herkesin yanında Ahmet diye bahset. Daha doğmadan. K.validenle polemiğe girme, ama ben Ali koyacaktım dediğinde cevap verme. Anne ben stresten uzak duruyorum" de ve konuyu değiştir. Hamilelik süresinde az görüş mümkünse. Kimlik çıktıktan sonra birkaç defa daha mırın kırın etse de uzatamaz, ne yapacak ki uzatsa, neyi değiştirecek.

Bir de sana bişey söyleyeyim mi, hep böyle "eşim aramaz, ben ararım annesini" şeklindeki cici gelinlerin başına gelir böyle şeyler.
Kendimden biliyorum. Evime her geldiklerinde yedirir, içiririm. Hep mütevazi, alçakgönüllü ve saygılı oldum. Ama hiçbir laflarını esirgemediler benden. Diğer gelinlerini ziyaret ettiklerinde çay demlemeye üşenir, meyve suyu kakalar gelinleri. Gayet de dikbaşlı ve hatta saygısızdır.

Eee sonuç.. "Ay aman Serpil çok otoriter, onunla konuşurken dikkat ediyoruz valla, asker gibi kız".. Ama bana enseye şaplak kıvamındalardı nerdeyse. Geç de olsa akıllandım.

benim eşimin babası kayınvalidem eşime hamnileyken ölmüş. eşime babasının ismini koymuşlar. kayınvalidem sonra biriylevelnmiş. eşim yıllarca onu babası bilmiş. lisede öğrenmiş babası olmadığını. ben bu durumda bile eşimin üvey babasının adını koymayı aklımdan bile geçirmedim. onlara bunu söyletmedim bile.ben karnımda taşıdım, ben büyüttüm neden onlarınistediği isim olacakmış. kayınvalidem hırsından günlerce adını bile sormadı. oğlum 20 günlükken adı ne bunun dedi.
birde ben bebeklere ölen insaların adının konmasını anlamıyorum. uğursuzluk getirecek gibi geliyor. bence siz eşinizle konuşun bir isim belirleyin. sonra da biz böyle uygun gördük diyip kestirir atarsınız. benim bir arkadaşımın eşi gitt babasının adını yazdırdı geldi. çocuk 20 günlükken arkadaşım dava açtı. ismini değiştitrdi.
,

al işte..o ne şimdi beşiktaşın ismini koyacak adama bakın....benim de kızımın ismini eşim koydu ...sen de bari ben gibi "ikincisi benim hakkım olacak "de bari nediyeyim canım ben 2. benim hakkım olsun dedim 5 senedir şimdi de bu çıktı ama cingarlıksa cingarlık benim dediğim olacak diye tutturacağım inşallah...

bu benim ilk bebeğim. ve ben asla istemiyorum kartal ismini. nasıl koyarım bu adı yaa.kavga ediyoruz sürekli.hep üzüntüyle geçiyo.bütün hevesimi aldı götürdü.beni inada bindirme diyo.gidip direk istediğini yazdıracak sanırım nüfusta. ben bu bebek gelene kadar az gözyaşı dökmedim.9 ay uğraştım.belki çok uzun bi süreç değil kimine göre ama ben hep korktum olmayacak diye. geldi sonunda meleğim ama bu mesele yüzünden sevincimi yaşayamıyorum hiç. benim illa şu olsun dediğim bir isim yokki. birlikte karar verelim ikimizin de beğendiği bişey koyalım nolur üzme artık beni diyorum. sen beni üzüyosun oğlumun adı kartal olacak deyip kesip atıyo. dayanamıyorum artık yemin ederim gücüm bitti. her gün üzüntü hergün gözyaşı.

Kartal ilk sevgilimin adıydı.. Çok yakışıklıydı, çook..
Sınıfta en başarılı, en karizmatik erkek oydu.. Ayrıca onun ismine tüm diğer erkekler özenirdi.
Babası acaba bjk takımının simgesi olarak mı koydu bu ismi, hiç aklıma gelmemişti biliyor musun. Yırtıcı ve güçlü bir kuş ismi olarak düşündüm hep.
Çok asil kuştur kartal, bir ara dizisi de vardı hatırlarsan.
Bence Kartal çok güzel isim, eşinin gönlünü yap be arkadaşım.. Tamam sen taşıyorsun, anasın, senden daha fazla kimin hakkı oğlunun üzerinde. ama bu hak sadece isim koyma ile sınırlı mı? Onunla ilgili her kararı sen vereceksin zaten merak etme. İsim koymak gibi şekilsel bir işi de eşin yapıversin.
Bu arada geçenlerde tv programında izledim, psikolog diyor ki "annelik daha hamilelikte başlar, anne kendini anında anne gibi hisseder. Ama babalık öyle değildir, zamanla ya gelişir ya gelişmez. Mümkünse bebeğin ismini eşiniz koysun, çocuğa bir sıcaklık, bağlılık geliştirsin". Bence mantıklı, ne dersin?

Bişey daha ilave edeyim..
İki doğum yaptım.
İkisinde de doğum belgemi getirip elime verdi hastene yetkilileri.
O doğum belgesi olmadan kimse gidip kimlik çıkartamaz bebeğe.
Vermeyin doğum belgesini, kendiniz toparlanana kadar bekleyin. Toparlanınca gidin çıkartın kimliğini.
Bu da bir çözüm.
Azıcık dişinizi gösterirseniz fena olmaz, ileride karşılaşabileceğiniz diğer sorunları da engeller.

8 aylık hamileyim, bir oğlum olacak. Allah için, k.validem de k.pederim de tek laf etmedi. K.validem değil ama k.validemin komşuları "dedenin adı konur heralde, ilk erkek torun sonuçta" dediler bayramda, ben de "9 ay karnımda taşıyan bensem, çilesini çeken bensem, koyarsam önce babamın ismini koyarım ama yaşayan bir büyüğün adının konmasına karşıyım, kızıp oğluma bağırsam sanki babama bağırır gibi olurum" dedim. Daha da kimse isim konusunda birşey diyemiyor. Biraz cazgır gelin olmak lazım belki de.

Canım, öncelikle eşin senden gizlice gidip annenin ismini yazdırırsa diye dertlenme, çünkü çaresi var.
Ben şu an oğlumun ismini değiştiriyorum mesela. 60 TL bir harç ücreti varmış, zor bir iş değil yani isim değiştirmek.

Bence sen öncelikle oğluna vermeyi düşündüğün ismi bul. Eşinle aranızın iyi olduğu bir an bunu onunla paylaş. Gerekirse doktorundan yardım iste, konuyu ona anlat. Benzer birşey ilk hamileliğimde başıuma gelmişti. Eşim dedesini ziyaret etmek istiyordu, 1000 kim'lik yol ve birlikte gitmek istiyordu. Doktorumu önceden aradım, anlattım. Muayeneye eşimle gittik. Orada dedim ki böyle böyle bir isteği var eşimin. Bu beni çok üzüyor, yıpratıyor.

Doktorda, tam bu dönemde çocuğun kan dolaşım sisteminin geliştiğini, en ufak bir stresin bebekte kalıcı hasar bırakacağını ve asla beni üzmemesi gerektiğini anlattı eşime ciddi ciddi. Mahcup oldu eşim, oradan çıktık, bir daha asla dedeyi ziyaeret konusu açılmadı hamileliğim boyunca.

Laf anlamayan eşlere uygulanabilecek bir yöntem.

Bu arada oğluna atıyorum Ahmet ismini mi koydun, herkesin yanında Ahmet diye bahset. Daha doğmadan. K.validenle polemiğe girme, ama ben Ali koyacaktım dediğinde cevap verme. Anne ben stresten uzak duruyorum" de ve konuyu değiştir. Hamilelik süresinde az görüş mümkünse. Kimlik çıktıktan sonra birkaç defa daha mırın kırın etse de uzatamaz, ne yapacak ki uzatsa, neyi değiştirecek.

Bir de sana bişey söyleyeyim mi, hep böyle "eşim aramaz, ben ararım annesini" şeklindeki cici gelinlerin başına gelir böyle şeyler.
Kendimden biliyorum. Evime her geldiklerinde yedirir, içiririm. Hep mütevazi, alçakgönüllü ve saygılı oldum. Ama hiçbir laflarını esirgemediler benden. Diğer gelinlerini ziyaret ettiklerinde çay demlemeye üşenir, meyve suyu kakalar gelinleri. Gayet de dikbaşlı ve hatta saygısızdır.

Eee sonuç.. "Ay aman Serpil çok otoriter, onunla konuşurken dikkat ediyoruz valla, asker gibi kız".. Ama bana enseye şaplak kıvamındalardı nerdeyse. Geç de olsa akıllandım.

anlasaydı doktor işinden kızımda anlardı ipekcim ...kızımda beni çok üzdü lohusalığımda miilletin lafına gazına gelip beni yıprattı..kayınvalidemler uzakta gelemzler kolay kolay ama dediğin doğru sık sık arıyorum şakalaşıyorum fikirlerine danışıyorum bazen yaramıyormuş demek diyorum..kızları gibi olmaya çalışıyorum bazen yanlışmış diyorum..iyiysen tepene çıkan oluyor..diğer gelin yüzüne bakmadı yeni doğan bebeğini alıverdi kucağından....oh dedim iyi oldu aslında...çünkü hep onu överdi bana yüklenirdi..ona laf edemezdi zira ağzının payını verir hemen .kırılan kırılsın der..bana geldiklerinde ne yapacağımı şaşırırım memnun olsunlar diye...ama artık aramıyorum sık sık eşim faturalı akşam o gelince arıyorum heryeri bende kontör yok diyorum ...gerek yok artık...çok konuştuğun zaman hemen gelsin burada kalsın ailesine gitmesin anlayışını başlatıyorlar...elbette ki oraya daha fazla gideceğim ailem onlar benim onlarla daha rahatım ve çok özlüyorum..
isime gelince canım; yok çok düşündüm enine boyuna şu isim olsun falan diye muhabbete girmekten ziyade cinsiyetini söylememek daha iyi..bana sesini çıkarır ama çıkarmasa bile oğluna işteyken tel açar "hakkım olsun sana babanın ismini koymazsan "der..o zaman eşim yapar ve ben nasıl davranırım ne kavgalar çıkar bilemem en iyisi baştan kapamak yolu.. bir de bizde ismi nasıl yazdırırsak kalır öyle sonradan değişmez eminim..ya anlasınlar artık benim de isteklerimin olduğunu ...her hafta pazar konuşuyoruz artık söyleyeceğim doğumu ankarada düşündüğümü; 15 tatilde oraya gitmek istediğimi...o istiyor ki doğurunca burada kalsın biraz düzelsin ev işini yapsın ben de bahçe işlerini yapayım...ama bu yaz keyifle geçirmek istiyorum Allah ım nasip ederse çocuklarımla gezmek istiyorum bu da normal olarak hakkım sanırım...
insan sanırım 2. çocuktan sonra akıllanıyor ama olan anneye ve 1. çocuğa oluyor canım..

Son düzenleme:
sen de aranıyosun be canım:))) bırak sonra da eşin demesin bak gelininiz kırılmasın size soruyor diye..oh ne güzel maşallah de eşine..

Evet evet maşallah diyeyim ve konuyu uzatmayayım haklısın cnm.

Kartal ilk sevgilimin adıydı.. Çok yakışıklıydı, çook..
Sınıfta en başarılı, en karizmatik erkek oydu.. Ayrıca onun ismine tüm diğer erkekler özenirdi.
Babası acaba bjk takımının simgesi olarak mı koydu bu ismi, hiç aklıma gelmemişti biliyor musun. Yırtıcı ve güçlü bir kuş ismi olarak düşündüm hep.
Çok asil kuştur kartal, bir ara dizisi de vardı hatırlarsan.
Bence Kartal çok güzel isim, eşinin gönlünü yap be arkadaşım.. Tamam sen taşıyorsun, anasın, senden daha fazla kimin hakkı oğlunun üzerinde. ama bu hak sadece isim koyma ile sınırlı mı? Onunla ilgili her kararı sen vereceksin zaten merak etme. İsim koymak gibi şekilsel bir işi de eşin yapıversin.
Bu arada geçenlerde tv programında izledim, psikolog diyor ki "annelik daha hamilelikte başlar, anne kendini anında anne gibi hisseder. Ama babalık öyle değildir, zamanla ya gelişir ya gelişmez. Mümkünse bebeğin ismini eşiniz koysun, çocuğa bir sıcaklık, bağlılık geliştirsin". Bence mantıklı, ne dersin?

benim en karşı olduğum şey sırf o beşiktaşlı diye bebeğimin adını nasıl kartal koyarım. bana hiç hak tanımıyo. sormuyo bile. bu bencillikten başka bişey değil. benimle ikna edici hiç konuşmadı. kartal olacak deyip bıraktı. hatta birgün abartıp ben sana baştan söylemiştim madem istemiyosun evlenmeseydin o zaman dedi bana. o an başımdan aşağı kaynar sular indi. çekip gitmek istedim.
hak isimle sınırlı değil demişsin. tabiki sınırlı değil. ama hayatı boyunca taşıyacak bu ismi. en büyük sorumluluk isim. hem kendisi beşiktaşlı diye çocuk beşiktaşlı olmak zorunda mı. başka bi seçeneği yokmuş. beşiktaşlı olacakmış çocuk ta. bu tamamen despotluk ve bencilliğin önde gideni.
eşim aslında çok anlayışlı ve bana çok yardımcı bir insandır ama bu mevzuda içinden bir canavar çıkıyo. bıktım artık dayanamıyorum.

8 aylık hamileyim, bir oğlum olacak. Allah için, k.validem de k.pederim de tek laf etmedi. K.validem değil ama k.validemin komşuları "dedenin adı konur heralde, ilk erkek torun sonuçta" dediler bayramda, ben de "9 ay karnımda taşıyan bensem, çilesini çeken bensem, koyarsam önce babamın ismini koyarım ama yaşayan bir büyüğün adının konmasına karşıyım, kızıp oğluma bağırsam sanki babama bağırır gibi olurum" dedim. Daha da kimse isim konusunda birşey diyemiyor. Biraz cazgır gelin olmak lazım belki de.

ya var ya şu gereksiz akrabalar dengesiz çevre sinir eder beni..size ne ..ne koyarsa koysun ne fişek veriyorlar kayınvalidene maksat ortalığı kaşımak!yeni gelinken eşimin dengesiz akrabaları hemen her fırsatta bu sene köye iş yapmaya kim gidecek diye laf ederdi buu yapan da erkekler ha..eşimin erkek akrabaları kadın gibidir kadından fazla karışır ortalık kaşır...

Bişey daha ilave edeyim..
İki doğum yaptım.
İkisinde de doğum belgemi getirip elime verdi hastene yetkilileri.
O doğum belgesi olmadan kimse gidip kimlik çıkartamaz bebeğe.
Vermeyin doğum belgesini, kendiniz toparlanana kadar bekleyin. Toparlanınca gidin çıkartın kimliğini.
Bu da bir çözüm.
Azıcık dişinizi gösterirseniz fena olmaz, ileride karşılaşabileceğiniz diğer sorunları da engeller.

ben kendimde değildim ağır bir doğum geçirdim inan aklıma bile gelmedi ama bunu dediğin iyi oldu bir de evlilik cüzdanı olmadan da yazılmıyor diye biliyorum eşim gidrken cüzdanı aşağı atar mısın demişti oradan aklımda kalmış sanırım.

Back
X