• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem....

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
kızlar sizin kayınvalideleriniz torununa karşı nasıl.

benimki 10 aydır görmüyor torununu bi takım alıp gelmemiş.
bankada milyarları var.
oğluma albeni çikolata getirmiş.
oğluma verirken sanki altın veriyormuş gibi bak sana taaa izmirden getirdim diyo bide :)

hayır getireceği takıma ihtiyacım yok ama insan umuyor oğlum senin ik torunun ilk göz ağrın 15 liralık bi takım alabilirdin.
allaha şükür çocuğumuz bişeyden mahrum değil ama babaane olarakda ufak bişeyer yap ama dimi.
doğum günü olur hiçbişey yapmaz, istanbula gider 3-4 ay kalır 1 çikolata getirmez, ilk defa albeni almış oğluma şaka gibi.

evine yeni geldiği için evinde birşey yok market alışverişine gittler eşimle a daan z ye alınmış bişeyler eşim ödemiş parasını, annesi tabiki yapacak ama bankada bir sürü parası var .

birde ne oldu .
oğlumun karnı aç çorba yapıcam. kırmızı mercimek varmı dedim yeşil var dedi onu yemez dicemi sandı sanırım tamam oda olur dedim. bu sefer ama bu pişmez saatlerce kaynar dedi uğraşma dedi. şaştım kaldım bu çocuk ne yicek, gidiym alıyımmmı dedi, sen bilirsin dedim. neyse gitti aldı. soğan varmı dedim yok dedi, amaaan yap işde olanını dedi. çocuğa mercimeği haşlayıp yeditecekmişim patatesmi bu.
neyse soğan yok, salça varmı dedim, biliyorsun ben bu evde 10 aydır yokum dedi. gidiyimde haladan istetyim dedim halasının evide hemen yanı. dur bi aşağılara bakayım dedi. gitti aşağı kata baktı orda varmış.
bende salça yağ mercimek yaptım tatsız tuzzuz yedi yavrum. yemeseydi o yemek atılsaydı gidene kadar söylenirdi çok yapmışssın annem atılacak vs... bide oğluma kızardı niye yemedin bakiyim derdi, istanbuldakilerede bu çocuk hiçbişey yemiyoo ne olcak hali bilmem ne....

oğlumun emerkenki halini görse ne olurdu kimbilir.

haa bide oğlumun hala bezli olmasını öyle bir hayretle karşıladıki en çok ona bozuldum. beni güyya tembellikle suçluyor, pipisini niye pisliğin içinde bırakıyorsunuz, kocaman oldu artık, anneyi babayı biliyorda çiş demeyi bilmiyormu.... daha neler neler.

birde oğlum türkçeyi çok güzel kullanıyor gören şaşırıyor, 1 kez bişeyi farklı söyledi konuşman ne zaman düzelecek diyor, yahu 10 aydır görmüyorsun 6 saat içinde bu tanıyı nasıl koydun.

oğlumda hep bi açık arar gibi, kalbinde çirkeflik yok ama dili sert uslubu sert karşısındaki kırılırmı diye düşünmez.

ya bide acaip detaycı, hazır pilavlık bulgurların nasıl yapıldığı belli değil onu yedirmeyin.... bunun gibi herşeye müdahale..
çocuğa çorba ısıtıcam dolaptan çıkınca çocuk zehir yemesin diyo, niye dedim soğuk besin sıcağa temas edince iyi olmazmış, dolaptan çıkarıp 1-2 saat bekletcekmişim sonra ısıtıcakmışım....

kızlar 2-3 aya bi görüşüyoruz 1 günde bunları yaşıyoruz. haftada bi görüşsek halimi siz düşünün.

allah yardımcın olsun canım.zaten çok bilirler bu kayınvalideler illaki birşey söleyince kendilerini iyi hissedicekler.çok ayıp etmiş bir hediye getirir demi bende yadırgadım canım.albeniyi yedirmeyip sen de yarısını alıp ne güzel hediye gel bölüşelim oğlum taaa izmirden geldi deseydin .ay allahım ya ben sinirlendim valla seni düşünemiyorum. oğlun kaç yaşında ki canım bez bağlıyorsun diyor.

Usul usul dediğine cevap ver sende :) yapamıyorsanda
fazlada takma yapsın ayda yılda bir görüyorsun nede olsa..

kızlar bu arad oğlum 23 aylık.
haziran temmuz gibi bezi bıraktırcam evler soğuk bronşiti azar diye korkuyorum.

ona kalsa 1 yaşında öğretcekmişim.

Usul usul dediğine cevap ver sende :) yapamıyorsanda
fazlada takma yapsın ayda yılda bir görüyorsun nede olsa..

önceleri çok verdim güzellikle söyledim ama artık yoruldum ve artık kötü olmak istemiyorum. ben susunca eşim susamadı oda söylüyor ama hayır efendim öyle olmaz.... falan filan oda çat çat konuşuyor valla.

kızlar bu arad oğlum 23 aylık.
haziran temmuz gibi bezi bıraktırcam evler soğuk bronşiti azar diye korkuyorum.

ona kalsa 1 yaşında öğretcekmişim.
hiçte geç değil canım tam zamanı.2 yaşından önce doktor tavsiye etmedi bize.ben de kış çocuğu olduğ için işte 23 aylıkkenmiş seninki benimki tam ocak ayına denk gelmişti ve ben haziranda başlamıştım canım ne oluyor o zaman 28 aylık oluyor işte o zaman bir iki gün başladık hemen de alıştı maşallah hiçte arıza çıkartmıyor :52:
boşver onu sen 1 yaşındada alışan var ama normali 2 yaştan sonra.şuan havalar yavaş yavaş güzelleşiyor acele etme bir alışır tam alışır.elinden geldiğince az görüş canım.ve bildiğin doğrulardan şaşma.bir kere onun dediğine he dedin mi daha çok konuşurlar .:33:
cocuk yetiştirmeyle alakalı birşey derse de doktorumuzun bilgileriyle yetişiyor dersin olur biter kapatır çenesini.

hiçte geç değil canım tam zamanı.2 yaşından önce doktor tavsiye etmedi bize.ben de kış çocuğu olduğ için işte 23 aylıkkenmiş seninki benimki tam ocak ayına denk gelmişti ve ben haziranda başlamıştım canım ne oluyor o zaman 28 aylık oluyor işte o zaman bir iki gün başladık hemen de alıştı maşallah hiçte arıza çıkartmıyor :52:
boşver onu sen 1 yaşındada alışan var ama normali 2 yaştan sonra.şuan havalar yavaş yavaş güzelleşiyor acele etme bir alışır tam alışır.elinden geldiğince az görüş canım.ve bildiğin doğrulardan şaşma.bir kere onun dediğine he dedin mi daha çok konuşurlar .:33:
cocuk yetiştirmeyle alakalı birşey derse de doktorumuzun bilgileriyle yetişiyor dersin olur biter kapatır çenesini.

2 yaş bez bıraktırmada çok normal bi yaş zaten ama eskiler öyle işde.
valla onun dediğini yapsamda yapmasamda o hiç susmuycak sürekli bişeyler söylüyecek.
pilavlık bulguru yedirmeyin diye, yahu bu çocuk bulgurda yemesse neyapsın. bulgurda falan ne katkısı olacak.

madem herşeyi biliyomuş
birazda görgü saygı sevgi bilseymiş keşke
bu saatten sonra düzelirmi bilmiyorum ...aslında hiçte sanmiyorum
yani benim kayınvalidemde oğluma karşı tam tersi davranıyor
ikiside hiç nornal değil bence....
bende ilk zamanlar aşırı ilgisinden bıkmıştım ama artık takmıyorum ve alıştım
dediğin gibi 2,3 ayda bi görüşünce kocanın hatırına sabretmen lazım galiba

birde kendi bahçesi var, salçasını tarhanasını falan kendi yapar. bahçesinden olmayan ürünler onun için bir zehir, kışın falan mecbur hazır alıyor ama o yemeği yaparken ve yerken binlerce kez söylenir, nasıl yapıyorlar kimbilir vs...
bi ara bahçesinde keçi yetiştirmeyi düşündü, tereyağı, yoğurt süt doğal olsun diye.

biliyoruz piyasdaki herşey sağlıklı değil ama düzen bunu gerektriyor mecburuz herkesin durumu bahçe için müsait değil.
bizim vücudumuzda bu çağa göre programlandı artık, başka çaremiz yok, kabul edip gözümü kapayıp yicez.
kaldıki ben sucuk sosis hazır çorba cips falanda yemem. orta düzeyde dikkatliyim bu konularda.

madem herşeyi biliyomuş
birazda görgü saygı sevgi bilseymiş keşke
bu saatten sonra düzelirmi bilmiyorum ...aslında hiçte sanmiyorum
yani benim kayınvalidemde oğluma karşı tam tersi davranıyor
ikiside hiç nornal değil bence....
bende ilk zamanlar aşırı ilgisinden bıkmıştım ama artık takmıyorum ve alıştım
dediğin gibi 2,3 ayda bi görüşünce kocanın hatırına sabretmen lazım galiba

seninki nasıl canım, benim oğlum doğduğunda kucağıma emzirmek için zor alırdım, kucağıma sevmek için alsam bak amcası bak halası diye alırdı. kendi çocuğu gibi sahiplenirdi. şimdi de ilgileniyor güyya ama hiçbirşey almıyor. kocası yok zaten fazla bişey beklemiyorum ama durumu çok iyi. 2 maaşı var.

seninki nasıl canım, benim oğlum doğduğunda kucağıma emzirmek için zor alırdım, kucağıma sevmek için alsam bak amcası bak halası diye alırdı. kendi çocuğu gibi sahiplenirdi. şimdi de ilgileniyor güyya ama hiçbirşey almıyor. kocası yok zaten fazla bişey beklemiyorum ama durumu çok iyi. 2 maaşı var.

benimkide aynıydı nerdeyse yaa
yani sanki kendi doğurumuş gibi davranıyodu
görgüsüzce seviyodu çoçuğu
yani şu kadarını söyleyim emzirmeye bile çalışmıştı

Son düzenleme:
benimki şimdi 16 aylık oldu
hala çok seviyo oğlumu ama oğlum ondan kaçıyo biraz
o yüzden eskisi gibi aşırı davranamıyo
bnde artık hem alıştım hemde birazdaha laf çaktırmaya başladım
mesala geçn geldiğinde karşımda göğsünü açtı ve gel oğlum em dedi
oğlumda bana bakarak güldü
şimdi ben kaynanama ne yapıyosun desem çok kızacak ağlayacak kırılacaktı
bide üstüne misaifr olduğuu için iyice beter olurdu
bende oğluma kaşlarmı çatarak neyapıyosun ne kadar ayıp
bakılırmı hiçççç dedim bağırarak
öyle diyince hemen toparlandı
idare etcez canım başka çare yok :((

albeni........ hem cok güldüm hem de sinir oldum.. benim henüz bi cocugum yok ama olursa biz muhtemelen paylasamicaz :57::57: daha simdiden sen getirir bana birakirsin ben sunu yaparaim ben bunu yaparim......... bana anne der............sana küfür ettiririm......... bu noktalar daha uzaarrrr gider canim.sen yine dua et ya bu noyette biri olsaydi..hem de sükür bak uzakmis.peki esin ne diyor bu konuya??? o da farkinda mi?? gerci benim esim olsa der ki; ayda yilda bir görüyorsun ona da bahane buluyorsun diye sucu bana atar.. ama insan ilk torunu bir de hani biz de önemlidir yaaa oglan cocugu...madem durumu da iyine elbisesi, ne albenisi, insan künye filan alir..benim annem daha ortada bir sey yokken gitmis parmak gibi künye almis,gecen hafta internette gösterdi, dogunca da adini yazdiriiz diyo :1::1::1::1: canim benim insanin icinde olacak gönlünden kopacak.. sevgili kaynanacim da gecenlerde zincir bulmus, nerde bulduysa, torunum olsun ona takacam diyo :53::53::53::53::53: gel de sövme...................

Bende annemin kaynanasından yani babaannemden bahsetmek istiyorum.

Babaannem hiç bizi sevmez ben evleneceğim ve arayıp sormadı ne yaptın hazırlıklar nasıl gidiyor birşeye ihtiyacınız var mı? Daha dün aradı annem onu.Ama hiçbirşey sormadı.Bende onu hiç sevmiyorum.

Annem beni doğuracağı gün anneme demiş ki ben korkarım duramam sen doğururken çarşıya gezmeye gitti ve annem beni köyde tek başına evde doğurdu.Ve üstelik kız çocuguyum diye beni hiç sevmedi.

O kadar çok kötülükler yaptılar ki anneme.Bende hiç sevmiyorum onu.Başkalarını görünce imreniyorum ama bizim babaannemizde öyle birşey yok...

Benimde 15 aylık oğlum var babannesinden şimdiye kadar doğduğunda yarım altın doğum gününde 50 Tl geçen de de bakkala beraber gittiler gelirken bi haylayf almış buna da şükür

İlgilenmiyorlarsa ilgilenmesinlerde, bir de gölge etmeseler ne güzel olacak.
Ben şuan hamileyim az zamanımız kaldı Allah izin verirse, annem sağolsun bütün kıyafetlerini, yatağını yorganını herşeyini yaptı (ben demedim ki anne şunu bunu yap diye), 1 ay önce de kayınvalidem gelmişti (ayrı şehirlerde oturuyoruz bu arada, kendi annemlerle de ayrı şehirde oturuyoruz), insan bekliyor en azından bir tane birşey alır gelir diye, annemin yaptıklarını görünce benim de tuhafıma gidiyor, kayınvalide annemin yaptıklarını görünce eksiklerini de biz alırız filan dedi, geçti gitti. Sanki ben çıkıp şu eksik bu eksik diyeceğim,zaten sorduğu da yok. Kimbilir belki erken diye düşünüyor ama zaten biz herşeyini aldık, heralde doğduktan sonra almayı düşünüyorlardı ! Geçmiş ola yani.
Başçavuşluk yapmaya koşa koşa gelir doğuma artık.
Düşüncesiz insanlarla uğraşmak zor gerçekten.

offf bütün kaynanalar aynı çocuk olunca hepsi karışır.
benımkıde karısacak bılıyorum ama allahtan ben coocuk olmadana yrı eve cıkacagım.
annem yapacak herşeyimi biliyorum o bişey bilmez zaten.anlamaz hiç.

hergün başında olsa nolur bılmıyorum duat et bellı zamanlarda katlanıyosun.

burda babanne ve kayınvalide modellerini gördükçe inanın şaşıp şaşıp kalıyorum.
benim kızıma doğduğundan beri babannesi bakıyor. gözüm kapalı emanet ediyorum benden çok daha iyi bakıyor ilgileniyor diyebilirim. kendisi emekli öğretmen zaten. ayrıca şunu neden böyle yedirdin içirdin deyip hesap sorar gibi konuşmaz. ama gıda konusunda çok titizlenir hafta sonları kayınpederimle beraber en azından torunlarına kadar erzak almak için yakın köylere giderler. onu da siz bilmiyorsunuz havalarında değil kızım doktorlar organik besleyin çocukları diyor biz de gezerken bunları gördük aldık der. ama ben bilirim ki özellikle çocuklar için gidilmiştir.

bizimkilerin de durumu çok iyi. devamlı o baktığı için kızımın eksiğini gediğini benden iyi takip eder. gider alır ben de ihtiyaçtan değil özendiğim şeyleri alırım.

allah onlardan razı olsun.

sizin kayınvalideniz herhalde cimri. size özel gibi de gelmedi bana. demek huyu böyle. napacaksın arkadaşım iyi ki birlikte yaşamak ya da her gün görüşmek zorunda değilsiniz. bence he he deyip geç. he he de deme hatta. susmakda bazen çok şey anlatır. o ne derse desin senin mantığına uymuyorsa bildiğini yap geç. :71:

burda babanne ve kayınvalide modellerini gördükçe inanın şaşıp şaşıp kalıyorum.
benim kızıma doğduğundan beri babannesi bakıyor. gözüm kapalı emanet ediyorum benden çok daha iyi bakıyor ilgileniyor diyebilirim. kendisi emekli öğretmen zaten. ayrıca şunu neden böyle yedirdin içirdin deyip hesap sorar gibi konuşmaz. ama gıda konusunda çok titizlenir hafta sonları kayınpederimle beraber en azından torunlarına kadar erzak almak için yakın köylere giderler. onu da siz bilmiyorsunuz havalarında değil kızım doktorlar organik besleyin çocukları diyor biz de gezerken bunları gördük aldık der. ama ben bilirim ki özellikle çocuklar için gidilmiştir.

bizimkilerin de durumu çok iyi. devamlı o baktığı için kızımın eksiğini gediğini benden iyi takip eder. gider alır ben de ihtiyaçtan değil özendiğim şeyleri alırım.

allah onlardan razı olsun.

sizin kayınvalideniz herhalde cimri. size özel gibi de gelmedi bana. demek huyu böyle. napacaksın arkadaşım iyi ki birlikte yaşamak ya da her gün görüşmek zorunda değilsiniz. bence he he deyip geç. he he de deme hatta. susmakda bazen çok şey anlatır. o ne derse desin senin mantığına uymuyorsa bildiğini yap geç. :71:

kendini bilen insanin hali baska iste... sen sansliymissin canim dengeli insanlara denk gelmek zor bir sey.. halbuki kendi öz ve öz torunu.. hadi gelini bosver ama insan cocuga bi ayri gözle bakar ya :50::50::50:

kendini bilen insanin hali baska iste... sen sansliymissin canim dengeli insanlara denk gelmek zor bir sey.. halbuki kendi öz ve öz torunu.. hadi gelini bosver ama insan cocuga bi ayri gözle bakar ya :50::50::50:

gerçekten kendini bilen insanın hali başka. gelininn yediği lokmaları sayanlar varmış yaa ben burda okuyorum çok üzülüyorum. kayınvalidem sadece oğlu torunları için değil biz gelinleri için de sevdiğimiz şeyleri hep evinde bulundurur sağolsun.umudumyok leblebi sever der mesela bir kavonoz leblebi hep o evde benim için hazır bulunur. eltimin biri çikolata sever onun çikolatası bulunur, diğeri kek sever her zaman gittiğinde keki hazırdır. ama kıymet de bilmek gerek. biz iki elti kayınvalidemi hayranlıkla izler, gıpta ederiz. bir eltim her şeyini kabahat eder. bu bozuk der, deterjan kokuyor der, der de der:) ama kayınvalidem cevap bile vermez. yine hazır bulundurur. hem kötüler eltim hem afiyetle yer. çok ilginç yaa:52:

Back
X