Yöresel Tarif Kastamonu (tümü)

Yöresel Yemekler
yaa arkadslar tarifler super olmus benim annemde kastamonulu bikackere gitmistim gercekten hayattaki en gusel yesilleri orda gordum..yemekerinide sviorum kizilcik miydi neydi marmelati vardi coksevrim onu tarhanasi etli ekmegi hersyi cok kusell busene annemin akrabalari dut pekmezi gondermisler ben aldim geldim bukdrmi gusel olur tadi ya:)

slm hanımlar bende kastamonu araçlıyım babam araç annem dadaylı etli ekmegi ve bandırma muhteşem olur yok böyle bit tat ayy azım sulandı şimdi arkadaşımızın dedigi hamurlu dolmayı biz ıspıt var sizlerde adı degişik olabilir belki ama biz ondan yapatız severek yer annemler ama ben yemedim ne yalan ıspıdın normal bulgurlu dolması üstünede sarımsaklı yogurtlu güzel oluyo off neyse karnım açıktı ben sustum.

merhaba ben kastamonu cideliyim eşim abanalı en sevdiğim yemeği mısır yarması diyorlar belki siz farklı biyosunuzdur onun çorbası çok severim bide sobanın üzerinde annem mısırı iyice şişirir onunda çorbasını yapardı onada bayılırdım abanada kulaklı mantı meşhurdur mantının biraz irice ve üçken katlanı

slm hanımlar bende kastamonu araçlıyım babam araç annem dadaylı etli ekmegi ve bandırma muhteşem olur yok böyle bit tat ayy azım sulandı şimdi arkadaşımızın dedigi hamurlu dolmayı biz ıspıt var sizlerde adı degişik olabilir belki ama biz ondan yapatız severek yer annemler ama ben yemedim ne yalan ıspıdın normal bulgurlu dolması üstünede sarımsaklı yogurtlu güzel oluyo off neyse karnım açıktı ben sustum.

aa benimde annem aracli cnm kac kere gittim eskiden bizi biyere goturmuslerdi kuyu kebabi yapiliodu ...bide cayi vardi gidip yuzmustuk hatta cok eglenceli bi tatildia.s.

Teşekkür ederim ederim yaren verdiğin bilgiler için.Bende Kastamonu'luyum ama bu yemeklerin çoğunu bilmiyormuşum.Senin sayende öğrenmiş oldum.(bu arada şimdi ekşili pilav olsada yesekkkk!)

herkese mrb ben de kastamonu araçlıyım..burdaki yemeklerim çoğunu bilmiyorum ama bilmediğim birsürü şey varmışş..gerçekten ekşili pilav olsada yesekk:)

İnebolu zaten Kastamonu'ya bağlı bir ilçe değil mi?:1shok:
Bu arada, tüm

annanemin(inebolu) ve babannemin tarafı kastamonu,babamın Kastamonululara selamlar!a.s.
rize,
eşimde araçlı,ben melezim galiba bu durumda,annemin babası ordulu

kızlar bende kastamonun tosya ilcesınden ama merkesde oturuyorum bır şeye alındım yarencım osmancık pirincı olmaz tosya pirıncı varken canım yemeklerımız cok güselll

slm kızlar benb de kastamonluyum cok sevındım sızlerı burda görmekten ama nerelerdesiniz tekrardan toplanalım kastamonular olarak benım babam daday annem araclı yarencim ellerine saglık bılgılerın için ama nerelerdesin

ben kastamonulu değilim ama çok sevdiğim bir ablam dostum kastamonulu.... kastamonu hanımları çok becerikli oluyor..saolsun abla sayesinde kastamonu mutfağını birazda olsa tattım.. tavuklu böreği, etli ekmeği, birde patatesli bulgurlu sarmalarını yemiştim çok güzeldi hepside...

bende kastamonu taşköprülüyüm kızlar..
etliekmeğe bayılırımmmmmmmmakannehir
annecim çok güzel yapar..
evlenmeden önce her yaz sarımsak festivaline giderdim..
ben de seviyorum memleketimi..
tarhana çorbası da çok meşhurdur..
sofralarımızın vazgeçilmezi..
hele de iftar sofralarımızda babam ve dedemin olmazsa olmazı idi :)

Teşekkür ederim ederim yaren verdiğin bilgiler için.Bende Kastamonu'luyum ama bu yemeklerin çoğunu bilmiyormuşum.Senin sayende öğrenmiş oldum.(bu arada şimdi ekşili pilav olsada yesekkkk!)

Benim de bir Kastamonulu olarak duymadıklarım var.Bütün tarifler bir arada, harika olmuş. Hemen , zaman zaman başvurmak üzere bilgisayarıma bu tarifleri kaydediyorum:)

X