• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Kızlar dr pazartesi bebek 2900 gr demişti. Bugün 3400 gr olmuş dedi. Çok şaşırdım. Farkli olarak bol hurma yedim gelsin diye. O mu yaradi acaba? Suyu, kalp atışı normal ama hareketleri azaldığı için yarin ac gel alabilirim dedi. Şimdi böğürtlen yaprağı çayı icicem. Doğumu kolaylastirirmis. Belki gelir yarina kadar.

Arkadaşlar sezaryende genel anestezi mi epidural mi sizce? Epiduralde bel ve baş ağrısı oluyor diyorlar? Sizin nasil oldu ve hangisini tavsiye edersiniz?

Canım benim tecrübem yok ama çevremdekiler böyle yan etkiler yaşamadıklarını söylüyorlardı. Sadece tek bir kişi doğumdan sonra bel ağrısı kaldığını söylemişti. Genel olarak memnunlar.
Eğer ben sezaryen olacak olsaydım spinali tercih edecektim. Genel anestezi çok zor. Zaten normal doğum yaptığım halde sonradan narkozu yedim.

Hayırlısıyla yarın alacaksın kucağına bebeğini o zaman. Allah yardımcınız olsun.

Canım benim tecrübem yok ama çevremdekiler böyle yan etkiler yaşamadıklarını söylüyorlardı. Sadece tek bir kişi doğumdan sonra bel ağrısı kaldığını söylemişti. Genel olarak memnunlar.
Eğer ben sezaryen olacak olsaydım spinali tercih edecektim. Genel anestezi çok zor. Zaten normal doğum yaptığım halde sonradan narkozu yedim.

Hayırlısıyla yarın alacaksın kucağına bebeğini o zaman. Allah yardımcınız olsun.
Amin canım çok teşekkürler. Pijamalarima bir bebek kokusu geldi :KK46::anneadayı:

Acimadi mi dikisler
Canım acı dikişte oluyo ama asıl acı ıcerdekı gaz ve ec ye cıkarken okuyo.dehset bır baskı ve ıcerden acıyo.ama 10-15 gun sonra gecıyo hemen hemen merak etme.ben sdce bır kere kullandım cok sukur baska ıhtıyac duymadım

Kızlar dr pazartesi bebek 2900 gr demişti. Bugün 3400 gr olmuş dedi. Çok şaşırdım. Farkli olarak bol hurma yedim gelsin diye. O mu yaradi acaba? Suyu, kalp atışı normal ama hareketleri azaldığı için yarin ac gel alabilirim dedi. Şimdi böğürtlen yaprağı çayı icicem. Doğumu kolaylastirirmis. Belki gelir yarina kadar.
Ay hadi ınsallah sende alırsın bebısını kucagına hayırlısıyla. Ben amelıyata gırerken spınal ıstermısın dıye sordular 2kere.cesaret edemedım ztn amelıyata gırerken amelıyathane benı gerdı cok.korkarm tansıyonum duser dıye genel anestezı ıstedım.ztn dha once genel anestesı olmstm burun amelıyatı ıcın oyuzden genelden hıc korkmadım

Evet canım aynen sağ tarafi bi sivriltiyor nefes alamiyorum. Bazen cigerlerimi mi itiyor acaba ayaklariyla diyorum :KK39:
Hic acele etme cnm gelmek uzere senin bebiste. Sizde bizim gibi oldunuz ama olsun gununu doldurmasi daha iyi. Bende ilk defa yasadigim icin merakla sancimin gelmesini bekliyordum 2gun 5dk da bi olan sanci sıklığindan sonra doguma alinmistim.

Masallah cok guzel kilosu cnm allahin bilecegi is oyemekle felan alakasi yok bence ya bizimkinin de kg su gayet iyiydi ekstra hicbisey yapmadim 38.haftada 3200dü. 3haftada 600gr almisti rabbimin guzellikleri bunlar.daha ne guzellilerime sahut olacaksin bak gor.hele bi gelsin de o doğum sancilari eziyetleri herşey cok guzel geliyo inan. Eger kendi sancinla gelmezse epidural ol korkacak hicbisey yok bebeginin ilk hayata atildigi ani gor duy yasa. Hatta gosterirlerse bebegini gor.benimkini gostrmemisler di solunumi zayif oldugu icin direk kuvoze almislr.2hafta omce cahil cuhelaymisim hayayt simdi basladi benim icin.ha bu arada yan etkisi felanda olmadi ilk gunler ameliyattan dolayi bol ter atacaksin kendini koru ruzgar da kalma 10.gune atltiyorsun . ama o gune kadar koru kendini incede olsa bi yelek giy bana kalirsa

Arkadaşlar sezaryende genel anestezi mi epidural mi sizce? Epiduralde bel ve baş ağrısı oluyor diyorlar? Sizin nasil oldu ve hangisini tavsiye edersiniz?
Canım ben de cuma sabah kızımı sezeryanla kucağıma alacağım. Normal doğum olsun diye çok çabaladım ancak kızımın baş çapı 10 cm olmuş ve hemen hemen 4 kilo. Böyle olunca doktor sezeryan dedi. Benim doktorum spinal anestezi taraftarı. Spinal sezeryan olacağım yani.

Canım ben de cuma sabah kızımı sezeryanla kucağıma alacağım. Normal doğum olsun diye çok çabaladım ancak kızımın baş çapı 10 cm olmuş ve hemen hemen 4 kilo. Böyle olunca doktor sezeryan dedi. Benim doktorum spinal anestezi taraftarı. Spinal sezeryan olacağım yani.
Canim benim Allah saglikla kucagina alip koklamayi nasip etsin insallah

Kizlar bu arada benim dogumdan hemen sonra beyaz odemli tombik anneme benziyo kocama degil diye yazdigim kizim simdik üçüncü gününde odemleri indiginde pembis yanaklari kapkara oldu gozler kocaminki gibi oldu :KK46::KK70:emzirirken gulesim geliyo cokk tatli cirkin bisey bu yaaa sdc dudaklar çene benimki gibi burnu gozleri tipki kocam :KK70::KK70::KK70:

Ama bi kokusu vaaar resmen aşık oldum yaaa bundan once ben yasamamisim ki mis mis...hamileyken hep karnimda gülçiçek diye seviyodum her gun konusuyoduk bi de Bülent Ortaçgilin kizima mektup sarkisini dinleyip soyluyodum her gün simdik onu taniyo sanki gul çiçek deyince kipirdaniyo

Kızlarrr Slm. Benim oğluş cuma saat tam 12:15 te spinal sezeryanla gözlerini dünyayaa merakla açmış bulunmakta :KK66: onun için kolay benim için zor olan dogumun ardından bakışıp duruyoruz şimdi. Rabbim ne güzel yaratmış elhamdülillah. 3820 kg 52 cm. Doğdu yakışıklım. Ben sezeryanda iken durmadan ögurüp durdum titremekten yatağa çarpıp duruyordum. Tansiyonum ignelerle 5 é çıktı. Ama sonunda dünyalar tatlısı yakışıklım oldu maşallah subhanallah
Canım nerelerdesin? Seni ve oglusunu merak ediyoruz. İyi misiniz?

Hayirli geceler herkese masallah artık muhabbetler daha çok bebekler üzerine olmuş :anne:benimde göğüslerim yara oldu emzirirken ağlıyorum resmen .bunun için kullandığınız krem var mi.?

Allah yardımcın olsun çok beter bir şey o. Meme ucunu mu veriyorsun sadece?
Kahverengi kısmın hepsini ağzına alması lazım. Yine ilk zamanlar hassas oluyor ilk çekerken acıyor ama ucunu aldığı kadar değil. Benim ilk 2 gün çok kötü yara olacak gibiydi ucunu veriyordum çünkü. İlk hemşire üstün körü gösterdi. 2.gece kaldığım zaman bir ebe geldi. Doğru emzirme şeklini gösterdi. Şimdi de biraz acıyor üst deri soyuldu ama ilk gün korktuğum kadar değil.

Krem olarak her emzirmeden sonra lansinoh kullanıyorum. Şimdiye kadar başka bir şey denemedim. Zeytinyağı süren de var, kendi sütünü sür diyen de bilemiyorum.

Back