kayınvalidemi hiç mi hiç sevmiyorum hatta artık nefret derecesindeyim
kendine sorsan süper bir kayınvalide. Hiç karışmaz, gelinleri idare eder...vs vs
Geçen hafta 19 mayısın pazartesiye denk gelmesi ve 3 günlük bir tatilin olmasını fırsat bilip kendi annemlere ziyarete gittik (2 aydır gitmiyorduk 2 saatlik mesafede) Neyse eşim bunu annesinden gizlemiş söylememiş gittiğimizi. Olacak ya beni de kaynım aradı hal hatır sormaya bende annemlerdeyiz dedim. Eşim hemen sus niye söyledin falan diye kızdı ama söylemiş bulundum bir kere. Sonra eşimin surat beş karış annemde şaşırdı. Hemen odaya çağırdım eşimi neden gizliyorsun sen canım kötü bi şey mi yapıyoruz dedim. Beni geçiştirdi
Dünde eşim yine annesiyle konuşmak için diğer odaya geçti. Bende merak ettim ne konuşuyor diye gittim kapıyı dinledim. Hoş değil ama ben hep annemle eşimin yanında konuşuyorum o hep farklı odaya geçiyor. Eşimin teyzesinin oğlu evlenecek ondan bahsediyorlar. Kayınvalidem gelinin aynı evde oturacağını bi yatak odası aldıklarını falan anlatıyor eşimde öyle şey mi olur herkesin kendi evi olması lazım ev ev üstüne olmaz dedi. Annesi hemen ordan biz yaptıkta ne oldu şimdi kıymet veripte halimizi hatrımızı soran mı var dedi. Eşimde senin yaptıklarının bana bi faydası mı var yanında yaptıklarından faydalananlar sorsun halini hatrını dedi. Öylece kapattı.
sonra içeriye geldi 'kırk defa diyorum şu annemleri her gün yada gün aşırı ara diye kendi annenle her gün konuşuyorsun ama' dedi bana kızdı. Eşim sinirliydi epey hiç bir şey demedim ama benimde çok moralim bozuldu. Demek ki sürekli oğlunla böyle konuşuyor ki eşim benim yanımda annesiyle konuşamıyor. Eşim dün hep trip yaptı. Ben haftada bir kez ararım özel günlerde hep ararım ama bir gün olsun beni arayıp kızım halin hatrın nasıl demez, oğluyla konuşur bir kere gelinide ver konuşuyum demez hep benden bekler. Beni memnun edecek en ufak bir şey yapmadı yapmadığı gibi de huzurumu bozuyor.
Ne yapmalıyım kayınvalideye karşı nasıl davranmalıyım bilemiyorum
ne ister bu kayınvalideler ? ne beklerler gelinden