- 24 Şubat 2016
- 533
- 623
- 103
Hayırlı olsun canım. Çok sevindim.
Bu ilk aşılaman mıydı? Sende mi klomen kullanmıştın?
Teşekkür ederim canım evet bu ilk aşılamamdı. Letu kullandım 5 gün sonrasında da 5 gün Gonal f 75 ml iğne kullandım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayırlı olsun canım. Çok sevindim.
Bu ilk aşılaman mıydı? Sende mi klomen kullanmıştın?
Göğüs şart değil öyle odaklama kendini her hamileliğin belirtisi farklı. Benim bir arkadaşımda buna odaklandı ama hamile olduğu ay yine umutsuzdu göğüslerimde hiç hassasiyet yok diye ama Rabbim verince oluyor. Olmadıysa da pes etmek yok tekrar denemeye devam.Bugun 13.gun ve idrar testi yine negatif. Yarin kan testi yapma gunumdu ama gerek yok. Idrarda hala silik bile cikmiyorsa yine tutmadi demektir sahiden gogus agrimayinca acimayinca hamilelik olmuyor demekki. Cok uzgunum..
Aaaa cok sevindimm hayırlı olsun canım, bize biraz bahsetsen o zaman belirtin var miydi, kaç yumurtan vardi, ilk aşılama miydi
Benim yarin 10.gunum cikar mi acaba silikte olsa
Kizlar merhaba. Size de danisayim. Bugun 13.gun. ilk 2 3 dakika negatif diye cope attigim test 7 8 saat sonra copten cikardim bu sekilde? Hamile olabilir miyim? Boyle bir seyler basina gelenleri okudunuz mu siz de ?
vajinal aliyorum. pco muyum kesin degil. yani insulin direncim var ve %80 nedeni pco oluyor diyor endokrin doktorum. yumurtaliklarimda pco belirtisi yok ama hizli kilo alip vermem ve insulin direncinden dolayi pco lu gibi degerlendiriyor endokrin doktorum. ama kadin dogum oyle dusunmuyor cunku hormonlar da normal. ama benim kasık agrim normalde de oluyor zaten. agri esigim cok dusuk her agriyi duyarim o nedenle :) hatta hep derim hamileligimi kasık agrisi ile ogrenmem belki de imkansiz. progestanda ise agrinin tipinin farkli olmasi bana ilactan diye dusunduruyor. sanki kasigim oyuluyor ve tek tarafli oluyor. normal zamanda ise iki tarafli ve ara ara gelen agrilar oluyordu. bir de kas agrilarim var. yuruyus yaptim ama kendimi yormadan hafif tempoda su an kaslarim yarim saat kosmusum gibi davraniyor :) senin zipkin gibi halin hep sursun :) ben de fena degilim aslinda agizdan alanlar daha kotu oluyormus sanirim
Bende de hipotroidi var. Bu konuda iki doktor hem fikir. Hatta 4 doktor diyebilirim. 2 kadın Doğum 2 endoktrin. Senelerce 2,5 ta sabitti. Hamilelik planlayınca kadın doğum 2,5 altı istiyoruz dedi. Endokrin de aynısını söyledi ve ilaç dozu arttırılarak 1,9 a getirildi. O seviyelerde devam ediyor. Ama hamilelik olursa bu dozun yetmeyeceği ve ilacın artacağını söylediler. İnsülin direnci beslenme spor ve ilaç ile kontrol altına alınıyor. Ama ilaç da hamilelik olursa bırakılması gerekiyor. Sadece doktorum gebelik şekeri 24. Haftada bakılıyor, ama erken çıkabilir diye hamilelik olursa hemen ilacı bırakıp günlük şekerini ölçeceksin dedi. Hamilelik şekeri gelişirse de insüline başlayacak sanırım. Şimdilik ilaçlara devam ediyorum ve bekliyorum bakalım..Pco bazen kesinlesemiyor. Ve genelde endokrin doktoru yada dahiliyeci ve kadin dogumcu zit goruslere sahip olabiliyor. Mesela bende tiroid var hipotiroid kadin dogumcu ve dahiliyicenin söylediği dozlar farkli. En son gittigim doktor dahiliyeci ayarlasin gidin mutlaka dedi asilama oncesi ve ben gittim kan verdim başka hastanede doktorum.
Insulin direnciniz icin gecmis olsun ama yenilebilir bir durum oldugunu duymustum beslenme ile.
Bence yumurtaliklarda o görüntü yok ise pco degilsindir
Ben ağızdan alıyorum. Progestan i hicbi yan etki yasamadim cok şükür. Ya o kasik agrisi bendede var pco var bende belki yumurta catlamiyordu ne bilim . Sana asilama yaparken ultrosondan da baktilarmi bana oyle yaptilar
Bende de hipotroidi var. Bu konuda iki doktor hem fikir. Hatta 4 doktor diyebilirim. 2 kadın Doğum 2 endoktrin. Senelerce 2,5 ta sabitti. Hamilelik planlayınca kadın doğum 2,5 altı istiyoruz dedi. Endokrin de aynısını söyledi ve ilaç dozu arttırılarak 1,9 a getirildi. O seviyelerde devam ediyor. Ama hamilelik olursa bu dozun yetmeyeceği ve ilacın artacağını söylediler. İnsülin direnci beslenme spor ve ilaç ile kontrol altına alınıyor. Ama ilaç da hamilelik olursa bırakılması gerekiyor. Sadece doktorum gebelik şekeri 24. Haftada bakılıyor, ama erken çıkabilir diye hamilelik olursa hemen ilacı bırakıp günlük şekerini ölçeceksin dedi. Hamilelik şekeri gelişirse de insüline başlayacak sanırım. Şimdilik ilaçlara devam ediyorum ve bekliyorum bakalım..
Bende de hipotroidi var. Bu konuda iki doktor hem fikir. Hatta 4 doktor diyebilirim. 2 kadın Doğum 2 endoktrin. Senelerce 2,5 ta sabitti. Hamilelik planlayınca kadın doğum 2,5 altı istiyoruz dedi. Endokrin de aynısını söyledi ve ilaç dozu arttırılarak 1,9 a getirildi. O seviyelerde devam ediyor. Ama hamilelik olursa bu dozun yetmeyeceği ve ilacın artacağını söylediler. İnsülin direnci beslenme spor ve ilaç ile kontrol altına alınıyor. Ama ilaç da hamilelik olursa bırakılması gerekiyor. Sadece doktorum gebelik şekeri 24. Haftada bakılıyor, ama erken çıkabilir diye hamilelik olursa hemen ilacı bırakıp günlük şekerini ölçeceksin dedi. Hamilelik şekeri gelişirse de insüline başlayacak sanırım. Şimdilik ilaçlara devam ediyorum ve bekliyorum bakalım..
Şeker tahlilleri de beraberinde yapıldığı için aç karna kan veriyorum. ben de senin gibi ilacı yemekten yarım saat önce içtiğim için dolayısıyla ilaç içmeden kan veriyorum. Ama troid için doktor özel olarak içmeden ver diye uyarmadı. Ben de aynı ilacı kullanıyorum 4 gün 75, 3 gün 150 şeklinde kullandım uzun zaman. Bu dozu Türkiye’deki doktorum ayarlamıştı. Ama yurt dışında yaşıyorum iki senedir ve tüp bebek tedavisi planlayınca buradaki endokrin doktoru gitmem gerekti. O da hiç bu şekilde kullandırmadım dedi ve her gün eşit doz vermek istedi. Günlük 100 lük kullanıyorum şimdi. Bir ay sonra kan vereceğim. Duruma göre dozu belirleyecek.Peki canim kan verdiginde,ilacı icmeden veriyorsun dimi? Ac karnina. Benden o sekilde vermemi istiyor dahiliye uzmani. En son 10 gun falan oldu 1,62 cıktı.
Simdi anlamadığım birsey var 1,62 ilaci icince 0,50 ye falan düşüyorsa. Ben bu isi hic anlamadim.
Euhytrox 100 mg haftaiçi ,75 mg haftasonu iciyorum. Sen hangi ilaci kac doz iciyorsun.
Bide ictikten sonra yarim saat sonra biseyler yiyorum sabah.
Ya kafam karışıyor ya.
Gerçekten çok yüksek başlamışsın. Onun sıkıntısı da olmalı.. neyse ki şu an gayet iyi. Doktora güvenmek çok önemli. Bende ilk çıktığında bir dahiliyeciye gitmiştim. Bir sene dozumu belirleyemedi.Bir hipotroid oluyordum bir hipertroid. Sonra doktor değiştirdim o zamandan beri sabit bir şekilde devam ediyoruz. Pek oynamıyor değerlerim. Yeni kullanım şeklimle ne olacak bilmiyorum. Ama doz değişmediği için fark edeceğini sanmıyorum.Simdi 2017 temmuz ayinda tanı kondu tsh 27 di sonra 14 e düştü sonra 13 e sonra 8,6 sonra 2,07 gibi bise en son 10 gun once 1,62 doktor iyi sonuçların dedi hergun duzenli ic ilacını dedi. O esnada demir ve b12 me de bakti onlarda iyi cıkmış
Senin biseyin yok dedi:) sevindim bende ayagima seke seke ciktim hastaneden mecburuz bir yerde guvenmeye de napalim doktorlar da hayat kurtarıyor sonucta Onlar dan iyi bilecek değilim tabiki.
Insanin kafasi karışıyor benim haftasonu dalginlikla 100 mg ictigim de oldu mesela.Şeker tahlilleri de beraberinde yapıldığı için aç karna kan veriyorum. ben de senin gibi ilacı yemekten yarım saat önce içtiğim için dolayısıyla ilaç içmeden kan veriyorum. Ama troid için doktor özel olarak içmeden ver diye uyarmadı. Ben de aynı ilacı kullanıyorum 4 gün 75, 3 gün 150 şeklinde kullandım uzun zaman. Bu dozu Türkiye’deki doktorum ayarlamıştı. Ama yurt dışında yaşıyorum iki senedir ve tüp bebek tedavisi planlayınca buradaki endokrin doktoru gitmem gerekti. O da hiç bu şekilde kullandırmadım dedi ve her gün eşit doz vermek istedi. Günlük 100 lük kullanıyorum şimdi. Bir ay sonra kan vereceğim. Duruma göre dozu belirleyecek.
Bencede degismez. Doz ayni gidiyorsa. Bende 3.aydir.falan ayni dozdan gidiyorumGerçekten çok yüksek başlamışsın. Onun sıkıntısı da olmalı.. neyse ki şu an gayet iyi. Doktora güvenmek çok önemli. Bende ilk çıktığında bir dahiliyeciye gitmiştim. Bir sene dozumu belirleyemedi.Bir hipotroid oluyordum bir hipertroid. Sonra doktor değiştirdim o zamandan beri sabit bir şekilde devam ediyoruz. Pek oynamıyor değerlerim. Yeni kullanım şeklimle ne olacak bilmiyorum. Ama doz değişmediği için fark edeceğini sanmıyorum.
Gerçekten çok yüksek başlamışsın. Onun sıkıntısı da olmalı.. neyse ki şu an gayet iyi. Doktora güvenmek çok önemli. Bende ilk çıktığında bir dahiliyeciye gitmiştim. Bir sene dozumu belirleyemedi.Bir hipotroid oluyordum bir hipertroid. Sonra doktor değiştirdim o zamandan beri sabit bir şekilde devam ediyoruz. Pek oynamıyor değerlerim. Yeni kullanım şeklimle ne olacak bilmiyorum. Ama doz değişmediği için fark edeceğini sanmıyorum.
Bende kilo sorunu var. Diyet spor ve ilaç hep hayatımda. Bazen azalıyor bazen artıyor ama gündemimden hiç düşmez. Geçen sene 30 kiloya yakın verdim. Birazını aldım genelde dengeli gidiyordu. Fakat şu son bir kaç haftada da aldım. İlaçların ve beslenmenin etkisi ile. Ama şöyle diyim bir haftada 4 kilo aldığımı bilirim. Ama dikkat edersem de kolay veririm. Diyetisyenim bazen haftada 2-3 kilo verdiğimi görünce insülin direncini dikkate almıyorum böyle verdiğin için der :) sesle ilgili sorunlar ameliyat olursan yaşanıyor diye biliyorum. Ses tellerine yakın olduğu için nodüller alırken zarar verilebiliyor sanırım. Bende nodül yok. Bir diyetisyenden beslenme ile yenildiğini duymuştum ama benim bildiğim de ömür boyu ilaç kullanıyorsun.. sigarayı bırakmak zor belki senin için ama bir şekilde kurtulman da gerekiyor. Eminim sık sık duyuyorsundur bunu :)Insanin kafasi karışıyor benim haftasonu dalginlikla 100 mg ictigim de oldu mesela.
Bir de hamileliklte sanırım her hafta verecekmişiz ilk 3 ay,sonra ayda 1. Ama bunu doktor soylemedi bana burda kadinlar kulubunde okudum :)
Doktor hamilelikte her ay dedi sorduğumda.
Bu tiroid nasil bisey ya nodül var mi sende?
Bende var 18 mm mi ne ? Ultrosonda gozuktu ama doktorlar ameliyat falan demedi. Bide muhtemelen omur boyu iceceksin dedi.
Kilo varmi sende canim?
Ben zapzayifim.
Ama zapzayif olup hipotiroidi olanlar var
Sesi de degistiriyormus tiroid.zaten sigara da iciyorum normalde sesim de kalın . Ah ben neler cektim neler
Evet iştahım açıldı.progestan yapıyor olmalı.normalde 7 den sonra yemem ama kendimi gece yerken bile buluyorum şu aralar. Bir de hiç olmadığı kadar şeker alıyorum. Normalde günde 1 porsiyon meyvem olurdu. Şimdi 3-4 bazen 5 porsiyon oluyor. Nar, ananas, mandalina, muz, kivi, kayısı, incir.. kaptırdım gidiyorum.. vücut kafayı yedi su an :) biraz daha böyle gider de sonra bakarım. Şimdi bir de ona kasılamayacagım.Acıkıyor musun surekli. Bende o da var agzim bos durmuyor
Sabah Days somfort erken test yapim dedim yapamadim okulda beceremedim :)) gecersiz oldu yaa. Valla sanssizlik. Bugun adet gunum ama gelen giden yok. Insallah hamileyimdir.Canım böyle bekleyip doğru çıkan da var çıkmayan da. Ama 2-3 dk sonra attığın için belkide 10 dk da çıktı ama bilemeyiz. O yüzden testi tekrarla ve bekle. Bende de hemen çıkmıyordu biraz beklemek gerek. Ayy inşallah vardır var gibi görünüyor :)
Maalesef simdi test yaptım bisey gorunmuyor ikinci aşılamamda olmadıÇıkar canım silik de olsa çıkıyor ben 10.gün kan verdim.
Hemen umudunu yitirme ben 7 gunden itibaren gun gun yapmıştım sonra silikleşti tam kayboldu derken 10. Gün silik çıkmıştı ama benle beraber asilama olan arkadaşda 12 gün çıkmıştı 2 gub daha bekle herkesde aynı olamayabiliyor benim görümcwmin değeri 300 lerdeyken idrar testi hayalet gibiydi bünyeyle alakaliMaalesef simdi test yaptım bisey gorunmuyor ikinci aşılamamda olmadı