kızlar meraba ben bebeğimi kaybedeli 7 ay oldu nisanın 3 ünde bebeğime spina bifida teşhisi konuldu ve gebeliğim sonlandırıldı...ve bunun sebebinin % 70 folik asit eksikliği olduğu biliniyor % 30 nedir daha araştırılıyor ve ben 5 aydır folik asit içiyorum ölçtürdüm folik asit değerim 20 b12 de 384 çıktı doktorum hamile kalabilirsin dedi tekrar edecek diye bir şey yok ama tabi diğer kadınlara göre daha fazla risk taşıyorsun dedi ve kasımda korunmayı bırakmak istiyorum eşimle bu yüzden kavgalar ediyoruz artık bebek istiyor sürekli bilgisayrda araştırma yapıyorum okuduğum şeyleri tekrar tekrar okuyorum eşim bundan rahatsız artık okuma bakma diyor ama ben korkularımı atamıyorum çok zor bir doğum oldu 5.5 aylıktım ben şimdi kasımda düşünüyorum dedim ya kasımın 28 inde adet görüp ondan sonra çalışmalara başlamayı istiyorum yalnız kafamı kemiren bir şey var ben doğum ettiğimde 63 kiloydum şuan 72 kiloyum yemek yemem değişmedi sadece akşamları geç yiyorum eşimden dolayı birde folbiol içiyorum doktoruma sordum kiloo aldırmaz dedi iştah açar sadece dedi onun içinde yatmadan önce alıyorum...birde doğumdan sonra 1 ay ferroo sanol demir ilacı kullandım şuan diyet uygulayamıyorum sporada vaktim yok çalışıyorum masa başında işim..hareketsizim yani..şimi ben 72 kiloyla hamile kalsam 90 la doğururum ve bu beni etkiler çünkü hamiellikte çok iyi beslenmem lazım akıl verin bana korkularımı aşım artık çok kişiden duydum böyle bebek doğurupta sağlıklı bebekleri olanları ve çok mutlu oldum bana umut oldular ama hala korkuyorum..
Öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin. ben de ağustos sonunda 6 haftalık bir düşük yaşadım seninkinin yanında çok daha az zorlayıcı tabi ki ama kaybı hissetmek kötü. Ben de aynen senin gibiyim sürekli bişiler okuyorum ve eşim hadi artık yeter okuma bırak diyor bana :)
folbiol okadar değil ama ferro sanol çok kilo yapar daha doğrusu şişirir. Ama bence canını sıkma şuandan itibaren kilo vermeye yönelik olmasa da koruma sağlayacak bir program edin bence diyetisyene başvurup. Çünkü iyi beslenmem gerek diye düşünüyorsun ya hamilelikte çok da güzel düşünüyorsun ama ben diyet uyguladığım zaman (diyetisyen programı) normalden çok daha sağlıklı besleniyorum her öğün süt yoğurt vs sebze et herşeyden yemiş oluyorsun.bence bir diyetisyenle görüş ne olursa olsun. en azından sabitlersin doğumdan sonra da devam edersin bu sefer kilo kaybına dönersinçünkü ben normalde o kadar düzenli dengeli beslenen bir insan değilim. Destek şart bana Korkma demek için benim de hiç kormuyor olmam lazım onun için elinden geleni yapıp her şeyi akışına bırakmak lazım bence korkmak yerine güzel hayaller belki daha çok işe yarar ne de olsa iyi düşün iyi olsun
sanada geçmiş olsun cnm..Allahım kimseye yaşatmasın ..çok haklısın diyetisyen aslında önemli ben çalışıyorum ve düzenli beslenmiyorum hala ..sabah pogaca öğlenleride yumurta dürüm o şekilde geçiştiriyoruz akşamlarıda eşimi bekliyorum 10 da geliyor o saate kadar abur cubur birşeylerle geçiriyorum böyle hamileliğe hazırlanılmaz ama ne yapacam bilmiyorum işyerimde yemek alışkanlığı yok kendim götürsem evden otobüslerde kendimi zor götürüyorum o kadar kalabalık oluyorki dışardan yesem maaşımın yarısı oraya gider çalışmamın ne anlamı var o zaman bilmiyorum artık kafam çok karışık bebeğimi kaybettiğim andan sonra bir daha hamile kalırsam çalışmayacam çok iyi beslenecem diyordum ama maddi sıkıntılar işte istediğim hiç birşey oolmuyor o kadar hastaneye gidiyormuşumki artık izin bile vermiyorlar ki ben hamile kalırsam sürekli kontrol altında olmam lazım Allahım bana akıl ver nne olursun diyorum ..
canım seni çok çok iyi anlıyorum sende biliyosun senin yaşadıklarını 2 kere yaşadım arada birde düşük olunca korkular bende de tavan yapmıştı.. ama sen bütün testlerini yaptırdın bak 5 aydır folbiolda kullanıyomuşsun aradan epey bi zamanda geçti korkularını at bi kenara derim allahım inşallahhhh kucağını sağlıklı bir bebekle doldurcak canım önce sen inan buna bir de kendi kendine kal ve iç sesini dinle o ne diyosa doğrusu odur..allah yardımcın olsun canım dualarım seninle biliyosun haberlerini bekliyorum
cnm çok iyi anlıyorum seni benim iş yerimde de öğlen yemek çıkıyordu ben de yağlı mı değil mi demeden yerdim ve hiç evde yemek yapıp getiremem derdim ama yapılıyormuş. kepek ekmekli sandviç bile bir çok şeyden daha iyidir. sen git bi diyetisyene en azından gün içinde neler yemen gerektiğini öğrenirsin yani mesela bir öğünde nohut yediysen diğer öğünde et yememen gerekir dengeli beslenmek içininan o kadar zor değil bir yerden başlamak lazım dediğim gibi evde hazırlayıp götürürsün yemeğini
canım evimle iş yerimin arası 1 saat hemen hemen sabah akşam 2saatim yolda geçiyor sabah 7 de evden çıkıyorum akşamda 7.30 8 gibi evde oluyorum o kadar yoruluyorum ki elimi ayağımı kaldırasım gelmiyor zor yemek yapıyorum bir akşam yapıyorsam 2 gün onu yiyoruz bazen kahvaltılık felan öyle geçiştiriyoruz sadece pzar güneleri temizliğime ayırıyorum çok zor yaa yapacam diyorum bir gün götürdüm kendime inan patron bile oturdu yedi neden getiriyorsun burda yemek yokmu demedi var çaycımız ama yaptırmıyorlar yumurta kırdırıyor sadece tabi çaycımızda birşey dediki yaptırmıyorlar ne bilim çok zor işler kahvaltıda yapamıyorum burda dolap var kahvaltılık alıp koyuyorum benden çok yiyorlar valla şaşırmış durumdayım
Kızlar ben bu ay hamiş olıyım istiyorum ama ovulasyon testimde çift çizgiyi bir türlü göremiyorum( Üstüne kilo alıyorum off offfff ne yapıyorum ben böyle :S
canim belki gec yumurtluyorsundur bu ayda, birde kendini cok strese sokuyosan ondanda gec yumurtlaya bilir hatta yumurtlamayada bilirsin. oyüzden testlere yada illa bu ay olsun diye sikintiya sokma kendini biliyorum insanin elinde olmuyor ama vücüd bu durumu kaldiramiyor malesef.
Ya kendime kızıyorum aslında bu kadar kafama takmamam lazım ama elimde değil senin de dediğin gibi biraz oluruna bırakmam lazım sanırım. İlk hamile kaldığımda hiç bişey bilmiyordum tahmini yumurtlama tarihimi biliyordum o kadar ve oldu (gerçi kaybettim ama olsun sonuçta olmuştu) sonra araştırdıkça insan sapıtıyor ne yapacağını şaşırıyor. Allah ım hepimizin hakkında hayırlısını versin sabır verip selamete çıkarsın bizi hepimizi :s
bende kac aydir cabaliyorum ama demekki daha zamani degil diyorum... bunu su 2 aydir düsünüyorum ondan önce bende senin gibi bu ay olsun yumurtladimmi yumurtlamadimmi, daha neler neler sorular kafamdaydi ama doktorum stresden yumurtan catlamamis bu ay diyene kadar, simdi elimden geldigince aklima dahi getirmemeye calisiyorum bakalim ne zaman gelirse yumusum
Biliyorum yani zamanı değilse Allah nasip etmediyse olmaz evet ama işte insan tutamıyor aynı zamnda kendini ara ara gelip gidiyorlar işte bana:) düne göre bugün daha rahatım mesela kendimi daha iyi hissediyorum olsa da olmasa da bu ay üzülmeyeceğim mesela :))) Kısmet ne de olsa kısmetimizde varsa gelir bebişlerimiz dimi ama
hah söyle canim, o gelip gitmeler hepimizde oluyornapcaksin kolay is degil hayirli haberlerini bekliyoruz canim kulagim sende
ovulasyon testinde çift çizgiyi görünce içim baya rahatladı cnm yani bu ay olmasa da yumurtlamamı takip edebileceğimi biliyorum artık) hayırlısı bakalım bat 28 kasım beklemedeyiz artıkın ))
14 gün sonra suraya kaca harflerle hamileyim yazda sevinelim bizde insallaholmassada nasibim bu ay degilmis deyip yola devam ama dilerimki saglicakla kalirsin.
14 gün sonra suraya kaca harflerle hamileyim yazda sevinelim bizde insallaholmassada nasibim bu ay degilmis deyip yola devam ama dilerimki saglicakla kalirsin.
inşallah cnm öyle olur hamiş olurum da yazarım tabi ki hakkımızda hayırlısı neyse o olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?