• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

başka bir topikte bi arkadaş şöyle bir açıklama yapmış

"Amniyon sıvısı bazen damla damla gelebilir bebeğin başı da kimi zaman tıpaç görevi görerek su akışını kesebilir tanıdığım bir ebe şöyle demişti tuvalete otur idrarını iyice yapıp kuruttuğundan emin olduktan sonra eline kuru bir peçete al ve idrarını yapar gibi hafifçe ıkın su geliyorsa kesedendir demişti"

sizlerine göbeği kaskatımı ben bu gece sertliğinden çok sıkıntı çektim.yan yatıyordum bi uyandım dedim galiba midem yerinden kopacak. kasık bölgesi şişmiş ayagımı bile oynatsam canım acıyoki benim acı eşiğim çok yüksektir. bi elimle mideme bastırıyorum bi yandan kasığımı ama bi türlü düzeltemedim kendimi 10-15 dk debelendim yok olmuyor düzelemiyorum. en sonunda eşimi uyandırdım. onunla bile 5 dk dan fazla sürmüştür doğrulmam. çok zor bi akşam ve gece geçirdim. Rabbim daha beterinden korusun. hepimize vakitlice doğurmayı nasip etsin.

sizlerine göbeği kaskatımı ben bu gece sertliğinden çok sıkıntı çektim.yan yatıyordum bi uyandım dedim galiba midem yerinden kopacak. kasık bölgesi şişmiş ayagımı bile oynatsam canım acıyoki benim acı eşiğim çok yüksektir. bi elimle mideme bastırıyorum bi yandan kasığımı ama bi türlü düzeltemedim kendimi 10-15 dk debelendim yok olmuyor düzelemiyorum. en sonunda eşimi uyandırdım. onunla bile 5 dk dan fazla sürmüştür doğrulmam. çok zor bi akşam ve gece geçirdim. Rabbim daha beterinden korusun. hepimize vakitlice doğurmayı nasip etsin.
inş vaktinde gelir hepsi pazartesi de benim 32 hafta kontrol ve çalışabilir raporum var bakalım vericekler mi işe gelmek gittikçe zorlaşıyor:KK12:

Canım çok geçmiş olsun amniyon sivisi nin sizarak da geldiğini duymuştum emin olamıyorsan git bence rahatla yada en azından telden sor
Bebekle ilgili ağrılar dönem dönem artıyor bende de çoğunda da farklı şikayetlerin oluyor. Son aya giriyoruz normal sanirim

Canım benim de üç hafta önce geceleri kasılmam oluyordu ve uyanıyordum ama bağırsak hareketi sandım birkaç gün sonra doktora gittiğimde sancılarım beş dkda bire inmişti ve açılmam 1 cm olmuştu. Direk hastaneye yatış yaptım, bebişlere celeston yani ciğer geliştirici yapıldı iki doz. Bana da magnezyum sülfat serum ve Adalat (sancı yatıştırıcı) verildi. Sürekli NSTdeydim ve dokuz gün sonra taburcu oldum.

Ayrıca su ile ilgili ıkınma konusunda zrlayacak bir ıkınmadan bahsetmedim, sadece idrarını yapacak kadar hafif bir ıkınma. Zorlayarak ıkınmak hamileliğin her döneminde karın içi basıncı artıracağı için tehlikelidir:)

kızlar dün akşam çok korktum. başıma ne geldi bi bilseniz. akşam 8 gibi duş aldım. çıktım bornozla epey uzandım. sonra bornozu çıkardım bi süre sonra daha giyinmemiştim alt taraf ıslanmaya başladı anlayamadım önce aynanın karşına geçtim bi baktım bacaklarımda damla damla ıslaklık. :KK61: :olamaz: idrarımımı kaçırdım su mu geldi bilmiyorum ama şeffaf renkti. hemen wc ye gittim apar topar topar giyinip uzandım. doktoraDa gitmedim sizce idrar mı suyum geldi azıcık . bide eveli gün akşamdan beri çatı kısmım ağrıyordu. dün sabah sağlık ocağına gittim. ordaki hemşire bu ciddi altan muayene oldunmu dedi yok dedim. belki açılma olabilir demişti o yüzden daha tırsıyorum şu an. randevum çarşmba günü ne yapayım bilemedim

Cnm hemen git sakin bekleme suyun gelmis olabilir

Cnm. Sertlesme bendede oluyo ve oglumu okula. Götürü p getiriken yurudugunde kasik agrim oluyo vr gece sicaktan bende hic uyuyamadim don saga don sola kotu bi geceydi... Sicaklar bi anda bastirdi allah hepimize kolaylik versin

Bu arada ramazan geldi aranızda oruc tutmayı düşünen var mi? Ben doktor kontrolunde sormayı unuttum doktoruma oruc hakkında
canım benim 2 dra birden gidiyorum ve ikisi de kesinlikle oruc tutman yasak die soyledi..Günler kısa olsa idare edilirdi ama günler bu kadar uzunken tutmamak en sağlıklısı

kızlar dün akşam çok korktum. başıma ne geldi bi bilseniz. akşam 8 gibi duş aldım. çıktım bornozla epey uzandım. sonra bornozu çıkardım bi süre sonra daha giyinmemiştim alt taraf ıslanmaya başladı anlayamadım önce aynanın karşına geçtim bi baktım bacaklarımda damla damla ıslaklık. :KK61: :olamaz: idrarımımı kaçırdım su mu geldi bilmiyorum ama şeffaf renkti. hemen wc ye gittim apar topar topar giyinip uzandım. doktoraDa gitmedim sizce idrar mı suyum geldi azıcık . bide eveli gün akşamdan beri çatı kısmım ağrıyordu. dün sabah sağlık ocağına gittim. ordaki hemşire bu ciddi altan muayene oldunmu dedi yok dedim. belki açılma olabilir demişti o yüzden daha tırsıyorum şu an. randevum çarşmba günü ne yapayım bilemedim

canım suyun sızıntı şeklinde gelebildiğini okumuştum..Kesinlikle druna danısmalısın tehlikeli dönemlerdeyis..İçini ferah tut ama önlem olarak drun ile irtibata geç..Hayırlı haberlerini bizimle de paylaş :)

Rahatsızlık geçiren tüm hamislere geçmiş olsun. Oruç tutma konusunda da kesinlikle düşünmüyorum. Zaten düzgün beslenemiyorum. Bebeğin bir sürü ihtiyaci varken oruc tutmak delilik olur. Bu arada ayaklarım mahvoldu. Doğum iznine ayrilmak istemiyorum ama bu ayaklar beni daha ne kadar taşır bilmiyorum :(

Eklentiler

• 20160603_164741_HDR-1.jpg
    20160603_164741_HDR-1.jpg
    67,7 KB · Görüntüleme: 43
Rahatsızlık geçiren tüm hamislere geçmiş olsun. Oruç tutma konusunda da kesinlikle düşünmüyorum. Zaten düzgün beslenemiyorum. Bebeğin bir sürü ihtiyaci varken oruc tutmak delilik olur. Bu arada ayaklarım mahvoldu. Doğum iznine ayrilmak istemiyorum ama bu ayaklar beni daha ne kadar taşır bilmiyorum :KK43:

Baya sismis cnm yaa bence artik ayrilmalisin sagligin daha onemli

bacağımın iç kısmını ıslattı damla damla aktı . korkudan hemen lavobaya gittim. sonrasında devam etmedi. wc de idrarımı yaparken sapsarıydı. ama ayaktayken akan su gayet su renginde idi . ama şimdilik bi sıkıntı yok :110:

Canım terlemiş olabilir misin? Ben de geçen akşam duş aldım bornozla oturdum bir kaç dakika (malum çabuk yoruluyoruz) giyinmek için kalktım bacak aram senin anlattığın gibi ıslaktı. Ben direk ter diye düşündüm. Hava çok nemli artık daha duştan çıkmadan terliyoruz.

Bu arada ramazan geldi aranızda oruc tutmayı düşünen var mi? Ben doktor kontrolunde sormayı unuttum doktoruma oruc hakkında

Ben oruç tutmam. Süre çok uzun aç kalırsam bebeğim de hareketsizleşir korkarım bir şey oldu diye. Hiç gerek yok bence o riski alma sen de.
Zaten hiç bir doktorun tutabilirsin diyeceğini sanmam.

Rahatsızlık geçiren tüm hamislere geçmiş olsun. Oruç tutma konusunda da kesinlikle düşünmüyorum. Zaten düzgün beslenemiyorum. Bebeğin bir sürü ihtiyaci varken oruc tutmak delilik olur. Bu arada ayaklarım mahvoldu. Doğum iznine ayrilmak istemiyorum ama bu ayaklar beni daha ne kadar taşır bilmiyorum :KK43:

Ayy çok şişmiş ya gezdirmez bu ayaklar seni hiç. Benim de ayaklarım çok şişiyor işyerinde herkes söylüyor ama seninki çok aşırı. Tansiyonuna baktırıyor musun? Bence takip et bir süre tansiyonunu.
Seninle aynı günlerdeyiz. Doktor bana 20 Haziran'a kadar çalışabilir raporunu zor verdi ben iyiyim çalışacağım dedim. 2 hafta daha çalışacağım.
İnsan hiç istemiyor ama yürümek imkansız oluyorsa mecbur izne ayrılacaksın.

Kızlar merhaba bugün doktor kontrolümüz vardı kızım hiç şaşırtmadı beni yine göstermedi kendini sağ tarafa toplanmış iki büklüm duruyordu :) Kilosu 1850 gr olmuş. Doktor 36. haftada gel dedi normalde 32 den sonra 15 günde 1 çağırılır diye biliyorum ama siz ne sıklıkla gidiyorsunuz doktora birde hastane çantasına kıyafetler düşünüyor :)
canım benim bebegimde 1940 gr olmus ben her hafta gifecem artik bi hafta nst bi hafta muayeneymis kisiye gore degisiyo canm o merak etme

Back