• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpeder ve Eşim yardım lütfen

Ayy gercekten psikolojımı bozdu bu kadın.....
Gelin veya kız herkes haddini bilmeli bence. Bu ne ya..

vay arkadas benim babamın parasına gelin karışacak da kime harcadığının hesabını yapacak
şimdi görümce neden sonuna kadar harcamasın ki bu durumda
ben bi babamı arayıp geleyim zaten faturalar da gelmişti

Hiç ...... Aklım almıyo ... Dicek bişide bulamıprum..
Bnm kardeşîmin evlenmesine daha cok var ama tırstım yani acaba gelinimz böle düşünürmü diye.. 17 yasında erkk kardeşim bi tane erkk 3 kızız.. 4 senwlik evliyim. Babam evdekilere üst bas yada meyve falan alırsa birertanede bana alır.. Köyden gelince organik diye eve aldıonı banada alır.. Allah razı olsun.. Bi an cok kötü oldum.. Demekki dısardan gelen gelîn böle düşüncek dedim bi an morelim bozuldu...demekki babam bana para harcıyo bosuna.. Öz kızıyım.. Bilmiyorum.. Üzüldüm gercekten.. İnsanlar niye böle para göz..
Gercekten halsızlık olsa tamam derim.. Ama bukadarınada pes.. Ona buna para dagıtırsa ev falan alamaıcal ne demek!!!
Haklisiniz..insan korkuyor yani gelen gelin böylemi düşünecek diye..adamin öz kızı ya tabiki yapıcak yani istedgi gibi harcar..gelininde kendi annesi babasi harcasin ozaman madem

Çok sinirlendim ya! Daha evlenir evlenmez kp in cüzdanında olur ya kimisinin gözü! Senin annen baban ne güne duruyor? Onlar da anne baba. Eşimin de benim de ailelerimiz gayet iyi durumda ama onlar teklif ettiğinde ben istemeyiz diyorum, bırakın bikaç sene kendimiz çabalayalım, hayatı bi öğrenelim, para yönetmelk, tasarruf etmek neymiş bi görelim diyorum. Kendimiz çabalayıp alalım kiymeti olsun.bööyle versin diye gözlerinin içine bakar, haddin olmayan şeylere burnunu sokarsan çok yakında o evde zerre kadar itibarın kalmaz arkadaşım. Gururlu ol.

Çocuk sahibi olmama fikrime her geçen gün daha bir sarılıyorum.
Onca sene uykusuz kal, besle, büyüt, okut, meslek sahibi olsun.
Evlendirilsin, takısı takılsın, ev alınsın, toruna bakılsın...
Çocuğu olana ölene kadar rahat yok...

merhaba, yardımcı olursanız firkir verirseniz çok mutlu olurum.

2 aylık evliyim benim rahatsız olduğum konu kayınpederim görümcelerime yiğenlerine çok bonkör ama bence bize gelince biraz cimri. eşimin söylediğine göre herşeyi babasından destek almadan kendi yapmış ama bakıyorum 2 kızı evli yakın zamanda yiğeni evlendi. hepsinin herşeyine koşuyor. yiğenine yatak odası aldı düşünün. kızlarına zatn yaptıklarını saymakla bitmez kredi kartı ellerinde dolanıyor. geçende bana evimin bir eksik eşyasını gördü kredi kartımı veriyim git al dedi ama eşim noluyor baba ben alırım deyip geri savurdu. eşime ayrı kızıyorum zaten. baban sonuçta bu senin oğlunun evine birşeyler alabilir.tabiii bana söylemesi garip oldu. Eksik gördüğünü alıp gelebilir, yada sadece oğluna söyleyip ikisi beraber halledebilirlerdi. bana göre herkesin içinde söylemesi sadece gösteriş yapmak istemesi demek diye düşünüyorum. Buarada böyle harvurup harman savurduğu için geleceğimizden endişelenmiyorda değilim hani. Çünkü bir evimiz yok ve eşim babam yapacak diyor evi biraz zamanı var bekle diyor. Ama adam o kadr eli açık ki diğerlerinden bize birşey kalmaz gibi geliyor. Kızları zaten acayip kullanıyor. Kimsede bu çocuğun evi yok baba kardeşime ev alalım demiyor.

Ben size kesinlikle katılmıyorum.

Kayınpederinizden niye bir şey bekliyorsunuz ki? Hayır ben öz babamdan bile beklemiyorum yani niye kocamın babasından bekleyeyim. Bizim kültürde inanılmaz bir kaynana, kayınpeder ve görümce takıntısı var. Adam hiçbir şey almak zorunda değil. Görümcem dediğiniz kişiler onun "kızları". İster alır ister almaz. Sizin beklenti içerisinde olabileceğiniz tek kişi eşiniz.

babam 250 dönüm fındık bahçesine bakarken kızları vardı yanında
oğlu da üniversitede kızlarla fink atıyordu
oğlum taş da taşır kendine bakar kızlarım kimsenin eline bakmasın diyordu
az da sizin babanız düşünsün evladını bi zahmet

2 aylık evliyim benim rahatsız olduğum konu kayınpederim görümcelerime yiğenlerine çok bonkör ama bence bize gelince biraz cimri. eşimin söylediğine göre herşeyi babasından destek almadan kendi yapmış ama bakıyorum 2 kızı evli yakın zamanda yiğeni evlendi. hepsinin herşeyine koşuyor. yiğenine yatak odası aldı düşünün. kızlarına zatn yaptıklarını saymakla bitmez kredi kartı ellerinde dolanıyor. geçende bana evimin bir eksik eşyasını gördü kredi kartımı veriyim git al dedi ama eşim noluyor baba ben alırım deyip geri savurdu. eşime ayrı kızıyorum zaten. baban sonuçta bu senin oğlunun evine birşeyler alabilir.tabiii bana söylemesi garip oldu. Eksik gördüğünü alıp gelebilir, yada sadece oğluna söyleyip ikisi beraber halledebilirlerdi. bana göre herkesin içinde söylemesi sadece gösteriş yapmak istemesi demek diye düşünüyorum. Buarada böyle harvurup harman savurduğu için geleceğimizden endişelenmiyorda değilim hani. Çünkü bir evimiz yok ve eşim babam yapacak diyor evi biraz zamanı var bekle diyor. Ama adam o kadr eli açık ki diğerlerinden bize birşey kalmaz gibi geliyor. Kızları zaten acayip kullanıyor. Kimsede bu çocuğun evi yok baba kardeşime ev alalım demiyor.
Kızları tabiki alacak seni esin kabul etmiyor demekki yoksa size de alır bende evliyim babam sürekli bişeyler alır bana kp hic bişey almaz kp beklentimde olmaz ayrıca adamın bonkor olmasına da sakin Karışma yoksa eminimki cevapları ağır olur çünkü seni ilgilendirmez

Vay arkadaş... Benimde kayinpederim var! Allah o na saglik , hayirli ömürler versin . yeter! Biz kimseye güvenerek evlenmedik , benimde gorumcelerim var.. Ama kim kime ne vermiş ilgilenmiyorum. Sonuçta benim bir emegim yok.. Bence siz yuvanizin mutluluğunu düşünün..

Yazık annelerimize babalarımıza.

Gelinler saygı göstermesin, mümkünse hiç konuşmamalarını beklesinler kaynanadan kayınpederden, ama para versinler gerektiğinde çocuk da baksınlar. İçim el vermiyor el kızları annelerimizi babalarımızı böyle gördükleri zaman.

yeğenlere de el atmış yahu
yeğenlerimin çocuğumdan farkı yok ki onlar için de elimden geleni yaparım
bölelerini görünce hakkaten malı mülkü zırnık bırakmadan harcayası geliyor insanın
bilmem farkında mısınız insanlar çalışırken evlatlarımın geleceği için diye çalışıyor elbette ki evladını düşünecek de yapacak da
kızlarına yapıp oğluna yapmıyorsa o eşinizi ilgilendirir sizi değil

Madem ev almak istiyorsunuz söyleyin kendi ailenize onlar alsın size.

Valla yazmadan duramayacağım. Çok açıkgözsünüz.

Şimdi siz ben gelinim, gelin aldılar da dersiniz. Eski adetlerden bahsedersiniz.
Çok istiyorsanız, kendi babanızın kredi kartını alın?
Kendi babanız size ev alsın?

Düşünceleriniz inanılmaz derecede hatalı. Milletin parası sizi ilgilendirmez. Size yük olmuyorlarsa, neden bize para vermiyorsunuz diyemezsin.
Kimsenin parasına karışamazsın.

Elbette kızlarına destek olacak, sana hesap verecek değiller bunun için.

Elden as geldi , gozumden yas geldi.

Bu laf uydu yazdiklariniza ..

Ev almak istiyorsaniz kendi cabalarinizla alin , cunku kayinpederin alacagini sanmiyorum daha cok beklersiniz ..

Ayrica esinizde kendi cabalariyla yapmak istiyor beliki , bu durumda esini suclaman gerekiyor kayinpederini degil ..

Aaa olurmu canım, gelin oturcak evde kayınpeder ona saçıcak paraları kendi kızına veriyor ya gelinide paraya boğacak..kayınpeder ya neticede yapmak zorunda!!sanki öz kızı tövbe yarabbim
Bu kv kp kizlarına aldikları neden gelinlerin gözlerine neden batiyor anlamiyorum....Kocalarina hicmi hakki gecmedi ailelerinin ,bu yaşlarina kim getirdi,dünyaya böyle mi geldiler...Hersey paramı ya ...

Bu kv kp kizlarına aldikları neden gelinlerin gözlerine neden batiyor anlamiyorum....Kocalarina hicmi hakki gecmedi ailelerinin ,bu yaşlarina kim getirdi,dünyaya böyle mi geldiler...Hersey paramı ya ...
Haklısın Valla adamın kendi kızı istediği kadar alır..konu sahibinin bunun hesabini tutmaya hakki yok..eli çok açık bize para kalmicak millete yedirmekten diyor resmen ya nekadar çirkin bir düşünce pesss..

Back