• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide ne ister?

Anladığım kadarı ile eşinde memnun değil bu durumdan ama annesi işte. Ona zaten gerekli açıklamayı yapmış, sana da bi şekilde sanki onunda istediği buymuş gibi lanse etmiş (ama aslında öyle değil). Benim düşüncem bu tabiiki:) bence azda olsa eşinin dediğini yapabilirsin tabii sen daha iyi bilirsin ve tanırsın ona göre de sınırını koy sonra dan işin boyutu değişmesin..:16:

Eşinin annenlere gittiğinizi neden sakladığını tam anlayamamıştım.
Şimdi anlaşıldı,onun annesi de uzaktaymış ve tatil olunca beklemiştir tabii.
2 saat uzaklık birşey değil,kendi annene bir pazar günü sabah gidip akşam dönülebilir.
3 gün tatil olunca kayınvalidene gitmeniz daha uygun olurdu sanki.
İçinden gelmiyordur birşey diyemem ama anne açısından bakınca,beklenir yani.
nisan başında gittik ama daha 16gün kaldık
zırt pırt o kadar yol gidilmez ki ama
sırf kıskançlıktan yapıyor

eşiniz sizin annenizi kaç günde bir arıyor acaba? ben de bunu çok merak ettim. ha her gün ya da gün aşırı arıyordur hata sizdedir yok ayda yılda bir arıyordur o zaman sizin yaptığınız gibi kendi annesini her gün ya da gün aşırı bir zahmet kendi arayacak.
eşim annemi pek aramaz daha çok annem arar
annem 2 güne bir arar halini hatrını sorar
annem benden ayırmaz eşimi ama onun annesi öyle değil
eşiniz sizin annenizi sürekli arıyormuymuş. valla iki tarafa eşit davranacaksın ama şu da var nerede rahat ediyorsan kim seni düşünüyor önemsiyorsa bunu duygusal bakmadan yani kendi ailem böyledir deyip gerçekleri görmezden gelip haksızlık yapmadan bir düşünmek lazım. Sonra nerede rahat ediyorsak oraya gitmeliyiz. kimi aradığımızda rahat oluyoruz kimi aradığımızda bizi sinirlendiriyor.
daha çok annem eşimi arar
bende hep ondan yakınıyorum benim annem seni oğlundan ayırmıyor arıyor hediyeler alıyor bir kere de senin annem beni arasın yada seninle konuştuktan sonra ver bi de gelinimle konuşayım desin diyorum eşime de ama yine suçlu ben oluyorum

Şimdi sen evli değilsin, anlamazsıııncılar gelmeden yazıp kaçacağım.

Bu sitede hep kötülenen kayınvalide olunca açıkcası düşünüyorum acaba gelinler ne kadar melek?

Yani kaynana dediğimiz varlık aslında burada laf yetiştiren henüz yavrusu evlenmemiş "erkek anneleri".
Kötü insanlar mısınız? Eminim ki hayır.

Bu konuda kayınvalideye iblis diyeni bile gördüm. Bence biraz empatiden uzak insanlarız. Hep karşıdan bekliyoruz ama karşı tarafı hiç anlamaya çalışmıyoruz. Şimdi siz gidip kendi annenizi 5 kere arayıp dünyalar kadar sevdiğiniz kocalarınızın annesini öylesine sırf aramış olmak için gönülsüz ses tonunuzla bir kere ararsanız karşı tarafın buna içerlenip atağa geçmesi kaçınılmaz. Sonuçta kendi annemiz bile diğer kardeşimizi azıcık fazla sevsin bozulup, tavır alıyoruz. Anlatılan kötü kaynanalar insan olarak da kötü olmuştur hep, gerisi karşısındakine göre şekil almıştır diye düşünüyorum ben. Sonuç itibariyle çoğunuz (belki evlenirken ben de) önyargılı evleniyosunuz evlenirken. Aman mesafemi koruyayım, aman yüz vermeyim haliyle batıyor her hareketleri...

Erkekler biz kadınlar kadar takılmıyolar belki dillendirseler bizim melek sandığımız kendi annelerimiz de onlara göre kaynanadır:24:

Umarım ilerde kızım olur kayınvalide olup böyle öcüymüşüm gibi konuşulmasını istemem açıkcası.

Lafın özü: Empati.

Son düzenleme:
Şimdi sen evli değilsin, anlamazsıııncılar gelmeden yazıp kaçacağım.

Bu sitede hep kötülenen kayınvalide olunca açıkcası düşünüyorum acaba gelinler ne kadar melek?

Yani kaynana dediğimiz varlık aslında burada laf yetiştiren henüz yavrusu evlenmemiş "erkek anneleri".
Kötü insanlar mısınız? Eminim ki hayır.

Bu konuda kayınvalideye iblis diyeni bile gördüm. Bence biraz empatiden uzak insanlarız. Hep karşıdan bekliyoruz ama karşı tarafı hiç anlamaya çalışmıyoruz. Şimdi siz gidip kendi annenizi 5 kere arayıp dünyalar kadar sevdiğiniz kocalarınızın annesini öylesine sırf aramış olmak için gönülsüz ses tonunuzla bir kere ararsanız karşı tarafın buna içerlenip atağa geçmesi kaçınılmaz. Sonuçta kendi annemiz bile diğer kardeşimizi azıcık fazla sevsin bozulup, tavır alıyoruz. Anlatılan kötü kaynanalar insan olarak da kötü olmuştur hep, gerisi karşısındakine göre şekil almıştır diye düşünüyorum ben. Sonuç itibariyle çoğunuz (belki evlenirken ben de) önyargılı evleniyosunuz evlenirken. Aman mesafemi koruyayım, aman yüz vermeyim haliyle batıyor her hareketleri...

Erkekler biz kadınlar kadar takılmıyolar belki dillendirseler bizim melek sandığımız kendi annelerimiz de onlara göre kaynanadır:24:

Umarım ilerde kızım olur kayınvalide olup böyle öcüymüşüm gibi konuşulmasını istemem açıkcası.

Lafın özü: Empati.

kesinlikle katılıyorum sana empati yapılmalı. onun annesi anne senin annen ağaç değil sonuçta eşin aramıyorsa anneni sen de onunkini arama hatta kayınvalidene veryansın et olaki bir laf söylerse sana oğlun benim annemi aramıyor ühühühü diye

sağır,dilsiz saf bir gelin ister.. ne isticek. gütmesi lazım koyunu

Kayinvalide siteminde hakli. 1000 km uzakta oturup, bir de aranilmayinca, ya da haftada bir araninca kendini umursanmamis, unutulmus hissediyor.
Ben olsam ben de sitem ederim.
Kotu kayinvalide denince benim aklima fitne fesatlik sokan, iftira atan, gelininin siddet gormesi icin oglunu kiskirtan bir insan gelir. Yoksa burdaki kayinvalide gayet insancil bir sikayette bulunmus. Abartmaya gerek yok. Kayinvalidenizin istedigi sey gayet acik. Gun asiri ararsaniz eliniz asinmaz herhalde.:ssz:

Bence herkes beklentilerini minimum seviyede tutsa sorun yaşanmaz. Siz k.validem beni memnun edecek bir şey yapmadı diye serzeniştesiniz o da arayıp sormuyorsunuz diye serzenişte bulunuyor.

kayınvalidemi hiç mi hiç sevmiyorum hatta artık nefret derecesindeyim :47: kendine sorsan süper bir kayınvalide. Hiç karışmaz, gelinleri idare eder...vs vs

Geçen hafta 19 mayısın pazartesiye denk gelmesi ve 3 günlük bir tatilin olmasını fırsat bilip kendi annemlere ziyarete gittik (2 aydır gitmiyorduk 2 saatlik mesafede) Neyse eşim bunu annesinden gizlemiş söylememiş gittiğimizi. Olacak ya beni de kaynım aradı hal hatır sormaya bende annemlerdeyiz dedim. Eşim hemen sus niye söyledin falan diye kızdı ama söylemiş bulundum bir kere. Sonra eşimin surat beş karış annemde şaşırdı. Hemen odaya çağırdım eşimi neden gizliyorsun sen canım kötü bi şey mi yapıyoruz dedim. Beni geçiştirdi

Dünde eşim yine annesiyle konuşmak için diğer odaya geçti. Bende merak ettim ne konuşuyor diye gittim kapıyı dinledim. Hoş değil ama ben hep annemle eşimin yanında konuşuyorum o hep farklı odaya geçiyor. Eşimin teyzesinin oğlu evlenecek ondan bahsediyorlar. Kayınvalidem gelinin aynı evde oturacağını bi yatak odası aldıklarını falan anlatıyor eşimde öyle şey mi olur herkesin kendi evi olması lazım ev ev üstüne olmaz dedi. Annesi hemen ordan biz yaptıkta ne oldu şimdi kıymet veripte halimizi hatrımızı soran mı var dedi. Eşimde senin yaptıklarının bana bi faydası mı var yanında yaptıklarından faydalananlar sorsun halini hatrını dedi. Öylece kapattı.

sonra içeriye geldi 'kırk defa diyorum şu annemleri her gün yada gün aşırı ara diye kendi annenle her gün konuşuyorsun ama' dedi bana kızdı. Eşim sinirliydi epey hiç bir şey demedim ama benimde çok moralim bozuldu. Demek ki sürekli oğlunla böyle konuşuyor ki eşim benim yanımda annesiyle konuşamıyor. Eşim dün hep trip yaptı. Ben haftada bir kez ararım özel günlerde hep ararım ama bir gün olsun beni arayıp kızım halin hatrın nasıl demez, oğluyla konuşur bir kere gelinide ver konuşuyum demez hep benden bekler. Beni memnun edecek en ufak bir şey yapmadı yapmadığı gibi de huzurumu bozuyor.

Ne yapmalıyım kayınvalideye karşı nasıl davranmalıyım bilemiyorum :27: ne ister bu kayınvalideler ? ne beklerler gelinden

şöyle söyleyeyim canım kv ler sürekli onlarda yemek yenmesini hafta sonları onlarda geçirlmesini kendi annenle ayda bir kendisiyle hergün gezmeye pazara çarşıya gidilmesini son sözün onlarda olmasını vs vs vs yazarken bile sinirlerim bozuluyo

kayınvalidemi hiç mi hiç sevmiyorum hatta artık nefret derecesindeyim :47: kendine sorsan süper bir kayınvalide. Hiç karışmaz, gelinleri idare eder...vs vs

Geçen hafta 19 mayısın pazartesiye denk gelmesi ve 3 günlük bir tatilin olmasını fırsat bilip kendi annemlere ziyarete gittik (2 aydır gitmiyorduk 2 saatlik mesafede) Neyse eşim bunu annesinden gizlemiş söylememiş gittiğimizi. Olacak ya beni de kaynım aradı hal hatır sormaya bende annemlerdeyiz dedim. Eşim hemen sus niye söyledin falan diye kızdı ama söylemiş bulundum bir kere. Sonra eşimin surat beş karış annemde şaşırdı. Hemen odaya çağırdım eşimi neden gizliyorsun sen canım kötü bi şey mi yapıyoruz dedim. Beni geçiştirdi

Dünde eşim yine annesiyle konuşmak için diğer odaya geçti. Bende merak ettim ne konuşuyor diye gittim kapıyı dinledim. Hoş değil ama ben hep annemle eşimin yanında konuşuyorum o hep farklı odaya geçiyor. Eşimin teyzesinin oğlu evlenecek ondan bahsediyorlar. Kayınvalidem gelinin aynı evde oturacağını bi yatak odası aldıklarını falan anlatıyor eşimde öyle şey mi olur herkesin kendi evi olması lazım ev ev üstüne olmaz dedi. Annesi hemen ordan biz yaptıkta ne oldu şimdi kıymet veripte halimizi hatrımızı soran mı var dedi. Eşimde senin yaptıklarının bana bi faydası mı var yanında yaptıklarından faydalananlar sorsun halini hatrını dedi. Öylece kapattı.

sonra içeriye geldi 'kırk defa diyorum şu annemleri her gün yada gün aşırı ara diye kendi annenle her gün konuşuyorsun ama' dedi bana kızdı. Eşim sinirliydi epey hiç bir şey demedim ama benimde çok moralim bozuldu. Demek ki sürekli oğlunla böyle konuşuyor ki eşim benim yanımda annesiyle konuşamıyor. Eşim dün hep trip yaptı. Ben haftada bir kez ararım özel günlerde hep ararım ama bir gün olsun beni arayıp kızım halin hatrın nasıl demez, oğluyla konuşur bir kere gelinide ver konuşuyum demez hep benden bekler. Beni memnun edecek en ufak bir şey yapmadı yapmadığı gibi de huzurumu bozuyor.

Ne yapmalıyım kayınvalideye karşı nasıl davranmalıyım bilemiyorum :27: ne ister bu kayınvalideler ? ne beklerler gelinden

hiçbişey yapma uzak dur aynen devam bu kv deler ele hava atmak için gelinim geldi şöyle evimi temizledi böyle bilmem ne yaptı. tek dertleri kıskanmak oğullarınadan kıskanmak kendi kocaları ilgisisz alakasız biz muhabbetliyiz falan çatlıyolar ya. anlamıyorum sevmiyorum ve uzağım iki kelime ama kv soğuksun evet soğuğum hepde öyle kalacağım sen kendini yırtsanda. benimde eşimi bigün fena doldurmuş ben yokken aramış geldim eşimle sakin sakin konuştum uzun ve ayrıntılı ve ben kazandım.dende öyle yap anlat konuş erkekler kadınlar gibi zeki deyildir olaylara düz bakarlar anlatınca hım olabilir falan huzurunu bozdurma ve mesafeni koru aman kaynana bizde el kızıyız dimi.........:47:

şöyle söyleyeyim canım kv ler sürekli onlarda yemek yenmesini hafta sonları onlarda geçirlmesini kendi annenle ayda bir kendisiyle hergün gezmeye pazara çarşıya gidilmesini son sözün onlarda olmasını vs vs vs yazarken bile sinirlerim bozuluyo

benimki avcunu yalar ancakkkkkkkkkkk

Bunlara yaranilmaz kızlar onune kirmizi hali da serseniz agzinizla. Kusta tutsaniz yok yok asla yaranilmazz olan yine bize olur gencligimizi yediler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öncelikle merhaba arkadaşlar
Ben size çok iyi (!) bir kv anlatayım dinleyin. Kv, 65 üzeri bir hatun. Dünya tatlısı, sohbet sever, komşuları bayılır ve babasının maddi durumu geçmişte iyi olduğu için İstanbulun müstesna bir semtinde büyümüş hanım.

Ben onüç yaşından beri sabahtan akşama okula gidip sonra sabaha kadar çalıştım. Hayat ve şartlar işte. Her türlü insanı olayı, en az bir erkek kadar bilirim.
Neyse, eşimle evlendik bu kv hep iyiydi sonra bi garip oldu. Kp'nin ölümcül bir hastalığa yakalandığını duyar duymaz kv'de kalmaya başladık evimiz olmasına rağmen. Kv gerçekte arap kökenli ve iğrenç derecede pis. Öyle ki regl kanlı çamaşırın basıldığı çamaşır suyunu alıp saklar ve kullanır, tuvalete girerler on kerede bir kere sifon çekilir. Yemekler iğrenç ama pintilikten. Eve 5000 tl girip de param yok diye ağlanır. Ben çalışıp çalışıp bunlara erzak aldım kaç kez hem de en iyilerden, yük olmadım asla lakin şiddetli idrar yolu enfeksiyonu olduğumda kv 2 tl'lik ilacı almadı, eşim işini kaybetmişti sigortası yoktu. Doktor için para vermedi kan ettim tuvalete. En son kp verdi gittik. Dr. Şaştı kaldı. Nasıl geldiniz bu hale dedi böbrek yolları iltihabı olmuşsunuz bu genelde umumi wc'den geçer dedi. Eşim anladı utandı benden.
İki ay öyle gezdim...
Evlendiğimizden beri doğuma on gün kalana kadar çalıştım eve ben baktım bir çorba yollayan arayan olmadı. Oğullarına ben baktım ben savundum babam iş buldu daha hala yaranmış değilim.
Görümcem çok çirkin otuzlu yaşlarda torpille işe girmiş kendini bir şey sanan ve sarışın renkli gözlü ve yabancı koca arayan, yükseklerde uçan abisini ve beni durmadan aşağılayan o yetmezmiş gibi zengin akrabalarla iyi ilişkiler kurup, bizim düşkünlüğümüzü anlatarak bizi rezil eden ve küçümseyen bir kız. .annesine üç kuruş para veriyor diye ağıza alınmaz hakaretler ediyor acıyorum kv'ye bazen. Baba tarafı kızı büyüttüğü için annesine çok düşman. Zaten yurtdışına gitmeye can atıyor kv umrunda değil.
Ama kv benim ona onca iyi yaklaşmama rağmen çok kalbimi kırıyor. Benzeticem bir gün onu çünkü benim yerimde kim olsa hakkaten yapar.
Size bir hafta öncesinden iki olay. Bebeğimle ilgili üstelik.
Eşimin bir akrabasının evinde kalıyorduk. Kızıma muhallebi yapıyordum. Biz dört kuşaktır ki, anneannemler saray kökenliler, pirinç ununu soğuk süte ekledikten sonra hiç topak kalmaması için elimizle ezeriz. Çok titiz insanlarız ayrıca.
Kv beni gördü: " napıyorsun sen, elle karıştırılır mı bu ikinci, sıcak sütte topak olur, soğuk sütte değil dedi ama nasıl nalet...
Ben de dedim ki, "anneciğim biz dört kuşaktır aynı pişiririz. Ben annem, a.annem ve büyükannemden böyle gördüm."

"Öyle görebilirsin, biz de gördük kv'mizden ne gördüysek onu yaptık." Dedi.

Ben aynı cümleyi yeniledim.

Bu kez ölmüş anneannem ve büyükanneme kadar laf etti pis pasaklı kadın.

"Tabii herkes aynı yerde doğmuyor, yetişmiyor, herkesin yetişmesi başka, terbiyesi başka"

Ümüğünü sıkacaktım karının. Paşa torunu subay kızı lan onlar onlardan kalacak evde oturacak oğlun belki sen de. Benim ekmeğime muhtaç olduğun gün gel yine konuşalım diyecektim de,sustum.

Bu kez, ben bebeğe böyle mi muhallebi yapıyorum hiç mi görmedin dedi

Bende, anne ben karışıyor muyum bebek sendeyken,
Sen sende bildiğin gibi yap, ben bendeyken bildiğim gibi yapayım dedim.

Kaldı ki ben çocuk gelişimi mezunu okul öncesi öğretmenliği okuyorum...

Ikincisi de bebeğin yağlı biberonu idi elimden nasıl çekti. Deterjanla yıkanmazmış, benim döktüğüm deterjanla zaten on parça bulaşık yıkanırmış. Kaynat biberonu geçer diyor. Ben de o görmeden adamakıllı yıkadım.

Kendi kızına diş geçiremiyor, manyaklığı bana.
Melek gibi annem var ki kadın kanser atlattı. Eşimle severler birbirlerini. Kv kendi pis arap adetlerini bıraktı anneme kadar laf etti.
Maddiyat için sustum...
Eşimin halası zaten oya başar'ın canlandırdığı kaynana modeli kilo aldım diye alay eder benimle. Rahmetli kp'de öyle.
Çok güzel yemek yaparım mevlidde 15 kilo pilav yaptım tek kazanda çok da güzel oldu üstelik mevlid-i şerifin hayrından sanırım.
Kadın utanmadan laf etti.
Çiğ kalmış çünkü lapa olmuş dedi.
Afedersin ama çiğ kalan şey lapa, lapa olan şey çiğ kalır mı?
Daha neler var...

Allah'tan eşim arada bir görünüyor da...

Boşanmak istiyorum artık

benim kayınvalidem 4 çocuklu 2 torunlu hala çalışan hayatı boyunca da tüm sülalesini sırtında taşımış 50 yaşında genç tatlı ama yorgun bir bayan..

sanırım benden -tek oğlunun eşinden- tek isteği diğer 3 kızı tarafından perişan edildikten sonra "az konuşmam" "onu yormamam" :)))

ben de öyle yapıyorum 3 kızım vardı 4 oldu yerine 3 kızım vardı bir de arkadaşım oldu demesi..

öyle de oldu.. asla çok samimi yüzgöz olmadık.. mesafeli ama dostaneyiz.. eşim de rahat ben de o da:)))))

Her zaman mesafeyi korumali yoksa kv gercekten boyut degistirebilir.
Uzuunnn yillar boyunca hep alttan aldim surekli aradim ama baktim ben ozen gosterdikce tam tersi oluyor vazgectim.
Bana gore formulu esiniz ne derse desin mesafe aksi taktirde daha cok uzerinize geliyor kv.
Ilk yillar esime anlatirdim cunku mesafeyi korumayip surekli gorustugum icin ama baktim ben zararli cikiyorum.
En iyisi belli zamanlarda aramak ve esinize anlatmamak.

Back
X