kaşıntı

tupuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
524
3
0
Ankara
merhaba kızlar

bizim eşimle bebek planımız var, ben bundan bi beş altı ay önce vajinamdaki kaşıntı şıkayetinden dolayı bi doktara başvurmuştum..ama bu kaşıntı adet sonrası olan bi kaç günlük bişeydi. mantar korkusuya kendimi doktara zor attım..dr muayene sonunda kullndığım pedi değiştirmemi korkulacak bi şey olmadığını alerjik bir durum olduğunu söledi...bi kaç ilça yazdı..neyse ben ilaçlarımı kullandım..pedimi değiştirdim rahatladım ama şimdi yine kaşıntım var ama devamlı yani ole adet sonrası bi kaç günlük bi şey değil ...o kadar çok rahatsız ediyo anlatamam..doktora gidicem fakat işim o kadar yoğunki bu dönem eve zor gidiyorum...en kısa zamnda gözkecem doktara ama benim size sormak istediğim şu acaba bu kaşıntıdan dolayı hamile kalamıyo olabilirmiyim...2 aydır bebek çalışması yapıyoruz ama bi şey olduğu yok...bilemedim

aynı durumu yaşayan yada bilgisi olan arkadaşlr bana bi şeyler yazarsanız çok sevinirim.

pardon cnm akıntımda koku yo diyecektim..yanma falanda yok ,,ya düzenli genital bölge temizleyici falanda kullanıyorum ama bilemedimki

akıntı olsa mantar dicem ama oda yokmuş.
yine alerjik bir durum ozaman.hassas bir cildiniz varsa duş jelinden çamaşır deterjanından bunun gibi vajinaya temas eden kimyasal ürünlerden alerji olabilir.

merhaba Ben bekarım ama bu kaşıntı sorunu bende de var.Önceden doktor krem vermişti kullandım iyi gelmişti.Yalnız tekrar kaşıntım var..Benimde hem akıntı hem koku var deli gibi kaşınıyor..Ağlıcak gibi oluyorum artık..Temizliğime dikkat ediyorum ama içten kaynaklanan bişey var gibi geliyor.Günlük ped kullanıyorum acaba kullandığımız pedler mi yapıyor diyede düşündüm..Bu arada acı biber çok yerim..Oda kaşıntıyı fazlalaştırıyor sölim

canım mutlaka tekrar doktora görünmen lazım bence ilaç verecektir mutlaka kremin yanında onlarıda kullanmalısın pedler bence belli markalardan olursa yapacağını zannetmiyorum ama yinede değiştir istersen

canım bence mantar olabılır. ne kadar da temızlıge dıkkat etsende oluyor işte. gunluk pedler vajınanın hava almasını engellıyor. ve nemli kalmasına yol acıyor. bence doktoruna gorun bir an önce.

yok cnm sadece deli gibi kaşınıyo akıntı,koku falan yok

1-2 ay önce bende de öyleydi
deli gibi kaşınıyodu ama iç bölgesi değil,vajina çevresi,ön kısımlar falan
oysa ki tertemiz tutarım pedimi sık sık değiştiririm,ben sürekli carefree kullanırım en rahatı
o zaman da bulamamıştım başka bi marka aldım
ondan oldu diye düşünüyorum
aynı olay yine değişik markadan dolayı yine başıma gelmişti dr ped yüzünden demişti
travocort tu yanılmıyorsam o merhemden bana vermişti
iyileşmiştim
şimdi de çok şükür yok
bence de ped le alakalıdır...

aynen cnm içi değil zaten sol çeper kaşınıyo hani her tarafata değil anlamadım...yaklaşık 1 aydır fakan eşimle korunmayıda bıraktık bu ay adetim biraz geçikti test yaptım bi şey çıkmayınca acaba kaşıntıdan mı die endişelendim ...tecrübelerinizdeb yararlanayım dedim...inş. oledir cnm..başka bi şey değildir.bi izin alabilsem dr atacamda kendimi..

benmde oldu aynı problemler. bence günlük ped yerine pamuk koyun kızlar o zaman kaşıntı bi derece olsun azalıyo. ama kesin çözüm dr gitmek dr bana fitil verdi geçti hemen allaha şükür...

Bu kaşıntı hamile kalmanıza mani değil.
Bende de oluyor arada.Günlük ped kullanıyorum ve sıkça da değiştiriyorum.
Kaşıntı olduğu zamanlarda jel ve sıcak su ile yıkıyorum.Ütülü iç çamaşırı giyiyorum özellikle bu tür enfeksiyonları olanlar kesinlikle iç çamaşırlarını yüksek ısıda ütülesinler.

Kızlar aynı şeyleri çok çektim, çok uzun süre bende vajinit ve mantar sorunları yaşayan biri olarak bi takım tavsiyelerim var;

Çalışan kişiler için akıntılardan ötürü vajinal bölgenin tüm gün ıslak veya nemli kalması da vajen ph.sını yükselterek vajinite sebep olabilir. Günlük ped olarak Kotexin %100 coton olanınını kullanabilirsiniz. Tabiki onuda sık sık değiştirmek gerek.

Evde olanlar ise hastalık döneminde gerekirse günde 4-5 kere bile iç çamaşırı değiştirmeli. Kesinlikle pamuklu iç çamaşırı giyilmeli. Duş aldıktan sonra saç kurutma makinasının soğuk yada ılık bölümü ile vajina iyice kurutulmalı.

Ben o dönemlerden sonra sadece kotexle rahat ettim. normal regl dönemi pedi de pamuk yüzeyli. şiddetle tavsiye ederim.

Bu arada kesinlikle tedavi olun. Eşli olanların eş tedavisininde yapılması gerekir. Değilse hastalık devamlı tekrarlıyor. Bitti zannederken birkaç hafta sonra tekrar patlak veriyor, insan çıldırıyor.

Birde kullandığınız intim temizleyicilerinin (vajina temizleme jelleri & mendillerinin) ph.sının 4.2 olması gerekir.Çünkü vajina ph.sı 4.2'dir. Bunun içinde avon, oriflame falan gibi kozmetik ürünleri değil kesinlikle eczaneden alınan medikal ürünler kullanılmalı.

Bu arada vajinal enfeksiyonlar hamileliğe engel değil fakat hamileliği güçleştirici unsurlar. Spermler bozuk vajen florası içerinde çok uzun süre yaşayamıyorlar, çoğu rahime ulaşamıyor. Ki olaki bu şekilde hamile kalınsa bile acil tedavi olunması gerekir. Allah korusun tam tedavi edilmemiş vajinal enfeksiyonlar doğum sırasında bebeğe bulaşarak pamukçuk hastalığı oluşmasına neden olur. Siz bence sorun ortadan kalkana kadar korunun. Çünkü hamile kaldığınızda kullanabileceğiniz ilaççlar o kadar sınırlı oluyor ki, 3 günde geçecek şey 13 günde geçmiyor

Geçmiş olsun arkadaşlar. Çok uzun yazdım farkındayım ama bu dertten zamanında çok çektim, umarım faydalı olabilmişimdir. :80:

Not: Doğum kontrol hapı ve çoğu antibiyotikler de mantar yapıyor.

canım bende sebamed vajinal bölge temizleyici kullanıyorum..zaten takıntılı bir insanımdır. beayaz çamaşırları çamaşırsuyu vb. beyazlatılacalar bir gün önce yatırır.sonrada makına yüksek derece ısıda yıkarım ve elime ne geçerse ütüleyen insanlardanım ben zaten..çamaşırlarımıda ütülüyorum..zaten önümüzdeki hafta içi gidiyorum doktora...ama biraz azaldı..çalıştığım içib gün içide gereken özeni gösteremiyorum..ama artık arada bir laboya gidip kuruluyorum falan piskopat olsum ya

saol cnm tavsiyelerin için..bizde doktordan net bir cevap almadan bebek bira beklesin dedik...

bende kotex kullanıyorum..zaten bu rahatsızlıktan dolayı doktora gittiğimde dr bana pedini değiştir..hatta kotex kullan pamuksu yüzeyli olduğu için rahat gelebilir demişti..pamuklu çamaşırlar kullanmamı tavsiye etmişti..o günden beri ole yapıyorum bende çok faydasını gördüm ama birden tekrar olunca bi affaladım..vajinal bölge temizleyicide yine doktor tavsiyesitle sebamed kullnıyorum..bakalım hafta içi gidicem ne çıkacak

peki gun içinde kaşımak ihtiyacı hissediyormusun surekli yoksa giysin degincemi kaşınıyor ki mutlaka degmek zorunda yani

Arkadaşlar bende mantar sorunu çekiyorum uzun süredir ve hangi doktora gidersem aynı ilaçları veriyor ve bu ilaçlar fazla kullanımda hem vagina içi Oluşumu tehdit edebiliyor hemde zaten bir sure sonra Bağışıklık gelişiyor. En son Sebamed kullandım hala kullanıyorum bence güzel bir ürün vagina pH ının korunması anlamında ve medikal bir ürün hiçbir zarar-ı yok 2-3günde bir onunla dışından yıkıyorum ve kaşıntım falan olmuyor. Size tavsiyem günlük ped gibi Şeyler kullanmayın onlarda bu mikropların artmasına sebep oluyor Pamuklu olması bişey değiştirir mi onu çok bilemem açıkcası ama benim tercihim değil ayrıca iç çamaşırlarınızı da ütülemeden giymeyin ve Pamuklu olsun. Ben Antalya'da yaşıyorum burası çok sıcak sürekli terlediğim için devamlı kuru tutmak zor oluyor ama yinede bu dediklerimi yapıyorum ayrıca Sebamed kullanıyorum ve çok faydasını gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…