Çocuk Hastalıkları kasım annesi tecrubenızden faydalanmak ıstıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

elf.elf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2009
225
0
96
Bursa
merhaba eylül annelerı ben kasım annesıyım sıze bısey sormak ıstıyorum.su an sızın cocuklarınız nerdeyse 5 aylık olacak..
ılk 3 ay bebeklerde alıskanlık olmaz denılıyor.su an benım oğlum 2 aylık süreklı ılgı ıstıyor kucak ıstıyor..yalnız kalmıyor aglıyor.iş yaptırmıyor.bu bir sürecmı.3 ay sonunda degısıyormu bu ılgı ve kucak sevdası..bıraz olsun rahatlarmıyım..yoksa kucagıma aldıkca bu bır alıskanlık halıne gelıyor mu..sizin cocuklarınızda alıskanlık olarak kaldı mı ya da 3 ay sonunda rahatladınız mı bıraz..tecrübelerınızden yararlanmak istıyorum nasıl davranayım.eskıler alma alısır dıyor..uzmanlar alın ıhtıyacı var dıyor.ne yapmalıyım sızce...

benım bebegım gazlı bır cocuktu. bu sebeple çok fazla kucagımda gezdırdım çok salladım. aman yapnma alısır denen herşeyi yaptım. gazı gecıpte çocuk rahatlayınca hepsini yavas yavas azalttık. eskısı kadar çok kucak ıstemıyor ve eskısı kadar çok sallanmıyor.

benim bebeğim de oldukça gazlıydı 2.5 ay kucağımızdan inmedi.Nerdeyse 24 saat nöbetleşe sallıyorduk hatta uyurken bile.Çünkü yavrum başka türlü susmuyordu.Ne zaman ki gazımız bitti kendi kendine oyalanmaya ve uyumaya başladı oğlum.Bence sen kimseya kulak asma bebeğin nasıl rahat ediyorsa öyle davran.

Ben kızım her istediğinde kucagıma aldım, hatta o istemediginde de aldım ve hiç sorun olmadı. Çok kızıyorum kucagına alıştırma denmesin bebek bu bizden başka onu anlayan yok ki, kendini kucakta guvende hissediyor, kokumuzu alarak uyuyor.Bebeginin kokusunu hissetmekten, ten temasında bulunmaktan daha guzel ne olabilir ki? zaten buyuyunce onlar bu kadar sarılmamıza izin vermeyecekler :)

ben de öyle düşünüyorrum.. bırak alışırsa alışsın... beni,m iki bebeğim var biri 6 biri 16 aylık bi birini alıyorum bi birini...
yok ev işiymiş yemekmiş bilmem neymiş boşver hepsini çocuğunla vakit geçir... o bidaha bu dönemlere dönemeyecek... alışırsa alışsın ben onun kokusunu doya doya içime çekeyim de....
zaten etrafla ilgilenmeye başladıkları zaman eskisi kadar kucakta durmak istemiyorlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Alışırsa alışsın canım. Bebeğin senin kucağında kendini güvende hissediyor şu anda. Zaten 1-2 ay sonra oyuncaklara ilgisi daha çok artar. Ama şuan sakın kucağına almamazlık etme. Bırak işi gücü falan. ışler bir şekilde halledilir.

teşekkür ederım önerılerınız için.zaten kıyamıyorum,dayanamıyorum alıyorum..oğlumun kafasını koynuma sokupta uyuması kadar güzel bişey olmasa gerek,allah kimseye arattmasın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…