• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Kasım'da aşılama yaptıracaklar sizlerde durum ne?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Onun ustundeyiz evet asilama icin cok az sperm yetiyor zaten islemden geciyor ya. Biz sınırın biraz altindayiz aslinda duzelebilir keci boynuzu suyu iciriyorum kaynatip. Ise de yarior sperm sayisi artti. Benim yasim 28 ve doktoruma kalsa zaten hamile kalirmisim. E madem oyle 1 senedir nicin olmuyo?? Ona bi sey diyebilen yok. Demek ki tek tuple sans yariya dusuyo dedikleri dogru.
Benim yaş 36 benim doktora göre de öyle :) ama ortada hamilr kalan bir ben de yok :) neyse bir şekilde tedavi işe yarayacak biz de evimize bebeğimizi getireceğiz. Aşılama nasıl oluyor. Mesela biz Perşembe sabah 7.30 da gideceğiz. Ne zaman yapılacak bana aşılama. Çünkü spermi o gün yanımızda götüreceğiz. Önce işlemden geçecek sanırım ?

Benim yaş 36 benim doktora göre de öyle :) ama ortada hamilr kalan bir ben de yok :) neyse bir şekilde tedavi işe yarayacak biz de evimize bebeğimizi getireceğiz. Aşılama nasıl oluyor. Mesela biz Perşembe sabah 7.30 da gideceğiz. Ne zaman yapılacak bana aşılama. Çünkü spermi o gün yanımızda götüreceğiz. Önce işlemden geçecek sanırım ?
Biz spermi doktora yakin bi laboratuvarda verip islemi yaptirip hemen getiriyoruz. Siz yaninizda nasil gotureceksiniz ? Oyle mi dedi doktorunuz? Normalde soylenen saatte gidiyorsun catlama durumunu kontrol ediyor. Hemen esin sperm veriyor o 2 saate islem goruyor. Sonra asilamayi yapiyor asilama 5 6 dakika bir sey.

Biz spermi doktora yakin bi laboratuvarda verip islemi yaptirip hemen getiriyoruz. Siz yaninizda nasil gotureceksiniz ? Oyle mi dedi doktorunuz? Normalde soylenen saatte gidiyorsun catlama durumunu kontrol ediyor. Hemen esin sperm veriyor o 2 saate islem goruyor. Sonra asilamayi yapiyor asilama 5 6 dakika bir sey.
Ben yurt dışındayım. Burada hangi nedenle olursa olsun ( spermiyogram, aşılama, tüp bebek) hastanede örnek vermiyorsun evden götürüyorsun. Yarım saat içinde getirmeni istiyorlar. Götürürken vücut ısınla korumanı söylüyorlar. Yani 7;30 da gideceğiz ve örnek de bizden olacak. Teslim ettikten sonrasını bilmiyorum..o kısmı senden öğrenmek istedim işte :)

Ben yurt dışındayım. Burada hangi nedenle olursa olsun ( spermiyogram, aşılama, tüp bebek) hastanede örnek vermiyorsun evden götürüyorsun. Yarım saat içinde getirmeni istiyorlar. Götürürken vücut ısınla korumanı söylüyorlar. Yani 7;30 da gideceğiz ve örnek de bizden olacak. Teslim ettikten sonrasını bilmiyorum..o kısmı senden öğrenmek istedim işte :)
Ne guzel canim. Burada kabul etmiyorlar evden getirmeyi. Sonrasi basit zaten. 2 saat sperm islemi bitince seni direk asilamaya alir o da 5 10 dakikacik bi sey.

Ne kadar guzel olmus ya tam supriz degil mi ? :) bence de nasipte varsa onunde hicbir sey duramaz. Bir yavrun var sanirim ? Ikinci yavrun mu olacak bu olursa.

Tam bir sürprizdi canım evet. Yok canım 2 kez hamile kaldım ikisi de düştü. İlk olacak inşallah olursa.

Arkadaşlar merhaba;

Bugün adetimin 3. Günü. 2. Aşılama için takibe başladım. Geçen ay Klomen tb 5 gün günde 1 kullandım. Doktor yine bu şekilde kullanalım dedi. Bende günde 2 tane içmek istedim. Doktor tamam dedi ama 3 folikül oluşursa iptal ederiz dedi. Bende bu riski göze aldım. Çünkü günde 1 ile yine aynı şekilde 1 folikülüm gelişmeyebilir.

Vitamin olarak; inofolic combi sabah 1 akşam 1 kullanıyorum. Solgar omnium günaşırı ve Neptune Krill Yağı günaşırı alıyorum.
Bunları da çok iyi buldu devam et dedi.

Eşiminde hızlı hareketli spermi yok. Yavaş hareketli hepsi. Sayı iyi ama durum bu. Ona da Promen K Saşe verdi. Bir aylık kutu 240 tl :KK43:

Umarım 2 folikülden fazla gelişmez. Ve herşey yolumda gider.

Ayrıca Vitaminler çok önemli asla bırakmayın bu süre boyunca dedi. Bir de günde 1 çay kaşığı polen tüketeceksiniz dedi. Özellikle eşin dedi.
Bu sefer denk gelen doktor aktarcı çıktı. Benim gibi :)

Canım inşallah her şey yolunda gider bu sefer başarılı olur ve mutlu haberi alırız :)

Merhabalar benim aşılamamın 5. Günündeyim. Çatlatma iğnesindem bir gün sonra aşılama yapıldı. Bana biraz erken bir süre gibi geldi. Sizlerde laö gün sonra yapıldı acabaa

Canım ben Cumartesi gece 12 de iğnemi vurdum pazartesi aşılamam yapıldı 1.30 gibi.

Umarım tutar ama dediğin gibi olmazsa da alternatifsiz değilsin tüp bebek deneyebilirsin. Sanırım aşılama ile tüp bebekte kullandırılan ilaçlar farklı etkileri bakımından. Benim adetin 7. Günü çatlatma iğnesi oldum 9. Gün aşılama olacağım. Biraz erken gibi geliyor bana ama ilaçlarla alakalı bir fark sanırım.

Aşılama da yumurtanın büyümesine göre yapılıyor canım işlem. Benim 14.gün yapıldı mesela. Önce ilaç sonra iğneyle devam ettim. Kişiden kişiye değişiyor yani canım. Ortalamaya vurursak 11 ya da 12.gün yapıyolar genelde.

Sperm 2-3 saat işlemden geçtikten sonra hazır oluyor. Zaten spermin hazır olmasını bekliyorlar. Hazır olduğunda aşılamaya geçiliyor. İşlem çok kısa sürüyor spekulum takılıyor ve rahmin içine ince bi katater yardımıyla sperm gönderiliyor.

Aşılama da yumurtanın büyümesine göre yapılıyor canım işlem. Benim 14.gün yapıldı mesela. Önce ilaç sonra iğneyle devam ettim. Kişiden kişiye değişiyor yani canım. Ortalamaya vurursak 11 ya da 12.gün yapıyolar genelde.
Benim 9. Günde yapılmış olacak ama ilaç tüp bebek için verilmişti fark olması normal belli de
Sperm 2-3 saat işlemden geçtikten sonra hazır oluyor. Zaten spermin hazır olmasını bekliyorlar. Hazır olduğunda aşılamaya geçiliyor. İşlem çok kısa sürüyor spekulum takılıyor ve rahmin içine ince bi katater yardımıyla sperm gönderiliyor.
teşekkür ederim bakalım yarın test edeceğim. Pek de birşey kalmadı. Beslenme ya da yapılacak yapılmayacak şeylerde dikkat ettiğin bir şey var mı sonrasında ?

Aaa bnde yurtdışındayım ama bizdecöyle ypmadılar. Sen nerde yşıyosun canım ?

Aaa bnde yurtdışındayım ama bizdecöyle ypmadılar. Sen nerde yşıyosun canım ?
Belçika’ dayım.. ister test ister tedavi için olsun bizde böyle yapılıyor ve hastaneye gidene kadar da vücut ısısı ile korumamız da öneriliyor. Max 30 dakikada hastaneye ulaşmamız isteniyor. Türkiye’deki doktoruma sormuştum, dışarıdan geliyorsa max 20 dakikada gelmesini istiyoruz demişti. Siz hangi ülke?

Ben almanyadayım. Bizde direk herşeyi tüp bebek merkezinde yapıyolar herşeyi eşimde orda 1 buçuk öncesi veriyo snra işlem yapılıyor. Tüp bebeğe başlıycz noel geçtikten snra heryerin tatil olması sinir ediyo bni. Bütün işlerin aksıyo malesef. Hayırlısı diyorum genede :)

Benim 9. Günde yapılmış olacak ama ilaç tüp bebek için verilmişti fark olması normal belli de

teşekkür ederim bakalım yarın test edeceğim. Pek de birşey kalmadı. Beslenme ya da yapılacak yapılmayacak şeylerde dikkat ettiğin bir şey var mı sonrasında ?

Benim kullandığım da tüp bebek iğnesi canım ama dozu düşüktü tüp bebekte dozunu yüksek veriyolar daha çabuk büyüyor. Ayrıca bişey yapmıyorum nasip meselesi olduğundan. Sadece ağır iş yapmıyorum. Yumurta mutlaka yiyorum, su bol içmeye çalışıyorum, ceviz, fındık fln yiyorum, meyve yiyorum fln :)

Benim kullandığım da tüp bebek iğnesi canım ama dozu düşüktü tüp bebekte dozunu yüksek veriyolar daha çabuk büyüyor. Ayrıca bişey yapmıyorum nasip meselesi olduğundan. Sadece ağır iş yapmıyorum. Yumurta mutlaka yiyorum, su bol içmeye çalışıyorum, ceviz, fındık fln yiyorum, meyve yiyorum fln :)
hangi tup bebek ignesincnm

Ben almanyadayım. Bizde direk herşeyi tüp bebek merkezinde yapıyolar herşeyi eşimde orda 1 buçuk öncesi veriyo snra işlem yapılıyor. Tüp bebeğe başlıycz noel geçtikten snra heryerin tatil olması sinir ediyo bni. Bütün işlerin aksıyo malesef. Hayırlısı diyorum genede :)
Evet yılın en kötü zamanı o zamanlar. Geçen sene ameliyat olmuştum neredeyse dikişimi aldıramıyorduk, herkes tatildeydi :) benim de bugün aşılama yapıldı. 7 Aralık test tarihi..
ben aşılamadan sonra direk kalktım ve doktor günlük hayatına devam et dedi. Sadece bir fitil verdi yarından itibaren ters gününe kadar kullanacağım. 7 Aralık test günüm.

Back