Bebek Beslenmesi Kavanoz Mamaları ve Mamalar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tatlxixxsxirine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2008
127
0
96
45
Ankara
merhaba kıslar. 4 ayımız bitti ve ek gıdalara başlıyoruz. pazartesi işe başlıyorum. gittim markete doldurdum bi sürü değişik mama. hero baby nin kahvaltı mamasına bayıldı oğluşum. sütlü meyveli mamayıda sevdik. kavanoz mamasıda almıştım. şu organik pürelerden. kullanan varmı içinizde gönül rahatlığıyla versemmi yoksa vermesemmi ne dersiniz. siz neler veriyorsunuz?

Ben kullanmıyorum canım,6 ay dolana kadar anne sütü vericem çünkü çalışmıyorum.doktoruna bir danış istersen.seni en iyi o yönlendirir bence:)

ben de henüz ek gıdaya başlamadım ama kavanoz mamalar konusunu ben de düşünüyorum çünkü bakıcıya bırakıcam ve meyveyi hazırlayıp bırakamam vitamini kaçar diye. kavanoz almayı düşünüyorum ama onlar da çok ucuz hem organik hem ucuz kafamı kurcalıyor doğrusu senin aldıkların ne kadardı?

zaten kendimiz evde yapıyoruz. ama organik olunca acaba dedim. verilebilirse tatları güzel. kullanan varmı yada bi fikri olan?

canım benim bebeğim 2 eylülde 5 ayını bitirecek ve yaklaşık 3 haftadır bende kavanoz mamaları kullanıyorum hero babyin özellikle.bende 8 eylülde işe başlayacağım o yüzden alıştırmak lazım hem bakıcı içinde kolay olacak.birde şahsi kanaatim tabiki taze meyve bizde tattırmak isteriz ama malum büyükşehirlerde herkesin seçerek aldığı meyve ve sebzeleri herkez elliyor nekadar yıkasamda içim rahat etmiyor zaten hormonlu oyüzden vermiyorum sadece köyden hormonsuz ürünler ve bu ürünlerle yapılan gıdalar verebiyorum tarhana gibi..bence kullan organik ürün olması kullanmak için iyi neden....

bende ülker hero babynin kavanoz myve pürelerini kullanıyorum ama misafirliğe gittiğimde evdeyken kendim hazırlyıorum.misafirlikte çok pratik oluyor kavanoz mamaları :)

İİ yapmışsın...alkış alkışşş mı diyelim bide sevinçle anlatıyosun.Tv.ler bangır bangır hazır gıdalardan kaçının diyor sen bir sürü aldım diyosun inanmıyorum sana ben.kendin yapsana biz kadınlar vallaha kolaya hazıra kaçmaya bayılıyoruz.kendin gözünle elinle seçe seçe sebzesini meyvesini alsan yapsan olmaz mı?hem daha sağlıklı değil mi şu kanser çağında yaşarken...yapmayın arkadaşlar bebeklerimiz bizim geleceğimiz.hayatımız...herşeyimiz....

bende sizin bu tepkinize anlam veremedim bi siz hamaratsınız herkes tembel herkes hazırcı mı. hiçte sevinçle anlatmamış aldım ama şüphelerim var diyerek bizlere sormuş .. bu yaklaşımınızı kınıyorum. belli ki bu arkadaşımız tecrübesiz, yeni annelerden. yol göstereceğiniz yerde tembel damgası vuruyorsunuz.

arkadaşım doktorlar bir seyahate yada misafirlik durumunda kavanoz mamalarına izin veriyorlar ama evdeyken kendiniz hazırlayın diyorlar. bakıcı bebeğin yiyeceği şeyleri hazırlayamaz mı. çorbasını, sebze püresini falan sabahtan sen hazırlarsın ama en azından meyve püresini cam rendeye iki sürecek bitti yapmıyorlar mı bu kadarını ?

kızmayın arkadaşlar ya. zaten evde hazırlanıyor meyve püreleri. ama 8 sebzeli falan değişik çeşitleri var ya. değişik tatlara alışması açısından kullanan varmı dye sordum. kızmayın allah aşkına. ben düşünmezmiyim oğluşumu. kıyabilirmiyim hiç. zaten bizde bakıcı problemi yok. anneannesi bakıyor ve inatla yedirmek istemiyor kavonozları. bende değişik tatları tatsın demiştim. kadınlar kulübünde bi konuşalım bakalım kullanan var mı varsa hangi aralıklarla veriyorlar falan. ben çalışıyorum. ve okulum 1,5 saat uzaklıkta. sütümü sağıp bırakıyorum ama küçük bey kahvaltı mamasını falan çok seviyor. sütümüde içiyor. değişik bişeyler deniyoruz işte. püreler evde yapılan:) birde kavanoz maması. başka tavsiyesi olan varmı. ama kızmadan azarlamadan lütfen. yoksa bende biliyorum ama paylaşmak lazım bence fikirleri...öyle değilmi? :)

Milupanın sitesindeki soru cevalarda ne kadar güvenilir oldugu,evde yaptıklarımızda hormonsuz ürün bulmanın zor oldugu vs anlatılıyor,Milupada organik yazıyor,Heroda katkısız yazıyor sadece.Valla heronun pirinç ununu denedim-facia,kavanoz mamasına da guvenmiyorum artık-bebelacı bilemem.

cnm afıyetle yedır bebegını cok saglıklı ve guvenılır ben 4.aydan berı verıyorum bayılıyor oğlum
saglıksız olsa mılupanın normal mamasıda oyle olur nıye bebegımızı koca fırma kotu urunle besletsın

banada mamalar daha güvenilir geliyor hormon bakımından .. pazardan aldığımız meyveler ne kadar güvenilir o da tartışılır. dışarı falan yemeğe gittiğimizde benim yemeğim gelene kadar kızım bi kavanoz maması yiyor daha çok milupa organik sütlacı ve meyve pürelerini severek yiyor. ben ülker gurubunu sevmediğim için hiç bir ürününü kullanmam onun için hero nasıldır bilmiyorum. bebelac ta organik yok. katkısız var fiyatı onun için biraz daha ucuz.

organik yazıyorsa güvenilirdir diye düşünüyorum çünkü organik ürünler tarlada bile çok sıkı kontrolden geçiyor öyle canı isteyen de ambalajın üstüne organik yazamıyor ben de kullanıcam ama sadece organik olanları düşünüyorum

teşekkür ederim kıslar. annem torununa ne püreler hazırladı ne püreler. hazırlara gerek kalmadı. maşallah oğluşumda ne bulursa yiyor. son menümüz havuç elme ve armut pişirildikten sonra süzgeçten geçiyor. oğlumda hapu hupur afiyetle yiyor.

ama pişirildikten sonra besin değeri kalmaz diye düşünüyorum ben.
bende hipp ve milupanın organik meyvelilerini ve sütlacını veriyorum.

hipp mükemmel dışardayken verilebilir tüm almanların çocukları her öğün hipp pürelerinden yiyo gerizekalı yada kanser olmuyolar. o kadar tepki gösterilecek bir durum yok. çalşıyorsan arkadaşım şöyle bir durum var bakıcı tamamen pütürsüz kıvamda hazırlamayabilir bu pürelerin kıvamları pürüzsüz nişasta olduğu için içinde. hergün vermesende arada verilebilir

bir düşünün arkadaşlar evde yaptığımız mama buzdolapta en fazla iki gün durabilir değilmi bu hazır mamalar bozulmaması için katkı maddesi koymuşlardır meyveler bile organik değil mamalar nasıl organik olacak:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…