• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasiyeri şikayet etsem mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle dedim, böyle dedim.
Heveslenince kalsın dedim.
Bayan görevli istedim.
Şikayet mi etsem?

Bu kadar hassas olduğunuz konuda biz üzerini çıkarıp gelelim deseydiniz madem.
Sizin gibi her istediğim olacak, herkes bana uyacak kafasındakilere uyuz oluyorum ben.

Emin olun şu virüslü dönemde kimse kimsenin vücuduna yakın temasta olmaktan hoşlanmıyordur.
Ama çalışmak ve çeşitli şımarıklıklara katlanmak zorundalar ne yazık ki!
Çıkarın denseydi elbette cikarirdik

Pek çok kişi yazmış ama bana da çok garip geldi bu durum. Şu korona ortamında çocuk bir mağazaya götürülüp kıyafet denememeli. Bakıp alınabiliyorsa alıp eve getirip 2 gün evde kenarda bekletilip, ondan sonra yıkanıp giydirmeli.

bunların abartı olduğunu düşünmüyorum. 11 yaşındaki oğlumun da hiç yazlık kıyafeti yok ama bir şekilde eskilerle idare etmeyi düşünüyorum bu dönemde.

Yani kadın personel de olsa pantolondaki alarmı çıkarmak için elini pantolonun içine sokması gerekecek(malum iki taraflı oluyor parçadan düşsün diye beklemeyecek herhalde) ki bu da çok rahatsız edici. Çok hassassanız kadın erkek fark etmemesi gerekir. Ayrıca komşunuzun çocuğunu neden siz götürüp bir şeyler alıyorsunuz ilginç. Eğer pazar yerine cevirilen malum mağazaysa zaten insanlar kaç kişiye hizmet veriyorlar, hassas olan dikkat etse de uğraştırmasa keşke milleti .

Çocuğa sizin düşündüğünüz niyetle dokunduğunu sanmıyorum. Bir an önce işini bitirmek istemiş sadece. Hiç bayan personel olmayabilirdi de mağazada. Ayrıca alarmı çıkarmaya gelen bayan personelin püripak olacağını nerden biliyorsunuz ki? En iyisi çocuğun üstünden çıkartıp öyle okutturmak olurmuş. Sadece pandemi dönemi değil normalde de buna dikkat edilmeli.

Pek çok kişi yazmış ama bana da çok garip geldi bu durum. Şu korona ortamında çocuk bir mağazaya götürülüp kıyafet denememeli. Bakıp alınabiliyorsa alıp eve getirip 2 gün evde kenarda bekletilip, ondan sonra yıkanıp giydirmeli.

bunların abartı olduğunu düşünmüyorum. 11 yaşındaki oğlumun da hiç yazlık kıyafeti yok ama bir şekilde eskilerle idare etmeyi düşünüyorum bu dönemde.
Merhaba izin gününde bayram için kıyafet almak istemisler annesi seçti denesin diyip işini halletmek üzere çıktı. Üstünde kalsın demek benim hatamdi. Çıkarıp öyle alabilirdik ama bilmiyorum o anlık denedi güzel oldu kalsın dedik

Eşimin müşterisi vardı kıyafetlerin bulunduğu depoda sayım elamaniymis,kıyafetleri yıkamadan giymeyin demiş ne kadar doğru bilmiyorum ama hem üstüne basılıyor hemde fare bile gördüğüm oldu demiş, zaten dikkat ederdim hep abide öyle deyince yıkamadan asla giydirmiyorum

Ondan ziyade kumaşların düzgün durması, ütü tutması için kimyasal bir madde sıkılıyor üzerine ve bu madde insanlar için tehlikeli, mutlaka yıkanması gerekiyor. Ailem çeyiz işi yapar kumaşın çok olduğu yerde biçmek için yere de konur, uygun kumaşı almak için diğerlerinin üzerine de basılır, makinada dikerken hepsi yere değiyor zaten yani elbise ya da başka bir şey mutlaka pisleniyor steril dikişin asla imlanı yok o yüzden mutlaka yıkayın

Niye sikayet edeceksiniz ki? Cocuga o kadar dokunulmasini istemiyordunuz madem kiyafetleri uzerinde birakmayacaktiniz. Ya da biz kadin calisanin gelmesini bekleyelim o zaman diyecektiniz. Hem uzerimizde kalsin, hem de personel temas etmeden alarm soksun, oldu baska?

Çıkarın denseydi elbette cikarirdik
En başından giydirmemeniz gerekiyordu bekleyemediniz mi 5 dakika? Zaten yikanmadan giyilmemeli o elbiselerin üstüne günde kaç kişi basıyor kaç kişi el sürüyor? Bi de hakliymissiniz gibi şikayet mi etsem diyorsunuz. Bayan personel olmayabilir bunu siz düşüneceksiniz elbise giydirmeden once. Ben hem istediğim gibi davranılsin isteyeceğim -ki öyle bir hakkım olmamasına rağmen. Kıyafetin barkodu kasada çıkarılır. İnsan üstünde çıkarılmaz- istediğim olmayınca sesimi yukselticem çünkü dünya benim etrafımda dönmüyor. Ses yükseltmeye de şikayet etmeye de hakkınız yok. Haksızsıniz bunun geçerli bir sebebi yok

Bir konuda hassasiyetiniz varsa ona göre hareket edecek olan sizsiniz.
Mağaza çalışanını çocuğun üzerindeki barkotu çıkartmak için ekstra uğraştırmaniz bile doğru değil.

Virüs zamanı olmasına gerek ne çocuklarinkileri ne kendi kıyafetlerimizi yıkamadan giymeyiz, hele ki şu günlerde.

Şikayet edeceğiniz bir şey yok ortada. Ayrıca çocuklar marketlere bile giremiyor ne işiniz var mağazada, kabinde ?

Isterseniz köyde tek başınıza yaşayın, corona daha bitmeden alışverişe çıkıp kıyafet denemek saçmalık ötesi. Kimbilir o kıyafetler nerelerde süründü belki ayak basıldı ama mecburen katlanıp konuldu. Ama siz hala cocugun üstünde kalsin diyorsunuz. Hic mi ders almadınız virüsten?

Ayrıca madem kadın personel yok ve erkek olanin çıkarmasını istemiyorsunuz, bırak diye bağırmak yerine, tamam biz kıyafetleri çıkartıp oyle getirelim demeniz gerekir.

Virüsle ne alakası var, virüs olmasa bile yüzlerce kişinin eli değiyor, yerlere düşüyor, üstüne birşeyler koyuluyor, toz kir pislik içinde bana göre yeni alınan ürünler. Beni burada tek dehşete düşüren kısım.

Dün komşumuzun kızıyla alışverişe gittik. Çocuk 11.5 yaşında. Denediği kıyafetler üstünde kalsın çıkalım dedik. Barkodlari sokulecekti. Pantolondaki barkot poposunun çok az üstünde, poposunda sayılırdı, bluzdeki de altındaydı hemen. Kasaya gittik. Erkek personel vardı. Özellikle pantolondaki barkottan ötürü gayet kibarca bayan personeli çağırır misiniz lütfen, barkotlari sokmek için dedim. Meşgul hanfendi diyip, geldi çocuğun yanına tisorttekini aldı. Bırakın dedim. Yüksek sesle birazcik. Buraya bakın diye bağırıp gitti. Sonradan kafama takıldı haksız mıyım Allah aşkına. Ne münasebet müsade etmediğim halde çıkarıyor. Şikayet etmek istiyorum. Ama kararsızım ben mi abarttım acaba diye kendime soruyorum.

Tıbbi sekreterim. Doğu karadenizin küçük bir ilinde yaşıyoruz ilçe de virüs vakası yok şu anlık. Çocuk heveslendigi için kalsın dedik. Üstünden çıkarılabilirdi de, o an çıkarmadık kalsın dedik ama kasiyerin yaptığı olabilir denilmiş. Biz beraberdik annesi yanımızda değildi o anda, çocuğun kısmen velisi sayılırdim. İstemediğim halde neden dokundu açmaya çalıştı ki
Tabi şikayet edin ne münasebet sizin tercihlerinize göre davranmamış aldığı asgari ücret ona çok bile işsiz kalsın mutsuz olsun. Çünkü onun görevi kasadan geçireceği ürünü giyen insanların özel isteklerini yerine getirmek... et şikayet elbet sizide şikayet eden olur.... kul görmezse allah görür.

Merhabalar BlanchKahkul kullanıcı üye;

İlk olarak belirtmek isterim burdan görülüyor ki hassas bir yapınız oldugu (sadece görülüyor). Fakat hassas karakterler her seyi önceden düsünür. Mesela “cocugun üstünde barkodlar nerede kalıyor” uygun olmayan yerdeyse erkek varsa kabul edemem diyerek düsünmeliydiniz. Mesela kabinden kasa da erkek, kadın olup olmadıgını da incelemek zor degildir. Virüs’ü gectim, yasadıgınız ve bulundugunuz bölgede herhangi bir vaka olmasa bile kıyafetleri yıkanmadan giymek oldukca zararlıdır özellikle bir cocuga...

Son olarak bunların hicbirini akıl edemezken oturup sikayet etmenizde cok yersiz olacaktır. Ve zaten ortada sikayet edilecek bir durum yok, hakaret yok, saldırma yok. Elinizi kolunuzu sallayarak böyle bir girisimde bulunamazsınız.
Temkinli olmanız dilegiyle.

Virüsten dolayı ve bayram üzeri olduğu için çalışanların sinirleri gergin. Biraz alttan alınabilir.
Sizin yaptığınız da saçma sapan bir durum. Bayan meşgul dediyse çıkarıp ödemesini yaptıktan sonra giydirmeliydiniz. Kaldı ki aynı üründen reyondan getirebilirdiniz ödeme sırasında okuttuktan sonra bırakırdınız.
Karşılıklı hatalar var ama barkod okutmak için yapılmış bir eylem abartılacak bişey yokmuş. Bağırmanız da eksta abartı olmuş.

Dün komşumuzun kızıyla alışverişe gittik. Çocuk 11.5 yaşında. Denediği kıyafetler üstünde kalsın çıkalım dedik. Barkodlari sokulecekti. Pantolondaki barkot poposunun çok az üstünde, poposunda sayılırdı, bluzdeki de altındaydı hemen. Kasaya gittik. Erkek personel vardı. Özellikle pantolondaki barkottan ötürü gayet kibarca bayan personeli çağırır misiniz lütfen, barkotlari sokmek için dedim. Meşgul hanfendi diyip, geldi çocuğun yanına tisorttekini aldı. Bırakın dedim. Yüksek sesle birazcik. Buraya bakın diye bağırıp gitti. Sonradan kafama takıldı haksız mıyım Allah aşkına. Ne münasebet müsade etmediğim halde çıkarıyor. Şikayet etmek istiyorum. Ama kararsızım ben mi abarttım acaba diye kendime soruyorum.

Tıbbi sekreterim. Doğu karadenizin küçük bir ilinde yaşıyoruz ilçe de virüs vakası yok şu anlık. Çocuk heveslendigi için kalsın dedik. Üstünden çıkarılabilirdi de, o an çıkarmadık kalsın dedik ama kasiyerin yaptığı olabilir denilmiş. Biz beraberdik annesi yanımızda değildi o anda, çocuğun kısmen velisi sayılırdim. İstemediğim halde neden dokundu açmaya çalıştı ki

Yaptıgı yanlış ama işleri yoğundur, oruç zorlamıştır , yormustur. Şikâyet etmeyin. Isinden olursa üzülürüm

Merhaba izin gününde bayram için kıyafet almak istemisler annesi seçti denesin diyip işini halletmek üzere çıktı. Üstünde kalsın demek benim hatamdi. Çıkarıp öyle alabilirdik ama bilmiyorum o anlık denedi güzel oldu kalsın dedik
Merhabalar size de. Üstünde kalması pek sıkıntı değil burada aslında. Onu direk hata olarak görmüyorum. Kasiyere de kızmak için pek bir sebep yok. Normal zamanda olsa bunlar olabilecek şeyler.

ama çocuğun kıyafeti hiç denememesi gerek asıl olarak. Kıyafetten tut, deneme odasına kadar hepsi Çok büyük bir risk faktörü. En başta çocuk ve ailesi için. Hata orada olmuş.

Virüsün kesin orada olmadığını bilemezsiniz. Bu zamana kadar orada vaka görülmemiş olması hiç görülmeyecek anlamına gelmiyor. Belki de ilk size denk gelecek bir de sağlık sektöründesiniz ya kime neyi anlatıyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back