• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpeder ve Eşim yardım lütfen

yenihayatiminilkgunu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
2
0
36
İstanbul
merhaba, yardımcı olursanız firkir verirseniz çok mutlu olurum.

2 aylık evliyim benim rahatsız olduğum konu kayınpederim görümcelerime yiğenlerine çok bonkör ama bence bize gelince biraz cimri. eşimin söylediğine göre herşeyi babasından destek almadan kendi yapmış ama bakıyorum 2 kızı evli yakın zamanda yiğeni evlendi. hepsinin herşeyine koşuyor. yiğenine yatak odası aldı düşünün. kızlarına zatn yaptıklarını saymakla bitmez kredi kartı ellerinde dolanıyor. geçende bana evimin bir eksik eşyasını gördü kredi kartımı veriyim git al dedi ama eşim noluyor baba ben alırım deyip geri savurdu. eşime ayrı kızıyorum zaten. baban sonuçta bu senin oğlunun evine birşeyler alabilir.tabiii bana söylemesi garip oldu. Eksik gördüğünü alıp gelebilir, yada sadece oğluna söyleyip ikisi beraber halledebilirlerdi. bana göre herkesin içinde söylemesi sadece gösteriş yapmak istemesi demek diye düşünüyorum. Buarada böyle harvurup harman savurduğu için geleceğimizden endişelenmiyorda değilim hani. Çünkü bir evimiz yok ve eşim babam yapacak diyor evi biraz zamanı var bekle diyor. Ama adam o kadr eli açık ki diğerlerinden bize birşey kalmaz gibi geliyor. Kızları zaten acayip kullanıyor. Kimsede bu çocuğun evi yok baba kardeşime ev alalım demiyor.

Benim de evimde eksik bir şey olsa,kendi ailem ya da eşimin ailesinden biri "ben alıyım,kart vereyim vs." dese kocamdan önce ben atlarım. "Biz hallederiz" diye.
Hiç hoşlanmam böyle işlerden.
Diğer kardeşleri harcarsa harcasın babanın parasını hiç de gözüm olmaz açıkçası.
Herkesin dünyası farklı.

Ayyy ben çok sinir olurdum eşime bu durumda adam kartı weriyorsa al.. Ama görümcelerinde çok fena dediğin gibi kardeşie ew alın diyebilir ama demezler yani bekleme düşüncesiz bi aile yapısı war...

Ama suç eşinizde baba herşeye koşuyorsun tamam ama bana da ew almam için yardım edin diyebilir.. Sonçta o babası we yardım edebilcek durumdaysa biraz katkı sağlayabilir.. Ew isterse babası o kadar har vurup harman sawurmaz....

ağlamayan çocuğa meme vermezler birincisi,
eşiniz reddedici bir tip olduğu için bir şey yapmak isteseler de yapamazlar ikincisi..

Konu bana çok ilginç geldi. Siz evlenirken kayınpederinize güvenip mi evlendiniz? Sonuçta ne olursa olsun para kayınpederinizin çalışmış bunca yıl kazanmış istediği gibi harcamak onun hakkı. Kusura bakmayın ama çok tuhaf bir düşünce yapınız var. Kimse size ev almak zorunda değil. Kendi eksikliklerinizi kendiniz tamamlayın başkasından beklemeyin.

Niye baskalari senin evinin eksiklerini tamamlasin?

Gerçekten anlam veremiyorum, bu anne babalarin sorumluklari ne zaman bitiyor? Cocuklarini büyütüp, üniversiteye yollayip, evlendiriyorlar ve halen yetmiyor. Adam niye ev alsin sizin için? Kendi ayaklarin üzerine durmak diye birsey var, hiç duydun mu? Ayrica adamin parasi, isterse hepsini kizlarina verir, isterse bir kurus vermez. Utanmadan bunun hesabini yapip "gelecegim tehlikede" diyorsun bide. Sanki sen mi yillardir didinip o parayi biriktirdin? :KK14:

Kp fazla beklentiniz var adam bu yasına gelmiş çalışmıs kazanmıs sizin neyiniz eksik sizde çalışın kazanın yapın. Kp parasını harcarken sizden icazet alacak degil. Kendi ayaklarınızın üstünde durun çalışın kazanın kimseye müdahale etmeyin kimseden birşey beklemeyin

2 aylık evliyim benim rahatsız olduğum konu kayınpederim görümcelerime yiğenlerine çok bonkör ama bence bize gelince biraz cimri. eşimin söylediğine göre herşeyi babasından destek almadan kendi yapmış ama bakıyorum 2 kızı evli yakın zamanda yiğeni evlendi. hepsinin herşeyine koşuyor. yiğenine yatak odası aldı düşünün. kızlarına zatn yaptıklarını saymakla bitmez kredi kartı ellerinde dolanıyor. geçende bana evimin bir eksik eşyasını gördü kredi kartımı veriyim git al dedi ama eşim noluyor baba ben alırım deyip geri savurdu. eşime ayrı kızıyorum zaten. baban sonuçta bu senin oğlunun evine birşeyler alabilir.tabiii bana söylemesi garip oldu. Eksik gördüğünü alıp gelebilir, yada sadece oğluna söyleyip ikisi beraber halledebilirlerdi. bana göre herkesin içinde söylemesi sadece gösteriş yapmak istemesi demek diye düşünüyorum. Buarada böyle harvurup harman savurduğu için geleceğimizden endişelenmiyorda değilim hani. Çünkü bir evimiz yok ve eşim babam yapacak diyor evi biraz zamanı var bekle diyor. Ama adam o kadr eli açık ki diğerlerinden bize birşey kalmaz gibi geliyor. Kızları zaten acayip kullanıyor. Kimsede bu çocuğun evi yok baba kardeşime ev alalım demiyor.

Siz kendinize bakamiyorsaniz niye evlendiniz.

Ve niye size ev alsinlar anlamadim ben. Herkes kendi yuvasina baksin milletin cebindeki paranin hesabi kimseye dusmez

benim kayınpederimin benim kızlarımı hep unuturdu diger torunlarına bişeyler alırdı amaa bizi hep unuturdu en sonunda bizde onu unuttuk muhatap bile olmuyoruz

Babamin 4 kayinpederimin 2 evi var ben kiradayim bir gun bile bana da bir ev verin demedim, demem de, kimse kimseye bisey vermek zorunda degil su hayatta.
Ayrimcilik kismina da katilmiyorum. Para onun mal onun istedigine verir. Kimseye güvenerek yasamayin hayatinizi, kendi ayaklarinizin uzerinde durmayi ogrenin.

kayınpederinizin parasıyla mı gelecek planları yapıyorsunuz.henüz 2 aylık evlisiniz şimdiden kayınpederinizin kendi şahsi parasının hesabını tutuyorsunuz.kayınpederiniz kazanırken sizde mi çalıştınız kazandınız da tasası size düştü.

Back