• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide ne ister?

ebyar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
2.754
3.348
133
kayınvalidemi hiç mi hiç sevmiyorum hatta artık nefret derecesindeyim :47: kendine sorsan süper bir kayınvalide. Hiç karışmaz, gelinleri idare eder...vs vs

Geçen hafta 19 mayısın pazartesiye denk gelmesi ve 3 günlük bir tatilin olmasını fırsat bilip kendi annemlere ziyarete gittik (2 aydır gitmiyorduk 2 saatlik mesafede) Neyse eşim bunu annesinden gizlemiş söylememiş gittiğimizi. Olacak ya beni de kaynım aradı hal hatır sormaya bende annemlerdeyiz dedim. Eşim hemen sus niye söyledin falan diye kızdı ama söylemiş bulundum bir kere. Sonra eşimin surat beş karış annemde şaşırdı. Hemen odaya çağırdım eşimi neden gizliyorsun sen canım kötü bi şey mi yapıyoruz dedim. Beni geçiştirdi

Dünde eşim yine annesiyle konuşmak için diğer odaya geçti. Bende merak ettim ne konuşuyor diye gittim kapıyı dinledim. Hoş değil ama ben hep annemle eşimin yanında konuşuyorum o hep farklı odaya geçiyor. Eşimin teyzesinin oğlu evlenecek ondan bahsediyorlar. Kayınvalidem gelinin aynı evde oturacağını bi yatak odası aldıklarını falan anlatıyor eşimde öyle şey mi olur herkesin kendi evi olması lazım ev ev üstüne olmaz dedi. Annesi hemen ordan biz yaptıkta ne oldu şimdi kıymet veripte halimizi hatrımızı soran mı var dedi. Eşimde senin yaptıklarının bana bi faydası mı var yanında yaptıklarından faydalananlar sorsun halini hatrını dedi. Öylece kapattı.

sonra içeriye geldi 'kırk defa diyorum şu annemleri her gün yada gün aşırı ara diye kendi annenle her gün konuşuyorsun ama' dedi bana kızdı. Eşim sinirliydi epey hiç bir şey demedim ama benimde çok moralim bozuldu. Demek ki sürekli oğlunla böyle konuşuyor ki eşim benim yanımda annesiyle konuşamıyor. Eşim dün hep trip yaptı. Ben haftada bir kez ararım özel günlerde hep ararım ama bir gün olsun beni arayıp kızım halin hatrın nasıl demez, oğluyla konuşur bir kere gelinide ver konuşuyum demez hep benden bekler. Beni memnun edecek en ufak bir şey yapmadı yapmadığı gibi de huzurumu bozuyor.

Ne yapmalıyım kayınvalideye karşı nasıl davranmalıyım bilemiyorum :27: ne ister bu kayınvalideler ? ne beklerler gelinden

Son düzenleme:
7/24 onunla olup hem oğlunu hem onu herşeyi yaparak mutlu etmeni ve artik gelin yani gelen olduğun için aileni unutmani onlari tek ve oz ailen kabul etmeni... Onlar için mutluluğun formülü bu:-))

o zaman ölelim daha iyi :1::1::1:

çok şey beklerler canımm ..
He de geç , oğluyla mutlu olmaya bak ..
Mesafeli davranmaktan yanayım ..
Konuşsun dursun,hayatına bakk ..

Bizim esinle çok nadirdir tartismalarimiz maşallah ama ne zaman tatil olur bizim kavgalar baslar. Çünkü benim KV istekleri az önce Dediklerim.ben annemlere gitmek için israr edince yada sık gidince "ama olmuyor xxx hep ben özverili davraniyorum sen hiç aileden gibi davranmiyorsun" muhabbetleri oluyor. Anneme gidip geç geldim mi adim kacak oluyor torunlarimi ozlettin oluyor. Özlemek de hangi arada oluyorsa artik... 1.5 aylik tatilin 1 ayi onda geciyor. Yani sözün ozuuuu memnun edemeyiz memnun olamayiz da :-)))

Bizim esinle çok nadirdir tartismalarimiz maşallah ama ne zaman tatil olur bizim kavgalar baslar. Çünkü benim KV istekleri az önce Dediklerim.ben annemlere gitmek için israr edince yada sık gidince "ama olmuyor xxx hep ben özverili davraniyorum sen hiç aileden gibi davranmiyorsun" muhabbetleri oluyor. Anneme gidip geç geldim mi adim kacak oluyor torunlarimi ozlettin oluyor. Özlemek de hangi arada oluyorsa artik... 1.5 aylik tatilin 1 ayi onda geciyor. Yani sözün ozuuuu memnun edemeyiz memnun olamayiz da :-)))
aynen öyle ama insanın sinirleri bozuluyor hiç arayası gidesi gelmiyor böyle yaptıkları için

Soruna karşılık ilk düşüncem, kayinvalide ne istemezki?
Sen mutlu olsan oğluyla kıskanır, huzurunuzu kaçırır, kötü olsan niye bunlar böyle, ben iyiliklerini isterim diye yine karışır. Huzurunuz kaçar.

Bence aranızı bozma. O sana kötü davranıyor diye huzurunu kaçırma. Yüzüne gül ama seni kırıyorlarsa mesafeni koy.

Ayy şimdiye kadar bu sorunu daha kimse çözememis, bizde çözemeyecemiz için, takma kafana ve huzurunuzu bozmasina izin verme :)

Neden kapı dinleme gereği duydunuz? onların konuştukları kadar sizinki de çirkin bir davranış hem başkaları aynı evde oturacaksa otursun ayrı eve çıkmaaya durumları yoktur belki. Siz kendi annenizi hergün ararken kaynananızı haftada bir aramak olsun diye arıyorsanız ki haftada bir aradığınıza göre de nadir gidiyorsunuz o yüzden serzenişte bulunmuş bir yerine koyun siz alınmaz mısınız. O sizi neden arasın ki büyükleri ararsan onlarda arar sorar, aramazsan aramazlar. Üstelik yakınsınız. İki saat mesafede olan annenize 2 aydır gitmediğinizi de inandırcı bulamadım anne bu alınır yahu. Hergün konuşan biri 2 aydır gitmiyor. Çok kaynanacı gözükmüş olabilirim ama büyütecek birşey yok eşinizin kızma nedeni annesine konuşacak malzeme çıkarmanızdan kaynaklanıyor. Ben haftada bir araak değil gidiyorum çalıştığım halde. 20 dk mesafede. Haftasonları da pazarlarını yapıyoruz götürüyoruz yaşlı insanlar sonuçta. Ben kaynanamdan neler gördüm istemedi, neler söyledi ama saygımı korudum eşim istemese de ben götürdüm. Birşeyde kaybetmedim tam tersine kazandım şimdi kızım der başka birşey demez. Biraz daha yakın olmaya çalışırsanız aradaki sorunlar çözülür sanırım.

Bence kaynanana firsat verme kocanada yazik arada birakma ... her gun ara madem onu istiyir esin hatta onun yaninda ara...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eşine de yazık,sürekli arada kalıyor,laf söz işiten oluyor demek ki.
Kayınvalideni haftada bir yerine 2-3 günde bir arasan en azından eşini memnun etmiş olursun.
Bunu kayınvaliden için değil eşin için yaptığını düşünürsen daha kolay olur:)

Neden kapı dinleme gereği duydunuz? onların konuştukları kadar sizinki de çirkin bir davranış hem başkaları aynı evde oturacaksa otursun ayrı eve çıkmaaya durumları yoktur belki. Siz kendi annenizi hergün ararken kaynananızı haftada bir aramak olsun diye arıyorsanız ki haftada bir aradığınıza göre de nadir gidiyorsunuz o yüzden serzenişte bulunmuş bir yerine koyun siz alınmaz mısınız. O sizi neden arasın ki büyükleri ararsan onlarda arar sorar, aramazsan aramazlar. Üstelik yakınsınız. İki saat mesafede olan annenize 2 aydır gitmediğinizi de inandırcı bulamadım anne bu alınır yahu. Hergün konuşan biri 2 aydır gitmiyor. Çok kaynanacı gözükmüş olabilirim ama büyütecek birşey yok eşinizin kızma nedeni annesine konuşacak malzeme çıkarmanızdan kaynaklanıyor. Ben haftada bir araak değil gidiyorum çalıştığım halde. 20 dk mesafede. Haftasonları da pazarlarını yapıyoruz götürüyoruz yaşlı insanlar sonuçta. Ben kaynanamdan neler gördüm istemedi, neler söyledi ama saygımı korudum eşim istemese de ben götürdüm. Birşeyde kaybetmedim tam tersine kazandım şimdi kızım der başka birşey demez. Biraz daha yakın olmaya çalışırsanız aradaki sorunlar çözülür sanırım.

Başkası tabi ki beni ilgilendirmez zaten ben değil ana oğul konuşuyorlardı siz tam anlayamamışınız. Kayınvalidem 1000km uzaklıkta haliyle sık sık ziyaret edemiyoruz ayrıca neden 2 aydir gitmedigime inanmadiniz onu da anlamis değilim yalan borcum mu var size. Kendisi her firsatta gelin kizin yerini tutmaz diyor benim de onu kendi annemin yerine koyamamam normal değil mi? Bende saygida kusur etmiyorum sevmiyorum ama saygısizlikta yapmyrm

Son düzenleme:
Başkası tabi ki beni ilgilendirmez zaten ben değil ana oğul konuşuyorlardı siz tam anlayamamışınız. Kayınvalidem 1000km uzaklıkta haliyle sık sık ziyaret edemiyoruz ayrıca neden 2 aydir gitmedigime inanmadiniz onu da anlamis değilim yalan borcum mu var size. Kendisi her firsatta gelin kizin yerini tutmaz diyor benim de onu kendi annemin yerine koyamamam normal değil mi? Bende saygida kusur etmiyorum sevmiyorum ama saygısizlikta yapmyrm

Eşinin annenlere gittiğinizi neden sakladığını tam anlayamamıştım.
Şimdi anlaşıldı,onun annesi de uzaktaymış ve tatil olunca beklemiştir tabii.
2 saat uzaklık birşey değil,kendi annene bir pazar günü sabah gidip akşam dönülebilir.
3 gün tatil olunca kayınvalidene gitmeniz daha uygun olurdu sanki.
İçinden gelmiyordur birşey diyemem ama anne açısından bakınca,beklenir yani.

eşiniz sizin annenizi kaç günde bir arıyor acaba? ben de bunu çok merak ettim. ha her gün ya da gün aşırı arıyordur hata sizdedir yok ayda yılda bir arıyordur o zaman sizin yaptığınız gibi kendi annesini her gün ya da gün aşırı bir zahmet kendi arayacak.

kayınvalidemi hiç mi hiç sevmiyorum hatta artık nefret derecesindeyim :47: kendine sorsan süper bir kayınvalide. Hiç karışmaz, gelinleri idare eder...vs vs

Geçen hafta 19 mayısın pazartesiye denk gelmesi ve 3 günlük bir tatilin olmasını fırsat bilip kendi annemlere ziyarete gittik (2 aydır gitmiyorduk 2 saatlik mesafede) Neyse eşim bunu annesinden gizlemiş söylememiş gittiğimizi. Olacak ya beni de kaynım aradı hal hatır sormaya bende annemlerdeyiz dedim. Eşim hemen sus niye söyledin falan diye kızdı ama söylemiş bulundum bir kere. Sonra eşimin surat beş karış annemde şaşırdı. Hemen odaya çağırdım eşimi neden gizliyorsun sen canım kötü bi şey mi yapıyoruz dedim. Beni geçiştirdi

Dünde eşim yine annesiyle konuşmak için diğer odaya geçti. Bende merak ettim ne konuşuyor diye gittim kapıyı dinledim. Hoş değil ama ben hep annemle eşimin yanında konuşuyorum o hep farklı odaya geçiyor. Eşimin teyzesinin oğlu evlenecek ondan bahsediyorlar. Kayınvalidem gelinin aynı evde oturacağını bi yatak odası aldıklarını falan anlatıyor eşimde öyle şey mi olur herkesin kendi evi olması lazım ev ev üstüne olmaz dedi. Annesi hemen ordan biz yaptıkta ne oldu şimdi kıymet veripte halimizi hatrımızı soran mı var dedi. Eşimde senin yaptıklarının bana bi faydası mı var yanında yaptıklarından faydalananlar sorsun halini hatrını dedi. Öylece kapattı.

sonra içeriye geldi 'kırk defa diyorum şu annemleri her gün yada gün aşırı ara diye kendi annenle her gün konuşuyorsun ama' dedi bana kızdı. Eşim sinirliydi epey hiç bir şey demedim ama benimde çok moralim bozuldu. Demek ki sürekli oğlunla böyle konuşuyor ki eşim benim yanımda annesiyle konuşamıyor. Eşim dün hep trip yaptı. Ben haftada bir kez ararım özel günlerde hep ararım ama bir gün olsun beni arayıp kızım halin hatrın nasıl demez, oğluyla konuşur bir kere gelinide ver konuşuyum demez hep benden bekler. Beni memnun edecek en ufak bir şey yapmadı yapmadığı gibi de huzurumu bozuyor.

Ne yapmalıyım kayınvalideye karşı nasıl davranmalıyım bilemiyorum :27: ne ister bu kayınvalideler ? ne beklerler gelinden

eşiniz sizin annenizi sürekli arıyormuymuş. valla iki tarafa eşit davranacaksın ama şu da var nerede rahat ediyorsan kim seni düşünüyor önemsiyorsa bunu duygusal bakmadan yani kendi ailem böyledir deyip gerçekleri görmezden gelip haksızlık yapmadan bir düşünmek lazım. Sonra nerede rahat ediyorsak oraya gitmeliyiz. kimi aradığımızda rahat oluyoruz kimi aradığımızda bizi sinirlendiriyor.

ilk evlendiğim senelerde bizde böyleydik yan apartmandaydım seslenmesem hep sorundu sonra uzağa taşındık bu seferde aramasam ... üstelik söylediklerini bir anlatsam varya inanamazsın kardeşim için evine gelmesin bile dedi ki bu diğerlerinin yanında devede kulak annemlere gitmem hep sorun yinede hep sustum tabi çok sinirlendim çok ağladım ama hiç öle aaa kendimi ezdiremem demedim neticede eşimin annesi bende evlat yetiştiriyorum ..şimdi haftada bir arasam ona bile sesini çıkarmaz alıştık birbirimizin huyuna kayınvalide bu hiç lafsız olurmu arada oluyo ama kavgasız gürültüsüz geçirdik yıllarımızı. ilk zamanlardaki gibi takıp üzülmüyorumda artık ...

sende umursama... onların yaşlılığına verip sen iyi davranki kazanan sen ol... bak evlat herşeyden kıymetli seninde çocuğun olacak nasıl bir sevgi anlıcaksın burda anneler var bebeğim beni sevmiyormu beni niye umursamıyor diye formlar açıyor anneler babalar hep ilgi bekliyor aranmak sorulmak haftada 2-3 kere arayıp sorarsan hem onların gönlü olur hem senin eşinle arana bozulmamış olur...

Annenle kayınvaliden bir değil, anneni her gün arıyorsun diye kayınvalideni de aramak zorunda değilsin.
Annen seni pamuklara sarar, kayınvaliden anca laf sokar anladığım kadarıyla.
Eşin ne sıklıkta arıyor annesini? Her aradığında senin anneni de arıyor mu?
2 saatlik mesafede 2 ay da 1 gideceksin bir de kayınvalidenden gizli olacak?
Eşin çok yüz veriyor annesine, zaten onun sebepsiz tribi, sana baskısı annesinin davranışlarını abartmasına sebep oluyor.
:ssz:

Birçok konuda senin ile hemfikir olmama ragmen, bu konuda fikirlerimiz hiç uyusmuyor.

Ilk basta kv'de annem ile ESIT DEGILDIR. Yani anneme karsi sergiledigim her davranisi, kv'deme karsi sergilemek zorunda degilim.
Ha elbette saygi duyarim, sonuçta esimin annesi fakat halen benim annemden farki var. Annemi haftada 2,3 sefer arayabilirim (ki aslinda daha dogrusu o beni ariyor, annelerden rahat yok :1: ) fakat kv'deyi haftada bir sefer ararim, gittigimde saygimi kusur etmem. Eminim kv'dem içinde görümcemin yeri ayri, benim yerim ayri, olmasi gerektigi gibi. Yani oda mesela görümcemi daha fazla arar. Yani kimi aradigima, ne kadar çok aradigima hiç kimse karisamaz, kv'de kesinlikle karisamaz.

Burda konu "kv'deye malzeme verme" olamaz. Ben nasil esim ile annem arasinda bir denge kuruyorsam, esimde bunu kendi annesi ile yapmasi gerekiyor. Doldurusa gelen erkekleri pek erkek saymiyorum zaten. Orda mesela konu sahibin esi annesine cevap yapistirip, esinin huzurunu kaçirmayabilirdi.

Sen yakinliktan yanasin fakat ben mesafeli fakat saygili olmaktan yanayim. Ben kv'dem ile mesela samimi degilim ama sogukta degilim. Sonuçta iyi bir insan, iyi bir kv'de gerçektende saygi duyarim ona karsi fakat bana kizim demesini, yada görümcem gibi görmesini asla beklemem. Yeterki beraber geçinelim, birbirimizin huzurunu bozmayalim.

Esiniz sizin annenizle olan iliskinizin aynisini kendi annesi ile bekleyerek bastan sacmalamis zaten...
Size gun asiri arayin diyor ama kendisi sizin annenizi ne kadar ariyor, yanina geldiginde bile gizli gizli geliyor, bir de oradan kayinvalide yetisiyor, 2 ayda bir gelmissiniz huzurunuz bozuluyor..
Benim bu konuda kayinvalideni hakli buldugum tek konu 3 gun tatil olunca uzun yola gidip onu ziyaret edersiniz diye dusunmus sanirim, anneniz 2 saatmis, hafta sonu bile insan atlar gider, ee oye beklenti icine girince de asabilesmis...
Onun disinda kesin esinize bana gelin dedi ama siz onceden konustugunuz icin esinizde hayir diyemedi ama size de soyleyemedi, calisicagiz falan diye bahane bulup gelmiyoruz anne dedi, siz de soyleyince ortaya cikti, esinden de karisindan da cekinen tipik erkek sendromu...
Siz haftada bir aramalariniza devam edin, saygida kusur etmeyin, onemli gunleri es gecmeyin, yeter, o da kiymetini bilene...

hiç aramıcan, soğuk davrancan kıymetli sen olursun :6:

Bende senin gibi düşünüyorum canım ne kadar uzak okadar tatlı. Ben kv ile altli üstlü oturuyordum. Çok çıkmazdim onlarda çok gelmezlerdi. Ara uzayınca kv m görümcelerim nerelerdesin özledik diye zilime basıyorlardi. Şimdi iki sokak öteye taşındılar yine ayniyim ara ara gidiyorum. Geçen kv bi sarıldı şaşırdım :-) niye gelmiyorsun diyor dedim sende gelmiyorsun. Herşeyi kötüye çekmemek lazım. Şimdi başkası olsa ayy niye gelmiyorsunuz dedi öyle dedi böyle dedi diye kendini yemişti.

Son düzenleme:
Back
X