Arkadaşlar merhaba;
Bugün adetimin 3. Günü. 2. Aşılama için takibe başladım. Geçen ay Klomen tb 5 gün günde 1 kullandım. Doktor yine bu şekilde kullanalım dedi. Bende günde 2 tane içmek istedim. Doktor tamam dedi ama 3 folikül oluşursa iptal ederiz dedi. Bende bu riski göze aldım. Çünkü günde 1 ile yine aynı şekilde 1 folikülüm gelişmeyebilir.
Vitamin olarak; inofolic combi sabah 1 akşam 1 kullanıyorum. Solgar omnium günaşırı ve Neptune Krill Yağı günaşırı alıyorum.
Bunları da çok iyi buldu devam et dedi.
Eşiminde hızlı hareketli spermi yok. Yavaş hareketli hepsi. Sayı iyi ama durum bu. Ona da Promen K Saşe verdi. Bir aylık kutu 240 tl
Umarım 2 folikülden fazla gelişmez. Ve herşey yolumda gider.
Ayrıca Vitaminler çok önemli asla bırakmayın bu süre boyunca dedi. Bir de günde 1 çay kaşığı polen tüketeceksiniz dedi. Özellikle eşin dedi.
Bu sefer denk gelen doktor aktarcı çıktı. Benim gibi :)
Canim iyi geceler öncelikle sana bazi seylerden bahsetmek istiyorum yardimci olmak icin.
Haziran 21 de sperm verdi esim,sperm sayisi 10 milyon toplam hareketleri yuzde 32 morfoloji ise %3 tü ( normali yuzde 4 olmaliymis)
Doktor bu sonuclari pek begenmedi ve esime keciboynuzu kürü falan verdi ve sadece 1 bardak icti ben ona icirmedim o da hazirlamadi kendisine
Sonra tatile gittik,temmuzda ,otele..gunde 10 bardak votka falan icti oglenden geceye kadar1 2 de sigara icmisti sagliksiz beslendi birsuru yemek yedi dondurma yedi pideler bilmemneler. Ben baya uyuz oldum hatta ona
Sonra esimin ingilizcesi ve bilgisayar bilgisi cok fazla bir arastirma yaptı ve yabanci sitelerde aspartik asit diye birsey buldu ve getirtti.Kirmizi sisesi var icinde 120 kapsul var gunde 3.kez iciliyor
Ben kaale hic almadim yine duzenli ilac icmek gibi huylari yok biraz sorumsuzdur.. 10 eylulde başladı icmeye. 15 gun iciliyormus. Biz korunmasiz iliskiye devam ettik eylul,ekim gebelik olusmadi
Doktora gittik bu ay. Ben pco luyum. Yumurtam cok ancak catliyor mu catlamiyor mu bilemiyoruz haliyle. Doktor esimden sperm testi istedi ve asilama tedavisine başladık
Sonuca inanamaycaksin
Sperm sayisi 59.7
Ileri hareketli 52.1
Yerinde hareketli 11.1
Hareketsiz 36.8
Hareketli sperm sayisi 18.9
Ileri hareketli sperm sayisi 15.6
Ortalama hiz 4.
Toplam hareketli sperm sayisi 37.8
Sperm sayisi 6 kati artmis,hareketlilik 32 den 37 hatta 38lere cıkmıs
Doktor sperm sayisi iyi dedi (kadin dogumcu)
Bugun gittik spermler yıkandı
Ilk yarım saat ileri hareketli %40
Yikama sonrasi %98
Yerinde hareketli %10
Hareketsiz %50
Sayi 28.000.000
Toplam 42.000.000
Morfoloji normal 1.97 diyor
Sanki morfoloji tuhaf..
Saat 11.30 da aşılamam yapıldı doktor asilama cok guzel gecti insallah tutacak dedi
Ve doktor bu sayiyi gorunce sordu ilacin fotosunu atarmisin dedi attim..uroloji arkadasa sorcam dedi. Bence doktorda sasirdi bu aspartik asit beyinde testesteron hormonu salgisini mi ne arttiriyormus esimde bi yan etki olmadi yani anladigim b12 folik asit gibi birsey
Bunu turkiyedeki doktorlar bilmiyorlar malesef,onceki gittiğimiz kadin dogumcu bize keciboynuzu kürü yapın demisti mesela. Turk sitelerde de pek bir bilgi yok
Inanki harika bir degisim..mutluyuz umutluyuz.Allah hepimizin yuzune gülsün insallah ben sana hikayemi yazdim
Fiyati 20 dolardı. Polonyo dan getirtti eşim
Istersen ozelden fotosunu atarim sana. Ya da sen arastirabilirsin bunu ben buna cok inandim bu sonuclari gorunce esimede "aferin lan sana aşkım bu isleri kendi basina becerdin falan dedim :)
Belki faydasi olur sana. Ve esinde sperm problemi olan diger arkadaslara yazmak istedim..
Allah hepimizin gönlüne gore versin ve biran önce bebislerimize kavuşalım insallah :)