• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem....

gerçekten kendini bilen insanın hali başka. gelininn yediği lokmaları sayanlar varmış yaa ben burda okuyorum çok üzülüyorum. kayınvalidem sadece oğlu torunları için değil biz gelinleri için de sevdiğimiz şeyleri hep evinde bulundurur sağolsun.umudumyok leblebi sever der mesela bir kavonoz leblebi hep o evde benim için hazır bulunur. eltimin biri çikolata sever onun çikolatası bulunur, diğeri kek sever her zaman gittiğinde keki hazırdır. ama kıymet de bilmek gerek. biz iki elti kayınvalidemi hayranlıkla izler, gıpta ederiz. bir eltim her şeyini kabahat eder. bu bozuk der, deterjan kokuyor der, der de der:) ama kayınvalidem cevap bile vermez. yine hazır bulundurur. hem kötüler eltim hem afiyetle yer. çok ilginç yaa:52:

iste orda da is gelien düsüyor... onun da kendini bilmesi lazim... orda kaynananin yapabilecegi hic bir sey yok... her sey karsilikli yaa...hep gelin ya da kaynana olmaz herkes yerini bilecek... büyük büyüklügünü kücük de kücüklügünü... insan begenmese de demez, tesekkür eder koyar kenara.. ya da yine sesini cikarmaz hic elini bile sürmez.. iste kiymet bilmek lazim...olsun sen dogru olani yapiyorsun yaa önemli olan da o zaten :16::16::16::16::16:

Çok özür dileyerek bir şey söylemek istiyorum: Demişsin ya kaynanamın kalbinde kötülük yok, dili filan böyle vs vs...
Ben inanmıyorum öyle şeye. İnsan kalbinde ne varsa ağzından onu çıkarır. Daha da tiksinç ama gerçek bir tespitle daha da sağlamlaştırayım, fasulye yiyen kişi, bonfile kusar mı ya... Yapmayın. Kocaman kadın, o yaşta cehalet olmaz. Olur diyen de işine gelmediği için diyordur.
Sabredin, herşeyi unutun evinize gidince de. Kocanızın annesiyle kavga edecek haliniz yok ya! Yine de avutmayın kendinizi, kalbinde yok diye. Var çünkü var.

şU kaynanayı hayatımdan çıkardım yaa dünyalar benim oldu
huzur bu ohh be dünya varmış :21:
Okudukça aklıma geldi yaşadıklarım artık hiçbirini yaşamıcak olmak mütiş keyif verdi
:68:
Rabbim yardımcın olsun

evet kızlar kayınvalidem cimridir, ya insan hiçmi düşünmez en adisinden göz boyamalık bi takım al gel ama dimi.
ben artık susuyorum eşim bişeyler söylüyor ama kaynanaım bir kulağunda girip diğerinden çıkıyor, ben bilirim edalarında. uzak ol tatlı ol derler, yılda 2-3 kez görüşüyoruz ama ondayken bile böyle.

benimki şimdi 16 aylık oldu
hala çok seviyo oğlumu ama oğlum ondan kaçıyo biraz
o yüzden eskisi gibi aşırı davranamıyo
bnde artık hem alıştım hemde birazdaha laf çaktırmaya başladım
mesala geçn geldiğinde karşımda göğsünü açtı ve gel oğlum em dedi
oğlumda bana bakarak güldü
şimdi ben kaynanama ne yapıyosun desem çok kızacak ağlayacak kırılacaktı
bide üstüne misaifr olduğuu için iyice beter olurdu
bende oğluma kaşlarmı çatarak neyapıyosun ne kadar ayıp
bakılırmı hiçççç dedim bağırarak
öyle diyince hemen toparlandı
idare etcez canım başka çare yok :((

oda abartmış yani, ben bile annemin ablamın yanında tamamen açmam emzirmek için göğsümü, utanmıyormuki açarken, hem ne anneye büyük terbiyesizlik.:10:

Çok özür dileyerek bir şey söylemek istiyorum: Demişsin ya kaynanamın kalbinde kötülük yok, dili filan böyle vs vs...
Ben inanmıyorum öyle şeye. İnsan kalbinde ne varsa ağzından onu çıkarır. Daha da tiksinç ama gerçek bir tespitle daha da sağlamlaştırayım, fasulye yiyen kişi, bonfile kusar mı ya... Yapmayın. Kocaman kadın, o yaşta cehalet olmaz. Olur diyen de işine gelmediği için diyordur.
Sabredin, herşeyi unutun evinize gidince de. Kocanızın annesiyle kavga edecek haliniz yok ya! Yine de avutmayın kendinizi, kalbinde yok diye. Var çünkü var.

ya ne bileyim kendimi doldurup da kin beslersem nefret etmekten korkarım bu seferde hiç düzen dirlik olmaz.

bizim isimiz zor degil imkansiz.... arada bi denge kurmak gerekir, eger dengenin ucundaki insanlar ya da onlardan biri dengeyi bozuyorsa... iste orda da is bize degil o ailenin bi üyesine, en cok da esimize düsüyor... mesela arkadasimin ablasi kaynanasigille oturuyordu yillardir... kizcagizin kocasi bile atardi..yillarca hem dövdüler hem sövdüler.. :20::20::20: kizin bi görümcesi istanbulda evliydi..kiz geldi annesigilin yanina.. biraz kaldi bakti annesiggil almis basini gidiyoo helal olsun herkese dis gecirdi o ablanin evini ayirdi... iste böyle dogruyu yalnisi ayirt edebilen insanlar lazim... ama maalesef her zaman olmuyo.. en büyük görev de eslerimze düsüyor.. tabi aileleriyle bir olup karilarini atarlarsa zaten adi ''gelin'' , herkes atar... ama karilarini atmayip, eger gerekiyorsa yani esi haksizsa bi kösede kimse yokken uyardi mi herkes haddini bilir... ama nerdeeeeeeeee :50::50::50::50:

ayy cnm bnm kaynanamda aynen hazır şeylere söylenir durur.
mesela salam sucuk yoğurt peynir vs.
neymişş kendi aldığı köydekiler iyimiş güzelmiş
ee ben yemiorm sen yee napimmmmmmm
alışmışım ben bunlara,sende ona alışmışsın
sana demiormki al ye

Back
X