Merhaba,
Sizlerin yardımına ihtiyacım var çünkü napıcağımı gerçekten hiç bilmiyorum.
Utanarak yazıyorum.
17 yaşımdayım, annemle bu zamana kadar hiç bir şeyimi paylaşmadım, şimdi yazacağım şeyide paylaşmam imkansz.
Son günlerde vajinal kaşıntı yaşıyorum. Yani böyle bi tuhafım, canımda yanıyor bir süre sonra.
Napıcağımı hiç bilmiyorum, tek başıma doktorada gidemem, bunu birisinede açamam.
Önerileriniz var mı ? Nedendir ?
Canim, neden annenle konsamiyorsun bu konuyu? bu gayet dogal bir sey. Kasintin cok mu fazla. Bence kasima orayi tahriş olabilir sonra.
Kasintinin sebebini doktor sana daha dogru soyler ama buyuk ihtimalle enfeksiyon kapmis olabilirsin.
O bölgeyi öncelikle temiz tutmak lazim. Hepimiz yapiyoruz bunu gerci ama mikroplara çok açık bir yer orasi. Buyudukce, vücudumuz değistikce daha da açık oluyor.
-Pamuklu iccamasiri giy.
-Iccamasirini her gun degistir.
-Tuvalet temizligini önden arkaya dogru yap.
-O bölgeyi de nemli tutma. Hep kuru olmasina dikkat et. Nemli bir ortamda bakteriler daha hızlı yayiliyor.
-duş jeli, sabun, şampuan gibi temizlik malzemelerini o bölgeye sürme. Çunku o da ph dengesini bozuyor.
Bu soylediklerim sadece şimdiki durum için degil. Eger bunu yasam standartinin icine oturtursan enfeksiyon kapma riskin oldukca azalir.
Temizligini su ile yaparsan en iyisi. ama sakin vajinanin icine tazikli su uygulama. O da vajinanin icindeki dengeyi bozuyor.
Ama ben yine de annene acilabilmeni isterim. Beraber doktora gitseniz iyi olur.
kaşındıkça daha çok kaşınır hemde iz kalır o sebeple kaşımamaya çalış büyük ihtimalle mantar olmuşsundur
o bölgenin ıslak kalmaması lazım her tuvalet ihtiyacından sonra mutlaka iyice kurula iç çamaşırlarını günde en az 2 - 3 kere değiştir ve hep ütüle
mantar tedavisinde mantarı kurutabilmek için hap veriyorlar bide kaşıntıyı önleyici krem veriyorlar bi burda sana krem önersek kaşınıtının sebebi farklıysa bedeninde yanlış tepkiye neden olabilir o sebeple ya annene anlat yada sağlık ocağına gidebilirsin oradaki aile doktoru ücretsiz onada sorabilirsin
canım ne kadar dogru bilmiyorum ama aynı sorun annemde de vardı..
doktora gitti ve o yıllardır bir ilac kullanıyor..
ilaç ismi vermek doğru mu bilmiyorum ama TRAVOGEN diye bir krem canım..
vajinal kaşıntı, mantar, pişik hepsine birebir..
Merhaba,
Sizlerin yardımına ihtiyacım var çünkü napıcağımı gerçekten hiç bilmiyorum.
Utanarak yazıyorum.
17 yaşımdayım, annemle bu zamana kadar hiç bir şeyimi paylaşmadım, şimdi yazacağım şeyide paylaşmam imkansz.
Son günlerde vajinal kaşıntı yaşıyorum. Yani böyle bi tuhafım, canımda yanıyor bir süre sonra.
Napıcağımı hiç bilmiyorum, tek başıma doktorada gidemem, bunu birisinede açamam.
Önerileriniz var mı ? Nedendir ?
lise döneminde benim çok kaşıntım olurdu yaşlı bi akrabımız bi formül vermişti kocakarı işi ama bi çokşeyde iyidirler :) ılık suya karbonata atıp vajinayı o suyla yıkamak kaşıntıyı geçirio canım dene istersen..