• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpeder ve Eşim yardım lütfen

Geleceğinden endişe ediyorsan çalış,kazan,biriktir al kendine ev o zaman..adam kartını vermiş kocan kabul etmemiş sende bence kocan gibi biraz gurur yapsan hiç fena olmaz..kayinpederin sana ev almak zorunda değil,parada vermek zorunda degil..istediğine verir adam parasını senin ona karışma gibi bir hakkın yok..hayret ediyorum sizin gibi düşünen insanlara ya..aile hep düğün yapmak zorunda,eşya almak zorunda,ev almak zorunda,herkese nekadar veriyorsa size de vermek zorunda.Çıkın bu kafadan Allah aşkına ya..birazcık kendi emeğinizle birşeyler yapın lütfen herşeyi aileden beklemeyin..

Olaylara bakış açın çok yanlış.

Kayınpederine laf edemezsin. Ortada bir haksızlık varsa bile, buna tepki göstermesi gereken eşindir. O bir şey demiyorsa sana laf düşmez.

İkincisi, sen kayınpederinin parasına güvenerek mi evlendin ben anlamadım. Daha yaşınız genç, çalışın alın evinizi. Çalışmıyorsan sende çalış. Kayınpederine ev mi vermiş babası? Yoksa o çalışıp kendisi mi almış?

Sizi çok hazırcı gördüm kusura bakmayın.

Eşiniz babasının küçük bir eksiği almasını istemiyor, ama kendisinden ev bekliyor.
Siz, kayınpederinizin gösteriş için eşyayı almayı teklif ettiği söylüyorsunuz, fakat adamdan hala beklentileriniz var.
İşte bunlar hep çelişki.

Evlenirken şayet, kayınpederinize güvenerek evlendiyseniz orasını bilemeyiz, fakat onlar istediklerine istediklerini almaya devam ederler ve siz kendi kendinize "haksızlık yapılıyor" kafasına girip girip çıktığınızla kalırsınız.
Hayal kırıklığına uğramamak için birşeyler beklemeyi kesin. Kendiniz alabilirseniz alırsınız, alamazsanız da alamazsınız. Kayınpederiniz olur da alırsa hediye gelmiş olur, teşekkürünüzü edersiniz.

Eşin gayet gururlu davranıp almamış kendi yapmış herşeyi. Babasından birşey almak istemiyor demekki gerçi ev beklentisini bile yadırgadım şahsen. Yahu annem babam beni yanlış mı büyüttü anlamıyorum. Annem hep derdi kimsenin bir bardak suyuna dahi muhtaç olmayın diye. Bakıyorum millet yok kredi kartı veriyor yok ev vermiyor. Kanıma dokunurdu şahsen birinden birşey beklentisi içinde olmak. Anne baba diye herşeyi almak yapmak zorunda degillerki.

Geleceğinizden neden endişeleniyorsunuz anlamadım.
Eşinizle iki kişilik bir dünya kurup, aile oldunuz ve bir eksiginiz varsa zaman içerisinde halledersiniz. Bu kadar beklenti neden?
Zaten teklif etmiş, evinize eksiģinizi almayı, eşiniz reddetmiş, ne yapsın adam kolunuzdan tutup zorla mı götürsun sizi alişverişe. Kendi almayı uygun görmemiştir beğenip, beğenmeyeceğinizi bilmediği için, gidip istediğinizi alın anlamında teklif etmiştir belki.
Çocuklarına harcaması normal, beş kuruş yardım etmesede normal yani.
Evlendirmiş, üzerine düşeni yapmıştir az veya çok. Bu kadar beklenti içinde olmayın bence.
Kendi yağınızla kavrulmaya bakın.
Kredi kartı kimde, bunun takibini yapmayida bırakın bence.

Eşiniz herseyi kendi uaptıysa evide kendi yapsın.. Sizi neden rahatsız ediyıo evlatlarına verdigi para veye kart ... Cok siir bozucu bi durum.. Bnce sizin eşnizde problem var.. Eminim eşinizede olanak sunmustur ama yok ben yaparım demiştir..... Kızların kullandıkları sizin zorunuza gidiyo.. Kp parasına mı güvndin .. Sizden gelip istemsinlerde babalarınn parasını harcasınlar Allah Allah

Ayrıca daha 2 aylık evlisin...
Ne kayınpederde ne eşinde sorun yok.. Sorun o e ewe gelin degilde muhasebeci gibi gitmen...
Biz kendi evimizi kendiniz aldıj hala borc ödüyoz 3 sene daha ödicez... Kımsenin bi laf etmeye hakkı yok... Yeri geldi daraldım bunaldım ama böle kp der in parasının hiç düşünmedim banane ya

merhaba, yardımcı olursanız firkir verirseniz çok mutlu olurum.

2 aylık evliyim benim rahatsız olduğum konu kayınpederim görümcelerime yiğenlerine çok bonkör ama bence bize gelince biraz cimri. eşimin söylediğine göre herşeyi babasından destek almadan kendi yapmış ama bakıyorum 2 kızı evli yakın zamanda yiğeni evlendi. hepsinin herşeyine koşuyor. yiğenine yatak odası aldı düşünün. kızlarına zatn yaptıklarını saymakla bitmez kredi kartı ellerinde dolanıyor. geçende bana evimin bir eksik eşyasını gördü kredi kartımı veriyim git al dedi ama eşim noluyor baba ben alırım deyip geri savurdu. eşime ayrı kızıyorum zaten. baban sonuçta bu senin oğlunun evine birşeyler alabilir.tabiii bana söylemesi garip oldu. Eksik gördüğünü alıp gelebilir, yada sadece oğluna söyleyip ikisi beraber halledebilirlerdi. bana göre herkesin içinde söylemesi sadece gösteriş yapmak istemesi demek diye düşünüyorum. Buarada böyle harvurup harman savurduğu için geleceğimizden endişelenmiyorda değilim hani. Çünkü bir evimiz yok ve eşim babam yapacak diyor evi biraz zamanı var bekle diyor. Ama adam o kadr eli açık ki diğerlerinden bize birşey kalmaz gibi geliyor. Kızları zaten acayip kullanıyor. Kimsede bu çocuğun evi yok baba kardeşime ev alalım demiyor.
senın gıbılere o kadar cok kızıyorum kı...adamın parası ıster yapar ıster yapmaz!
baba dıye ogluna ev alacak dıye bır sey yok bence.. düşündüğün şeye bak; parasını kızına yegenıne, oraya buraya harcarsa
sıze ev parası kalmaz
pess!! dagdan gel
bagdakını kov.

Kp veriyorsa al. Gidip kendi alsa beğenmicen. Hava atmak istemiş adamcağız olur okadar. Arz talep meselesi cnm. Onlar istiyorsa kp de veriyordur. Tabi isteme yada bekleme taraftarı değilimdir. En temizi kendin kazan kendin al...

Başkalarından bize birsey kalmiyacak demenizden sonra:KK57: boyle kaldim...Adam malini kime dagititsa dagitir sizene....
Aaa olurmu canım, gelin oturcak evde kayınpeder ona saçıcak paraları kendi kızına veriyor ya gelinide paraya boğacak..kayınpeder ya neticede yapmak zorunda!!sanki öz kızı tövbe yarabbim

yeni hayatimin ilk günü biraz entrikali geçiyor galiba :KK48: 2 ayda herkesin notunu vermissin, böyle düsündügünü taze gelin olarak belli etme kimseye yoksa o evi hic alamazsin :KK53:

Harcıyolarsa kendi babalarının parasını harcıyorlar sen niye bu kadar rahatsız oluyorsun? Topu topu 2 aydır o ailenin içindesin ama adamın evlatlarına yaptığını anlatıyosun. Senin eşin istemiyorsa napsın adam. Baksana eşim kredi kartını geri savurdu diyosun. Napsın zorla mı versin. Kazanırken yanında sen de mi ter döktün diye sorarlar adama. Allah allah yaa! Benim yengem kalkıp babamın, öz babamın bana yaptığını anlatacak sağda solda! Çok ayıp yaa

Aaa olurmu canım, gelin oturcak evde kayınpeder ona saçıcak paraları kendi kızına veriyor ya gelinide paraya boğacak..kayınpeder ya neticede yapmak zorunda!!sanki öz kızı tövbe yarabbim
katılıyorum adamın kızlarına yaptıgını daha 2 aylık gelin olarak karşı çıkıyor

Hiç ...... Aklım almıyo ... Dicek bişide bulamıprum..
Bnm kardeşîmin evlenmesine daha cok var ama tırstım yani acaba gelinimz böle düşünürmü diye.. 17 yasında erkk kardeşim bi tane erkk 3 kızız.. 4 senwlik evliyim. Babam evdekilere üst bas yada meyve falan alırsa birertanede bana alır.. Köyden gelince organik diye eve aldıonı banada alır.. Allah razı olsun.. Bi an cok kötü oldum.. Demekki dısardan gelen gelîn böle düşüncek dedim bi an morelim bozuldu...demekki babam bana para harcıyo bosuna.. Öz kızıyım.. Bilmiyorum.. Üzüldüm gercekten.. İnsanlar niye böle para göz..
Gercekten halsızlık olsa tamam derim.. Ama bukadarınada pes.. Ona buna para dagıtırsa ev falan alamaıcal ne demek!!!

merhaba, yardımcı olursanız firkir verirseniz çok mutlu olurum.

2 aylık evliyim benim rahatsız olduğum konu kayınpederim görümcelerime yiğenlerine çok bonkör ama bence bize gelince biraz cimri. eşimin söylediğine göre herşeyi babasından destek almadan kendi yapmış ama bakıyorum 2 kızı evli yakın zamanda yiğeni evlendi. hepsinin herşeyine koşuyor. yiğenine yatak odası aldı düşünün. kızlarına zatn yaptıklarını saymakla bitmez kredi kartı ellerinde dolanıyor. geçende bana evimin bir eksik eşyasını gördü kredi kartımı veriyim git al dedi ama eşim noluyor baba ben alırım deyip geri savurdu. eşime ayrı kızıyorum zaten. baban sonuçta bu senin oğlunun evine birşeyler alabilir.tabiii bana söylemesi garip oldu. Eksik gördüğünü alıp gelebilir, yada sadece oğluna söyleyip ikisi beraber halledebilirlerdi. bana göre herkesin içinde söylemesi sadece gösteriş yapmak istemesi demek diye düşünüyorum. Buarada böyle harvurup harman savurduğu için geleceğimizden endişelenmiyorda değilim hani. Çünkü bir evimiz yok ve eşim babam yapacak diyor evi biraz zamanı var bekle diyor. Ama adam o kadr eli açık ki diğerlerinden bize birşey kalmaz gibi geliyor. Kızları zaten acayip kullanıyor. Kimsede bu çocuğun evi yok baba kardeşime ev alalım demiyor.

adam yapsa da suç,yapmasa da:KK14:
bu adam size ev alınca da gösteriş yapmış olmayacak mı:KK59:

Back