Et Yemekleri Kavurmalı İskender Kebabı-Sütaş Tereyağı Sponsorluğunda

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
292.910
602.602
43
Merhaba Kadınlar Kulübü Yemek bölümü takipçileri
Uzun bir aradan sonra yeni sezonda yine sizlerle birlikteyiz.Hepimize hayırlı olur inşaallah..
Kategorimiz et yemekleriAklımda birkaç tarif vardı.Sonunda sık yaptığım ,ailece sevdiğimiz bir tarifi paylaşmak istedim..
Kavurmalı İskender yaptım...Aslında iskender döner ile yapılır..Ben de bazen etleri ince ince doğrayıp pişiriyorum..Ama İskender bilindiği üzere farklı şekillerde yapılabiliyor..Kuşbaşı et ile kavurma yapılarak veya kıyma baharatlar ile yoğrulup streç film ile sarılıp buzlukta dondurulur.Daha sonra don olarak dilimlenir ve pişirilir...Diğer yöntemler etler jülyen kesilip kavrulabilir veya sucuk ile yapılabilir.Yeter ki pide,et ,sos ve yoğurt eşliğinde olsun.Hatta tavuk ile yapabiliriz.Bu sizin damak tadınıza kalmış veya evde olan malzemelerinizeLafı daha fazla uzatmadan tarifime geçiyorum..

Kavurmalı İskender Kebabı

Malzemeler
*700 gr kuşbaşı et
*1 çay bardağına yakın zeytinyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*3 su bardağı su

Üzerinin sosu için:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su

Servis için:
Süzme yoğurt

*3 tane tırnak pide

Yapılışı
Öncelikle etlerimizi daha önce ısıtılmış teflon tavaya koyuyoruz..

Biraz karıştırıp üzerine 3 su bardağı su ekleyip kapağını kapatıyoruz..

Etler pişip suyunu çekince üzerine sıvı yağımızı ,tuz,pulbiber, karabiber ve kekiği ekleyip kavuruyoruz..

Pidelerimizi kesme tahtasında küp küp veya istediğiniz ebatlarda küçük küçük kesiyoruz..

Servis tabağımıza alıyoruz...

Daha sonra tavamıza tereyağımızı koyuyoruz..

Üzerine 2 yemek kaşığı salçamızı ekleyip biraz kavuruyoruz...

Daha sonra 1.5 su bardağı su ekleyip kaynayınca kapatıyoruz...

Servis tabağına dizdiğimiz ekmeklerin üzerine sosumuzu döküyoruz..

Üzerine etlerimizi diziyoruz.Üzerine tekrar salça sosu ekleyip süzme yoğurt ile servis ediyoruz...
Afiyet olsun
Sunuma geçiyoruz

Son düzenleme:
Ellerine sağlık cnm.. hatayda bna benzer bi yemek yapıyorlar.. et yerine kıyma kullanıyorlar.. yine aynı şekilde pideleri koyup üstüne yoğurt üstüne kıyma.. yoğurtlu kebap diyorlar..aklıma o geldi.. ilk fırsatta bende kavurma ile denicem

Çok teşekkür ederim canımYoğurt,et,pide ve yoğurt çok yakışıyor..Etin nasıl olduğu hiç önemli değil

Aynen canım sen buralarda çok dolaşma sonra emekli kaptan seni sopa ile kovalar...
Ben de kutlama yaptım Pazartesi diyete başlıyorum

Aynen canım sen buralarda çok dolaşma sonra emekli kaptan seni sopa ile kovalar...
Ben de kutlama yaptım Pazartesi diyete başlıyorum
Şimdiden 4 tarifi not ettim ekmeklerinden yemem bende
zaten etleri görünce ye ye pro candır der Ausencia naif emekli kaptan

Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor. Bol şansların olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…