Bebek Beslenmesi Katı gıdaya geçiş ve 7.aylık bebek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben daha yeni şöyle bi düzen kurmaya çalıştım. Sabah uyanınca 7de mama veriyorum 100-150cc arası 9da uyuyor sonra 10:30da kahvaltı 50cc muhallebi içine biraz bebe bisküvisi biraz yumurta sarısı (pekde hoşlanmadı ama) sonra saat 12de mama veriyorum 100-140cc arası uyuyo tekrar ve 1saat sonra kalkıyor. 14:de çorba veriyorum 50cc bşr saat sonra 100cc mama verip uyuyo tekrar. 5de uyanıyo öeyve püresi veriyorum saat 19da yatmak için mama içiriyorum 150-190 arası içiyor ardından gece kaldırıp 130cc mama veriorum. Sabah en geç 7gibi kalkıyor. Bu nasıl olmuş. İki günden beri uygulamaya çalışıyorum tabi saatler biraz oynaya biliyor ama günde 3defa uyku ihtiyacı oluyor.

-Bebe biskuvisi ve muhallebi vermeyin. Seker 1 yastan once verilmez zaten hatta bence hic vermeyin. Ha muhallebiyi hurmayla tatlandiriyorsaniz bilemeyecegim ama sanmiyorum, neticede bebe biskuvisi veriyormussunuz

- mama miktari bence az ama o kadar iciyorsa bilemeyecegim

- meyve ve sebzeleri pure seklinde vermeyin, buharda pisirip diliyle damaginda ezebilecegi yumusaklik kivamina getirip direkt eline verin

- 7 aylik bebek gece uyandirilmaz. 3 aydan sonra gece-gunduz uyku duzeni oturur ve oturmalidir da. 7 aylik bebe sabaha kadar deliksiz uyur

Birde ben 6aya kadar hiç ek gıda vermedim. Şimdi suyu sevmiyor zor içiriyorum bir iki tatlı kalışığı, yoğut yemiyor
Suyu seviyorum demissiniz benim kizimada su verim diyince midesini kaldiriyo,yüzünü eksitiyi,nedenki acaba

Benimkilerde olmamisti; cunku dedigim gibi doyacak kadar yedirmiyordum hic. Bir de ben blw yontemini uygulamistim yani genel olarak karni doymuyordu yemeyi ogrenene kadar
Hmm ben doyurmaya çalışıyorum hatta doyunca deniyorum biraz daha alacakmı acaba diye . Buda etki ede bilir haklısın.
Aldığı mama miktarı az diye uyandırıyorum. Verdiğim herşey tamamen doğal şeker tuz vs sıfır. Şekeri sade meyvelerden aldı hep. Beslenme gıdaları organik ve bebekler için uygun olan. Ben mama miktarını daha fazla vereyim oyle olurmu. Daha fazla alırsa gecede uyanmaz. Zaten o uyanmıyor ben uyandırıyorum. Korkuyorumda geceleri uyanmaya alışacak diye. Birde akşam 7-8 gibi yatsa sabah 6-7ya kadar kesintisiz uyusa sorun olurmu diye bilmiyorum. Emmediği için gece kalkmıyo

Acikan her canli uyanir Bebe biskuvisi paketli gidadir, vermeyin bence hic

Suyu seviyorum demissiniz benim kizimada su verim diyince midesini kaldiriyo,yüzünü eksitiyi,nedenki acaba
Bahsettiğim herkes erken vermeliydin diyor ama doktor verme gerek yok demişti. Tükürüyor ağlıyor , havalar daha ısınınca içer belki diye umut ediyorum. Yandan yandan Kaşıkla ek gıda aralarına sokuşturuyorum ama az oluyor yinede.
Acikan her canli uyanir Bebe biskuvisi paketli gidadir, vermeyin bence hicK endimde yapmaya
Acikan her canli uyanir Bebe biskuvisi paketli gidadir, vermeyin bence hic
Aşçı anne diye biri var. Belki duymuşsundur. Onun ürettiği bisküvi ama evet paketli. Şekersiz, glisin gibi bişey. Ben kendim çok beğendim tatlıyı pek sevmem. Kendim yapmayı düşünüyorum ama şuan önce bi şu aldığı gıda miktarını düzenlemeliyim. Birazda zaman ayıra bilirsem birşeylere

Benim bebeğim de katı gıdaya yeni geçti. 5. ay ortasında doktorun yönlendirmesiyle tadım yapmaya başladı, yoğurt - yeşil kabak - havuç- bal kabağı tadımları yaptı, 3'er gün. sonra 2 hafta boyu öğle öğünü verdim 1 çay bardağı kadar. sebzeleri buharda haşlıyorum yanına kemik suyunda pişirilmiş pirinç, yulaf, irmik ekliyorum. 3. haftadan itibaren 2 günde bir azıcık kuzu kıyma da eklendi (doktor önerisi yine). ayrıca ikindi öğünü olarak da meyve yiyor, çatalla biraz yumuşatıp veriyorum.
4. haftadayız ve kahvaltı tadımı başladı, 3 gündür tuzsuz evde yaptığım lor peyniri yedi, yarın sabah yumurta deneyeceğiz yine 3 gün. yeni yediği her şey için 3 gün kuralını ve kısmen blv uyguluyorum.

saatli düzen şöyle: sabah 7:30 emzirme 10:00 kahvaltı tadımı + emzirme 13:00 / 13:30 gibi acıkmasına bağlı olarak öğle öğünü (ardından genelde emmek istiyor, emziriyorum) 16:00 emzirme 17:30 meyve. sonrasında acıktıkça emzirme

1 yaşına kadar su içmesiyle içmemesi arasında fark yok istiyorsa verebilirsin dedi doktoru. sevdiği için veriyorum. sevmiyorsa zorlamayın bence, sizin dr da gerek yok demiş.

Ben bir kaç günden beri armut suyunu sulandırıp damla damla (bildiğin kaşığa iki damla kadar damlatıp) üç gün sonra yine aynı damla damla sade su verdim. Kısacık zaman geçti ama şimdi kaşıkla 3-5 damla veriyorum ağzına. Katı gıdaları beslerken 2-3 kaşık gıda bi su diye aralarda içiyor. Demekki içmiyor deyip vazgeçmemek lazımmış. Bende içmiyor deyip vermiyordum tükürüp ağlıyordu. İdrar rengi baya sararınca tutuştum resmen. Damla damla vererek alıştı. Ha harika içiyomu hayır ama bir miktar içiyor Havalar ısınıyor su önemli. Kış olsa bi nebze ama sıvı kaybediyorlar bebitolar Böbreklerine bişeycik olmasın onların

6 aydan 7,5 aya kadar tadım zamanı. Aynı besini 3 gün peş peşe vermeniz lazım alerji testi için. 7.5 aya kadar 1-2 çay kaşığı yediriliyor zaten. Bağırsakları öyle hazırlanacak sindirime.
Blw türkiye Facebook sayfasında çok güzel bilgiler var. Hanife mevsimde kaç aylık bebeğe ne yedirilir. Tablo yapmışlar çok güzel. Sırasıyla ek gıdada neler yedirilmeli falan.

Verilmiş tüm yeni gıdalar 1-2-3cay kaşığı olarak denedim ve sonrasında çorba- kaşık maması-meyve-sebze püresi olarak tüketiyor. Ama öğünleri bir iki çay kaşığı değil. Doktor 50cc çorba yinr meyve ve sabah kendin yaptığın bebe bisküvisi yumurtA ile kahvaltı ver dedi. Çay kaşığını ölçüsünü geçilen yeni gıdalarda kulladım.

Mevsim sebze ve meyveleriyle 3 günlük alerji tadımı 1,5 ay sürüyor. 1,5 ayın sonunda yoğurt ve yumurtaya geçiliyor. Ben böyle bir liste uygulamıştım. Tabii her doktorun tercihi farklı. Direkt yoğurtla başlatan da var

Haklısın 7.ayını 1hafta geçti:) (kabak-patates-havuç-armut-elma-kayısı-muz-tarhana çorbası - yoğurt-yoğurt çorbası pirinçli) tadımla çok besin denedik. Hepsi sıra ve dr önerisi ile. Ben bi kahvaltı bi öğle çorbası veriyorum. Ana öğünü yine anne sütü ve formül mama oluyor.

ben de bu tarhana çorbasını yapamadım
bizim tarhanayı annem ve kv yapıyor ama çok baharatlı bir şey. bebek tarhanası satılıyormuş ondan mı alsam. siz nasıl yapıyorsunuz???

bizim tarhanayı annem ve kv yapıyor ama çok baharatlı bir şey. bebek tarhanası satılıyormuş ondan mı alsam. siz nasıl yapıyorsunuz???
Kv yapacak nasıl olduğunu bende bilmiyorum. Ama o yapana kadar ben aşcı anne var duymuş ola bilirsin onun tarhanasını aldım süt alerjik çocuklar için diye geçiyor illa süt alerjisi olmasına gerek yok. Kemik iligi vs katılmış faydalıda. Tatsız tuzsuz bişey olduğu için ilk oğlum hep dışarı attı ikinci gün biraz daha fazla üçüncüde yaptığımın hepsini yedi. Öneririm

Bu arada dediğin evde yapılan tarhanadan bendede var ama onu verme asla. İçinde tuz var. Ve domates 9.ay sonrası veriliyor. Allerjik ola bileceği için daha geç de verile bilir.

Bu arada dediğin evde yapılan tarhanadan bendede var ama onu verme asla. İçinde tuz var. Ve domates 9.ay sonrası veriliyor. Allerjik ola bileceği için daha geç de verile bilir.

Teşekkür ederim

Evde kendin yapabilirsin. Ben kendim yapıyorum. İçine elma , muz, irmik, tam buğday unu koyuyorum. Ben her şeyi evde yapıyorum. Bebek keki yapıyorum mesela. Kuru meyveler, yaş meyveler , ceviz ve iki yemek kaşığı sadece yine tam buğday unu koyuyorum yanı un çok az şekeri de incirden almış oluyor. Yoğurt, peynir, salça, cici bebe, kek her şeyi kendim yapıyorum. Şuana kadar hiç şeker ve tuz kullanmadım. 11 aylık ikizlerim. Pekmez köyden şekersiz ev yapımı geliyor. Ekmeklerini de evde kendim yapıyorum.

Benimki neredeyse 2 ay sürdü 5.5 aylıkken tadıma başladık 7.5 aylıkken tam anlamıyla oturdu. Tadım veriyordum sonra o öğün oluyordu. Öğlen tadım yaptırdigim akşama öğün oluyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…