Gebeliğe Hazırlık Kasım Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım Selam,
Ovulasyon testi yumurtlama gününü kaçırmaman için adetten sonra her gün aynı saatte ve en az 2 saat öncesine sıvı alımını keserek idrarla yaptığın testtir. Vucutta ki LH hormonunun seviyesini ölçer bu hormonda senin yumurtlaman için vucudunda sürekli olan ve beklenen adet tarihinden 14-16 gün önce vucudunda pik yapan hormondur. O günde yumurtlama günüdür İnternetten veya ecz.den alabilirsin. Ama tavsiyem internetten almam daha uygun olacaktır.

Merhaba bende ikinciyi istiyorum ilkinede 1 senede hamile kalmistim sadece enfeksiyon vardi. Simdi oda yok 6 ay oldu.bu ay ovulasyon testi kullaniyorum. Ama koyu cizgiyi goremedim daha. 3. Ayda 10 gun gecikti adetim ama kanda yada idararda gebelik yoktu. Boylece adet duzenimde bozuldu gunu gunune olurdum normalde. ovulasyon testleriyle ilgili tecrubesi olan varsa bana yardimci olabilirmi.

Eklentiler

• 16043942273758829539639545097277.jpg
    163,7 KB · Görüntüleme: 28
ekledim canım senide güzel haberlerini alırız inşallah

Canım ovulasyon testi yumurtlama takibi için kullanılır. Yumurtlama günü ilişkide hamilelik oranı yüksek olduğu için hamile kalmak isteyen anne adayları için yardımcı olur. Adet bitiminden itibaren her gün yapılıyor. Üzerinde C ve T işareti bulunur. C kısmı çizgi iken test çalıştığı anlamına gelir yumurtlama günü o testte C ve T ikiside net kırmızı çizgi olursa yumurtladığının haberini verir. Bu çizgileri 2 sinide net görene kadar test tekrar edilir. Eğer düzenli bir ilişkin var ise adet döngün vs normalse ovulasyona gerek yok. Hamile kalmak için gün aşırı ilişki yeterli olacaktır

canım her gün aynı saatte ve yapmadan en az 2 saat önce sıvı alımını kesiyorsun dimi?
Sıvı alımı çok etkiliyormuş çünkü.
Henüz yumurtlama görünmüyor.

ya sen süpersin beni tamamlayan muhteşem kadın Bende açıklamıştım ama bu senin söyleidklerin dışında olan şeyleri söylemişim süper olmuş. :) Seni topik sahibi yardımcısı ilan ediyorummm

Sabah sabah iki güzel haber arkadaşlar kan testi sonuçlarınızıda aldıktan sonra mutlaka paylaşın sizlerede müthiş gebelik ikonu eklemek istiyoruuummm :) :)
Canım ben kan vermeyeceğim zaten geçen cuma vermiştim 4,30 çıkmıştı ki 5’e yakın bir değer, o nedenle 6.hafta kalp atışına dr a giderim. İstersen emojiyi ekle istersen 6.haftada eklersin :))

Hoşbuldum
1.5 yıllık evliyim, evliliğimin ilk ayı ertesi gün hapı kullanmıştım sonrasında adet düzensizliğim oldu hala da düzene girmiş değil.1 yıldır gebelik istiyorum ama olmadı, hormon testi,Hsg,smear ne istedilerse yaptırdım hepsi normal çıktı bitek eşimin sperm testinde morfolojisi düşük çıktı. Doktorum eşime sperm kalitesi artması için protime men verdi. Benide son adetimin 5.günü klomen ve estrofeme başlattı. 30 Ekimde de çatlatma iğnesi vuruldum. Beklemedeyim inşallah Rabbim isteyen, evlat özlemiyle bekleyen herkese nasip etsin.

ya sen süpersin beni tamamlayan muhteşem kadın Bende açıklamıştım ama bu senin söyleidklerin dışında olan şeyleri söylemişim süper olmuş. :) Seni topik sahibi yardımcısı ilan ediyorummm
Ben senin yazdığını görmemişim muhtemelen bende yazıyordum o sıra sende gayet güzel açıklamışsın canım soruyu soran arkadaşın aklında soru işareti kalmamıştır artık bence

Surelab test kullanan varmı bu testin algısı yüksekmi 20 degerden snra algılıyomuş yazıyo üstünde yani hassaslığı az bi testmi adete 1 hafta var yapsam cıkma ihtimali varmı bu testle?cevaplarınız beklyrm

İnşaallah en yakın zamanda haberlerinizi alırız sizinde bekleyenlerinde
1) 28 30 gün arasında adet oluyorum genelde
2) 3 deneme oldu sadece adet bitişlerinde oldu ikisi sonuncu denememizde yumurtlama günümün gecesiydi 14. Gün sonra daha yapmamıstık.
3)hayır ovulasyon testi kullanmadım.
5) kandeğerlerim düşük malesef ilk hamileliğimdede böyleydi.
6) yumurtlamadan 13gün sonra öğrendim bugun yani adet günüm yarındı.
7)gecen hafta kahverengi akıntı geldi adet olucam zannettim ama olmadım O hafta içinde iki gün boyunca agzımda bahsettiğimiz metalik tadı gibi bir tat vardı ama hep adet olucam zannediyoRdum kasıklarım agrıyordu aniden kalkınca kasığıma batma oluyodu bendeki belirtiler bunlardı dünden beride sabahları hafif midem bulanır gibi oluyo kahvaltı hemen yapmazsam
Cok uzun oldu ama benim 2. Hikayem bu şekil başladı Bir oğluşum var. kızlar inşaallah Allah isteyen herkesin gönlüne göre verir

inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım benim senin adına çok sevindim.

İnşaAllah öyledir canım insana halâ bir Umut var dedirttiyor regl olmadıkça ben de olmadım Allah buyuktur verdıyse ısterse negatıf çıksın yine gelir inşaAllah guzel haberını alırız

1,5 yıllık evliyim korunmadik doktora gittik tüm kontrollerimizi yaptırdık ve sorun çıkmadı doktor folk asit kullanmam gerektiğini söyledi 1 aydır kullanıyorum eşimde bende çok istiyoruz ama her ay adet olunca stres oluyorum adetim düzenli, sanirim yumurtlama gününü tutturamiyoruz ovulasyon testi hic kullanmadım faydası varsa bilgi verirmisiniz nasil kullanılıyor?? Tsk ederim

tatlım aynı durumdayız bendede sorun çıkmadı kontrollerimi yaptırdım eşimde morfoloji %2 çıktı eşime vitamin verdi bende famera ve çatlma iğnesi verdi .22 ekimde vuruldum iğneyi rabbim inşallah isteyen herkese nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…