kat kat soyulan tırnaklarım

butterflys73

Tek Bayrak Tek Millet
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2009
649
4
96
51
Diğer
flormarın bakım ürünlerinden aldım ( güçlendiricisini , sertleştiricisini filan ) ama fayda etmiyor .....hipotiroit yüzünden mi acaba ? eskiden böyle değildi şimdi oje sürmeye hasret kaldım , oje yüzünden havasız kalınca daha beter soyuluyor....
bu duruma çözüm bulan var mı merak ediyorum

benim de öyle bir sorunum vardı bi kaç yıl önce. benimki deterjan yüzünden oluyordu, çok severim çamaşır suyu, yağ sökücü vs. ile oynamayı:1ninca:
sonra bi parfümeriye gittim, flormar ın limon kokulu sarı bi yağı var, onu verdi kadın. ama hiç bi işe yaramadı, bi de kalıcı değil. sonra başka bi parfümeriye gittim, ordaki kadın kalyonu önerdi. ayda 1 hafta kalyon kullanarak toparladım tırnaklarımı. sonra flor mar ve golden rose un da kalyon tarzı güçlendiricilerini aldım, ama hiç beğenmedim. benim tavsiyem kayonu kullan, ama sürekli değil, çünkü tırnak havasız kalıyor dediğin gibi. aseton kullanma, oje silici kullan. kalyonu çıkardıktan sonra elini yıka ve vazelinle nemlendir tırnaklarını. her gece yatmadan önce ellerini vazelinle. kalyon tırnağı katır tırnağı gibi yapıyorkaydirigubbakcemile3

bendede bazen oluyor ben zeytinyağ ile limonu karıştırıp masajla yediriyorum hatta ellerimede çok iyi geliyor istersen bir dene

tırnak ve saçlar için priorin var vallaah ben saç için kullandım saçım değil ama tırnaklarım acayip ii oldu .hiç uzatamadığım tırnakları şimdi kes kes bitiremiom

Benimde çok olur..uzatamıyorum bir türlüüüüüü:çok üzgünüm:
Bende de B12 eksikliği var aynı zamanda çamaşır suyu ve diğer deterjanlarlada çok haşır neşirim..Demekki bu iki durumda bir araya gelince tırnaklarımın soyulması kaçınılmaz..

ben artık en azından yağ sökücü kullanırken eldiven takıyorum. ama çamaşır suyu kaçınılmaz benim için, bulaşık yıkarken mutlaka suya çamaşır suyu da koyarım, ama eldivenle bulaşık yıkayamam asla. mecburen ellerimle temas ediyo yani ç.suyu. tırnaklarımın üst yüzeyi de sararıp kuruyo deterjanlar yüzünden, ben de ayda 1-2 kez tırnak yüzeyi törpüsüyle düzeltip parlatıyorum. ölü tabaka gidince tırnağın rengi bile canlanıyo, nefes alıyor resmen:)

hımmmm demir ve b vit. eksikliği bende de var demek o yüzden de soyuluyor iyisi mi vitamin takviyesine başlayım , bu ara ihmal ettim almıyordum

bende ayni dertten muzdaribim ama bu siralar duzeldi tirnaklarim masallah..ama ben bulasik yikarken eldiven kullanmaya basladim belki bu yuzdendir...

Kesinlikle iyi bir markanın güçlendiricisini alın!!! Ve tabii bol bol vitamin. Tırnaklar vücudumuzdaki bir çok olayı söyler. Soyulmada evet B12 vitamininin eksikliği söz konusu. Mesela eğer tırnağınızda çizgi çizgi büzüşmeler varsa bu zehirlenmiş olabileceğiniz (ya da vücudunuza çok zararlı bir şey aldığınız) anlamına geliyor. Özellikle dikkat edin bunlara.

Bol vitamin ve güçlendirici! Tırnak konusunda en iyi marka Mavala ama çok pahalı. Ben hemen hemen aynı kalitedeki Oriflame ürünlerini kullanıyorum. Herkese de tavsiye ederim. Hem çok daha ucuz! Kalyon ya da Flor Mar vs. çok fazla etkilemiyor bence. Belki çok uzun vadede bilmiyorum. Bir kaç kez kullandım ve hiç memnun kalmadım. Söylediğim markaların ürünlerini bir gözden geçirin. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bende size limonu öneririm limon ile tırnaklarınızı iyice ovun ve biraz bekletin. ben genelde limonla ovduktan sonra birz zettinyağını ellerim ve tırnaklarımda bekletirim. ellerinizdede çatlama sorunu varsa ve bulaşık deterjan vs çok haşırneşirseniz vazelin ve bol yağlı bir kremi elinize bolca sürün ve temiz bir çoraba geçirin ellerinizi ve o şekilde uyuyun tırnaklarınız ve elleriniz için çok faydasınını görürsünüz. umarım faydalanırsınız :):) hoşçakalıııınn :):):)

benimde kat kat soyuluyor hemde çabuk kırılıyor.
birkaç tırnağımda nokta nokta çukurluklar var.
kalyon flormar vb. işe yaramadı. limonu arada yapıyorum ama şu zeytinyağınıda unutmasam yapıcam.

limon tırnaklara ve ellere çok iyi geliyor 1 tane limonu sıkıp tırnaklarınızda bekletin ellerinize de sürerseniz yumuşacık yapıyor

arkadaslar bendede aynı problem var bı arkadasımın tavsıyası uzerıne badem yagı yumurta sarısı ve lımon suyunu karıstırıyorum manıkur yapılacak sekılde bekletıyorum daha sonra tırnak etlerım yumusadıgı ıcın onları masaj teknıgıyle gerıye ıtıyorum bunu yaptıktan sonra tırnaklarım manıkur yapmıs gıbı duruyor. oje olarakta ıkı gunde bırde flormarın kalsıyum ve sertlestıcısını kullanıyorum gercekten faydası oldugunu farkettım tabı bunun vıtamınsızlıklede ılgısı oldugu ıcın b12 ve multivitaminde alıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…