• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaşlarımda seboreik dermatit

canım ilgin için tesekkurler tam olarak kaşlarındaki problem benim aynısımıydı ben kerium bi sure kullandım fayda sağlamadı?

benim sadece kaşımda da değildi canım
ağzımın kenarları burun kanatlarım göz kapaklarım pul pul dökülüyor kıpkırmızı oluyordu
insan içine çıkmaya utanıyordum
bu yazdıklarım sayesinde geçti
özellikle hangisinin faydası oldu bilemiyorum
kantaron yağını duydun mu hiç?

canım kerium ds kremi kullanmaya başladıktan sonra ne kadar sürede sonuç aldın ben bıraz sabırsız bır ınsanım 3 gune sonuc vermessen kullanasım gelmıyor kerium evımde var aldım kullanmıyorum suan bıde tam olarak rahatsızlıgım sadece kaşlarımda var kepeklenme ve dökülme oluyor saçlarımda problem yok yalnız yüzüm aşırı yağlanıyor saçlarımda aynı seninde kaşlarımdaki problem bu şekildemi aynı şekilde yüzün yağlımı yağlıysa yüzünü nasıl yağdan arındırıyorsun.son olarak unutmadan kerium ds kremı kaşlarına suruyorsun dimi ?

selam burcucum ;

Seni o kadar iyi anlıyorum ki....Bebekliğinden beri dermatitli bir çocuğum var.Önce daha 2 aylıkken yanaklarında saçında başladı sonra poposunda devam etti ve şimdi saçında 1 lira büyüklüğünde kabuklanma ve kulak arkasında yaralar kaldı.

Şu an 8 yaşında her gün yıkıyordum her banyoda kafasındaki kabuğu temizliyordum ertesi akşama tekrar kabuk oluyordu.Hatta minik bir yeri kabuklar kaporken saçsız kaldı.Kullanmadığım ilaç kalmadı.Advantan elecon losyon krem aklına gelecek her ilacı denedim.Bir süre geçiyor sonra yeniden geliyordu.

En son saçınında dökülmüş olduğunu görünce ve kalıcı kellik yapar yazısını okuyunca birçok kez götürdüğüm cildiyeciler olmasına rağmen tekrar gttim doktora şükür çareyi buldum.İstersen doktoruda yazarım ama ben ilaçları yazayım
Gidemeyenler için

Önce eczaneden özel bir karışım ilaç hazırlattı ama iğrenç kokuyordu.1 hafta sürdük her akşam sabah saçı yıkadık bu kalın kabuklanmayı önlemek içindi..Bir hafta sonunda kontrole gittik.Kabuk dediğimde epey bir kabuk yani.Sonra dermovate saç losyonu verdi 1 hafta süreyle 1 akşam karışım sabah yıkama sonra 1 akşam sabah dermovate devam ettik
sonra 1 hafta akşam dermovate losyon ve yıllardır boşuna cebelleştiğimiz kabuklanma bitti.Bu tedavi sürecinde evde bulunan ketoralle yıkadık saçı o bitince hergün sali cade diye bir şampuan var eczanede eşim için almıştım her gün onu kullandık.Tedavi bitince haftada bir kullan yeter dedi.Şampuanı kullanma şekline göre kullanmak gerekli.Çalkalayıp saçı köpürtüp 5 dakika beklemeli.Ben bu arada vücudunu sabunluyordum oğlumun.

Diğer günlerde prozinc kepeğe karşı etkili şampuanı almıştım eşime onu kullanabilirsin demişti.

Eşimdede ara ara pullanma oluyordu ama oğlumdaki gibi kalın değil kepek gibi plakalar şeklinde oluyordu.Bu şampuanlar iyi geliyordu 1 senedir rahattı.Geçen hafta baktımki saçına mevsim geçişi yada strese bağlı olabilir nerdeyse kafasının yarısı pullanmış ha bu arada eşim şampuanı çarkalamadığını birde saçında bekletmediğini itiraf etti belki ondan oldu yoksa rahattı.Önce saçındaki kabukları temizledim lavaboda sirkeledim saçını sonra doktorun verdiği karışımı kullanmadım çünkü katran kokuyor ve sabah yıkaması lazım o yüzden direk dermovate saç losyonunu sürdüm 25cc olanı.Baktım bizim oğlanın kafasına 2 aydır tertemiz olan saçı azcık kabuk değil ama kurumuş oğluma 1 akşam yetti sürdüm inan her akşam 1 hafta sürsen yetiyor. bu kadar basit ve kolay kurtulacağımı düşünemezdim kullanmadığımız ilaç ve onca doktora rağmen

Ama kaşındaymış sorun bir sor eczaneye doktorum dökülen yer için çıkar yeniden kıl kökü zarar görmediyse dedi saç kıranada bunu veriyoruz dedi.

Ben doktoruma çok dua ettim inşallah sende kurtulursun bize oğluma dua edersin rahatsızlıkları var ruhuna bedenine sağlık dile....

Kulak arkası için ise nerisona C Krem verdi 1 hafta sabah akşam sonra 1 hafta akşam kulaklarının arkası sulu sulu yara oluyordu kanıyordu oda bitti şükür.Sonra deri inceldiği için 1-2 hafta çinko oksit sür deri kendini toparlasın dedi.Şim kaktım yara olur gibi oluyor (çünkü gıda alerjiside yaraya sebeb oluyor)ama eskisi kadar ağır değil 2-3 gün akşam sürüyorum yetiyor.

Son düzenleme:
canım kerium ds kremi kullanmaya başladıktan sonra ne kadar sürede sonuç aldın ben bıraz sabırsız bır ınsanım 3 gune sonuc vermessen kullanasım gelmıyor kerium evımde var aldım kullanmıyorum suan bıde tam olarak rahatsızlıgım sadece kaşlarımda var kepeklenme ve dökülme oluyor saçlarımda problem yok yalnız yüzüm aşırı yağlanıyor saçlarımda aynı seninde kaşlarımdaki problem bu şekildemi aynı şekilde yüzün yağlımı yağlıysa yüzünü nasıl yağdan arındırıyorsun.son olarak unutmadan kerium ds kremı kaşlarına suruyorsun dimi ?

benim yüzümde yağlıdır
bu kremin özelliği zaten sebum yani yağ düzenleyici olması ,
öyle 3 günde falan etki etmez bence sürekli kullan
ben şu an kil maskesiyle yağdan arındırıyorum cildimi

kaşlarımıda bu jelle yıkıyorum hafifte olsa kuruma hissi veriyor aranızda yüz için tavsiye edebilecegınız yuzu derınlemesıne temızlyen hıc kurutmayan bi jel var mı ? canım unutmadan kerium ds kremi sürdükten sonra yuzunu nasıl temızlıyorsun bırde hergun surmek zor olmuyor mu ?

kaşlarımıda bu jelle yıkıyorum hafifte olsa kuruma hissi veriyor aranızda yüz için tavsiye edebilecegınız yuzu derınlemesıne temızlyen hıc kurutmayan bi jel var mı ? canım unutmadan kerium ds kremi sürdükten sonra yuzunu nasıl temızlıyorsun bırde hergun surmek zor olmuyor mu ?

temizlemiyorum ki canım
arkasında yazıyor temizlenmiş cilde sürün diyor
günlük cilt temizliğimi yaptıktan sonra sürüp yatıyorum akşam
sabahta yüzümü dove sabunla yıkadıktan sonra sürüyorum
ben yüzümdeki kabuklanmalar geçtikten sonra sadece akşamları kullanmaya devam ettim bırakmadım hemen.

bu kremi kullanıyorum 3 gün oldu ne memnunum nede değilim bakalım sabredeceğim bir süre daha umrım fayda sağlar.

Ben de 4-5 senedir bu hastalıkla uğraşıyorum. Yağlı ve hassas bir cilt yapım var mesela saçımı boyadım ben yanma, kaşıntı falan olmuştu alerji yani ondan sonra bende kabuklanma falan oldu. Doktora gittim ketorali verdi ilk başlarda iyiydi ama sonra etki yapmamaya başladı ve deriyi incelttiği için parmaklarım kaşınıyordu sivilce gibi şeyler çıkıyordu. bende bıraktım. sabunla yıkıyorum artık saçımı selesta marka arkasında seboreik dermatitde tedaviye yardımcıdır diyor watsonsdan almıştım. Bu sabunu kullanır kullanmaz derim kalkmıyor artık bakalım. Cildimi gülsuyu ile siliyorum çok faydalı hem de ucuz otacı ve gülşah markalarını kullanıyorum. Gülsuyu yağlı ciltlere iyi gelmez diyorlar ama bence yanlış..Cilt bakım uzmanları hep gülsuyunu tonik olarak sabah akşam kullanın diyorlar. Forumlarda kabak çekirdeğinin faydalarından bahsedilmiş kavrulmamış olanını bence bu rahatsızlığı olanların tüketmesi gerek bol bol...

Arkadaslar yıllarca ağır kimyasallar kullanıp fayda gorememissiniz üstelik kimyasalların ağır yan etkileri de cabası.
Size tamamen bitkisel ve cok etkili bir markadan bahsetmek istiyorum.denemeden karar vermeniz imkansız.ersag marka bitkisel ürünler derdinize derman olacak ve insaallah bana cok dua edeceksiniz...

arkadaşlar bu hastalığın temel nedeni maya mantarları bu mantarlar aşırı yağ salgısnın oldugu yerlerde barınıp beslenirler derideki sebum dengelenirse kabuklanma kepeklenme problemi olmaz diye düşünüyorum bu amaçla ilaçlar kullandım faydası oldumu ne evet ne hayır diyebilirim ama yılmak yok azmim kararlılığımla bu problemi aşacağıma inanıyorum unutmadan şimdilik BLUE CAP e devam. BLUE CAP İLE İLGİLİ BİLGİ VERMEK İSTEYENLER YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...

benimde yüzüm sacım kaşlarımmmm pul pul oluyor dön süem dönem kızarıyor doktorlar care bulamadı dalin kullanıorum yüzümüde onla yıkıyorum ardından badem sütü ile temizliyorum iyi geldi şimdilik tabsiye ederim cnm geçmiş olsun

sabun olarak mı yoksa şampuan olrak mı dalinle yüzünü yıkıyorusun benim yüzüm aşırı yağlanıyor zaten bu hastalıkta yağdan besleniyor kaşlarımda kepeklenme kabuk seklınde dolayısıylada dökülme oluyor yüzümü yağdan arındırıp uygun kremi bulmam gerekiyor

arkadaşlar yüzüm çok yağlanıyor kaşlarımda seboreık var asırı yağlanmadan kaynaklanıyor kepeklenme için blue cap krem kullanıyorum kısmen faydası var kaşlarımın dıplerıde yağlandığı için hem yüzü hem kaşlarımı kurutmadan yıkayabılecegım yüz yıkama jeli arıyorum yardımlarrınızı beklıyorum.:72::43:

blue cap kremide kullandım sonuc ne iyi ne kötü arkadaşlar kepeklenme azaldı diyebilirim fakat kaş dökülmesinde bir adım yol alamadım dökülme devam ediyor sinir bozucu yüzüm çok yağlanıyor yüz yıkama jeli kullanıyorum olay skin diye forumlarda dalini çok met etmişler onuda denedim ama o da yüzümü kurutuyor bunun kaş dökülmesini hızlandırdıgını dusunuyorum yüzümü temizleyebileceğim kurutmayan bir jelde önerebilirmisiniz yardımlarınızı bekliyorum...

Back