• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide sorunsalı

Suç kimde

• Kayınvalide

• Gelin

• Oğul

• Kayınpeder

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Karabiberim123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2017
2.847
3.212
133
Nerden başlasam bilemedim. Eşimle 2 yıllık evliyiz. Sevgili kayınvalidem ile pek anlaştığımız söylenemez ama kavgamızda olmamıstır. Hep idare ederiz alttan alırız iğneleyici laflarına, dan dan diye konuşmasına hep susmusuzdur. En son yaşanan sıkıntımız ise, hamileyim 5 aylık. Kayınvalidemle kayınpeder bebek odasını biz alalım dediler. Ama ne zaman kafası bir seye atsa. Almıyoruz vazgeçtik. En basiti kurban kesemedik diye bize kızmış, beni kızdırdınız kurban kesmediniz. Biz bebek odası almaktan vazgeçtik. Birde hamile haberi verirsek annen halı alsın bende mikrodalga alıcam demişti. İşte kızınca almıyoruz diyor. Hayır kendin ne alacaksan al annemi niye karıstırıyorsun orası da ayrı konu ya neyse. Annecim de aldı yazık halımızı. Geçen aradı beni kayınvalidem. 1 hafta orda kalmıştım. Kayınpederim de cok iyidir bu arada ilgilidir hamileyim diye daha bi üstüme düştü. Bende baba cok ilgili demiştim telefonda. Sonra içine yer etti sanırım tekrar aradı beni. Sen hep kayınpederini övüyorsun. Ben iyi değilmiyim beni hiç övmüyorsun dedi. Bende sende iyisin ikinizde iyisiniz dedim. Ne diyim.ama baban daha iyi demi dedi. Sonra konu yine bebek odasına geldi. Bende anne alınıyorum. Almaktan vazgeçtik deyip duruyorsun. İstemiyorsan alma ama anma bari dedim. Sonucta o senin torunun her kızdığında böyle almam demek ayıp oluyor dedim. İşte bu sebepten 20 gündür beni aramıyor. Bende aramadım. Oğlu bir kaç kere aradı acmıyormus telefonları. Kayınpeder ile görüştüm hasta oldu annen ilaç alıyor uyuyamıyor gelin diyor. Eşim benim telefonlarımı açmayan anneye gitmem diyor. Birde hep kayınpederime işine geldiği gibi anlatıyor olayları. Daha detay var ama uzatmak istemiyorum. Çoğu şeyi baba duymadım Benin haberim yok dedi. Her neyse eşime yine de ısrar ettim gidelim diye. Ama oda cok kızmış telefonları acmamasına. Benim anneme de demiş beni niye arıyor çıkıp gelsinler. Birsey de demedim aman aman ama kendi kendine küstü işte. Şimdi babayı arayıp desem mi annesi telefonlarını açmıyor diye gelmek istemiyor Oğlun. Çünkü bugünden ötürü illaki gelin demişti baba. Aramasam beni mi suçlarlar. Ya millet ne sıkıntılar yaşıyor bunlar konu bile değil farkındayım. Neden büyütülür büyür. Buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim

yahu beni bile deli etti bu tavırları. Eşini ikna et git ama tekrar edecektir bu hareketleri, oyüzden gidersen de mutlaka konuş bence böyle davranmaya devam etmesin zaten hamilesin. Gerekirse eşin konuşsun böyle yapma diye. Doğru düzgün yaşamak neden işlerine gelmiyo bazı annelerinde böyle fesatlık peşindeler ki..

10 tane evim olsa alacağı o bir oda takımını birinden birine koymazdım, altı üstü 2-3bin liralık mobilya, neyin havası bu.
Getirip eve koysa küsünce geri ister bu sefer de.
Bir de alakasız ama dikkatimi çekti,babayı aradım, anneyi aradım..bu şekilde mi hitap ediyorsunuz

Sen hep kayınpederini övüyorsun. Ben iyi değilmiyim beni hiç övmüyorsun dedi. Bende sende iyisin ikinizde iyisiniz dedim. Ne diyim.ama baban daha iyi demi dedi.
Kayınvalidem demesen ,3-5 yaşında çocuk zannedecegim. .bu nasıl bir diyalog yahu :)

Tavrında sıkıntı yok ,almayacaksa almasın ,ne habire bununla tehdit ediyor ? Olgun bir insan gibi davranmıyor .boşver arada köprü olmana gerek yok . Hamile halinle kayınvalide mi pışpışlayacaksin bide ? Anne oğul halletsinler sorunlarını ..

Evet ara şöyle bence kaynanalar hep fena Allah sabır versin .ben olsam Konu açılınca da siz zahmet etmeyin almayın bişey biz hallederiz hiç yük olmayalım size derdim ben olsam durumum olmasa da onlara aldırmazdim. bugün bunu diyen bişeyyarın şimdiben bunu aldım diye başa da kakar .çocuk oynatıyor sanki bu ne ya rezillik alacağım almiyacagim hamile kadını uzuyorlar ne anlayissizmis boş verin hiç takmayin kafaniza
Eşin gitmek istemiyorsa boş ver seninde canına minnet gitme napacaksin o kadının çocukluğunu mu çekeceksin .

almazsa almasın bu böyle çocuk gibi tehdit ediyor. küsüyor.alın siz bebek odasını beklemeyin onu. kadının napcağı belli olmaz .yarın bi gün alırsa ben aldım diye de lafını yapar. eşiniz halletsin siz karışmayın.takmayın bi de bunları hamile halinizle bebeğinizi düşünün Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Ben sizin yerinizde olsam eşinizi öne sürmem.
Şuan kv küstüm oynamıyorum modunda. Üstüne düşmezseniz kendi kendine normale dönecektir.
Oğlunun telefonunu açmayıp sizin annenize gelsinler demesi de ortalık karıştırmaktan, olayı büyütmekten mağdur rolü yapmaktan başka bir şey değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayınvalideniz çocuk gibi resmen herşeyden nem kapıyor belliki. Bence hiç kayınvalidenizin ipiyle kuyuya inmeyin inilmez gibi zira,aldığınıda ileride küsünce başınıza kakar böylesi.Bebek odası işinizi kendiniz halledin bi güzelde gidin anlatın kayınvalidenize.Kendimce olsa bırak gitmeyi kendi kapımdan adım attırmam dalga geçer gibi çocuk çocum hareketler.Sağlıklı doğumlar dilerim.

Yani ille gidilecekse siz gidin,hakikatten devede kulak ama naparsiniz bazilari ne kadar yaş alsada cocuk ruhlu oluyor..
Düşündüm kendim gitmeyi. Ama kayınpeder evde olursa giderim belki oda görsün ki sonra işine geldiği gibi anlatmasın.
Kendi haline birakin kayinvalideyi.ilgilenmeyi ustune dusmeyi birakirsaniz bu sacma davranislarindan vazgececektir.siz ustune dustukce kendini bi halt sanip devam edecek yaptiklarina cunku.
Eşimde aynısını düşünüyor. Ama her seferinde böyle yapıyor. Yok uyuyamıyorum sizin yüzünüzden ağlıyorum diyor. Suçlu psikolojisine sokuyor insanı. Yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali nasıl davranacagımızı şaşırdık.
yahu beni bile deli etti bu tavırları. Eşini ikna et git ama tekrar edecektir bu hareketleri, oyüzden gidersen de mutlaka konuş bence böyle davranmaya devam etmesin zaten hamilesin. Gerekirse eşin konuşsun böyle yapma diye. Doğru düzgün yaşamak neden işlerine gelmiyo bazı annelerinde böyle fesatlık peşindeler ki..
İnanın küçük bir ayrıntı anlattım sadece. Sürekli pohpohlanmak isteyen bir kadın.

10 tane evim olsa alacağı o bir oda takımını birinden birine koymazdım, altı üstü 2-3bin liralık mobilya, neyin havası bu.
Getirip eve koysa küsünce geri ister bu sefer de.
Bir de alakasız ama dikkatimi çekti,babayı aradım, anneyi aradım..bu şekilde mi hitap ediyorsunuz
Zaten eşimde bende istemiyorum almasınlar. Yok öyle hitap değilde burda nasıl anlaşılır olacaksa öyle yazmak istedim. Hep baba ve anne derim

Kayınvalidem demesen ,3-5 yaşında çocuk zannedecegim. .bu nasıl bir diyalog yahu :)

Tavrında sıkıntı yok ,almayacaksa almasın ,ne habire bununla tehdit ediyor ? Olgun bir insan gibi davranmıyor .boşver arada köprü olmana gerek yok . Hamile halinle kayınvalide mi pışpışlayacaksin bide ? Anne oğul halletsinler sorunlarını ..
Birde benim psikolojimi anlasa. Ne zorluklarla hamile kaldım biliyor. Kendini her zaman haklı çıkarıyor. O zaman sizde beni üzmeyin diyor. Birde cocuk bakacaktı Allah korusun.
Evet ara şöyle bence kaynanalar hep fena Allah sabır versin .ben olsam Konu açılınca da siz zahmet etmeyin almayın bişey biz hallederiz hiç yük olmayalım size derdim ben olsam durumum olmasa da onlara aldırmazdim. bugün bunu diyen bişeyyarın şimdiben bunu aldım diye başa da kakar .çocuk oynatıyor sanki bu ne ya rezillik alacağım almiyacagim hamile kadını uzuyorlar ne anlayissizmis boş verin hiç takmayin kafaniza
Eşin gitmek istemiyorsa boş ver seninde canına minnet gitme napacaksin o kadının çocukluğunu mu çekeceksin .
Eşim zaten dedi alsa da sürekli bir sey oldugunda kafamıza kalkar. Aldım ettim beni üzüyorsunuz diye. Çevresinde bir tane insan bırakmadı böyle bencilliği yüzünden.

Birsey alsa da zaten kizinca geri alir takilmayin kendi haline birakin.
Yapar beklerim :)

zorluklarla hamile kaldım biliyor. Kendini her zaman haklı çıkarıyor. O zaman sizde beni üzmeyin diyor. Birde cocuk bakacaktı Allah korusun.
Aman , bakmasın ; bakıcılar ,kresler bunun için var . Ne o öyle küçük çocuk gibi tripler ? Sen de madem zor hamile kaldın ,neden uzak durmuyorsun bu kadından ? Ben hamileyken kaşımın üstündeki gözüm için bile ağlıyordum. Herşey batıyorDu çünkü hiç bana göre birşey değildi hamilelik .birde senin gibi kayınvalidem olsa ,alır başımı giderdim bilmediğim yollardan :)

O nasıl kadın ya, kaprisler ve tripler kraliçesi... Ben olsam hiç de umursamam, kalbini kazanmak için uğraşmam, kendi kendine takılsın tripleriyle. Çocuk gibi bir alacağım bir almayacağım demeler, sanki alacaklarına muhtaçsınız da, bunları koz olarak kullanıyorlar. Bebek odasını kendiniz alın. Daha almadan bu kadar lafını eden insanlar, aldıktan sonra da yaptıklarını sürekli söylerler, sizi bunaltırlar. Kaç kere telefon etmişsiniz, ortada bir mevzu bile yokken, gidip ayaklarına kapanmanızı istiyor herhalde. Bu kadar tavize gerek yok. İlla ki birileri nazını çekecekse, kocası ve oğlu çekebilir. Siz uzak durun.

Ayy sinir oldum yaaa. hiç muhattap olmayın ne arayın ne gidin. o hatasını anlayıp sizi arasın. görüştüğünüz zamanda mutlaka yüzüne vurun ne kadar ayıp ettiğini. zaten telefonda oda takımı mevzusunu söylemişsiniz geyet de iyi yapmışsınız. yüzlerine vurmak lazım. ne terbiyesizliktir yahu yok alıcam almıcam sanki yalvaran var. çocuk zekalı belli

Back