Yani 700cc nin yanında ek gıda değilmi. Ben ek gıdaları veriyorum sonra zaman geçsin diye bekliyorum , ek gıda ve devam sütü karışmasın diye 1saate yakın. Böylelikle çocuk akşam uykusuna kadar çok az alıyor. Gece uyandırıp devam sütü veriyorum. Bugün idrar rengi çok sarıydıBen 4 aylık ken başladım ek gıdaya yani papes elma vs gibişimdi de has be has yavaş yavaş menü geliştirdim püre kıvamı ama az tane bırakıyorum açıkçası. Devam sütü de istediği zaman annelik içgüdüsü anlayabiliyorsun yapıp veriyorum anlayışı ya da bakışı belli edebiliyor,bazen de arı maya yapıp veriyorum geceleri yatmadan vs.
Devam sütü bazen 150 cc bazende 90 veya 1w0 arası değişiyor.
700 cc yi bulabiliyor diyerek hesaplardan yaklaşık 4 biberon diyelim
Bebeğin Kaç aylık ? bol bol emiyor galiba değilmi.Sabah uyanınca emziriryorum. 10 gibi ek gıda akabine 90 cc mama ve uyku, bir de 13 gibi ek gıda, akabine 90 cc mama uyku olduğu zamanlar oldu. Önden emzirip mama veriyorum genelde mamayı içmediği oluyor. Yani iki defa 90 cc mama hep olan birşey değil durmazsa...
Bebeğin Kaç aylık ? bol bol emiyor galiba değilmi.
Katı gıda toplam iki öğün mü ?
Birde ben 6aya kadar hiç ek gıda vermedim. Şimdi suyu sevmiyor zor içiriyorum bir iki tatlı kalışığı, yoğut yemiyorBen 4 aylık ken başladım ek gıdaya yani papes elma vs gibişimdi de has be has yavaş yavaş menü geliştirdim püre kıvamı ama az tane bırakıyorum açıkçası. Devam sütü de istediği zaman annelik içgüdüsü anlayabiliyorsun yapıp veriyorum anlayışı ya da bakışı belli edebiliyor,bazen de arı maya yapıp veriyorum geceleri yatmadan vs.
Devam sütü bazen 150 cc bazende 90 veya 1w0 arası değişiyor.
700 cc yi bulabiliyor diyerek hesaplardan yaklaşık 4 biberon diyelim
Maşallah size. Ben nasıl toparlıycam bakalım 7.ay kontrolünde 200gr almıştı çok üzüldüm. Bugün sabah 160devam sütü 2saat sonra muhallebi yarım saat sonra yine devam sütü uyut uyanınca çorba 1saat sonra yşne devam sütü uyut uyanınca meyve 2saat sonra yine devam sütü ve yatır yaptım. Zaten Gecede uyandırıyorum yine devam sütü. İlk defa bu gün bu kadar yedire bildim.yetermi acaba hep bu kadar yese diye düşünüyorumŞu an 10 aylık. Hergün birbirinin aynı değil. İlk zaman ek gıdada çok mama içiyordu ama şimdi o kadar içmiyor emiyor. Çok da emen bir bebek değil.
Maşallah size. Ben nasıl toparlıycam bakalım 7.ay kontrolünde 200gr almıştı çok üzüldüm. Bugün sabah 160devam sütü 2saat sonra muhallebi yarım saat sonra yine devam sütü uyut uyanınca çorba 1saat sonra yşne devam sütü uyut uyanınca meyve 2saat sonra yine devam sütü ve yatır yaptım. Zaten Gecede uyandırıyorum yine devam sütü. İlk defa bu gün bu kadar yedire bildim.yetermi acaba hep bu kadar yese diye düşünüyorum
Doktor önce ek gıda sonra mama dedi. Gece gündüz yeterli beslenmiyor diye uyandırıyorum. Belki Bana az geliyor. 7. Ayda iki ana öğüne çıktı. Bi kahvaltı bi çorba. Bende sabah, öğle va akşam devam sütünü ana öğün olarak planladım. iki ara öğünede kahvaltı ve çorbayı koydum. Yanlışmı oldu acabaGece siz neden uyandırıyorsunuz?
Teknik kısaca şu: mama- ek gıda- mama ek gıda - mama ( ilk başlarda bu şekildeydi ) zamanla ek gıda 3 e 4 e 5 e çıkabiliyor. Daha çok püre veriyorum ben. Buharda pişen sebzeleri çatalla eziyorum. 8. Ayda sanırım kıyma ekledim. Siz şimdi yoğurtlayıp verebilirsiniz.
Şöyle ki deneyim mi diyeyim yoksa biraz daha kontrol mğ diyeyim bilemedim ama ilk kızçemde bende gece uyandırıyordum uyku düzeni aslında bebeklilten de geliyormuş bak şimdi ki kızçemde anladım. Son mamasını içiyor küçük kızçem sonra bir aksilik olmaz ise sabah 6 veya 6 buçukta uyanıyor. Mama yapıyorum sonra 9 a ka yine uyuyoruz ki bu mama yapışım ablası ben üçümüz yani beraber kahvaltı yapalım diye.Yani 700cc nin yanında ek gıda değilmi. Ben ek gıdaları veriyorum sonra zaman geçsin diye bekliyorum , ek gıda ve devam sütü karışmasın diye 1saate yakın. Böylelikle çocuk akşam uykusuna kadar çok az alıyor. Gece uyandırıp devam sütü veriyorum. Bugün idrar rengi çok sarıydı
Bebeklerim ikiz 10.5 aylıklar. 5 aylık olana kadar anne sütü arti mama. 5.5 aylık olunca tadımlık ek gıda artı mama olarak beslenmeye devam ediyoruz. Uyanınca 120 CC mama veriyordum verdiğim ek gıda öğünü ve miktarı arttıkça mama CC düştü. 90 cc mama veriyorum mesela şimdi 1.5 saat sonra kahvaltı, uyumadan önce duruma göre bazen mama vermiyorum bazen 90 CC veriyorum. Öğlen çorba veriyorum. Çorba için bulgur, pirinç, tel şehriye ve sebze kullanıyorum. Unlu çorbada yapıyorum. Ara öğün olarak meyveli yoğurt, evde yaptığım tam buğday unlu kek ve cici bebe kullanıyorum yada irmikli meyve hazırlıyorum. Akşam 5 gibi yanı yine ek gıda yatınca mama. Verdiğim mama 500 900 CC arasında oluyor ki bu ayda olması gereken. İri taneli dışında pütürlü katı şeyleri yiyorlar.Mamayı önce verirsem ek gıdayı almaz diye düşünüyorum. Doyuyor çünkü.
Çokgüzel yazmışsın teşekkür ederimŞöyle ki deneyim mi diyeyim yoksa biraz daha kontrol mğ diyeyim bilemedim ama ilk kızçemde bende gece uyandırıyordum uyku düzeni aslında bebeklilten de geliyormuş bak şimdi ki kızçemde anladım. Son mamasını içiyor küçük kızçem sonra bir aksilik olmaz ise sabah 6 veya 6 buçukta uyanıyor. Mama yapıyorum sonra 9 a ka yine uyuyoruz ki bu mama yapışım ablası ben üçümüz yani beraber kahvaltı yapalım diye.
Bugun 700 cc yi bulmuşumdur çünkü hep hazır mamaya dayandım çoğunlukla meyve püresi yapamadım mesela.
Uzun lafın kısası bence gece uyandırma bir ritüel oluştur.
Sonra suyu ben doğduğundan beri veriyorum uzaylı görmüş gibi içiyor ama olsun alabildiğini alsın.
Yoğurt malesef ilk körolmayasıca arkadaşım verdi kendi ekşi yoğurdunu ne yapsak yediremedik bir sürü mayaladığımız yoğurt hep çöp oldu açıkçası. Doktorumuz da zorlamayın ama azar azar vermeye çalışın dedi bakalım bu serüveni nasıl atlatıcaz.
Düzeni sen kur bebeğinde uyum sağlayacaktır zaten klasik yok şu lu saatler qrası bunu ver şunu ver menüleri geçerli olmuyor malesef her bebeğin istediği farklı o an. Bu da hiç birimizin bir olmadığı gibi düşün.
Yani düzen kuracaksın bebeğin düzene uyacak eğer düzende değişiklik yapılmasını istiyorsa sana belirtilerini gösterecek zaten sonrası çorap söküğü
Sık sık aynı şeyleri yedirip bıktırmadan ilerle yeter haha ne uzun yazdım yav gideyim ben artık
Çok güzel yazmışsın yazdıkların benim için cidden değerli teşekürler. Kayınvalidem ilk ekşi olan bir yoğurttan tattırmıştı demekki o yüzden yemiyo olma ihtimali yüksek bunuda anlamış oldum.Şöyle ki deneyim mi diyeyim yoksa biraz daha kontrol mğ diyeyim bilemedim ama ilk kızçemde bende gece uyandırıyordum uyku düzeni aslında bebeklilten de geliyormuş bak şimdi ki kızçemde anladım. Son mamasını içiyor küçük kızçem sonra bir aksilik olmaz ise sabah 6 veya 6 buçukta uyanıyor. Mama yapıyorum sonra 9 a ka yine uyuyoruz ki bu mama yapışım ablası ben üçümüz yani beraber kahvaltı yapalım diye.
Bugun 700 cc yi bulmuşumdur çünkü hep hazır mamaya dayandım çoğunlukla meyve püresi yapamadım mesela.
Uzun lafın kısası bence gece uyandırma bir ritüel oluştur.
Sonra suyu ben doğduğundan beri veriyorum uzaylı görmüş gibi içiyor ama olsun alabildiğini alsın.
Yoğurt malesef ilk körolmayasıca arkadaşım verdi kendi ekşi yoğurdunu ne yapsak yediremedik bir sürü mayaladığımız yoğurt hep çöp oldu açıkçası. Doktorumuz da zorlamayın ama azar azar vermeye çalışın dedi bakalım bu serüveni nasıl atlatıcaz.
Düzeni sen kur bebeğinde uyum sağlayacaktır zaten klasik yok şu lu saatler qrası bunu ver şunu ver menüleri geçerli olmuyor malesef her bebeğin istediği farklı o an. Bu da hiç birimizin bir olmadığı gibi düşün.
Yani düzen kuracaksın bebeğin düzene uyacak eğer düzende değişiklik yapılmasını istiyorsa sana belirtilerini gösterecek zaten sonrası çorap söküğü
Sık sık aynı şeyleri yedirip bıktırmadan ilerle yeter haha ne uzun yazdım yav gideyim ben artık
Katı gıdadan ne kadar zaman sonra mama verebilirim. Beklemelimiyim. Reflü oluyo deniyor. Mamanın ardından hemen devam sütü verilinceOrtalama 10-12 aya kadar kati gidalarin tamami tadimlik sekilde veriliyor. Yavas yavas miktar arttiriliyor ama asla doyumluk degil tadimlik. O yuzden once birazcik kati gida sonra da kg’ina ayina uygun mama verebilirsiniz. Kati gidalari asla blenderdan gecirmeyin, diliyle damaginda ezip o sekilde yutmayi ogrenmesi lazim
Benimkilerde olmamisti; cunku dedigim gibi doyacak kadar yedirmiyordum hic. Bir de ben blw yontemini uygulamistim yani genel olarak karni doymuyordu yemeyi ogrenene kadarKatı gıdadan ne kadar zaman sonra mama verebilirim. Beklemelimiyim. Reflü oluyo deniyor. Mamanın ardından hemen devam sütü verilince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?